koop tickets online
nl fr en

Groen-Zwart onderuit in het Kuipje (2-0)

Cercle mocht de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 afsluiten met een verplaatsing bij promovendus Westerlo. De Kemphanen hadden heel wat ervaring in huis en konden ook rekenen op een enthousiaste thuisaanhang. Popovic kreeg al na een half uur zijn 2de gele kaart en vlak voor rust kon Daci de score openen voor de thuisploeg. Een ideaal scenario, en Groen-Zwart moest achtervolgen na rust. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, dat de vrije ruimte goed benutte. Vlak voor affluiten legde Vetokele de 2-0 eindstand vast.

Cerle Brugge KSV

Dominik Thalhammer bracht de kersverse Cerclespits Ayase Ueda meteen aan de aftrap bij het seizoensbegin. Achterin kwam Warleson tussen de palen, na het vertrek van Thomas Didillon. Verder bestond de Groen-Zwarte elf uit de namen die ook vorig seizoen de dienst uit maakten.

Ook de kampioen uit 1B kwam met een geolied elftal aan de aftrap. Enkel de ervaren doelman Bolat was nieuw. Alle veldspelers speelden ook vorig jaar al voor de Kemphanen.

Westerlo begon goed aan de wedstrijd, onder impuls van de talrijke thuisaanhang. Dierckx en Vaesen pakten uit met de eerste schoten tussen de palen, maar die brachten Warleson allerminst in verlegenheid. Net voor halfweg de 1ste helft, kwam Popovic nogal wild in een duel op de middenlijn. Hij kreeg er meteen het eerste geel voor. Op het halfuur pakte de Serviër zijn 2de na een harde tackle op Van Eenoo.

Cerle Brugge KSV

Zo moest Cercle meer dan een uur met 10 verder. Westerlo trok daarop vol in de aanval en 3 minuten voor rust kon Daci op aangeven van Jordanov besluiten. Warleson gooide zich nog voor het schot, maar in de herneming mikte de Turkse spits de bal hoog in doel.

Cercle moest uit een ander vaatje tappen na rust en trok meer naar voor. Dat zorgde er evenwel voor dat Westerlo meer ruimte kreeg. Vooral een bedrijvige Van den Keybus maakte daar dankbaar gebruik van, maar hij vergat telkens zijn kansen af te werken en Warleson toonde zich bovendien erg scherp in doel. De pas ingevallen Foster kon de Braziliaanse doelman dan toch vloeren, maar deed dat uit buitenspel.

En dus bleef het spannend tot het eind. De beste kans voor Cercle was nog voor de ingevallen Deman, maar die mikte zijn schot op aangeven van Vanhoutte ruim over het doel van Bolat. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd, waren het 2 Westelse invallers die de match beslisten. Bernat zag Vetokele in de rug van de verdediging duiken en plaatste de bal perfect op de voet van de ex-Cerclespits die met een kattepootje binnen tikte.

Volgende week ontvangt Groen-Zwart Anderlecht in eigen huis en gaan we op zoek naar een eerste overwinning in het seizoen 2022-2023.

Westerlo: Bolat, Perdichizzi (88’ Tagir), Van Eenoo, De Cuyper, Vaesen (64’ Foster), Daci (88’ Vetokele), Seigers, Jordanov, Neustaedter, Van den Keybus en Dierckx (81’ Bernat)

Cercle: Warleson, Miangue (83’ Torres), Decostere, Daland, Popovic, Da Silva Lopes, Van der Bruggen (60’ Vanhoutte), Hotic, Ueda, Somers (60’ Deman) en Denkey (34’ Utkus)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Sterk Cercle deelt de punten met leider Genk

Na een uitstekende prestatie moet Cercle vrede nemen met een punt tegen KRC Genk. Ueda bekroonde een fantastische eerste helft van Groen-Zwart met een knap doelpunt. Al vroeg in de tweede helft zorgde Paintsil echter voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog kansen op een tweede doelpunt, maar de winning-goal viel niet meer.

Een kleine week na de nederlaag op het veld van Anderlecht ontving Groen-Zwart de leiders uit Genk in het Jan Breydelstadion. Na zijn rode kaart op Anderlecht moest Denkey plaatsnemen op de schorsingsbank. Hij werd vervangen door Gboho. Ook Van Der Bruggen verscheen in de basis, hij nam de plaats in van Vanhoutte.

