koop tickets online
nl fr en

Jesper Daland naar Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft met de 21-jarige Noorse jeugdinternational Jesper Daland z’n eerste zomerversterking beet. De rechtsvoetige centrale verdediger (1m89) komt over van het Noorse ‘IK Start’ en ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

“Jesper Daland is een speler die ondanks z’n jonge leeftijd de stap naar Cercle zet om onmiddellijk op het hoogste niveau te presteren” reageert technisch directeur Carlos Aviña op de komst van Daland. “Z’n maturiteit, gecombineerd met z’n leiderschapskwaliteiten, hebben ervoor gezorgd ervoor dat hij uitgroeide tot kapitein van IK Start en in het 2020 seizoen elke wedstrijd speelde. Z’n kwaliteiten aan de bal, z’n kopbalspel en z’n tactische intelligentie worden ongetwijfeld een meerwaarde voor Cercle”, aldus Aviña.

Nadat Jesper Daland eerst de jeugdreeksen van FK Vigor en daarna Stabaek IF doorliep, trok hij in 2019 naar IK Start. Het afgelopen jaar 2020 werd Daland kapitein van de ploeg en speelde hij elke wedstrijd in de Eliteserien, de eerste klasse van Noorwegen.

Cerle Brugge KSV

De fans van IK Start verkozen de Noorse jeugdinternational vorig jaar tot de ‘Young Player of the Year 2020’. Voor Jesper Daland betekent de stap naar Cercle z’n eerste buitenlandse ervaring. De Noor ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart. Welkom Jesper!

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Uitleenbeurt van Cassaert naar Virton afgerond

Arne Cassaert (21) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan tweedeklasser Virton.

Wegens administratieve redenen liet de officiële bevestiging van de tijdelijke overgang even op zich wachten. Groen-Zwart wenst Cassaert dit seizoen alle succes toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dagoberto Espinoza naar Jong Cercle Brugge

De 18-jarige Dagoberto Espinoza komt dit seizoen uit voor Jong Cercle. De Mexicaanse jeugdinternational (1,81m), een middenvelder, wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Mexicaanse topploeg CF América.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Harisson Marcelin (terug) naar Cercle Brugge!

Cercle Brugge versterkt zich met de 22-jarige Jean Harisson Marcelin. De rechtsvoetige centrale verdediger (1,97m) komt tot het einde van dit seizoen over van AS Monaco.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Abu Francis naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Deense Nordsjaelland vonden een akkoord met betrekking tot de onmiddellijke overgang van Abu Francis (21). De polyvalente Ghanese middenvelder ondertekende een contract tot juni 2025 bij Cercle Brugge, met optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yann Gboho naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Franse Stade Rennes vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van Yann Gboho (21). De Franse aanvaller ondertekende een contract tot juni 2025 bij Cercle Brugge.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!