koop tickets online

Groen-Zwart zegeviert in Brugse Derby (2-0)

Speeldag 21 was er eentje zonder supporters. Een heel jammere zaak voor Groen-Zwart dat net op Boxing Day Club ontving voor de Brugse Derby. Cercle pakte uit met zijn geliefkoosde spel en het liet de bezoekers niet in hun spel komen. Vroeg in de 2de helft bracht Miangue Cercle op voorsprong en net voor het einde verdubbelde Sousa die op aangeven van uitblinker Matondo.

Cerclecoach Thalhammer had wat puzzelwerk voor de Brugse Derby. Na de uitmatch bij leider Union miste hij de geschorste Daland en Lopes Da Silva. Voor de geblesseerde Utkus kwam de wedstrijd te vroeg. Daardoor bestond de achterhoede uit Popovic en Sousa, die geflankeerd werden door Miangue die in plaats van Velkovski kwam. Op het middenveld kwam Vanhoutte in de basis naast kapitein Van der Bruggen.

In een goede eerste helft was het een enthousiast Cercle dat de beste kansen kreeg. Deman had de openingsgoal aan de voet, maar Mechele en Sobol hielden hem van een doelpunt. Ook zijn spitsbroer Somers kon nog uitpakken met een schot, maar Mignolet hield zijn netten voor rust schoon. Club kwam van zijn kant niet in zijn spel. Didillon kon een gekraakt schot van Vanaken op aangeven van De Ketelaere over zijn doel tikken.

Alles moest dus na rust gebeuren, en het was opnieuw Groen-Zwart dat het best uit de kleedkamer kwam. Hotic mocht een vrijschop in het pak droppen vanaf de zijlijn. De bal bleef even hangen en kwam dan voor de voeten van Miangue, die 10 minuten in de 2de helft de score kon openen.

Daarna voerde Club de druk op, maar het vond geen ruimte in de Groen-Zwarte organisatie. De jonge garde van Thalhammer had het lastig en Didillon kon zich een paar keer onderscheiden. De gelijkmaker van Club bleef aan de voet van Vanaken kleven en ook Club zat stilaan door zijn beste krachten heen.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

In de slotfase was het moment van Rabbi Matondo gekomen. De kwieke Welshman was de meest frisse man op het veld en nadat Mignolet en de deklat hem van een doelpunt hielden kroonde de Welshman zich alsnog tot matchwinnaar. Met een heerlijke beweging, zette hij Mechele en Sobol in de wind. David Sousa was goed mee opgerukt en liep de aflegger van Matondo makkelijk in het lege doel.

Zo trekt Groen-Zwart met een goed gevoel, een 15 op 18 en een derbyzege de winterstop in. Leve Cercle!

Cercle: Didillon, Miangue, Sousa, Popovic, Decostere, Vanhoutte, Van der Bruggen, Hotic, Matondo, Deman (76’ Vitinho) en Somers

Club: Mignolet, Sobol, Mechele, Hendry, Mata, Rits (76’ Dost), Balanta (62’ Mbamba), Vanaken, Lang, De Ketelaere en Vormer

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Premium Twoalve | Win een gesigneerd shirt van Jesper Daland!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jesper Daland uitgeroepen tot beste verdediger van speeldag 22!

Jesper Daland werd door Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine opgenomen in het Team of the Week. Bij HLN werd de centrale verdediger zelfs uitgeroepen tot de beste verdediger van speeldag 22!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Bekijk hier de hoogtepunten na de overwinning tegen Eupen (0-2)

Na de mooie 0-2 overwinning op bezoek bij KAS Eupen pakte Cercle de voorbije weken een knappe 18/21 in de Jupiler Pro League. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: “Hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met de supporters”

Thibo Somers was opnieuw een volledige wedstrijd een gesel voor de Eupense defensie en uiteindelijk kon het Cercle jeugdproduct ook de ban breken door Cercle een kwartier voor tijd op voorsprong te zetten: “Het was een zeer lastige wedstrijd voor ons, zeker de eerste helft. De wedstrijd bleef lang gesloten en we creëerden niet zoveel kansen. Eupen speelde in een erg laag blok en verwachtte enkel maar lange ballen. In de tweede helft kwamen we fysiek sterker uit de kleedkamer en gelukkig kunnen we daardoor alsnog de drie punten meenemen naar Brugge. We hopen wel dat de supporters snel opnieuw naar het stadion mogen komen, want hen missen we wel.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!