Een gretig Groen-Zwart trok meteen in de aanval. In zijn energieke stijl zette Cercle de bezoekers meteen onder druk en creëerde in het openingskwartier al enkele kansjes via Gboho, Ravych en Deman. De bezoekers probeerden onder de druk uit te komen via snelle omschakelingen, maar vonden amper een antwoord op het spel van Groen-Zwart. Cercle bleef baas en werd daar bijna voor beloond op het half uur. Een uithaal van Ueda spatte uiteen op de paal. Bij de volgende grote kans was het wel prijs: na een balrecuperatie trok Gboho naar voor om Ueda perfect vrij te spelen. De Japanner plaatste het leer knap voorbij Vandevoordt en bracht Cercle verdiend op voorsprong.

Al vroeg in de tweede helft creëerden de bezoekers 2 goede kansen. Via El Khannous en Samatta kwam de bal in de loop van Paintsil, maar Popovic gleed de poging uit het doel. Twee minuten later stonden de bordjes wel in evenwicht: Paintsil vond de ruimte en plaatste de bal vervolgens buiten het bereik van Warleson in doel. Cercle moest even bekomen, maar bleef wel dreigen. Een schot van Francis ging net over en ook Ueda kwam dicht bij een tweede doelpunt. Cercle groeide opnieuw in de wedstrijd en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Toen Deman neerging in de zestien claimde een strafschop, maar de wedstrijdleiding kwam niet tussen. Ook Genk probeerde de drie punten nog binnen te halen. Invaller Sor besloot echter te zwak. Het slotakkoord was voor Groen-Zwart. Siquet kreeg de bal aangespeeld in de zestien, maar kreeg het leer net niet goed op de schoen. 

Zo eindigt de wedstrijd op een puntendeling dus tegen de leider, na een knappe prestatie. Trainer Miron Muslic prees het team terecht op de persconferentie na de wedstrijd.

Opstelling Cercle: Warleson, Popovic, Ravych, Daland, Van Der Bruggen, Francis (85’ Vanhoutte), Siquet, Deman, Somers, Gboho (71’ Hotic) en Ueda (92’ Miangue).

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt, Sadick, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky (78’ Ouattara), Munoz, El Khannous, Trésor (90’ Preciado), Paintsil en Samatta (78’ Sor).

Doelpunten: 40’ Ueda (1-0), 54’ Paintsil (1-1)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Miron Muslic: “We pakken vaak punten in thuiswedstrijden tegen topploegen”

Vrijdagavond ontvangt Cercle leider KRC Genk in Jan Breydel (aftrap om 20h45). Cercle-coach Miron Muslic liet woensdagmiddag tijdens de persconferentie zijn licht schijnen op de match.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De statistieken bewijzen: Cercle geeft kansen aan eigen jeugd

Woensdag kwam Belgian Football Stats op de proppen met een erg interessante statistiek. Dat Cercle kansen geeft aan eigen jeugdspelers in de A-kern is al langer duidelijk, maar dit seizoen blijkt nu dat 27,9% van alle speelminuten werd verzameld door spelers uit de eigen opleiding. In België doet enkel RSC Anderlecht beter met 45%. Cercle volgt dus op een erg knappe 2e plaats, voor Standard (26%) en KRC Genk (25,4%).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met 2-0 op bezoek bij RSCA

Anderlecht ontving groen-zwart in het Lotto Park ter gelegenheid van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League. Vooraf telfde Cercle 4 punten meer dan paars-wit, waardoor ze de meeste gevreesde concurrent waren voor de Brusselaars in de strijd om een Europe Play-Offs ticket. Muslic hield opnieuw vast aan dezelfde elf namen die vorige week de drie punten thuis hielden tegen Seraing.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jong Cercle verliest met 1-3 van Jong Essevee

Jong Cercle stond zaterdagavond tegenover Jong Essevee. Groen-Zwart verdedigde een tweede plaats in het klassement, terwijl de beloften van Zulte-Waregem stevig in de buik van het klassement gevestigd zijn. Twee ploegen tegenover elkaar die zich iedere week opnieuw willen tonen om een plaatsje bij de grote jongens te kunnen bemachtigen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!