koop tickets online

Fabien Mercadal: “Er is geen ruimte voor discussie: wat dinsdag gebeurde is onaanvaardbaar. Tegen Eupen moeten we opstaan."

Zaterdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. In aanloop naar die match blikte coach Fabien Mercadal even terug op de gebeurtenissen van deze week, maar kijkt hij tevens ook positief vooruit naar het treffen tegen de Panda’s.

Coach, we blikken terug op een toch wel bewogen week. Vooraleer we het hebben over de bekeruitschakeling keren we even terug naar de verliespartij vorige zaterdag op de Bosuil. Wat onthou je vooral van die match?

“Dat we er op Antwerp vooral niet in zijn geslaagd om voor de volledige 95 minuten op onze volle sterkte te spelen. We moeten in staat zijn om de zaken die we goed doen, 90 of 95 minuten lang vol te houden. Als je dat niet kan, dan haal je niks tegen teams van dit soort kaliber.”

Cerle Brugge KSV

Jammer genoeg volgde daarna een nog grotere ontgoocheling: afgelopen dinsdag tegen, met alle respect, een team dat uitkomt in de Tweede Amateurklasse

“Inderdaad, een uiterst grote ontreddering en diepe ontgoocheling. Er zijn ook redenen voor, maar geen enkel excuus is aanvaardbaar om uitgeschakeld te worden tegen een dergelijk team, en dat zeg ik met alle respect, als Rebecquoise. We moesten ons altijd gekwalificeerd hebben. Ik heb de dag nadien voor deze wanprestatie mijn excuses overgemaakt aan de administratieve medewerkers en dat wil ik ook doen ten opzichte van onze supporters. De fans hebben alle recht om hun ongenoegen kenbaar te maken, want we hebben niet gebracht wat ze van ons verwachtten. Uitgeschakeld worden in een bekercompetitie, dat kan gebeuren. Er zijn bovendien altijd verrassingen, maar een dergelijke prestatie afleveren met een spelersgroep met zo’n potentieel is onaanvaardbaar. We hebben onvoldoende gepresteerd op alle mogelijke domeinen. Ik heb aan m’n spelers dan ook gezegd dat we deze wedstrijd als een les moeten gebruiken om de negatieve spiraal om te keren en een voorbeeld moeten nemen aan Rebecq in termen van solidariteit, vechtlust en enthousiasme.”

Je spreekt dat er redenen zijn, kan je hier iets meer over vertellen?

“Er zijn inderdaad verschillende redenen. Een daarvan is dat ik veel wijzigingen aan de startelf heb aangebracht. Ons team is op dit moment ook nog volop in opbouw en daarom wou ik andere spelers ook eens vanaf het begin in actie zien. We misten echter samenhang en binding. Ongeacht alle spelers, met uitzondering van Guillaume Hubert, waren dit seizoen echter al eens basisspeler.”

Cerle Brugge KSV

Zaterdag moeten we echter opnieuw vol aan de bak tegen Eupen, een uiterst belangrijke thuiswedstrijd. Is er voornamelijk mentaal oplapwerk nodig?

“Mentaal moeten we inderdaad opnieuw opstaan. Dergelijke prestaties als afgelopen dinsdag zorgen uiteraard voor een daling van het vertrouwen. Gezien onze plaats in het klassement, was die al niet te hoog. We trekken ons nu op aan de prestaties tijdens de tweede helft op Gent, de thuismatch tegen Club Brugge en de eerste helft op Antwerp om de wedstrijd tegen Eupen voor te bereiden die heel belangrijk is voor ons.”

Is de bekeruitschakeling een extra, weliswaar onverwacht euvel in de voorbereiding op de komst van Eupen?

“Zelfs als we de wedstrijd deze week in de beker niet hadden gehad, wisten we dat we een belangrijke wedstrijd te spelen hebben, een duel tussen twee teams met 3 punten op dit moment. Een beetje dezelfde situatie als de thuismatch eerder dit seizoen tegen Waasland Beveren. We zijn er dus al in geslaagd om dergelijk soort wedstrijden te winnen. Er is geen ruimte tot discussie: we zijn thuis in deze competitie, Eupen is een team dat we respecteren maar we moeten winnen. We hebben zeker en vast de mogelijkheden ervoor in huis.”

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Panzo, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah,
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Mboula, Balikwisha, Deman & Gory

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!