koop tickets online

Hallo, VAR?

Opnieuw, en dat voor de tweede keer in evenveel maanden tijd, stelt Cercle Brugge openlijk de werking en de wispelturigheid van de VAR in vraag. Aanleiding zijn twee cruciale fases tijdens Cercle Brugge-Anderlecht van zondag 26 januari 2020 die in het nadeel van Cercle Brugge hebben gespeeld. 

Fase 1: we schrijven minuut 28: Op de rand van de zestienmeter legt Lyle Foster de bal terug tot bij Kevin Hoggas, die de bal onmiddellijk op doel schiet. Anderlechtverdediger Derrick Luckassen blokt het schot af met de arm. Scheidsrechter Boucaut, die al dan niet een klare kijk op fase heeft, komt niet tussen. Ook de VAR Jonathan Lardot doet dat niet.

Cerle Brugge KSV

Verwonderlijk, gezien we op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond een artikel terugvinden waar het Professional Refereeing Department op 6 januari 2020 enkele regels verduidelijkt wanneer het stoppen van een schot naar doel zelfs moet worden bestraft met een gele kaart (punt 3 - https://footbelsite-prod.rbfa.be/nl/nieuws/duiding-van-het-prd-over-handspel).

Klik hier voor de beelden


 

Cerle Brugge KSV

Fase 2: we schrijven minuut 89: nadat Stef Peeters vanuit de tweede lijn hard op de vuisten van Anderlechtdoelman Van Crombrugge schiet, raakt de bal de hand van Anderlechtverdediger Vincent Kompany. Hoewel de arm zich tegen het lichaam bevindt, haalt de Anderlechtverdediger hier voordeel uit. Opnieuw oordeelt ref Boucaut dat het hier niet om een foutieve tussenkomst gaat en ook VAR Lardot komt niet tussen.

Klik hier voor de beelden.


 

Voorzitter Vincent Goemaere: "Op 29 december 2019 riep Cercle Brugge via een persbericht op tot samenwerking voor een efficiënter gebruik van de VAR. Onder meer pleitte Groen-Zwart toen voor een herdefinitie van de term ‘clear error’. Dat aan deze oproep tot nu toe geen rechtstreeks gevolg is gegeven, vinden wij heel spijtig. Cercle Brugge vraagt nog eens om hier werk van te maken."

Link naar het persbericht van 29 december 2019.


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Secretariaat en ticketing op maandag 12 juli uitzonderlijk gesloten

Vandaag, maandag 12 juli, is het secretariaat en ticketing uitzonderlijk gesloten.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fijne vaderdag aan alle papa's!

Op vaderdag wil Cercle Brugge alle papa's een fijne dag toewensen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Korte reactie op berichtgeving rond stadiondossier in Brugsch Handelsblad

Cercle Brugge heeft kennis genomen van het interview met burgemeester De fauw dat vandaag in het Brugsch Handelsblad is verschenen. De Vereniging wil de discussie rond het stadiondossier niet in de media voeren, maar wil toch een aantal zaken verduidelijken waarover supporters zich vragen zouden kunnen stellen. In het bijzonder over de uitspraak dat Cercle Brugge zou overwegen naar Sijsele te verhuizen.

Het stadiondossier sleept al meer dan 15 jaar aan. Tientallen voorstellen zijn intussen op tafel gekomen. Sinds de start van het dossier heeft Cercle Brugge zich constructief opgesteld en actief meegewerkt om tot een oplossing te komen. De Vereniging stond open voor verschillende voorstellen (zoals een renovatie van het huidige Jan Breydelstadion of de bouw van een nieuw stadion langs de Blankenbergse Steenweg of op het Kanaaleiland), zolang die haalbaar waren.

Zo werd enige tijd terug ook Sijsele als een mogelijke locatie gesuggereerd, maar op vandaag lopen er geen gesprekken. De Vereniging is sterk verankerd in Brugge, zet zich dagelijks in om Brugs talent een kans te geven en heeft een lokale supportersbasis (die grotendeels uit Bruggelingen bestaat). Cercle Brugge hoort thuis in Brugge.

Cercle Brugge hoopt dat de sereniteit in het stadiondossier kan terugkeren. De Vereniging reikt daarbij de hand naar alle betrokken partijen, uiteraard ook naar de burgemeester en het stadsbestuur. Het is belangrijk om snel tot een oplossing te komen die voor iedereen – stad Brugge, beide voetbalploegen, supporters en buurtbewoners – werkt.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Charles Vanhoutte

“ Ik wil altijd winnen”

De tweeëntwintigjarige Kortrijkzaan speelt sinds zijn veertiende bij Cercle.  Na afloop van het voorbije seizoen mag hij zonder blozen terugblikken op een echt doorbraakseizoen in de A-kern.  De supporters beloonden hem met “de gouden schoen van Cercle”, de Pop-poll van d’Echte.  Als toetje mocht hij in de slotwedstrijd op KVO met de aanvoerdersband opdraven.  Als ik me niet vergis is dit de eerste eigen jongere na Denis Viane.
Ik had, tijdens het spelersverlof en net na zijn terugkeer uit Tenerife (met een aardig kleurtje), een zeer uitgebreid gesprek - van enkele uren - (ook over meer dan voetbal) met deze jongeman die duidelijk met beide voeten op de grond staat.  In onderstaand verslag leest u de voornaamste voetbal- en persoonsgerelateerde items uit ons gesprek.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Rust in vrede, Raymond De Corte

We vernamen met droefheid het overlijden van Raymond De Corte.  De kwieke oud-zaakvoerder van de gekende zaak in Brugge, fervent Cerclefan en decennialang sponsor van het befaamde jeugdtornooi dat de familienaam droeg, moest, na een lang gevecht, op 23 april en op 83-jarige leeftijd,  het onderspit delven tegen het spook dat op de ganse aardbol actief is.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!