koop tickets online

Hallo, VAR?

Opnieuw, en dat voor de tweede keer in evenveel maanden tijd, stelt Cercle Brugge openlijk de werking en de wispelturigheid van de VAR in vraag. Aanleiding zijn twee cruciale fases tijdens Cercle Brugge-Anderlecht van zondag 26 januari 2020 die in het nadeel van Cercle Brugge hebben gespeeld. 

Fase 1: we schrijven minuut 28: Op de rand van de zestienmeter legt Lyle Foster de bal terug tot bij Kevin Hoggas, die de bal onmiddellijk op doel schiet. Anderlechtverdediger Derrick Luckassen blokt het schot af met de arm. Scheidsrechter Boucaut, die al dan niet een klare kijk op fase heeft, komt niet tussen. Ook de VAR Jonathan Lardot doet dat niet.

Cerle Brugge KSV

Verwonderlijk, gezien we op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond een artikel terugvinden waar het Professional Refereeing Department op 6 januari 2020 enkele regels verduidelijkt wanneer het stoppen van een schot naar doel zelfs moet worden bestraft met een gele kaart (punt 3 - https://footbelsite-prod.rbfa.be/nl/nieuws/duiding-van-het-prd-over-handspel).

Klik hier voor de beelden


 

Cerle Brugge KSV

Fase 2: we schrijven minuut 89: nadat Stef Peeters vanuit de tweede lijn hard op de vuisten van Anderlechtdoelman Van Crombrugge schiet, raakt de bal de hand van Anderlechtverdediger Vincent Kompany. Hoewel de arm zich tegen het lichaam bevindt, haalt de Anderlechtverdediger hier voordeel uit. Opnieuw oordeelt ref Boucaut dat het hier niet om een foutieve tussenkomst gaat en ook VAR Lardot komt niet tussen.

Klik hier voor de beelden.


 

Voorzitter Vincent Goemaere: "Op 29 december 2019 riep Cercle Brugge via een persbericht op tot samenwerking voor een efficiënter gebruik van de VAR. Onder meer pleitte Groen-Zwart toen voor een herdefinitie van de term ‘clear error’. Dat aan deze oproep tot nu toe geen rechtstreeks gevolg is gegeven, vinden wij heel spijtig. Cercle Brugge vraagt nog eens om hier werk van te maken."

Link naar het persbericht van 29 december 2019.


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge verbaasd over idee om 30e speeldag alsnog te spelen

Cercle Brugge neemt verbaasd nota van de mogelijke piste die wordt geopperd om speeldag 30 van de Jupiler Pro League 2019-2020 alsnog af te werken. Dit idee komt er nadat de Pro League zou willen anticiperen op een mogelijke veroordeling inzake de klacht van Waasland-Beveren tegen de degradatie naar 1b.

Dat de beslissingen van de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei 2020 de voorbije weken al de nodige stof deden opwaaien, is duidelijk. Op dit moment lopen er verschillende juridische procedures die deze beslissingen contesteren. 

Daarom had Cerclevoorzitter Vincent Goemaere in een mail van 6 juni 2020, gericht aan alle leden van de Pro League, onder meer voorgesteld om volgend seizoen met 20 teams aan te treden in 1a. Een constructief voorstel, in het belang van het Belgisch voetbal, dat de zekerheid biedt dat de Jupiler Pro League 2020-2021 in het weekend van 7, 8 en 9 augustus kan opstarten.

Cercle Brugge is er dan ook van overtuigd dat het alsnog spelen van speeldag 30 geen oplossing biedt voor alle lopende problemen. Op dit moment zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen volop bezig en komt de transfermarkt op gang. Terugkeren naar de oude sportieve situatie is dus onmogelijk om een faire oplossing te bieden voor de problemen die er op vandaag zijn. Eén grote, sterke competitie met 20 teams zonder play-offs, daarentegen, is wel een oplossing.
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!