LIVE: Cercle Brugge-Royal Excel Mouscron
koop tickets online

Essevee klopt Cercle met 2 doelpunten van Bruno (1-3)

Op speeldag 12 kwam Zulte Waregem op bezoek in Jan Breydel. Na 5 minuten kwamen de bezoeker op voorsprong via Chory. Bruno zorgde nog in de 1ste helft voor een dubbele voorsprong. Ugbo kon in de 2de helft milderen maar opnieuw Bruno zette de 1-3 eindstand op het bord.

Coach Paul Clement bracht enkele nieuwe namen tussen de lijnen. Raux-Yao kreeg voor het eerst een basisplaats centraal achterin en ook Hotic kwam opnieuw aan de aftrap. Verder nam Giulian Biancone voor het eerst plaats op de bank.

Door de moeilijke seizoensstart, zette Franky Dury een stevige organisatie neer op Jan Breydel, met een 5-mans achterlijn. Ondanks enkele prikjes van Cercle, was het al na 5 minuten raak voor Essevee. Chory kon een hoekschop binnenkoppen. Groen-Zwart kreeg geen tempo in zijn spel en dus kende Bostyn een rustige avond in het doel van Zulte Waregem. Op het half uur verdubbelde Bruno de voorsprong op aangeven van Chory. Het venijn zat nog in de staart van de 1ste helft toen Warleson een bal uit de voeten van de doorgebroken Srarfi kon duwen en aan de overzijde Hoggas nog uitpakte met een schot richting verste hoek, maar Bostyn kreeg er nog een handje achter.

Cerle Brugge KSV

Clement greep in aan de rust en bracht Omolo voor een Kanouté op het middenveld. Cercle kreeg het balbezit, maar het bleef zoeken naar openingen in de wit-rode achterlijn. Op het uur kwam ook Biancone in de ploeg voor Decostere om de flankaanvallen te versterken. Groen-Zwart bleef beuken en plots viel er dan toch een gaatje.

Cerle Brugge KSV

Musaba kreeg plots ruimte op de rechter flank. De Nederlandse sneltrein haastte zich richting zestien en bracht hard voor doel. Ideaal voor Ugbo die er zijn voet tegen kreeg en Bostyn kansloos liet.

De motor sloeg aan en de vertwijfeling bij Essevee sloeg zichtbaar toe. Cercle leek op weg naar een remonte, maar het verloor de concentratie even achterin en bij een inworp van Opare kon Bruno de bal eenvoudig aannemen en binnen trappen.

Het 3de doelpunt en de daaropvolgende blessurebehandeling voor Chory haalden het tempo uit de wedstrijd. Cercle kon geen vuist meer maken en verloor zo na de match op Charleroi ook thuis van Zulte Waregem.

Cercle: Warleson – Vitinho, Raux-Yao, Bates, Decostere (60’ Biancone) – Kanouté (46’ Omolo), Hoggas, Hotic – Hazard (74’ Lopes da Silva), Musaba en Ugbo

Zulte Waregem: Bostyn – Srarfi (80’ De Bock), Bianda, Deschacht, Humphreys, Sissako (78’ Opare) – Marcq, Van Hecke, Govea – Bruno en Chory (81’ Seck)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
21 spelers voor Cercle-Moeskroen!

Na de training van deze namiddag maakte coach Paul Clement z'n selectie bekend voor het inhaalduel tegen Moeskroen. Benieuwd wie de selectie haalde? Hier vind je alle namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Paul Clement blikt vooruit naar Cercle-Moeskroen

Midweekvoetbal! Woensdag om 17h halen Cercle en Moeskroen hun wedstrijd van speeldag 10 in. Na de overwinning op het veld van Waasland Beveren is Cercle gebrand om opnieuw de drie punten thuis te houden. Benieuwd wat onze coach van de partij verwacht? Bekijk hier de persconferentie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jan Boterberg scheidsrechter voor Cercle Brugge - Royal Excel Mouscron

Woensdagnamiddag zal scheidsrechter Jan Boterberg de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Royal Excel Mouscron in goede banen leiden. Boterberg zal bijgestaan worden door assistenten Christophe Baillieul en Romain Devillers. De vierde official is Jasper Vergoote.

In het VAR-busje zetelt woensdagnamiddag Jordy Vermeire.Hij zal worden bijgestaan door Thibaud Nijsen en Lowie Vander Linden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Iké Ugbo is jullie Man of the Match!

Met twee doelpunten tegen Waasland Beveren was Iké Ugbo niet alleen sportief beslissend, het levert de Engelsman nu ook de titel op van Man of the Match! 78% van de stemmen kreeg Ugbo achter z'n naam te staan. Daarmee haalde onze jonge spits het voor Jérémy Taravel (15%) en Thomas Didillon (7%).

Proficiat Iké! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Clement, Didillon en Ugbo

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!