koop tickets online

Efficiënt STVV bezorgt Cercle moeilijke avond

Een klasseflits van Christian Brüls zette de thuisploeg na een kwartier in een zetel. Cercle kreeg weinig klaar in de eerste helft, al liet Iké Ugbo wel een reuzekans op de gelijkmaker liggen. Een veel beter Cercle in de tweede helft, maar het was wel de thuisploeg die tegen de gang van het spel op 2-0 klom via Teixeira. Cercle nam nu nog meer risico’s, maar kwam ondanks veel goeie wil en enkele goeie mogelijkheden zelfs niet tot een aansluitingstreffer. In de blessuretijd dikte Durkin met veel geluk nog aan tot 3-0. Door deze overwinning loopt Sint-Truiden verder weg van de degradatiezone, terwijl Cercle op de voorlaatste plaats blijft bivakkeren.

Cerle Brugge KSV

Paul Clement wijzigde voor dit sleutelduel zijn startelf op twee plaatsen in vergelijking met de derby. Jean Harisson Marcelin keerde terug uit schorsing en nam achterin de plaats in van Jérémy Taravel. Hannes Van Der Bruggen begon voor het eerst in de basis, waardoor Dino Hotic naar de bank verhuisde.

Op het gladde kunstgrasveld kreeg Cercle in de openingsfase de bal van de thuisploeg, maar het deed te weinig met het balbezit. De thuisploeg gokte op de omschakeling en bij de eerste tegenstoot leverde dat meteen resultaat op. Suzuki werd diep gestuurd en die speelde Christian Brüls aan. Brüls kapte Vanhoutte uit en liet dan Didillon kansloos met een knal in de bovenhoek.

en mentale tik voor Cercle, dat even tijd nodig had om te bekomen. De eerste schuchtere reactie kwam er na een actie van Musaba, maar zijn voorzet bereikte niemand. Dé kans op de gelijkmaker viel plots voor de voeten van Ugbo, maar van erg dichtbij tikte Iké over. Uit die reuzekans kon Cercle geen vertrouwen putten, het was integendeel de thuisploeg die nu de wedstrijd stevig in handen nam. Op het half uur moest Didillon twee keer op korte tijd ingrijpen, maar zowel op de vrije trap van Brüls als het schot van Lavalée had hij een gepast antwoord klaar. De thuisploeg toonde zich snediger in de duels en voetbalde de eerste helft rustig uit.

In de openingsminuten van de tweede helft ontsnapte Cercle meteen aan de 2-0. Suzuki schoot wild over na een knappe aanval via Brüls en Mboyo. Cercle nam de wedstrijd stevig in handen en sprokkelde in het openingskwartier ook enkele kansen bij elkaar. Kevin Hoggas nam een afgeweerde hoekschop meteen op de slof, maar de bal hobbelde  enkele meters naast. Enkele minuten later raakte Hoggas de bal beter, maar dat schot waaide net voorbij de bovenhoek. De volgende kans was voor Vitinho, die zich voorbij Janssens knokte maar dan vanuit een te scherpe hoek niet voorbij de Truiense verdediging raakte. De grootste kans was voor Musaba, maar ook in 2 keer kon hij niet op doel besluiten.

Cerle Brugge KSV

Cercle was nu duidelijk de betere ploeg, maar het was wel de thuisploeg die in de 64ste minuut een tweede keer kon scoren. Mboyo versierde een vrije trap, waarop Cercle compleet verrast werd door een ingestudeerd nummertje. Teixeira profiteerde van zoveel vrijheid om van dichtbij binnen te koppen.

Clement wisselde met veel zin voor risico (Hotic en Somers voor Pavlovic en Vanhoutte), maar dat leek ook het voetbal van Cercle geen deugd te doen. Hotic zorgde 10 minuten voor tijd wel voor het eerste schot op doel van Cercle, maar Schmidt duwde de harde knal makkelijk over zijn doel. Marcelin was te verrast om een afgeweerde vrije trap binnen te koppen en ook Ugbo schoot nog eens naast, maar het was toen al duidelijk dat het niet de avond van Cercle zou worden. De thuisploeg toonde zich diep in de blessuretijd nog eens efficiënt: een schot van Durkin verdween via het been van Vitinho in doel. Een te zwaar verdict voor Cercle, dat afgestraft werd voor zijn onmondigheid voor doel.

