koop tickets online

Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

“Op zich overheerste enige vorm van ontgoocheling, want onze doelstelling was om op z’n minst een punt te pakken. We zijn daar helaas niet in geslaagd maar de juiste mentaliteit werd dus aan de dag gelegd, we bleven ervoor gaan. We speelden goed mee en creëerden ook kansen, wat toont dat we potentieel hebben om ook een rol te spelen in dergelijke wedstrijden. Ik zal echter pas tevreden zijn vanaf wanneer we wedstrijden gaan winnen. Alleen goed spelen is dus een magere troost. We kunnen en mogen niet tevreden zijn met “goed spel” en/of goede momenten in een match, we moeten onze prestaties ook verzilveren. Op vandaag hebben we punten nodig.”

Cerle Brugge KSV

De voorbije weken voerde je enkele tactische wijzigingen uit, onder meer naar spelsysteem. Hoe vind je dat de spelers daarop reageren?


“Er is algemeen gezien een progressie waar te nemen. We zijn inderdaad ook van systeem veranderd en ook daarin heb ik interessante zaken opgemerkt, wat niet wil zeggen dat we iedere week zo gaan spelen. Op vandaag hebben we nog geen successen kunnen boeken buitenshuis, maar we hebben de mogelijkheid om ons zaterdag opnieuw te meten op bezoek bij een grote tegenstander uit onze competitie. De coach, Laszlo Bölöni, is een alombekend persoon in de trainerswereld en beschikt over heel wat spelers mét ervaring op het Europese toneel. Dergelijke wedstrijden spelen is de droom van iedere profvoetballer, en als profvoetballer moet je punten pakken en successen boeken. Deze week kregen we daaromtrent het bezoek van twee oud-spelers, zeg maar iconen van Cercle Brugge. Samen met een delegatie supporters kwamen ze mee lunchen met ons en deelden ze hun ervaringen. Een inspirerende gebeurtenis voor zowel spelers als staf. Het is nu aan ons om op het veld te strijden en om met dynamisch, attractief voetbal resultaten neer te zetten. Pas wanneer dit ons zal lukken, zal ik tevreden zijn. We moeten onze prestaties echt meer verzilveren.”

Je had het al even over Laszlo Bölöni, de coach van Antwerp. Met José Jeunechamps in de groen-zwarte staf hebben we iemand die de werkwijze van Bölöni goed kent. Sprak je daarover met José?
 

Cerle Brugge KSV

“José praat met heel erg veel respect over Bölöni. Logischerwijs heeft José ons ook enkele specifieke zaken kunnen vertellen, maar in sé gaat het om het analyseren van een tegenstander, die tevens ook heel wat nieuwe spelers moest inpassen. We hebben ons huiswerk dus zoals steeds grondig gemaakt. Echter kijken we in een wedstrijdvoorbereiding vooral ook naar onszelf, hoe we zelf kunnen verbeteren. Op basis hiervan brachten we samen met José (Jeunechamps), Rudi (Cossey) en Emmanuel (Coquelet) Antwerp in kaart.”

Zijn er specifieke zaken bij Antwerp die zijn opgevallen? Welke indruk maken ze op je?


“Het is een team dat over heel wat karakter beschikt, dat voel je zelfs nu al. Een ploeg dat over heel wat atletisch vermogen beschikt en tevens ook een hoge intensiteit aan de dag legt. Naar mijn mening zelfs het beste team tot nu toe qua intensiteit dat we gaan tegengekomen. Maar, laat ons nu gewoon voetballen. We hebben zin om punten te pakken.”

De selectie:
 

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Ueda, Panzo, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Balikwisha & Gory

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!