koop tickets online

Fabien Mercadal: “Er is geen ruimte voor discussie: wat dinsdag gebeurde is onaanvaardbaar. Tegen Eupen moeten we opstaan."

Zaterdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. In aanloop naar die match blikte coach Fabien Mercadal even terug op de gebeurtenissen van deze week, maar kijkt hij tevens ook positief vooruit naar het treffen tegen de Panda’s.

Coach, we blikken terug op een toch wel bewogen week. Vooraleer we het hebben over de bekeruitschakeling keren we even terug naar de verliespartij vorige zaterdag op de Bosuil. Wat onthou je vooral van die match?

“Dat we er op Antwerp vooral niet in zijn geslaagd om voor de volledige 95 minuten op onze volle sterkte te spelen. We moeten in staat zijn om de zaken die we goed doen, 90 of 95 minuten lang vol te houden. Als je dat niet kan, dan haal je niks tegen teams van dit soort kaliber.”

Cerle Brugge KSV

Jammer genoeg volgde daarna een nog grotere ontgoocheling: afgelopen dinsdag tegen, met alle respect, een team dat uitkomt in de Tweede Amateurklasse

“Inderdaad, een uiterst grote ontreddering en diepe ontgoocheling. Er zijn ook redenen voor, maar geen enkel excuus is aanvaardbaar om uitgeschakeld te worden tegen een dergelijk team, en dat zeg ik met alle respect, als Rebecquoise. We moesten ons altijd gekwalificeerd hebben. Ik heb de dag nadien voor deze wanprestatie mijn excuses overgemaakt aan de administratieve medewerkers en dat wil ik ook doen ten opzichte van onze supporters. De fans hebben alle recht om hun ongenoegen kenbaar te maken, want we hebben niet gebracht wat ze van ons verwachtten. Uitgeschakeld worden in een bekercompetitie, dat kan gebeuren. Er zijn bovendien altijd verrassingen, maar een dergelijke prestatie afleveren met een spelersgroep met zo’n potentieel is onaanvaardbaar. We hebben onvoldoende gepresteerd op alle mogelijke domeinen. Ik heb aan m’n spelers dan ook gezegd dat we deze wedstrijd als een les moeten gebruiken om de negatieve spiraal om te keren en een voorbeeld moeten nemen aan Rebecq in termen van solidariteit, vechtlust en enthousiasme.”

Je spreekt dat er redenen zijn, kan je hier iets meer over vertellen?

“Er zijn inderdaad verschillende redenen. Een daarvan is dat ik veel wijzigingen aan de startelf heb aangebracht. Ons team is op dit moment ook nog volop in opbouw en daarom wou ik andere spelers ook eens vanaf het begin in actie zien. We misten echter samenhang en binding. Ongeacht alle spelers, met uitzondering van Guillaume Hubert, waren dit seizoen echter al eens basisspeler.”

Cerle Brugge KSV

Zaterdag moeten we echter opnieuw vol aan de bak tegen Eupen, een uiterst belangrijke thuiswedstrijd. Is er voornamelijk mentaal oplapwerk nodig?

“Mentaal moeten we inderdaad opnieuw opstaan. Dergelijke prestaties als afgelopen dinsdag zorgen uiteraard voor een daling van het vertrouwen. Gezien onze plaats in het klassement, was die al niet te hoog. We trekken ons nu op aan de prestaties tijdens de tweede helft op Gent, de thuismatch tegen Club Brugge en de eerste helft op Antwerp om de wedstrijd tegen Eupen voor te bereiden die heel belangrijk is voor ons.”

Is de bekeruitschakeling een extra, weliswaar onverwacht euvel in de voorbereiding op de komst van Eupen?

“Zelfs als we de wedstrijd deze week in de beker niet hadden gehad, wisten we dat we een belangrijke wedstrijd te spelen hebben, een duel tussen twee teams met 3 punten op dit moment. Een beetje dezelfde situatie als de thuismatch eerder dit seizoen tegen Waasland Beveren. We zijn er dus al in geslaagd om dergelijk soort wedstrijden te winnen. Er is geen ruimte tot discussie: we zijn thuis in deze competitie, Eupen is een team dat we respecteren maar we moeten winnen. We hebben zeker en vast de mogelijkheden ervoor in huis.”

