koop tickets online
nl fr en

Groen-Zwart onderuit in het Kuipje (2-0)

Cercle mocht de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 afsluiten met een verplaatsing bij promovendus Westerlo. De Kemphanen hadden heel wat ervaring in huis en konden ook rekenen op een enthousiaste thuisaanhang. Popovic kreeg al na een half uur zijn 2de gele kaart en vlak voor rust kon Daci de score openen voor de thuisploeg. Een ideaal scenario, en Groen-Zwart moest achtervolgen na rust. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, dat de vrije ruimte goed benutte. Vlak voor affluiten legde Vetokele de 2-0 eindstand vast.

Cerle Brugge KSV

Dominik Thalhammer bracht de kersverse Cerclespits Ayase Ueda meteen aan de aftrap bij het seizoensbegin. Achterin kwam Warleson tussen de palen, na het vertrek van Thomas Didillon. Verder bestond de Groen-Zwarte elf uit de namen die ook vorig seizoen de dienst uit maakten.

Ook de kampioen uit 1B kwam met een geolied elftal aan de aftrap. Enkel de ervaren doelman Bolat was nieuw. Alle veldspelers speelden ook vorig jaar al voor de Kemphanen.

Westerlo begon goed aan de wedstrijd, onder impuls van de talrijke thuisaanhang. Dierckx en Vaesen pakten uit met de eerste schoten tussen de palen, maar die brachten Warleson allerminst in verlegenheid. Net voor halfweg de 1ste helft, kwam Popovic nogal wild in een duel op de middenlijn. Hij kreeg er meteen het eerste geel voor. Op het halfuur pakte de Serviër zijn 2de na een harde tackle op Van Eenoo.

Cerle Brugge KSV

Zo moest Cercle meer dan een uur met 10 verder. Westerlo trok daarop vol in de aanval en 3 minuten voor rust kon Daci op aangeven van Jordanov besluiten. Warleson gooide zich nog voor het schot, maar in de herneming mikte de Turkse spits de bal hoog in doel.

Cercle moest uit een ander vaatje tappen na rust en trok meer naar voor. Dat zorgde er evenwel voor dat Westerlo meer ruimte kreeg. Vooral een bedrijvige Van den Keybus maakte daar dankbaar gebruik van, maar hij vergat telkens zijn kansen af te werken en Warleson toonde zich bovendien erg scherp in doel. De pas ingevallen Foster kon de Braziliaanse doelman dan toch vloeren, maar deed dat uit buitenspel.

En dus bleef het spannend tot het eind. De beste kans voor Cercle was nog voor de ingevallen Deman, maar die mikte zijn schot op aangeven van Vanhoutte ruim over het doel van Bolat. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd, waren het 2 Westelse invallers die de match beslisten. Bernat zag Vetokele in de rug van de verdediging duiken en plaatste de bal perfect op de voet van de ex-Cerclespits die met een kattepootje binnen tikte.

Volgende week ontvangt Groen-Zwart Anderlecht in eigen huis en gaan we op zoek naar een eerste overwinning in het seizoen 2022-2023.

Westerlo: Bolat, Perdichizzi (88’ Tagir), Van Eenoo, De Cuyper, Vaesen (64’ Foster), Daci (88’ Vetokele), Seigers, Jordanov, Neustaedter, Van den Keybus en Dierckx (81’ Bernat)

Cercle: Warleson, Miangue (83’ Torres), Decostere, Daland, Popovic, Da Silva Lopes, Van der Bruggen (60’ Vanhoutte), Hotic, Ueda, Somers (60’ Deman) en Denkey (34’ Utkus)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Standard klopt Cercle dankzij 2 penalty's | 2-0

Met een 3 op 6 uit de eerste 2 speeldagen, trok Cercle op verplaatsing naar Sclessin. Standard had na een 1 op 6 de punten nodig. Beide ploegen vochten om elke morzel Luikse grond. Dat leverde vooral veel strijd op. Amallah kroonde zich in de eerste helst met De penalty’s tot matchwinnaar. De creatieve middenvelder van de Rouches zette beide feilloos om.

