koop tickets online
nl fr en

Enkele te onthouden statistieken na de overwinning tegen Beerschot

Dat het uiteindelijk 4 dagen zou duren vooraleer Cercle zeker zou zijn van de drie punten tegen Beerschot, is op zich al opmerkelijk. Maar de 0-1 overwinning was in andere opzichten ook opvallend te noemen. Check hieronder enkele te onthouden zaken:

Gemiddelde leeftijd van de starters dinsdagavond: 22,18 jaar


Zaterdagavond stond Cercle al met een jonge ploeg aan de aftrap in Beerschot, de gemiddelde leeftijd bedroeg toen 23,4 jaar, maar dinsdagavond deed Groen-Zwart het nog straffer: met gemiddeld 22.18 jaar waren er slechts 3 spelers van 23 jaar (Robbe Decostere) of ouder (Thomas Didillon, 25; Dino Hotic, 26).

Cerle Brugge KSV

4 eigen jeugdspelers eindigden de wedstrijd


Met de leeftijdsstatistiek zet Cercle de lijn van verjonging dus verder door: een goede combinatie van ervaren spelers, aangevuld met de beste jonge talenten, moet de ideale mix op sportieve successen bezorgen. Hierbij is een belangrijke rol ook weggelegd voor de eigen jeugdwerking: Groen-Zwart eindigde de partij in Beerschot met 4 eigen jeugdspelers waarvan er 3 spelers in de basis begonnen (Decostere, kapitein Charles Vanhoutte, Olivier Deman en invaller Thibo Somers), een duidelijk signaal en een beloning voor het vele en harde werk van iedereen actief bij de jeugdwerking.

Cerle Brugge KSV

Jesper Daland in het Eleven Sports ‘Team of the Week’


We weten niet of het al eens eerder gebeurde, maar Eleven Sports maakte maandag al, nog voor de laatste 35 minuten uit Beerschot-Cercle, hun elftal van de week bekend. Met Jesper Daland was daar ook één Cerclespeler bij. In 55 minuten kon hij dus de analisten van Eleven Sports overtuigen, maar Daland bevestigde dinsdagavond dat z’n bekroning terecht was door opnieuw een puike prestatie af te leveren.

De prestatie van de 21-jarige Daland mocht dus gezien worden, maar dat kan ook worden gezegd van de andere debutanten in de verdediging: Boris Popovic en Edgaras Utkus. Beide spelers, ook nog maar 21 jaar, waren sinds begin dit seizoen bij Cercle op proef en tekenden vorige week nog een permanent contract bij Groen-Zwart.

Eerste overwinning op openingsspeeldag sinds 2011


Nog opmerkelijk: het was al van het seizoen 2011-2012 geleden dat Cercle nog eens kon winnen op de openingsspeeldag. Op 30 juli 2011 ging Groen-Zwart op het veld van AA Gent ook met 0-1 winnen. Op penalty was het Oleg Iachtchouk die Cercle toen de 3 punten bezorgde. Cercle zou in dat seizoen uiteindelijk 7e worden.

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle botst op mature en efficiënte leider Antwerp

Groen-Zwart is er in eigen huis niet in geslaagd om leider Antwerp te verrassen. Cercle zat vol goede bedoelingen maar botste op de mature bezoekers. Met een vroeg doelpunt en een doelpunt halfweg de tweede helft namen ze afstand van Groen-Zwart. De Vereniging zat vol goede bedoelingen, maar kon de organisatie van de mature Antwerpenaren niet ontwrichten.

Hoewel Cercle de lakens naar zich toe probeerde te trekken in de openingsfase, kwam leider Antwerp al bij de eerste kans op voorsprong. Ekkelenkamp ging goed diep op rechts en vond zijn maatje Janssen centraal. De Nederlandse spits kon de bal simpel binnentikken. Groen-Zwart voetbalde met de beste bedoelingen en probeerde het initiatief te nemen, maar in de zone van de waarheid was het samenspel vaak te onzuiver om tot gevaar te komen. De bezoekers speelden goed georganiseerd en probeerden snel om te schakelen in balbezit. Veel kansen leverde dat echter niet op. Via afstandsschoten kon Cercle wel dreigen. Tot twee keer toe was er een goede Butez nodig om een vrije trap van Hotic te stoppen. Een afstandsschot van Miangue ging niet zo ver over. Zo ging een efficiënt Antwerp met een kleine voorsprong de rust in.

Ook na de pauze was het wachten op grote kansen, ondanks de goede intenties van Cercle. Via Popovic, Denkey en invaller Ghobo kwam Groen-Zwart verschillende keren in de buurt van het doel van Antwerp, maar de pogingen misten overtuiging. De bezoekers hadden de wedstrijd onder controle zonder zelf veel kansen te creëren. Halfweg de tweede helft toonden ze zich opnieuw efficiënt: Alderweireld klom het hoogst bij een hoekschop van Nainggolan en liet Majecki kansloos. De wedstrijd lag meteen in een definitieve plooi, het jeugdige Groen-Zwart moest zijn meerdere erkennen de mature en klinische Antwerpenaren. Via Ghobo kon Cercle nog één keer dreigen, maar zijn poging miste overtuiging.

Opstelling Cercle: Majecki, Decostere, Popovic, Marcelin (46’ Ravych), Torres (26’ Miangue), Da Silva, Van Der Bruggen (46’ Francis), Deman (‘56 Ghobo), Hotic, Ueda (85’ Wilke) en Denkey.

Opstelling Antwerp: Butez, De Laet (46’ Bataille), Pacho, Alderweireld, Vines, Nainggolan (85’ Scott), Yusuf, Ekkelenkamp (29’ Gerkens), Miyoshi, Valencia (64’ Nsimba) en Janssen (85’ Fischer).

Doelpunten: Janssen 0-1 (6’ assist Ekkelenkamp), Alderweireld (68’ assist Nainggolan).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Kijk hier naar de hoogtepunten uit Cercle-Zulte Waregem

Cercle Brugge-Zulte Waregem eindigde op 1-1. Cercle kwam via Ueda op voorsprong maar niet veel later maakte Zulte Waregem de gelijkmaker. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Kijk hieronder naar de hoogtepunten!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van Der Bruggen onthoudt positieve van de wedstrijd

"Het is jammer dat de bal bij de eerste kans voor Zulte Waregem binnen ging en dat we zo punten laten liggen. Het klopt dat we de prestatie van het wedstrijdbegin geen 90 minuten konden doortrekken maar onze specifieke speelstijl vraagt automatismen en die moeten nog wat groeien. We creëerden kansen door onze druk vooruit en waren gevaarlijk op stilstaande fases. Ik vind dat we na vandaag wel wat vertrouwen mogen hebben voor de volgende wedstrijd. Goede prestaties leiden uiteindelijk wel naar punten."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Teun Wilke met dubbel gevoel na debuut

"Ik ben heel blij om hier bij deze fantastische vereniging te zijn en meteen enkele minuten te kunnen spelen, maar baal ook omdat we de drie verdiende punten niet hebben kunnen thuishouden." 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Kijk hier naar de hoogtepunten uit KRC Genk-Cercle

KRC Genk-Cercle Brugge eindigde zaterdagavond op 2-1. Olvier Deman scoorde wel voor groen-zwart de aansluitingstreffer, maar dit was niet voldoende om minimum een punt mee te nemen naar Brugge. Kijk hieronder naar de hoogtepunten!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!