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Panzo, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah,
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Mboula, Balikwisha, Deman & Gory

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Fotoverslag van de dinsdagtraining

Interlandbreak of niet, vandaag staan er 2️⃣ trainingen op het programma! Bekijk hieronder een fotoverslag van de training van deze voormiddag.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Duidelijke 0-5 overwinning voor de beloften bij Zulte Waregem!

Op Wapenstilstand trokken de beloften naar Zulte Waregem voor hun competitiewedstrijd op speeldag 11 van de beloftencompetitie. Het werd een oververdiende overwinning voor Cercle dat overtuigend met 0-5 won.

Cercle trok het laken onmiddellijk naar zich toe. Met goed verzorgd voetbal over de grond en enkele knappe combinaties was het een wonder te noemen dat Groen-Zwart in de eerste helft ‘slechts’ één keer tot scoren kwam. Ackx lukte de score al na 10 minuten voetballen te openen nadat hij een voorzet in doel kon werken. Cercle kreeg nog aanzienlijke kansen op meer, maar het overwicht van Groen-Zwart kon tijdens de eerste helft niet verder in doelpunten worden uitgediept. 0-1 was meteen ook de ruststand.

Een gemotiveerd Zulte Waregem trok duidelijke lessen uit de eerste helft en kwam enthousiast aan de start van de tweede helft. Scoren lukte ook voor de thuisploeg, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Het sein voor Cercle om opnieuw de wedstrijd in handen te nemen, en dat deed het ook: toen een vrije trap vanop rechts door Koshi in doel werd gewerkt, was de ban gebroken. Een werkelijk fantastisch afstandschot van Ralph Ameys belandde enig mooi in doel en zorgde voor de 0-3. Scholaert en de ingevallen Swennen zorgden uiteindelijk nog voor de 0-5 eindstand. Een dikverdiende overwinning voor onze younsters die volgende week naar Eupen trekken voor de 1/8ste finales van de Beker van België.


Zulte Waregem: Beernaert – Coopman, Kotchkarov, De Poorter, Kassimi – Schamp (70’ Van Parys), Shala, Naert (70’ Bracke) – Milokwa, Brants (70’ Moenens) & De Neve

Cercle Brugge: Carré – Bassong, Suffys, Cassaert (46’ De Wulf), Lucker – Koshi (73’ Vandemaele), Ameys, Scholaert – Deman (46’ Swennen), Sampers & Ackx

Doelpunten: 12’ Ackx (0-1); 52’ Koshi (0-2); 55’ Ameys (0-3); 67’ Scholaert (0-4); 81’ Swennen (0-5)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Trainingsprogramma 12-17 november

Wegens de international break is er komend weekend geen competitievoetbal in de Jupiler Pro League. Na de deugddoende zege tegen Sint Truiden kregen de spelers nog 2 dagen vrijaf, maar op dinsdag staan er meteen 2 stevige trainingen op het programma. Woensdag wordt er vriendschappelijk in en tegen Zulte Waregem geoefend, een wedstrijd die zal worden afgewerkt achter gesloten deuren. Raadpleeg hieronder het volledige trainingsschema voor deze week!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag voorzitter!

Frans Schotte blaast vandaag 72 kaarsjes uit, na de winst tegen Sint Truiden van afgelopen zaterdag, vandaag dus opnieuw een mooie dag voor onze voorzitter.

Proficiat!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Giulian Biancone verkozen tot Man of the Match na #CerSTV!

Na Cercle Brugge-Sint Truiden kozen jullie voor Giulian Biancone als Man of the Match! Biancone haalde het met 31% van de stemmen voor Thibo Somers (17%) en Kevin Hoggas (16%).

Proficiat Giulian!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!