koop tickets online

Fabien Mercadal: “Er is geen ruimte voor discussie: wat dinsdag gebeurde is onaanvaardbaar. Tegen Eupen moeten we opstaan."

Zaterdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. In aanloop naar die match blikte coach Fabien Mercadal even terug op de gebeurtenissen van deze week, maar kijkt hij tevens ook positief vooruit naar het treffen tegen de Panda’s.

Coach, we blikken terug op een toch wel bewogen week. Vooraleer we het hebben over de bekeruitschakeling keren we even terug naar de verliespartij vorige zaterdag op de Bosuil. Wat onthou je vooral van die match?

“Dat we er op Antwerp vooral niet in zijn geslaagd om voor de volledige 95 minuten op onze volle sterkte te spelen. We moeten in staat zijn om de zaken die we goed doen, 90 of 95 minuten lang vol te houden. Als je dat niet kan, dan haal je niks tegen teams van dit soort kaliber.”

Cerle Brugge KSV

Jammer genoeg volgde daarna een nog grotere ontgoocheling: afgelopen dinsdag tegen, met alle respect, een team dat uitkomt in de Tweede Amateurklasse

“Inderdaad, een uiterst grote ontreddering en diepe ontgoocheling. Er zijn ook redenen voor, maar geen enkel excuus is aanvaardbaar om uitgeschakeld te worden tegen een dergelijk team, en dat zeg ik met alle respect, als Rebecquoise. We moesten ons altijd gekwalificeerd hebben. Ik heb de dag nadien voor deze wanprestatie mijn excuses overgemaakt aan de administratieve medewerkers en dat wil ik ook doen ten opzichte van onze supporters. De fans hebben alle recht om hun ongenoegen kenbaar te maken, want we hebben niet gebracht wat ze van ons verwachtten. Uitgeschakeld worden in een bekercompetitie, dat kan gebeuren. Er zijn bovendien altijd verrassingen, maar een dergelijke prestatie afleveren met een spelersgroep met zo’n potentieel is onaanvaardbaar. We hebben onvoldoende gepresteerd op alle mogelijke domeinen. Ik heb aan m’n spelers dan ook gezegd dat we deze wedstrijd als een les moeten gebruiken om de negatieve spiraal om te keren en een voorbeeld moeten nemen aan Rebecq in termen van solidariteit, vechtlust en enthousiasme.”

Je spreekt dat er redenen zijn, kan je hier iets meer over vertellen?

“Er zijn inderdaad verschillende redenen. Een daarvan is dat ik veel wijzigingen aan de startelf heb aangebracht. Ons team is op dit moment ook nog volop in opbouw en daarom wou ik andere spelers ook eens vanaf het begin in actie zien. We misten echter samenhang en binding. Ongeacht alle spelers, met uitzondering van Guillaume Hubert, waren dit seizoen echter al eens basisspeler.”

Cerle Brugge KSV

Zaterdag moeten we echter opnieuw vol aan de bak tegen Eupen, een uiterst belangrijke thuiswedstrijd. Is er voornamelijk mentaal oplapwerk nodig?

“Mentaal moeten we inderdaad opnieuw opstaan. Dergelijke prestaties als afgelopen dinsdag zorgen uiteraard voor een daling van het vertrouwen. Gezien onze plaats in het klassement, was die al niet te hoog. We trekken ons nu op aan de prestaties tijdens de tweede helft op Gent, de thuismatch tegen Club Brugge en de eerste helft op Antwerp om de wedstrijd tegen Eupen voor te bereiden die heel belangrijk is voor ons.”

Is de bekeruitschakeling een extra, weliswaar onverwacht euvel in de voorbereiding op de komst van Eupen?

“Zelfs als we de wedstrijd deze week in de beker niet hadden gehad, wisten we dat we een belangrijke wedstrijd te spelen hebben, een duel tussen twee teams met 3 punten op dit moment. Een beetje dezelfde situatie als de thuismatch eerder dit seizoen tegen Waasland Beveren. We zijn er dus al in geslaagd om dergelijk soort wedstrijden te winnen. Er is geen ruimte tot discussie: we zijn thuis in deze competitie, Eupen is een team dat we respecteren maar we moeten winnen. We hebben zeker en vast de mogelijkheden ervoor in huis.”

De selectie:

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Panzo, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah,
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Mboula, Balikwisha, Deman & Gory

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!