koop tickets online
nl fr en

Hotic (3x) en Denkey schenken Cercle de volle buit in Gent

Bij zijn debuut als hoofdtrainer pakte Miron Muslic de volle buit in de Ghelamco Arena na een knotsgekke 2de helft. Voor rust opende Denkey de score voor Groen-Zwart. Na rust kwam Gent langszij, maar Hotic bracht Groen-Zwart met 3 doelpunt telkens opnieuw op voorsprong.

Na het ontslag van Dominik Thalhammer, stond Miron Muslic voor zijn vuurdoop als hoofdcoach bij Groen-Zwart. De Oostenrijker bracht een 3-5-3 opstelling tussen de lijnen. Daarin bezette de wederoptredende Somers de rechterflank. Centraal was er een basisplaats voor Charles Vanhoutte, ten koste van Hannes Van der Bruggen. Hij kreeg de kapiteinsband en vatte post naast Da Silva Lopes. Voorin moesten Deman en Denkey voor doelpunten zorgen, met aanvoer van Hotic.

De wedstrijd zat lange tijd op slot door 2 elftallen die elkaar vaak op het middenveld bekampten. Halfweg speelde Castro-Montes Depoitre aan op de rand van de zestien. De spits draaide en haalde uit. Hij zag zijn poging op de verste paal stranden. In de herneming stond Majecki pal op een poging van Cuypers.

Meteen daarop was het aan de overzijde wel raak. Deman kon bij de tegenaanval doorgaan op links en bracht de bal laag voor doel tot bij Vanhoutte. De Cerclecaptain speelde in een tijd door tot bij Denkey die het leer in doel zette.

Gent stelde daar weinig tegenover, tot frustratie van het thuispubliek. Vanhaezebrouck bracht zijn elftal ongewijzigd aan de start van de 2de helft. Bij Groen-Zwart verving Van der Bruggen wel Vanhoutte, die veel had gegeven en met een gele kaart in de kleedkamer bleef.

Cerle Brugge KSV

De Buffalo’s kwamen vroeg in de 2de helft langszij via Cuypers. De spits werd op het juiste moment diep gestuurd. Majecki kwam uit zijn doel, maar kon niet bij de bal. Hij dreef de Gentspits wel naar buiten. Die moest terugkappen vanop de achterlijn, maar kon de teruggekeerde doelman daarna wel vloeren vanuit een scherpe hoek.

Waar het vuur ontbrak in de 1ste helft, ontplofte de wedstrijd volledig na de rust. Op het uur won een sterk spelende Denkey een zoveelste duel van de Gentverdediging. Hij speelde de bal perfect in de loop van Hotic die de bal hard voorbij Roef schoot.

10 minuten later kwamen de Buffalo’s opnieuw langszij via Cuypers. Samoise trapte een slechte voorzet, maar Daland en Marcelin konden beide net niet bij de bal en de Gentspits maakte zijn 2de van de middag.

Groen-Zwart bleeft onvermoeibaar werken en opnieuw was er Denkey die de bal panklaar legde voor Hotic. Van net buiten de zestien mikte hij zijn 2de van de middag langs Roef in de verste hoek. Maar opnieuw kwam Gent langszij via Depoitre.

Door de vele doelpunten lag de wedstrijd helemaal open met nog een dikke 10 minuten op de klok. Beide teams probeerden de overwinning nog uit de brand te slepen. 3 minuten voor het einde was er een goede voorzet van Hotic naar Van der Bruggen, die neerging in de zestien.

Cerle Brugge KSV

Het spel ging verder en Denkey kreeg nog een kopkans, maar na de fase gebood de VAR ref Smet naar het scherm om de fase te herbekijken.

Er was een duidelijke duw in de rug van Van der Bruggen, en de bal ging op de stip. Hotic maakte zijn hattrick compleet en bezorgde de meegereisde Cerclefanse een delirium na een heel intense wedstrijd.

Gent: Roef, Okumu, Ngadeu, Hong, Odjija, Cuypers, Castro-Montes, Samoise (74’ Hjulsager), Kums (91’ Fofana), Depoitre en Godeau (79’ Hanche-Olsen)

Cercle: Majecki, Daland (91’ Ravych), Popovic, Denkey, Hotic, Vanhoutte (46’ Van der Bruggen), Da Silva Lopes, Deman, Marcelin, Torres (72’ Ueda) en Somers (64’ Heitor)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
KOM MET DE FIETS (OF TE VOET) NAAR CERCLE - KV KORTRIJK

Sportwinkel en Cercle-partner Decathlon roept de fans op om massaal met de fiets (of te voet) naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk te komen. Waarom? Omdat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving en omdat het gewoon goed is voor de gezondheid! Denk dus eens aan je tweewieler wanneer je straks je supporterssjaal van Cercle weer aantrekt. Nog een duwtje in de rug nodig? Wanneer je met je fiets stopt bij de Decathlon-stand aan het stadion/fandorp, krijg je een Decathlon-cheque van € 6 in je mailbox.  Meer nog: fietsers maken kans op 10 duotickets voor de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Dit initiatief is een eerste ecologische actie van Decathlon en Cercle met de ambitie om er volgende jaar een extra lap op te geven!  Smeer je koersbenen maar in… We zien elkaar op de fiets!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle is #Morethanfootball en steunt Playing For Succes

Als je op woensdagnamiddag geregeld langs de trainingsvelden van Cercle passeert, bestaat de kans dat je de afgelopen weken op het veldje ernaast de mensen van Playing For Success aan het werk gezien hebt. Playing For Succes is een organisatie die kinderen unieke leerkansen biedt in een topsportomgeving. Aangezien Cercle #Morethanfootball is, steunt Groen-zwart dit initiatief met veel plezier. 

Enkele leerlingen van de scholen De Varens, De Kaproenen, Spermalie en De Kade stonden woensdagmiddag opnieuw gepassioneerd te voetballen in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Deze leerlingen uit het bijzonder onderwijs nemen deel aan Playing For Succes, een initiatief waarbij ze op een leuke sportieve manier wiskunde of taal bijleren.

Cercle draagt ook een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief. De Vereniging voorziet onder andere ballen, hesjes en  gezonde snacks. De lessen zelf worden dan weer voorzien door studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Howest.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!