Dominik Thalhammer bracht Popovic (terug uit schorsing) in plaats van de geblesseerde Utkus en voorin kreeg Denkey de voorkeur op Ueda.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Wedstrijdverslag: Sterk Cercle wint van RSCA

Na een uitstekende prestatie in eigen huis tegen Anderlecht pakt Cercle een verdiende overwinning. Ondanks verschillende goede mogelijkheden kon Groen-Zwart, dat Anderlecht geen enkele kans gunde, zijn goede eerste helft nochtans niet vertalen in een voorsprong. Pas halfweg de tweede helft, toen een Anderlecht zich steeds meer ging tonen, beloonde Cercle zichzelf via een knap doelpunt van linksachter Torres. 

Na de mindere prestatie op Westerlo zocht Groen-Zwart eerherstel tegen Anderlecht. Groen-Zwart zette de bezoekers meteen onder druk en nam het meeste initiatief. Na een goed kwartier deed Ueda, die eerder al een kans voorlangs mikte, de netten trillen. Scheidsrechter Boterberg had echter een voorafgaande fout gezien. Anderlecht had de grootste moeite met het spel van Cercle en creëerde voor de pauze geen enkele kans. Bovendien werd Ishaq bij de bezoekers uitgesloten. Cercle wist zichzelf echter ook niet te belonen voor het goede spel. Van Crombrugge redde een kopbal van Da Silva en duwde een vrije trap van Hotic maar net in hoekschop. Toen de Anderlechtdoelman toch geklopt was bij een poging van Deman, stond Trebel op de goede plaats om de bal van de doellijn te halen.

Het spelbeeld van de eerste helft bleef ongewijzigd in de aanvangsfase van de tweede helft. Anderlecht, tot dan onmachtig, creëerde plots wel een reuzenkans: een voorzet van Raman werd door Amuzu tegen de onderkant van de lat gekopt. Cercle daarentegen slaagde er niet in om het overwicht om te zetten in grote kansen en leek het in het laatste kwart van de wedstrijd moeilijker te krijgen tegen een opzettend Anderlecht. Tot Torres zijn duivels ontbond. De nieuwkomer vertrok vanop zijn positie links achteraan, rukte op en plaatste het leer na een dubbele combinatie met Deman voorbij Van Crombrugge in doel. Een schitterend doelpunt! Anderlecht probeerde de bakens nog te verzetten, terwijl Cercle te onzorgvuldig omsprong met de beschikbare ruimte in de omschakeling. Echt grote kansen vielen er niet meer te noteren, zodat Cercle de drie punten verdiend thuis hield. 

Opstelling Cercle Brugge: Majecki, Decostere, Utkus (‘38 Ravych), Daland, Torres, Da Silva, Van Der Bruggen (‘78 Vanhoutte), Hotic (‘78 Denkey), Somers, Deman (‘86 Sampers) en Ueda.

Opstelling Anderlecht: Van Crombrugge, Delcroix, Hoedt, Debast, Ishaq, Amuzu (‘84 Angulo), Ashimeru (‘46 Fabio Silva), Trebel, Verschaeren (‘59 Arnstad), Esposito (‘71 Refaelov) en Raman (‘59 Sadiki) 

Doelpunt: ‘76 Torres (1-0, assist Deman)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek de selectie voor Westerlo-Cercle Brugge

Zo meteen komen de spelers toe in 't Kuipje: ontdek hier wie coach Dominik Thalhammer selecteerde voor de seizoensopener in Westerlo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer voor Westerlo-Cercle Brugge

Zondagavond om 21:00 start Cercle de Jupiler Pro League met een uitwedstrijd bij promovendus Westerlo. Coach Dominik Thalhammer blikte deze week vooruit naar de competitie-opener en had het onder meer ook over de 6 weken voorbereiding: 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!