koop tickets online

Een overzicht van onze internationals

Hoe presteerden onze internationals afgelopen week?

6 Cercle-spelers kwamen de afgelopen dagen in actie met hun nationale ploeg. Terwijl Koshi, Cudrig en Alioui uitkwamen voor respectievelijk België, Italië en Frankrijk, speelden Omolo, Palun en Traoré de voorbije dagen in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup.

Andi Koshi trok naar Dubai waar hij 3 wedstrijden afwerkte met de Belgische U18. De trip naar de Emiraten was echter geen succes voor het team van coach Wesley Sonck. Koshi & co verloren telkens met zware cijfers: 0-5 tegen Tsjechië, 1-2 tegen Mexico en 0-3 tegen Rusland.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Nicolo Cudrig had dan weer meer succes met zijn nationale U17 ploeg. Italië won telkens overtuigend van Turkije (2-0) en Roemenië (3-0). Tegen Roemenië maakte Nicolò de 1-0 in de 37ste minuut en speelde hij ook de volledige wedstrijd. Dinsdagavond spelen ze hun laatste kwalificatiematch voor het EK U17. De tegenstander is dan Oostenrijk.

Nabil Alioui kwam dan weer uit voor de U20 van Frankrijk. In San Pedro del Pinatar nam hij het op tegen de Verenigde Staten, Argentinië en Zuid-Korea. Tegen de Verenigde Staten scoorde Alioui twee keer, die match eindigde toen ook op een 2-2 gelijkspel. Tegen Argentinië en Zuid-Korea werd vervolgens ook gewonnen met 1-0 en 3-1.

Zaterdag stond ook de laatste speeldag van de groepsfase voor de Afrika Cup op het programma. Voor verschillende landen stond er nog veel op het spel alsook voor enkele Cercle-spelers:

Johanna Omolo verloor met Kenia 1-0 van Ghana. Ondanks het verlies is Kenia toch gekwalificeerd voor de Africa Cup. Lloyd Palun speelde de volledige wedstrijd tegen Burundi met de nationale ploeg van Gabon. Het speelde 1-1 gelijk. Door dit gelijkspel is Gabon niet gekwalificeerd voor de Afrika Cup.

In dezelfde groep van Gabon speelt ook een andere Cerclespeler. Adama Traoré won met Mali met 3-0 van Zuid-Soedan. Adama mocht in de 55ste minuut invallen voor Standard speler Djenepo. Traoré neemt het dinsdagavond nog vriendschappelijk op tegen Senegal.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Benjamin !

Vandaag is Benjamin Delacourt jarig! De Franse verdediger viert z'n 33e verjaardag, proficiat Benjamin!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hier is Cercle Brugge 2018-2019!

Donderdagmiddag, na de ochtendtraining, stond de jaarlijkse officiële ploegfoto op het programma. Naast de klassieke foto, dit jaar ook een foto in de passende Machteld-collectie 2018-2019. Vind hieronder alle foto's terug! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Mercier verkozen tot beste speler uit de Proximus League!

Maandagavond vond in Brussel als traditionele seizoensafsluiter het Gala van de Pro League plaats. Ook Cercle Brugge tekende op deze gala-avond present. Meer zelfs, Groen-Zwart viel in de prijzen! In de categorie ‘Best Player Proximus League 2017-2018’ werd Xavier Mercier door zijn collega voetballers bekroond voor z’n sterke seizoen. Mercier, die het voor ploegmakker Cardona haalde, oogde zichtbaar gelukkig met deze erkenning. Proficiat Xavier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart oefent vrijdag in Lichtervelde tegen Valenciennes

Geen voetbal in de Jupiler Pro League komend weekend, daarom kiest Cercle Brugge ervoor om een extra oefenwedstrijd in te plannen komende vrijdagavond. Op de terreinen van KFC Lichtervelde (GPS: Zandstraat 15, 8810 Lichtervelde) wordt vrijdag 7 september om 18u geoefend tegen de Franse tweedeklasser Valenciennes FC.

Bij Valenciennes, dat op dit moment op een 12e plaats geklasseerd staat met 8 punten in de Franse Ligue 2, speelt oude bekende Gaëtan Robail, die vorig seizoen nog uitkwam voor Groen-Zwart.

Tickets kunnen vrijdag zelf worden aangekocht in Lichtervelde. De algemene inkomprijs bedraagt €5.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Lloyd Palun!

Lloyd Palun is jarig! Onze Gabonese verdediger blaast vandaag namelijk 30 kaarsjes uit.

Proficiat Lloyd!

Lees meer