LIVE: Cercle Brugge-Royal Excel Mouscron
koop tickets online

Dit is Cercle Brugge 2020-2021!

Woensdagnamiddag werd op Jan Breydel de officiële ploegfoto voor dit seizoen genomen. In vergelijking met de eerdere teamfoto die Cercle in juli al nam, verwelkomden we nu alle nieuwe gezichten: en dat waren er wel wat …

Cercle was de voorbije maanden dan ook heel erg actief op de transfermarkt. Ondanks de onzekere COVID-tijden werd er achter de schermen keihard gewerkt om een kwaliteitsvolle, attractieve en dynamische groep van jonge talenten gecombineerd met ervaren spelers samen te stellen dat bruist van talent. Een overzicht:

In doel versterkte Cercle zich met de van RSC Anderlecht overgekomen Thomas Didillon. De 24-jarige Fransman was naast RSCA in België ook al actief voor KRC Genk en kan ondanks z’n jonge leeftijd al heel wat adelbrieven voorleggen. Bij Cercle brengt Didillon rust in de defensie en droeg hij al tot driemaal toe de kapiteinsband. Het moge duidelijk zijn dat Thomas onmiddellijk ook als leidersfiguur binnen de spelersgroep geldt.

Cerle Brugge KSV

Wie ook met ervaring in de Jupiler Pro League richting Cercle trok deze zomer was Alexander Corryn. De 26-jarige flankverdediger was eerder in z’n carrière al actief voor Antwerp en meer recent KV Mechelen en verzamelde als jeugdinternational 5 caps voor de Belgische nationale ploeg. Bij Cercle kampte Corryn tot dusver overwegend met blessurelast, maar aan z’n kwaliteiten twijfelt niemand.

Cerle Brugge KSV

Van AS Monaco kwamen de toptalenten Antony Musaba, Harisson Marcelin en Giulian Biancone richting Cercle. Nadat Biancone eerder bij Monaco z’n contract tot 2024 verlengde, werd besloten om hem na z’n successeizoen van vorig jaar ook dit seizoen bij Cercle verder te laten ontwikkelen. Met ex-Frans jeugdinternational Jean Marcelin, sinds januari 2020 van Auxerre richting AS Monaco getransfereerd, loopt er dit seizoen nog zo’n toptalent rond bij Cercle. De boomlange Marcelin valt vooral op door z’n secuur spel en legde andere opties naast Cercle deze zomer naast zich neer. Wie ook op heel wat interesse kon rekenen deze zomer was Anthony Musaba. De 19-jarige Nederlander trok eerder van NEC Nijmegen richting AS Monaco maar besloot om met het oog op speelminuten dit seizoen bij Cercle z’n carrière verder te zetten. En in België liet Musaba zich samen met Marcelin al meermaals opmerken: terwijl Marcelin afgelopen weekend tegen AA Gent z’n eerste officiële goal voor Cercle scoorde (tegen STVV werd z’n doelpunt nog afgekeurd), lukte het de pijlsnelle Musaba al twee keer om de netten te doen trillen, onder meer tijdens de Brugse derby (2-1) en één week later de winning goal tijdens Eupen-Cercle Brugge (1-2).

Centraal in de defensieve as versterkte Groen-Zwart zich ook met de 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao en de 24-jarige David Bates. Met Marcelin vond Raux-Yao bij Cercle bovendien een ex-teamgenoot terug waarmee hij zowel bij de Franse eliteselecties als bij Auxerre in actie kwam. David Bates op zijn beurt kwam op huurbasis met een aankoopoptie over van het Duitse Hamburg en wil na een seizoen vol blessures bij Cercle z’n carrière een nieuwe start geven. De Schotse 1m93 verzamelde al 4 caps voor de nationale ploeg van Schotland maar kwam, mede door enkele kleine blessures, nog maar tweemaal in actie voor Cercle. Sinds deze week is Bates echter opnieuw volledig fit en hervatte hij de trainingen.

Op het middenveld ging Cercle tijdens de transferzomer op zoek naar continuïteit en legde het met de Senegalees Franck Kanouté en de Portugees Leonardo Da Silva Lopes twee middenvelders voor onmiddellijk 4 seizoenen vast. Kanouté doorliep de jeugdrangen van Juventus en was het voorbije seizoenen respectievelijk voor het Italiaanse Consenza en Pescara actief. Bij Cercle maakt Kanouté vooral indruk met z’n rust aan de bal en uitvoetballende kwaliteiten. Afgelopen weekend scoorde Kanouté ook z’n eerste doelpunt voor Groen-Zwart tijdens de ruime 5-2 overwinning tegen AA Gent. Een match waarin de technisch onderlegde Da Silva zich bovendien ook liet opmerken. De Portugese middenvelder kwam deze zomer over van Hull City maar was de voorbije weken nog niet fit genoeg om aanspraak te maken op een basisplaats.

Cerle Brugge KSV

In de aanvalslinie tekende Cercle met Iké Ugbo een aanvaller met een neus voor goals. Ugbo wordt voor één seizoen van Chelsea FC gehuurd en was afgelopen seizoen bij het Nederlandse Roda JC al goed voor 12 goals. Dat hij bij Cercle ook de weg naar doel weet staan, bewees hij afgelopen weekend met 2 goals in de 5-2 overwinning tegen AA Gent. Na 7 wedstrijden staat de teller van Ugbo zo al op 4 goals.

Alle nieuwkomers poseerden deze namiddag ook gewillig op een groepsfoto met onder meer voorzitter Vincent Goemaere, technisch directeur Carlos Avina en algemeen directeur Marc Vanmaele.

Cerle Brugge KSV

Van links naar rechts: Leonardo Da Silva, Harisson Marcelin, Serge-Philippe Raux-Yao, David Bates, Alexander Corryn, Franck Kanouté, voorzitter Vincent Goemaere, technisch directeur Carlos Aviña, Giulian Biancone, Thomas Didillon, Anthony Musaba, Iké Ugbo en algemeen directeur Marc Vanmaele

Cercle Brugge 2020-2021

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
21 spelers voor Cercle-Moeskroen!

Na de training van deze namiddag maakte coach Paul Clement z'n selectie bekend voor het inhaalduel tegen Moeskroen. Benieuwd wie de selectie haalde? Hier vind je alle namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Paul Clement blikt vooruit naar Cercle-Moeskroen

Midweekvoetbal! Woensdag om 17h halen Cercle en Moeskroen hun wedstrijd van speeldag 10 in. Na de overwinning op het veld van Waasland Beveren is Cercle gebrand om opnieuw de drie punten thuis te houden. Benieuwd wat onze coach van de partij verwacht? Bekijk hier de persconferentie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jan Boterberg scheidsrechter voor Cercle Brugge - Royal Excel Mouscron

Woensdagnamiddag zal scheidsrechter Jan Boterberg de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Royal Excel Mouscron in goede banen leiden. Boterberg zal bijgestaan worden door assistenten Christophe Baillieul en Romain Devillers. De vierde official is Jasper Vergoote.

In het VAR-busje zetelt woensdagnamiddag Jordy Vermeire.Hij zal worden bijgestaan door Thibaud Nijsen en Lowie Vander Linden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Iké Ugbo is jullie Man of the Match!

Met twee doelpunten tegen Waasland Beveren was Iké Ugbo niet alleen sportief beslissend, het levert de Engelsman nu ook de titel op van Man of the Match! 78% van de stemmen kreeg Ugbo achter z'n naam te staan. Daarmee haalde onze jonge spits het voor Jérémy Taravel (15%) en Thomas Didillon (7%).

Proficiat Iké! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Clement, Didillon en Ugbo

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!