koop tickets online
nl fr en

Jong Cercle pakte eerste seizoensoverwinning tegen Eendracht Aalst!

Jong Cercle heeft woensdagavond z’n eerste zege van het seizoen gepakt: in Jan Breydel won het met 1-0 van Eendracht Aalst. Invaller Bouhadi zorgde in de tweede helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ruddervoorde is normaalgezien de thuishaven van Jong Cercle maar voor de thuiswedstrijden tegen Eendracht Aalst en Lokeren-Temse (10 december) wordt wegens veiligheidsredenen uitgeweken naar Jan Breydel. Normaal zou de wedstrijd ook op speeldag 5 worden afgewerkt, maar aangezien Jan Breydel dan niet beschikbaar is werd de match midweek vooruitgeschoven naar deze week.

De aanwezige supporters in Jan Breydel zagen een aftastend begin waarbij Cercle met het meeste enthousiasme startte.  Cercle combineerde bij momenten ook aardig en bij de bezoekers was het enkel opletten voor de balvaardige Ibrahima Mbaye. Op het kwartier kwamen de bezoekers echter beter in hun spel en scoorden ze ook, maar het doelpunt van Van Den Eynde werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het bijna dan toch raak voor de bezoekers, maar Bruzzese had een goeie reflex in petto op een mooie dribbelactie én schot van Quentin Panneel. Een leuke wedstrijd, want het spel ging goed op en neer en dus kreeg ook Jong Cercle enkele mogelijkheden: toen na een hoekschop van Martlé de bal bleef hangen in de zestien lukte het geen enkele Cerclespeler om de bal in doel te leggen. Dé grootste kans van de eerste helft was opnieuw voor de bezoekers, maar Mbaye miste eigenlijk onbegrijpelijk via de rebound.

Eén wissel bij de bezoekers bij de start van de tweede helft en nieuwkomer George liet zich meteen ook opmerken, maar z’n schot ging naast de kooi van Bruzzese. Ook De Coninck, ex-speler van Cercle, greep z’n kans maar scoorde niet. Bij Jong Cercle liet invaller Bouhadi zich opmerken: hij deed alles goed, profiteerde van mistasten van Burssens, omspeelde goed de doelman maar goedgevolgde Aalst-verdedigers beletten hem alsnog het scoren.

Cerle Brugge KSV

Die kans gaf Jong Cercle duidelijk moed, want even later kon ook Coens bijna profiteren van de ruimte in de Aalst-defensie, maar scoren lukte pas even later voor Jong Cercle: Bouhadi kreeg een zee van ruimte op het middenveld en mocht vrijuit trappen op doel. Swinnen kon niet bij de bal en dus bracht de jonge Fransman Cercle voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Aalst probeerde nog terug te krabbelen, maar de betere kansen waren nog voor Jong Cercle via El Bahri en even later opnieuw Bouhadi, maar scoren was niet meer nodig. De eerste seizoensoverwinning voor Jong Cercle is een feit!

Zondag trekt Jong Cercle om 15:00 naar Zelzate.


Jong Cercle: Bruzzese, De Schepper, Lietaert, Vandemaele, Lucker, Deuro, Coens, Martlé (89’ Audenaert), Vanackere (84’ El Bahri), Callens (67’ Bouhadi) & Ackx.
Invallers: Langenbick, El Bahri, Audenaert & Bouhadi.

Eendracht Aalst: Swinnen, Burssens, De Coninck, Wantens, Fabris, Mbaye (46’ George), Panneel, Belesi (76’ Razzi), Geenens, Van Den Eynde & Kakudji (87’ De Vriendt).
Invallers: Beerens, Razzi, George & De Vriendt.

Goals: 73’ Bouhadi (1-0)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
KOM MET DE FIETS (OF TE VOET) NAAR CERCLE - KV KORTRIJK

Sportwinkel en Cercle-partner Decathlon roept de fans op om massaal met de fiets (of te voet) naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk te komen. Waarom? Omdat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving en omdat het gewoon goed is voor de gezondheid! Denk dus eens aan je tweewieler wanneer je straks je supporterssjaal van Cercle weer aantrekt. Nog een duwtje in de rug nodig? Wanneer je met je fiets stopt bij de Decathlon-stand aan het stadion/fandorp, krijg je een Decathlon-cheque van € 6 in je mailbox.  Meer nog: fietsers maken kans op 10 duotickets voor de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Dit initiatief is een eerste ecologische actie van Decathlon en Cercle met de ambitie om er volgende jaar een extra lap op te geven!  Smeer je koersbenen maar in… We zien elkaar op de fiets!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle is #Morethanfootball en steunt Playing For Succes

Als je op woensdagnamiddag geregeld langs de trainingsvelden van Cercle passeert, bestaat de kans dat je de afgelopen weken op het veldje ernaast de mensen van Playing For Success aan het werk gezien hebt. Playing For Succes is een organisatie die kinderen unieke leerkansen biedt in een topsportomgeving. Aangezien Cercle #Morethanfootball is, steunt Groen-zwart dit initiatief met veel plezier. 

Enkele leerlingen van de scholen De Varens, De Kaproenen, Spermalie en De Kade stonden woensdagmiddag opnieuw gepassioneerd te voetballen in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Deze leerlingen uit het bijzonder onderwijs nemen deel aan Playing For Succes, een initiatief waarbij ze op een leuke sportieve manier wiskunde of taal bijleren.

Cercle draagt ook een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief. De Vereniging voorziet onder andere ballen, hesjes en  gezonde snacks. De lessen zelf worden dan weer voorzien door studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Howest.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!