koop tickets online
nl fr en

Jong Cercle pakte eerste seizoensoverwinning tegen Eendracht Aalst!

Jong Cercle heeft woensdagavond z’n eerste zege van het seizoen gepakt: in Jan Breydel won het met 1-0 van Eendracht Aalst. Invaller Bouhadi zorgde in de tweede helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ruddervoorde is normaalgezien de thuishaven van Jong Cercle maar voor de thuiswedstrijden tegen Eendracht Aalst en Lokeren-Temse (10 december) wordt wegens veiligheidsredenen uitgeweken naar Jan Breydel. Normaal zou de wedstrijd ook op speeldag 5 worden afgewerkt, maar aangezien Jan Breydel dan niet beschikbaar is werd de match midweek vooruitgeschoven naar deze week.

De aanwezige supporters in Jan Breydel zagen een aftastend begin waarbij Cercle met het meeste enthousiasme startte.  Cercle combineerde bij momenten ook aardig en bij de bezoekers was het enkel opletten voor de balvaardige Ibrahima Mbaye. Op het kwartier kwamen de bezoekers echter beter in hun spel en scoorden ze ook, maar het doelpunt van Van Den Eynde werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het bijna dan toch raak voor de bezoekers, maar Bruzzese had een goeie reflex in petto op een mooie dribbelactie én schot van Quentin Panneel. Een leuke wedstrijd, want het spel ging goed op en neer en dus kreeg ook Jong Cercle enkele mogelijkheden: toen na een hoekschop van Martlé de bal bleef hangen in de zestien lukte het geen enkele Cerclespeler om de bal in doel te leggen. Dé grootste kans van de eerste helft was opnieuw voor de bezoekers, maar Mbaye miste eigenlijk onbegrijpelijk via de rebound.

Eén wissel bij de bezoekers bij de start van de tweede helft en nieuwkomer George liet zich meteen ook opmerken, maar z’n schot ging naast de kooi van Bruzzese. Ook De Coninck, ex-speler van Cercle, greep z’n kans maar scoorde niet. Bij Jong Cercle liet invaller Bouhadi zich opmerken: hij deed alles goed, profiteerde van mistasten van Burssens, omspeelde goed de doelman maar goedgevolgde Aalst-verdedigers beletten hem alsnog het scoren.

Cerle Brugge KSV

Die kans gaf Jong Cercle duidelijk moed, want even later kon ook Coens bijna profiteren van de ruimte in de Aalst-defensie, maar scoren lukte pas even later voor Jong Cercle: Bouhadi kreeg een zee van ruimte op het middenveld en mocht vrijuit trappen op doel. Swinnen kon niet bij de bal en dus bracht de jonge Fransman Cercle voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Aalst probeerde nog terug te krabbelen, maar de betere kansen waren nog voor Jong Cercle via El Bahri en even later opnieuw Bouhadi, maar scoren was niet meer nodig. De eerste seizoensoverwinning voor Jong Cercle is een feit!

Zondag trekt Jong Cercle om 15:00 naar Zelzate.


Jong Cercle: Bruzzese, De Schepper, Lietaert, Vandemaele, Lucker, Deuro, Coens, Martlé (89’ Audenaert), Vanackere (84’ El Bahri), Callens (67’ Bouhadi) & Ackx.
Invallers: Langenbick, El Bahri, Audenaert & Bouhadi.

Eendracht Aalst: Swinnen, Burssens, De Coninck, Wantens, Fabris, Mbaye (46’ George), Panneel, Belesi (76’ Razzi), Geenens, Van Den Eynde & Kakudji (87’ De Vriendt).
Invallers: Beerens, Razzi, George & De Vriendt.

Goals: 73’ Bouhadi (1-0)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Miron Muslic reageert op z'n contractverlenging

Miron Muslic over z'n contractverlenging, de stage in Benidorm én een vooruitblik naar de tweede seizoenshelft? Je bekijkt het hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Leonardo Da Silva Lopes!

Ook Leonardo Da Silva Lopes is jarig! Hij viert vandaag z'n 24ste verjaardag.

Proficiat, Leo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Kévin Denkey!

Kévin Denkey is jarig! Onze spits viert vandaag z'n 22ste verjaardag.

Gelukkige verjaardag Kévin!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Miron Muslic langer bij Cercle Brugge!

Cercle Brugge heeft het contract van Miron Muslic (40) opengebroken. De Oostenrijker plaatste z’n handtekening onder een nieuwe verbintenis tot juni 2024.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Trainingsstage Benidorm: “Verder werken aan de Cercle mentaliteit”

Op de tweede stagedag in Benidorm stonden er twee trainingen op het programma. Beide sessies werden voorafgegaan door een opwarming in de fitness. Ook na de veldtrainingen konden de spelers in de gym terecht om bijkomende oefeningen te doen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!