koop tickets online

Interview met Benjamin Lambot

Met een 4-0 nederlaag op het veld van KV Kortrijk sloot Cercle het seizoen in mineur af. Kapitein Benjamin Lambot . “ We wilden in PO2 revanche nemen na een tegenvallend begin van 2019. In de eerste matchen van de playoffs presteerden we ook nog naar behoren, maar de thuisnederlaag tegen KV Kortrijk was het breekpunt. Na deze nederlaag hadden we geen echt doel meer in de playoffs en kwamen we in een negatieve spiraal terecht. Te vaak verliepen de wedstrijden volgens een zelfde scenario: wij maakten onze kansen niet af en aan de andere kant slikten we te makkelijk doelpunten. Zonder ambitie en zonder vertrouwen waren we een erg kwetsbare ploeg. Ook al wilden we nog wel heel graag, we kregen de trein niet meer op de rails. Vandaag was niet anders: we kregen al vroeg in de wedstrijd een goede kans om op voorsprong te komen, maar laten die liggen. Daarna kregen we het moeilijker, maar bij de 1-0 was er wel heel wat pech gemoeid.  In het slot van de wedstrijd gingen we dan helemaal onderuit.  

Cerle Brugge KSV

“Het is jammer om het seizoen op deze manier te moeten afsluiten. Zo slecht als we nu wel lijken, zijn we echt niet. Toen we onze 9 op 9 pakten eerder dit seizoen, speelden we misschien wel boven ons niveau.  Ons werkelijke niveau zal ergens in het midden zijn. Met een jonge ploeg hebben we toch vrij probleemloos het behoud kunnen verzekeren.  Het positieve mogen we ook zeker niet uit het oog verliezen.”

Benjamin maakte in PO2 zijn rentree na enkele maanden blessureleed. “Persoonlijk ben ik tevreden dat ik in PO2 mijn rentree heb kunnen maken en meer matchen heb kunnen spelen dan ik had gedacht.  Ik heb hard moeten werken om terug te keren na een heel vervelende blessure.  Ik haalde niet het niveau van in het begin van het seizoen, maar het waren natuurlijk ook niet de meest evidente omstandigheden. “

Onze kapitein blikt ook vooruit naar de toekomst. “Er zijn al gesprekken geweest met Cercle over een verlengd verblijf, maar ik vermoed dat het nu wachten is op de aanstelling van een nieuwe trainer vooraleer er knopen zullen worden doorgehakt.  Ik heb nu al 3 jaar na elkaar een contract van 1 jaar getekend. Langs de ene kant is dat niet eenvoudig, maar het zorgt er ook wel voor dat je scherp blijft en gemotiveerd bent om zolang mogelijk op het hoogste niveau te blijven spelen. Zonder nieuw contract en met mijn oudste kind die binnenkort aan de examens begint, zit een lange vakantie er niet meteen in. Ik ga er wel enkele dagen tussenuit, want het is nodig om het hoofd even leeg te maken na een teleurstellend seizoenseinde.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Spelers goed aangekomen in Hoenderloo

Deze morgen vertrokken spelers en staf op stageweek naar het Nederlandse Hoenderloo. Tot en met zaterdagmorgen bereiden de troepen van coach Guyot er in alle rust de competitiestart verder voor. Na de gebruikelijke check-in werd er dan ook onmiddellijk stevig getraind.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge investeert in zijn jeugd

Na het Jupiler Pro League debuut van eigen opgeleide spelers wil Cercle Brugge verder blijven investeren in een kwalitatieve opleiding. In die optiek werden de opties in de contracten van Robbe Decostere en Olivier Deman deze week gelicht!

Sportief directeur François Vitali: “Het is een plezier om het vele werk van de jeugdtrainers te kunnen verderzetten. De eerste stappen van Olivier en Robbe in de Jupiler Pro League zijn een sterk signaal van onze ambitie om jonge spelers centraal te plaatsen in ons project.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stem op jouw Man of the Match na #CerWbe!

Zaterdagavond won Cercle Brugge met 3-2 van Waasland Beveren. Stem hier op jouw Man of the Match!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbereiding 2018-2019: oefenwedstrijden tegen Charleroi en Lokeren

Nu de voorbereiding op seizoen 2018-2019 in volle aantocht is, worden ook meer en meer oefenwedstrijden in een definitieve plooi gelegd. Neem jullie agenda er alvast bij, want vandaag komen er alvast twee oefenopponenten bij. Op zaterdag 30 juni neemt Cercle Brugge het om 19u op tegen Sporting Charleroi (locatie wordt later nog bekend gemaakt), terwijl op woensdag 4 juli om 19u Lokeren partij zal worden gegeven in Damme.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Benjamin Delacourt verlengt contract bij Cercle Brugge met één seizoen

Cercle Brugge en Benjamin Delacourt plaatsten vandaag hun handtekening onder een verbintenis voor één extra seizoen bij de Vereniging. De Franse verdediger gold vorig seizoen als een onbetwistbare schakel in de sportieve successen die werden behaald met als absoluut hoogtepunt de promotie naar 1A. Na zich zwaar te hebben geblesseerd tijdens de finalewedstrijd voor promotie en de bijhorende revalidatie die Benjamin onderging, wordt de samenwerking dus nu verder gezet. Proficiat Benjamin!

Sportief directeur François Vitali: "We zijn blij dat Benjamin zijn contract bij Cercle Brugge heeft verlengd. Benjamin was vorig seizoen een belangrijke speler én leider die de Jupiler Pro League bovendien kent na zijn passage bij Moeskroen. Een ideale teamplayer die onze jonge talenten mee zal begeleiden”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!