koop tickets online
nl fr en

Enkele statistieken na de heenronde

We zijn 17 speeldagen ver in de Jupiler Pro League. Een ideaal moment om even een stand van zaken op te maken nu de competitie tot de derde week van december on hold ligt wegens de WK-break. Met 25 punten kan Cercle terugblikken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Cercle won meer (7) dan dat het verloor (6), maar vooral de recente 19/24 was indrukwekkend. 

Sinds Cercle na het gelijkspel tegen KV Oostende van coach wisselde, pakten enkel Genk (24 op 24) en Union (21 op 24) meer punten dan Groen-Zwart (19 op 24). Sindsdien beschikt Cercle ook met 19 gemaakte goals over de de 3e beste aanval van de competitie (na Genk en Union). Ook defensief staat het stevig: Cercle incasseerde tijdens de 8 voorbije speeldagen slechts 9 goals en beschikt hiermee over de vierde beste defensie van het land (na Genk, Union en Gent).

Cerle Brugge KSV

Dat Cercle kansen geven aan (eigen) jeugdspelers is natuurlijk ook niet nieuw. Vorig seizoen al was Cercle de jongste ploeg van Europa en ook dit seizoen trekt het deze lijn door. Zo was Cercle met een gemiddelde leeftijd van 22,8 jaar opnieuw de jongste ploeg van de Jupiler Pro League. Leuk weetje: afgelopen weekend won Cercle met 0-1 op bezoek bij STVV en laat de Kanaries net nu de oudste ploeg van eerste klasse zijn.

Tijd om even uit te blazen dus: de spelers en stafleden genieten op dit moment van een weekje vakantie. Vanaf midden volgende week worden ze opnieuw in Brugge verwacht voor een trainingssessie. Tussen 27 november en 4 december trekt de selectie vervolgens naar het Spaanse Benidorm op trainingsstage. Coach Miron Muslic: "Na enkele drukke weken is het nu even tijd om uit te rusten en de batterijen opnieuw op te laden. Na de break willen we opnieuw knallen.”

Lees hier meer over de WK-break bij Cercle.

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Louis Torres op uitleenbasis naar Rodez AF

Cercle Brugge en het Franse Rodez AF vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke transfer van Louis Torres. De 21-jarige linksachter wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de Franse tweedeklasser.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aske Sampers naar Lierse Kempenzonen

Cercle Brugge en Lierse Kempenzonen vonden een akkoord met betrekking tot de transfer van aanvaller Aske Sampers. Het 21-jarige jeugdproduct van Cercle, dat sinds z’n 12 jaar uitkomt voor Groen-Zwart, trekt definitief naar de huidige nummer vijf uit de Challenger Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart Varsenare viert 45-jarig bestaan

Op vrijdag 27 januari vierde de supportersvereniging GZ Varsenare het 45-jarig bestaan. Zoals gewoonlijk vierden ze op hun vaste feeststek ’t Oosthof te Snellegem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle foto's na Cercle Brugge-AA Gent

Ayase Ueda, Kevin Denkey en in extremis Jesper Daland zorgden zondagmiddag voor een verdiende driepunter tegen AA Gent. Onze aanwezige fotografen legden alles vast in onderstaand fotoverslag:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Standard: raadpleeg alle ticketinfo

Zaterdag 4 februari om 16h00 neemt Cercle het op tegen Standard. Er geldt een aangepaste ticketregeling waarbij de loketten op de wedstrijddag gesloten blijven. Ontdek hier alle info:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!