koop tickets online

Fabien Mercadal: “Er is geen ruimte voor discussie: wat dinsdag gebeurde is onaanvaardbaar. Tegen Eupen moeten we opstaan."

Zaterdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. In aanloop naar die match blikte coach Fabien Mercadal even terug op de gebeurtenissen van deze week, maar kijkt hij tevens ook positief vooruit naar het treffen tegen de Panda’s.

Coach, we blikken terug op een toch wel bewogen week. Vooraleer we het hebben over de bekeruitschakeling keren we even terug naar de verliespartij vorige zaterdag op de Bosuil. Wat onthou je vooral van die match?

“Dat we er op Antwerp vooral niet in zijn geslaagd om voor de volledige 95 minuten op onze volle sterkte te spelen. We moeten in staat zijn om de zaken die we goed doen, 90 of 95 minuten lang vol te houden. Als je dat niet kan, dan haal je niks tegen teams van dit soort kaliber.”

Cerle Brugge KSV

Jammer genoeg volgde daarna een nog grotere ontgoocheling: afgelopen dinsdag tegen, met alle respect, een team dat uitkomt in de Tweede Amateurklasse

“Inderdaad, een uiterst grote ontreddering en diepe ontgoocheling. Er zijn ook redenen voor, maar geen enkel excuus is aanvaardbaar om uitgeschakeld te worden tegen een dergelijk team, en dat zeg ik met alle respect, als Rebecquoise. We moesten ons altijd gekwalificeerd hebben. Ik heb de dag nadien voor deze wanprestatie mijn excuses overgemaakt aan de administratieve medewerkers en dat wil ik ook doen ten opzichte van onze supporters. De fans hebben alle recht om hun ongenoegen kenbaar te maken, want we hebben niet gebracht wat ze van ons verwachtten. Uitgeschakeld worden in een bekercompetitie, dat kan gebeuren. Er zijn bovendien altijd verrassingen, maar een dergelijke prestatie afleveren met een spelersgroep met zo’n potentieel is onaanvaardbaar. We hebben onvoldoende gepresteerd op alle mogelijke domeinen. Ik heb aan m’n spelers dan ook gezegd dat we deze wedstrijd als een les moeten gebruiken om de negatieve spiraal om te keren en een voorbeeld moeten nemen aan Rebecq in termen van solidariteit, vechtlust en enthousiasme.”

Je spreekt dat er redenen zijn, kan je hier iets meer over vertellen?

“Er zijn inderdaad verschillende redenen. Een daarvan is dat ik veel wijzigingen aan de startelf heb aangebracht. Ons team is op dit moment ook nog volop in opbouw en daarom wou ik andere spelers ook eens vanaf het begin in actie zien. We misten echter samenhang en binding. Ongeacht alle spelers, met uitzondering van Guillaume Hubert, waren dit seizoen echter al eens basisspeler.”

Cerle Brugge KSV

Zaterdag moeten we echter opnieuw vol aan de bak tegen Eupen, een uiterst belangrijke thuiswedstrijd. Is er voornamelijk mentaal oplapwerk nodig?

“Mentaal moeten we inderdaad opnieuw opstaan. Dergelijke prestaties als afgelopen dinsdag zorgen uiteraard voor een daling van het vertrouwen. Gezien onze plaats in het klassement, was die al niet te hoog. We trekken ons nu op aan de prestaties tijdens de tweede helft op Gent, de thuismatch tegen Club Brugge en de eerste helft op Antwerp om de wedstrijd tegen Eupen voor te bereiden die heel belangrijk is voor ons.”

Is de bekeruitschakeling een extra, weliswaar onverwacht euvel in de voorbereiding op de komst van Eupen?

“Zelfs als we de wedstrijd deze week in de beker niet hadden gehad, wisten we dat we een belangrijke wedstrijd te spelen hebben, een duel tussen twee teams met 3 punten op dit moment. Een beetje dezelfde situatie als de thuismatch eerder dit seizoen tegen Waasland Beveren. We zijn er dus al in geslaagd om dergelijk soort wedstrijden te winnen. Er is geen ruimte tot discussie: we zijn thuis in deze competitie, Eupen is een team dat we respecteren maar we moeten winnen. We hebben zeker en vast de mogelijkheden ervoor in huis.”

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Panzo, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah,
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Mboula, Balikwisha, Deman & Gory

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe blikt vooruit naar de komst van OH Leuven

Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen staat voor de deur: ontdek hier hoe Yves Vanderhaeghe terugblikte op de overwinning in Beerschot en hoe hij de troepen op scherp brengt voor een thuismatch met opnieuw Cerclefans in het stadion!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe en Carlos Aviña blikken vooruit naar Beerschot-Cercle!

We zijn er klaar voor! Coach Yves Vanderhaeghe en technisch directeur Carlos Aviña stonden donderdag uitgebreid de pers te woord in de voorbeschouwing op het nieuwe seizoen. De onderwerpen die aan bod kwamen? De 6-weken durende voorbereiding natuurlijk, maar ook de transferactiviteiten kwamen ter sprake. Bekijk hieronder wat er werd verteld!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De vooruitblik naar Gent-Cercle met Yves Vanderhaeghe

Na een weekend zonder competitievoetbal gaat Cercle zondagavond in de Gentse Ghelamco Arena op zoek naar broodnodige punten. Coach Vanderhaeghe, die in het verleden nog coach was bij de Buffalo's, blikte vrijdagmiddag vooruit naar het treffen tegen z'n ex-ploeg!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe blikt vooruit naar KRC Genk-Cercle Brugge

Zondagavond trekt Cercle om 20h45 naar de Luminus Arena van KRC Genk. Op de wekelijkse persbabbel had coach Vanderhaeghe het dan ook over het duel tegen de Limburgers, maar hij blikte ook nog even terug op de bekeruitschakeling eerder deze week op Anderlecht. Bekijk hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe

Coach Yves Vanderhaeghe stond donderdag de aanwezige pers (digitaal) te woord in aanloop naar Moeskroen-Cercle Brugge van zaterdag om 18h30. Het gelijkspel tegen Anderlecht, waar Cercle meer verdiende, in verteerd: op naar zaterdag waar Cercle voor niks minder dan de drie punten gaat!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!