koop tickets online
nl fr en

Jong Cercle speelt 1-1 gelijk tegen RC Gent

Zaterdagavond speelde Jong Cercle 1-1 gelijk tegen RC Gent. Beide goals vielen in het slot van de eerste helft. Door de overwinning van Lokeren-Temse tegen Westhoek (3-1) zakt Jong Cercle naar de derde plaats in de ranking. Helemaal bovenaan het klassement verstevigde leider Eendracht Aalst z’n koppositie na een 3-0 winst tegen Petegem.

Jong Cercle begon sterk aan de wedstrijd en creëerde meteen enkele mooie kansen. Kapitein Vandemaele analyseert: “De eerste twintig minuten waren volledig van ons. We vergeten het af te maken en krijgen het deksel op de neus door een hoekschop die blijft hangen en binnengaat. Gelukkig komen we op slag van rust op gelijke hoogte via een penalty.”In een tweede helft waarbij Cercle het lastig had om onder de druk van RC Gent uit te komen werd niet meer gescoord. “Ondanks de ruimte op het middenveld kwamen we er niet uit. De juiste pas ontbrak of we draaiden de verkeerde kant op. We kwamen nog een paar keer voor doel, maar het lukte niet om te scoren met een gelijkspel als gevolg”, aldus Vandemaele.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

“Over vandaag kunnen we niet echt tevreden zijn. Zeker in de tweede helft was het slordig en vonden we de opening niet wat bizar was, want de laatste weken ging het heel goed. Uiteindelijk is behalve het resultaat ook belangrijk dat de spelers bijleren en doorstromen. In het kader daarvan gaan er vijf jongens mee op stage met de A-kern, wat top is” besluit coach Bart Plasschaert.

De jongens van Plasschaert krijgen weinig rust, want woensdag staat de inhaalwedstrijd tegen Olsa Brakel op de kalender. De wedstrijd die onlangs bij de rust werd stilgelegd door hevige mist, moet volledig worden herspeeld.

Jong Cercle: Langenbick, Espinoza (77' Schiffer), Ackx, Vandemaele, Coens, Lucker, De Schepper, Vanackere, Callens (73' Vervaecke), De Block & Bouhadi (69' El Bahri).

Doelpunten: 42' Vankerkhoven (0-1); 45' Lucker (1-1, p.)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!