koop tickets online
nl fr en

Edgaras Utkus en Boris Popovic in Nice-Matin over hun overgang naar Cercle: “een goede springplank“

Vandaag in de Franse krant Nice-Matin: een dubbelinterview met Cerclespelers Boris Popovic (21) en Edgaras Utkus (21). De twee verdedigers kwamen in de zomer definitief over van AS Monaco en hebben het in de Franse pers uitgebreid over de meerwaarde van Cercle in hun evolutie als profvoetballer: “alles is hier aanwezig om een betere speler te worden”.

In het paginagrote artikel met journaliste Leandra Iacono blikken Edgaras Utkus en Boris Popovic erg tevreden terug over hun keuze om definitief naar Cercle te komen: “In mei vorig jaar kregen we in Monaco een presentatie van de technische staf van Cercle. Enkele proeftrainingen later mochten we de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Brugge starten”, aldus Popovic. “Uiteindelijk konden we ons ook snel aanpassen, enerzijds omdat we hiervoor de nodige tijd en ruimte kregen maar anderzijds ook omdat we veel oefenwedstrijden speelden”, vult Utkus aan.

Ook over het niveau van de Jupiler Pro League spreekt het duo zich uit. Popovic: “eerlijk, het is echt top hier. Ik weet dat veel jeugdspelers van AS Monaco er niet graag vertrekken, zelfs niet voor een uitleenbeurt. Wanneer we tegen hen praten over Brugge vragen ze ons hoe het hier is en of het niveau wel goed genoeg is. Ik zeg hen dan dat ze ervoor moeten gaan. De eerste klasse in België is echt een hoog niveau met grote ploegen en zeer goede spelers.” Edgaras Utkus: “Alles is aanwezig om een betere voetballer te worden. Het is een zware en competitieve league waarbij veel ploegen erg direct voetbal spelen.”

Cerle Brugge KSV

Niet alleen de Franse krant Nice-Matin had aandacht voor Cercle, de Franse sportnieuwssite Foot Mercato bracht onlangs ook een uitgebreid artikel over Cercle, waarbij aandacht werd geschonken aan de indrukwekkende reeks van 24/30. In een interview met technisch directeur Carlos Aviña kwam toen al het succesverhaal van Popovic en Utkus aan bod. Lees het volledige artikel hier.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Boris Popovic!

Vandaag is Boris Popovic jarig! Onze verdediger viert z'n 23ste verjaardag.

Proficiat, Boris!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jong Cercle tegen Olsa Brakel moet volledig worden herspeeld

De competitiewedstrijd van Jong Cercle tegen Olsa Brakel wordt volledig herspeeld op woensdag 30 november om 20h00 in Ruddervoorde. De match werd op 12 november tijdens de rust stopgezet toen de scheidsrechter oordeelde dat hevige mistbanken het zicht te veel belemmerden. De tussenstand was toen nog 0-0.

Wedstrijdtickets van 12 november blijven gewoon geldig op 30 november. Breng dat ticket wel mee, want enkel op vertoon ervan krijg je toegang tot het stadion. Supporters die nog geen ticket(s) hebben kunnen dat ter plaatse aankopen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische update: Edgaras Utkus

Edgaras Utkus liep zaterdagmiddag een knieblessure op tijdens de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht. Verder medisch onderzoek brengt nu een zwaar verdict: een scheur in de voorste kruisbanden en een scheur in de meniscus. Edgaras wordt normaliter nog deze week geopereerd en wacht dan een lange revalidatie van zeker 6 maanden.

Iedereen bij Cercle wil Edgaras alle succes toewensen om zo snel mogelijk terug te keren. Stay strong, Edgar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Edgaras Utkus!

Edgaras Utkus is vandaag jarig! Onze Litouwse international viert vandaag z'n 22ste verjaardag.

Gelukkige verjaardag Edgaras!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
KVK Westhoek wint de Beker voor Duiveltjes 2021-2022!

KVK Westhoek is dit seizoen de winnaar van de Beker voor Duiveltjes West-Vlaanderen 2021-2022. In de spannende finalewedstrijd haalde Westhoek het met 4-3 van Varsenare.

Proficiat aan de winnaars!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!