koop tickets online

Fabien Mercadal: “Ik vernam dat er een sfeeractie zal zijn van onze supporters: Ik hoop dat het resultaat hen kan belonen!"

Zondagavond trekt Cercle Brugge naar de Ghelamco Arena waar om 20u de slotwedstrijd van speeldag 6 wordt beslecht tegen AA Gent. Coach Mercadal blikt positief vooruit naar de match!

Coach, vorige speeldag konden we, eindelijk, onze eerste drie punten van dit seizoen veiligstellen. Welk effect had dat op de groep?


“Inderdaad. We waren allen opgelucht om de eerste winst van het seizoen eindelijk te kunnen vieren. We hebben er even op moeten wachten, maar ik hoop dat dit nu bevrijdend kan werken om nu meer resultaten te boeken. We beseffen ook wel dat er (nog) geen reden is tot groot jolijt, het is “maar” één gewonnen wedstrijd, maar het allerbelangrijkste was om drie punten te pakken. Jammerlijk was wel dat ons spel, zeker dan in de eerste helft, niet goed was maar winnen is winnen.”

Cerle Brugge KSV

Vorige week gaf je in de voorbeschouwing mee dat de intensiteit op training, mede door de nieuwkomers, verhoogt. Hoe werd deze week getraind?


“Klopt. Ik vind dat we collectief deze week misschien wel de beste trainingsweek tot nog toe achter de rug hebben. Zowel in het begin van de week als tot vandaag, tot de laatste training voor de wedstrijd dus, werd zeer geconcentreerd en gefocust toegewerkt naar de match. Zoals ik daarnet aangaf beseft iedereen dat er nu resultaten moeten volgen, die spirit is aanwezig. Ook jongens die vorige week naast de selectie vielen hebben zich deze week gemanifesteerd op training, de kwaliteit en de intensiteit gaat dus omhoog en dat moet nu ook onze resultaten positief beïnvloeden.”


Het programma voor de komende weken oogt niet simpel, te beginnen zondag met een bezoek aan AA Gent. De Buffalo’s kwalificeerden zich deze week voor de groepsfase van de Europa League. Speelt die midweek match mee in de vorm van de thuisploeg?


“Gent kwalificeerde zich deze week inderdaad voor de groepsfase van de Europa League, nadat ze een zeer solide prestatie hebben afgeleverd. Het feit dat ze zich kwalificeren voor Europa is zeker geen toeval en zegt automatisch al veel over de kwaliteit die er rondloopt. Een uitdaging voor ons, maar in voetbal weet je nooit. We zijn voorbereid en klaar voor de strijd. Ik vernam dat er een sfeeractie zal zijn van onze supporters in het uitvak, ik hoop dat het een goed resultaat zal opleveren. Op naar zondag!"

De selectie:
 

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Ueda, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Mboula, Balikwisha & Gory

 

Nieuws uit de ziekenboeg:
 

  • Julien Serrano moest vorige week, tijdens de thuiswedstrijd tegen Waasland Beveren, vroegtijdig en geblesseerd de strijd staken. Onze linksachter kampt met een klein probleem aan de quadriceps en raakt niet tijdig fit voor AA Gent-Cercle Brugge. Serrano zal echter spoedig opnieuw aan het groepsgebeuren kunnen deelnemen.
  • Jérémy Taravel staat dicht bij een terugkeer, maar de wedstrijd tegen de Buffalo’s komt nog te vroeg.
  • Johanna Omolo blijft kampen met een blessure aan de quadriceps. Verwacht wordt dat Omolo binnenkort opnieuw bij de groepsactiviteiten kan aansluiten.
  • De langdurig geblesseerden Vitinho en De Belder blijven hard verder werken aan hun comeback.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Julien Serrano uitgeleend aan Béziers

Cercle Brugge en AS Béziers zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de uitleenbeurt van verdediger Julien Serrano.

Serrano, 21 jaar, gaat bij de Franse derdeklasser op zoek naar meer speelminuten.

Veel succes Julien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Oefenpot tegen Mandel United eindigt op 3-1

Donderdagavond werd op de oefenvelden van Jan Breydel een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt tegen Mandel United. Een mix tussen A-kern en beloften zorgden bij ijskoude temperateren echter voor een vermakelijke oefenpot. Het werd 3-1. Gory, Eppel & Foster waren de doelpuntenmakers voor Groen-Zwart.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
KAS Eupen-Cercle Brugge: alle ticketinformatie

De eerste uitwedstrijd van 2020 is meteen ook de verste van dit seizoen: op zaterdag 1 februari trekt Cercle Brugge naar het Kehrwegstadion waar om 20u Eupen partij wordt gegeven. De ticketinformatie is hieronder beschikbaar:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aanpassing aan het trainingsschema

Aanpassing aan het trainingsschema op donderdag: de training in de voormiddag wordt verplaatst naar de namiddag om 14u30.

's Avonds staat er om 20u een oefenwedstrijd achter gesloten deuren ingepland: op de oefenterreinen zal dan worden gespeeld tegen Mandel United.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
WE NEED YOU! - zondag om 14u30!


Zondagmiddag om 14u30 spelen we onze 2e topaffiche in evenveel weken tijd in Jan Breydel: dan ontvangen we recordkampioen RSC Anderlecht! 


Na een geslaagde winterstage in Malta zat er afgelopen zondag thuis tegen Antwerp meer in voor Groen-Zwart, maar een gebrek aan efficiëntie brak ons zuur op. Nu rechten we onze rug en gaan we er zondag opnieuw vol voor: in ons eigen Jan Breydel MOET Anderlecht eraan geloven!

JIJ MAAKT HET VERSCHIL!

Vorig seizoen wonnen we al eens de topaffiche tegen RSCA. Toen werd het een verdiende 2-1 overwinning. De goal van Kylian Hazard in de beginfase van de partij zorgde toen voor heel wat ontlading. Toen Gianni Bruno later op penalty Cercle naar winst schoot, was de vreugde compleet. Zondag willen we die vreugde opnieuw evenaren: zorg je dus dat je erbij bent! Via een klik op deze link kan je alle ticketinformatie terugvinden. De openingsuren van de dienst Ticketing kan je hier raadplegen. 

VRAGEN?

Contacteer ons dan via ticketing@cerclebrugge.be of bel ons op 050/38 91 93.

EVEN TERUG NAAR DE WINST VAN VORIG SEIZOEN:
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!