Opstelling Sint-Truiden: Schmidt – Caufriez (46’ Janssens), Buatu, Teixeira, Lavalée, Cacace (83’ Matsubara) – Durkin, De Ridder (89’ Konaté), Brüls - Mboyo, Suzuki (70’ Colidio)

Opstelling Cercle: Didillon – Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic (65’ Hotic), Vitinho – Van Der Bruggen (83’ Lopes Da Silva) , Vanhoutte (69’ Somers), Hoggas – Musaba, Ugbo

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
KV Mechelen klopt Cercle in het ultieme slot

Een wedstrijd die voorbestemd leek om te eindigen zoals hij begon, ging in de absolute slotfase toch nog de kant van de bezoekers op. De Camargo sloeg in de 87ste minuut toe en liet Cercle zo met een nieuwe thuisnederlaag én een kater achter.

Yves Vanderhaeghe koos voor een 4-3-3 formatie in zijn debuut als hoofdtrainer bij Cercle. Nadat Cercle in beroep was gegaan, kon Marcelin, ondanks zijn rode kaart in de bekerpartij tegen OHL, gewoon spelen. Hij vormde samen met kapitein Taravel het centrale duo. Op de linkerkant kregen Corryn en Somers nog eens van bij het begin hun kans. Dino Hotic mocht op de “10” voor openingen proberen te zorgen.

De beste start was voor de bezoekers, met Didillon die al in de eerste minuut attent moest zijn op een lage schuiver van Hairemans. Ook het balbezit bleef in het eerste deel van de eerste helft vooral voor de bezoekers, al was het bijna een half uur wachten voor Didillon nog eens opgeschrikt werd door een kopballetje van De Camargo.

Tussendoor had Cercle rond het openingskwartier Cercle drie keer op korte tijd voor dreiging kunnen zorgen. Hotic dwong Peyre tot balverlies in zijn eigen zestien, maar de bal moest naar buiten tot bij Somers, die Thoelen niet in verlegenheid kon brengen met een plaatsbal. Met het schot van Musaba enkele minuten later had hij meer moeite, de kopbal van Taravel na de eerste hoekschop van Cercle ging over.  

Na die opflakkering gebeurde er tot aan de rust heel weinig voor de beide doelen, de organisatie nam bij beide ploegen de bovenhand en zowel Didillon als Thoelen keken vooral werkloos toe.

Twee ongewijzigde elftallen bij de rust, maar nu begon Cercle het best. Na een uitgesponnen aanval kreeg Dino Hotic aan de rand van de zestien voldoende ruimte voor een schot, maar dat ging een metertje voorlangs. Met de vrije trap die enkele minuten volgde, had Dino meer moeten doen dan de bal in de Mechelse muur te trappen. Nadat De Camargo een hoekschop over had gekopt, volgde de beste mogelijkheid van de wedstrijd voor Cercle. Goeie actie en voorzet van Musaba maar het knappe vluchtschot van Thibo Somers zoefde net naast het doel van Thoelen. Het schot van Vanlerberghe vroeg om de stevige vuisten van Didillon, maar daarna viel het toch weer stil qua doelgevaar, ook al begon de fysieke kracht van de bezoekers door te wegen. Didillon had nog het meeste last met de harde knal van Kaboré.

Denkey kwam Ugbo een kwartier voor tijd aflossen in de spits en de invaller liet zich meteen opmerken met een steekpass op Somers. Het schot van Thibo kon Thoelen echter niet verontrusten. De eveneens ingevallen Hoggas kopte aan de tweede paal recht op Thoelen. Een billijk gelijkspel leek het logische resultaat te worden, maar dan sloegen de bezoekers toch nog toe. Storm speelde De Camargo aan, die Didillon tegenvoets te grazen nam. De vlag van de lijnrechter ging meteen omhoog, maar het doelpunt werd na het bekijken van de beelden toch toegekend. Er bleef amper nog tijd over om te reageren en zo ging Cercle opnieuw thuis ten onder.

Cercle: Didillon – Vitinho, Marcelin, Taravel, Corryn – Vanhoutte (90’ Kanouté), Van Der Bruggen, Hotic (83’ Hoggas) – Musaba, Ugbo (73’ Denkey), Somers (90’ Deman)

KV Mechelen: Thoelen – Kaboré, Peyre, Vanlerberghe, Bijker – Van Damme, Shved (76’ Druijf), Schoofs, Hairemans (91’ Vranckx) – Mrabti (65’ Storm), De Camargo

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor STVV-Cercle Brugge

Coach Clement selecteerde 21 spelers voor de slotwedstrijd van speeldag 23, zondagavond om 20h45 in en tegen Sint Truiden. Marcelin is er na z'n gele schorsing opnieuw bij, Taravel krijgt rust. Franck Kanouté raakt niet voldoende fit. Ontdek hier de namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jonathan Lardot scheidsrechter voor Sint Truiden-Cercle

De Voetbalbond maakte bekend dat Jonathan Lardot zondagavond STVV-Cercle Brugge zal leiden. Hij zal worden bijgestaan door Florian Lemaire en Vito Di Vicenzo. Maarten Toeback is vierde official.

