koop tickets online
nl fr en

Jérémy Taravel stopt met voetballen

Ex-Cercle Brugge kapitein Jérémy Taravel stopt op 35-jarige leeftijd met profvoetbal. Dat maakte de Fransman woensdag bekend. Taravel speelde in totaal 78 wedstrijden voor Cercle – had in 2018 een groot aandeel in de promotie naar 1A, scoorde 7 goals en gaf 5 assists.

Taravel maakte het nieuws zelf bekend met een boodschap op Instagram. Hij bedankte onder meer ook Cercle voor de 4 seizoenen waarin hij een groen-zwart shirt droeg. Naast Cercle kwam Taravel in België ook uit voor KSC Lokeren, Zulte Waregem, AA Gent en meest recent nog Moeskroen. Goed voor in totaal meer dan 200 wedstrijden op het hoogste niveau. In het buitenland speelde de Fransman onder meer voor Lille, FC Sion en Dinamo Zagreb. Een mooie carrière dus voor King Tara, iets waar hij terecht trots op kan zijn. Groen-Zwart wil Tara nu erg veel succes wensen in wat voor hem komt.

Bekijk hieronder de boodschap van Taravel:

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Jérémy Taravel!

Jérémy Taravel is vandaag jarig! Onze Franse captain viert vandaag z'n 34ste verjaardag. De voltallige Cerclefamilie wil Tara een fantastische dag toewensen!

Gelukkige verjaardag Tara!


 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jérémy Taravel: "De groep blijft hoe dan ook positief"

Ook Jérémy Taravel zag de wedstrijd volgens een te vaak terugkerend scenario verlopen. “We doen heel veel zaken goed, maar zonder punten schieten we daar niks meer op. Vooraf was er gewaarschuwd om niet centraal in te spelen, omdat de pressing van Standard daar op gericht is. Toch laten we er ons aan vangen en slikken we op die manier de 0-1. Zo’n snelle achterstand kost zowel mentaal als fysiek veel krachten, omdat je weet dat je vanaf dan al minstens 2 keer moet scoren om te kunnen winnen. Dan zie je dat we vooraan ook te veel forceren, zowel in de laatste pass als in de afwerking.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Taravel speelt 200ste wedstrijd in de Jupiler Pro League

Mooi moment voor captain Jérémy Taravel, net voor de aftrap van Cercle Brugge-Charleroi dinsdagavond. De Fransman werd namelijk door Cercle gehuldigd voor z’n 200ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Uit handen van voorzitter Vincent Goemaere en technisch directeur Carlos Avina werd als aandenken ook een gesigneerd shirt door de volledige ploeg overhandigd aan ‘King Tara’.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Taravel: "Snel de focus verleggen naar Genk"

Kapitein Taravel leek halverwege de tweede helft de wedstrijd te beslissen met een knap doelpunt,  maar dat was buiten de VAR gerekend. “Blijkbaar zou Ugbo buitenspel gestaan hebben en is mijn goal daarom afgekeurd. Jammer voor mij en ook de ploeg natuurlijk want ik ben ervan overtuigd dat we met een 2-0 voorsprong de wedstrijd zonder problemen hadden uitgespeeld. Moeskroen zou die klap niet meer te boven gekomen zijn. Met meer doortastendheid in de zestien hadden we dit scenario moeten vermijden. Dan waren we niet afhankelijk van een tegendoelpunt na een stilstaande fase of een scheidsrechterlijke beslissing. “ 

“Zaterdag volgt al de wedstrijd tegen Genk, een sterke tegenstander natuurlijk. Maar we spelen thuis en we moeten elke keer opnieuw voor de drie punten gaan. Snel de focus dus op zaterdag!”
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Hoggas en Taravel na #CerMoe

Opvallende verschijning in de basiself was Kevin Hoggas, die lange tijd uit beeld was verdwenen. “Na een degelijke voorbereiding en een basisplek op de openingsspeeldag tegen Standard, kreeg ik even voor het einde van de transferperiode te horen dat ik beter andere oorden zou opzoeken. Door de vele nieuwkomers zouden mijn speelkansen eerder beperkt worden.  Veel uitleg kreeg ik daar niet bij. Zelf ben ik hier heel graag, dus ben ik op dezelfde manier blijven werken op training, in de hoop van me zo te tonen en een nieuwe kans te verdienen. “

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!