koop tickets online

Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

“Op zich overheerste enige vorm van ontgoocheling, want onze doelstelling was om op z’n minst een punt te pakken. We zijn daar helaas niet in geslaagd maar de juiste mentaliteit werd dus aan de dag gelegd, we bleven ervoor gaan. We speelden goed mee en creëerden ook kansen, wat toont dat we potentieel hebben om ook een rol te spelen in dergelijke wedstrijden. Ik zal echter pas tevreden zijn vanaf wanneer we wedstrijden gaan winnen. Alleen goed spelen is dus een magere troost. We kunnen en mogen niet tevreden zijn met “goed spel” en/of goede momenten in een match, we moeten onze prestaties ook verzilveren. Op vandaag hebben we punten nodig.”

Cerle Brugge KSV

De voorbije weken voerde je enkele tactische wijzigingen uit, onder meer naar spelsysteem. Hoe vind je dat de spelers daarop reageren?


“Er is algemeen gezien een progressie waar te nemen. We zijn inderdaad ook van systeem veranderd en ook daarin heb ik interessante zaken opgemerkt, wat niet wil zeggen dat we iedere week zo gaan spelen. Op vandaag hebben we nog geen successen kunnen boeken buitenshuis, maar we hebben de mogelijkheid om ons zaterdag opnieuw te meten op bezoek bij een grote tegenstander uit onze competitie. De coach, Laszlo Bölöni, is een alombekend persoon in de trainerswereld en beschikt over heel wat spelers mét ervaring op het Europese toneel. Dergelijke wedstrijden spelen is de droom van iedere profvoetballer, en als profvoetballer moet je punten pakken en successen boeken. Deze week kregen we daaromtrent het bezoek van twee oud-spelers, zeg maar iconen van Cercle Brugge. Samen met een delegatie supporters kwamen ze mee lunchen met ons en deelden ze hun ervaringen. Een inspirerende gebeurtenis voor zowel spelers als staf. Het is nu aan ons om op het veld te strijden en om met dynamisch, attractief voetbal resultaten neer te zetten. Pas wanneer dit ons zal lukken, zal ik tevreden zijn. We moeten onze prestaties echt meer verzilveren.”

Je had het al even over Laszlo Bölöni, de coach van Antwerp. Met José Jeunechamps in de groen-zwarte staf hebben we iemand die de werkwijze van Bölöni goed kent. Sprak je daarover met José?
 

Cerle Brugge KSV

“José praat met heel erg veel respect over Bölöni. Logischerwijs heeft José ons ook enkele specifieke zaken kunnen vertellen, maar in sé gaat het om het analyseren van een tegenstander, die tevens ook heel wat nieuwe spelers moest inpassen. We hebben ons huiswerk dus zoals steeds grondig gemaakt. Echter kijken we in een wedstrijdvoorbereiding vooral ook naar onszelf, hoe we zelf kunnen verbeteren. Op basis hiervan brachten we samen met José (Jeunechamps), Rudi (Cossey) en Emmanuel (Coquelet) Antwerp in kaart.”

Zijn er specifieke zaken bij Antwerp die zijn opgevallen? Welke indruk maken ze op je?


“Het is een team dat over heel wat karakter beschikt, dat voel je zelfs nu al. Een ploeg dat over heel wat atletisch vermogen beschikt en tevens ook een hoge intensiteit aan de dag legt. Naar mijn mening zelfs het beste team tot nu toe qua intensiteit dat we gaan tegengekomen. Maar, laat ons nu gewoon voetballen. We hebben zin om punten te pakken.”

De selectie:
 

  • Doelmannen: Hubert, Goblet & Badiashile
  • Verdedigers: Taravel, Ueda, Panzo, Dabila, Fiore & Biancone
  • Middenvelders: Peeters, Coulibaly, Kouamé, Omeonga & Donsah
  • Aanvallers: Hazard, Saadi, Foster, Balikwisha & Gory

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!