VAR zondagavond is Kevin Van Damme. Hij wordt bijgestaan door Mathias Hillaert, Dieter Van Esch en Valson Aliaj.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 1-2 van Eupen

Cercle Brugge trof na de winterstop in het Jan Breydelstadion KAS Eupen. Het ging om de wedstrijd van de 30ste speeldag die in de kalender vooruit geschoven werd. We gingen rusten met een brilscore. In de tweede helft bracht Hoggas Cercle op voorsprong met een knappe lobbal: 1-0. Maar het was invaller Prevljak die de Oostkantonners de overwinning bezorgde met tweede doelpunten.  

 

De bezoekers namen in de openingsfase het initiatief. Cercle kwam een eerste keer goed weg bij een hoekschop. Baby kon net niet bij de bal. Ook Groen-Zwarte dreigde via een hoekschop, maar Defourny bokste de bal zonder problemen weg. Aan de overzijde hield Didillon een schot van ex-Cerclespeler Peeters tegen. Na een aarzelend begin creëerde Cercle betere kansen en had het meeste balbezit. Op het kwartier zette Groen-Zwart een mooie aanval op. Hotic kon net niet bij de voorzet van Hoggas, die vlak erna zelf een doelpoging deed.

Cercle kwam beter in de wedstrijd. Een afstandsschot van Hotic ging een klein metertje naast doel. Het spel verliep nadien minder vlot door enkele verzorgingen. Agbadou kwam slecht neer na contact met Vanhoutte en Poulain moest bekomen bij een luchtduel met Ugbo. Na de onderbrekingen kwamen de Panda’s meer opzetten. Didillon was bij de pinken op een voorzet van Peeters en bij een gevaarlijke trap van Kayembe. Een poging van Baby ging vlak voor rust naast.

 

Na de pauze kreeg Musaba al snel een kansje, die bal ging naast. Hoggas kon met een afstandsschot tot scoren komen, maar Musaba die in de baan van het schot liep, stond buitenspel. Twee minuten na zijn afgekeurd doelpunt, bracht Hoggas Cercle dan toch op voorsprong met een knappe lobbal: 1-0. Door druk te zetten, trapte de Eupense doelman namelijk de bal in de voeten van de Fransman.

Cercle ging op zoek naar een tweede doelpunt. Een plaatsbal van Musaba ging net naast de rechterbovenhoek. Ook Eupen zette meer druk. N’Dri claimde een strafschop, maar scheidsrechter Boterberg ging er terecht niet op in.  Even later kon Marcelin een dichte poging van invaller Prevljak vlak voor de lijn wegkoppen.

Met nog 20 minuten op de klok bracht Prevljak met een lage schuiver Eupen op gelijke hoogte: 1-1. Een poging van Peeters ging in hoekschop. Vijf minuten later kon Prevljak zijn tweede van de avond binnenschieten: 1-2. Aan de overkant kon Defourny een knal van Vanhoutte tegenhouden. In de toegevoegde tijd haalde Hazard uit met een afstandsschot en werd een poging van Somers afgeblokt.  

 

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Taravel, Hazard, Ugbo, Hotic, Musaba (86’ Somers), Vanhoutte (82’ Lopes), Hoggas, Marcelin en Biancone.

KAS Eupen: Defourny, Correia, Amat, Poulain (80’ Koch), Heris (62’ Prevljak), Peeters, Kayembe, Agbadou, N’Dri (89’ Beck),  Baby en Ngoy (80’ Cools).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Carlos Aviña met een stand van zaken

17 wedstrijden gespeeld, nog eens 17 te gaan. Beerschot is de enige ploeg tegen wie Cercle dit seizoen nog niet speelde maar toch vonden we het moment opportuun om, net voor Kerstmis en net voor de match tegen Essevee, een stand van zaken op te maken met technisch directeur Carlos Aviña. “We willen op alle vlakken een winnaarsmentaliteit.”

Goeie start, maar dan kwam COVID

“Eigenlijk is het al een erg interessant seizoen gebleken. Een seizoen met heel wat ups & downs ook. Zo is er in prestatie een duidelijk verschil te zien tussen de eerste 9 wedstrijden en de laatste 8. Na 9 speeldagen (nvdr: na de 5-2 winst tegen AA Gent) stonden we 1 wedstrijd verwijderd van de top 5, maar die flow werd doorbroken toen de wedstrijd tegen Moeskroen door corona werd uitgesteld. Vervolgens kregen we zelf ook te maken met COVID. Luister, ik wil hier geen excuses zoeken, maar ik ben ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit in de huidige kern aanwezig is om beter te doen, maar de situatie heeft wel een duidelijke impact gehad op de prestaties van het team.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!