LIVE: Cercle Brugge-Royal Excel Mouscron
koop tickets online

Iké Ugbo schiet Cercle naar winst op de Freethiel

Cercle kwam goed uit de interlandbreak en boekte een 0-2 overwinning op de Freethiel. Het had daarvoor wat geluk nodig in de eerste helft, met de paal en de VAR die Waasland-Beveren van een voorsprong hielden. Iké Ugbo toonde vlak voor rust zijn kwaliteiten in de zestien door Cercle op voorsprong te schieten na een knappe aanval. In de tweede helft verdedigde een compact Cercle de voorsprong en sloeg het in de slotfase opnieuw toe via Ugbo.

De thuisploeg nam duidelijk de beste start. Nadat Didillon een vrije trap van Koita uit zijn doelvlak had geweerd, kopte Schoonbaert op de daaropvolgende corner op de paal. Cercle reageerde met balbezit en enkele dribbels van Vitinho, maar die leverden niks meer op dan enkele hoekschoppen.

Het duurde 25 minuten voor Jackers een eerste keer echt moest ingrijpen op een volley van Hoggas. Slecht inspelen van Biancone werd niet afgestraft door Mandjeck, die een metertje naast knalde. Een ingestudeerde hoekschop van de thuisploeg leek hen rond het half uur de voorsprong op te leveren. Didillon keerde de volley van Bertone met de voeten, maar Heymans kon de rebound binnenwerken. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd omwille van hands bij de controle van Heymans.

Offensief had Cercle nog niet te veel kunnen tonen in de eerste helft, maar vlak voor rust klom het toch op voorsprong.  Hoggas met de voorzet, Da Silva kopte knap terug en de opportunistische Ugbo knalde al vallend de 0-1 binnen.

Cerle Brugge KSV

Waasland-Beveren ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar dat zorgde er vooral voor dat Cercle meer ruimte kreeg om te counteren. Ugbo ontsnapte, maar hij talmde te lang en kwam niet tot een schot. Een compact Cercle hield de thuisploeg uit de zestien, maar Didillon moest toch goed plat op een kopbal van Heymans.

Ook bij Waasland-Beveren hadden ze deze week naar de Rode Duivels gekeken. Wiegel en Jackers imiteerden bijna Chadli en Courtois, maar de thuisdoelman had het geluk dat de bal net naast zijn doel rolde. Twee snelle tegenprikken werden te slordig afgerond door Hoggas, die overkopte, en Kanouté, die zijn schot helemaal mistte. Een kwartier voor het einde toch nog eens Waasland-Beveren, maar de vrijstaande Frey kopte over.

Tien minuten voor tijd toonde Ugbo nogmaals zijn torinstinct. Musaba met de assist en met wat geluk in de afwerking verdubbelde Iké de voorsprong. Vukotic, de kapitein van de thuisploeg, protesteerde na het doelpunt te hevig bij referee Bram Van Driessche en werd hiervoor uitgesloten. Cercle controleerde de wedstrijd rustig uit. Frey probeerde het nog met een verraderlijk schot, maar Didillon stond pal en hielde de nul.


Waasland-Beveren: Jackers, Vukcevic, Schoonbaert, Vukotic, Mandjeck (46’ Sinani), Bertone, Wiegel (75’ Faucher), Efford (75’ Leuko), Koita, Heymans en Frey.

Cercle Brugge: Didillon – Biancone, Marcellin, Taravel, Vitinho – Kanouté (77’ Omolo), Da Silva (63’ Somers), Hoggas – Hotic, Ugbo en Musaba (85’ Vanhoutte)

Doelpunten: 44’ Ugbo (0-1), 83’ Ugbo (0-2)

Foto's

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
21 spelers voor Cercle-Moeskroen!

Na de training van deze namiddag maakte coach Paul Clement z'n selectie bekend voor het inhaalduel tegen Moeskroen. Benieuwd wie de selectie haalde? Hier vind je alle namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Paul Clement blikt vooruit naar Cercle-Moeskroen

Midweekvoetbal! Woensdag om 17h halen Cercle en Moeskroen hun wedstrijd van speeldag 10 in. Na de overwinning op het veld van Waasland Beveren is Cercle gebrand om opnieuw de drie punten thuis te houden. Benieuwd wat onze coach van de partij verwacht? Bekijk hier de persconferentie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jan Boterberg scheidsrechter voor Cercle Brugge - Royal Excel Mouscron

Woensdagnamiddag zal scheidsrechter Jan Boterberg de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Royal Excel Mouscron in goede banen leiden. Boterberg zal bijgestaan worden door assistenten Christophe Baillieul en Romain Devillers. De vierde official is Jasper Vergoote.

In het VAR-busje zetelt woensdagnamiddag Jordy Vermeire.Hij zal worden bijgestaan door Thibaud Nijsen en Lowie Vander Linden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Iké Ugbo is jullie Man of the Match!

Met twee doelpunten tegen Waasland Beveren was Iké Ugbo niet alleen sportief beslissend, het levert de Engelsman nu ook de titel op van Man of the Match! 78% van de stemmen kreeg Ugbo achter z'n naam te staan. Daarmee haalde onze jonge spits het voor Jérémy Taravel (15%) en Thomas Didillon (7%).

Proficiat Iké! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!