koop tickets online

Fabien Mercadal: “Ik vernam dat er een sfeeractie zal zijn van onze supporters: Ik hoop dat het resultaat hen kan belonen!"

Zondagavond trekt Cercle Brugge naar de Ghelamco Arena waar om 20u de slotwedstrijd van speeldag 6 wordt beslecht tegen AA Gent. Coach Mercadal blikt positief vooruit naar de match!

Coach, vorige speeldag konden we, eindelijk, onze eerste drie punten van dit seizoen veiligstellen. Welk effect had dat op de groep?


“Inderdaad. We waren allen opgelucht om de eerste winst van het seizoen eindelijk te kunnen vieren. We hebben er even op moeten wachten, maar ik hoop dat dit nu bevrijdend kan werken om nu meer resultaten te boeken. We beseffen ook wel dat er (nog) geen reden is tot groot jolijt, het is “maar” één gewonnen wedstrijd, maar het allerbelangrijkste was om drie punten te pakken. Jammerlijk was wel dat ons spel, zeker dan in de eerste helft, niet goed was maar winnen is winnen.”

Cerle Brugge KSV

Vorige week gaf je in de voorbeschouwing mee dat de intensiteit op training, mede door de nieuwkomers, verhoogt. Hoe werd deze week getraind?


“Klopt. Ik vind dat we collectief deze week misschien wel de beste trainingsweek tot nog toe achter de rug hebben. Zowel in het begin van de week als tot vandaag, tot de laatste training voor de wedstrijd dus, werd zeer geconcentreerd en gefocust toegewerkt naar de match. Zoals ik daarnet aangaf beseft iedereen dat er nu resultaten moeten volgen, die spirit is aanwezig. Ook jongens die vorige week naast de selectie vielen hebben zich deze week gemanifesteerd op training, de kwaliteit en de intensiteit gaat dus omhoog en dat moet nu ook onze resultaten positief beïnvloeden.”


Het programma voor de komende weken oogt niet simpel, te beginnen zondag met een bezoek aan AA Gent. De Buffalo’s kwalificeerden zich deze week voor de groepsfase van de Europa League. Speelt die midweek match mee in de vorm van de thuisploeg?


“Gent kwalificeerde zich deze week inderdaad voor de groepsfase van de Europa League, nadat ze een zeer solide prestatie hebben afgeleverd. Het feit dat ze zich kwalificeren voor Europa is zeker geen toeval en zegt automatisch al veel over de kwaliteit die er rondloopt. Een uitdaging voor ons, maar in voetbal weet je nooit. We zijn voorbereid en klaar voor de strijd. Ik vernam dat er een sfeeractie zal zijn van onze supporters in het uitvak, ik hoop dat het een goed resultaat zal opleveren. Op naar zondag!"

De selectie:
 

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Ueda, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Deuro, Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Mboula, Balikwisha & Gory

 

Nieuws uit de ziekenboeg:
 

  • Julien Serrano moest vorige week, tijdens de thuiswedstrijd tegen Waasland Beveren, vroegtijdig en geblesseerd de strijd staken. Onze linksachter kampt met een klein probleem aan de quadriceps en raakt niet tijdig fit voor AA Gent-Cercle Brugge. Serrano zal echter spoedig opnieuw aan het groepsgebeuren kunnen deelnemen.
  • Jérémy Taravel staat dicht bij een terugkeer, maar de wedstrijd tegen de Buffalo’s komt nog te vroeg.
  • Johanna Omolo blijft kampen met een blessure aan de quadriceps. Verwacht wordt dat Omolo binnenkort opnieuw bij de groepsactiviteiten kan aansluiten.
  • De langdurig geblesseerden Vitinho en De Belder blijven hard verder werken aan hun comeback.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!