koop tickets online

José Jeunechamps: “We gaan geen vriendschappelijke wedstrijd tegemoet: we moeten er vol voor gaan.“

Zaterdagavond trekt Cercle Brugge naar de Freethiel waar om 20u Waasland Beveren wacht. Benieuwd naar de vooruitblik van coach José Jeunechamps? Lees ‘m hieronder!

Cerle Brugge KSV

José, hoe verliep de week tot dusver in de nasleep van het ontgoochelende verlies tegen Union?

“We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Een goede trainingsweek afwerken was dan ook het minimum wat we konden doen na de grote ontgoocheling van afgelopen zaterdag. Een ontgoocheling die na de wedstrijd ook nog heeft gespeeld in de kleedkamer. De inspanningen gedurende wedstrijd kostten heel wat energie maar de drive bij de spelers bleef aanwezig. Deze week hebben we echter in wedstrijden van het allerhoogste niveau gezien dat dit bij iedereen kan gebeuren: iedere week en bij iedere ploeg, zelfs op de grootsten maken het mee. We mogen ons hierdoor nu niet laten doen, we moeten doorgaan, want ik ben zeker tevreden met het geleverde spel. Ons doel en het werk dat we voor ogen hebben is om op deze ingeslagen weg verder te gaan want dat zal ons in de toekomst betere resultaten opleveren.”

Zaterdag trekken we naar Waasland Beveren: welk soort wedstrijd verwacht je daar?

“De omstandigheden zijn voor ons niet optimaal. Het zou gemakkelijker zijn mocht er nog iets zijn om voor te spelen. Het tempo waaraan de wedstrijden zich in sneltempo opvolgen, is een niet te onderschatten euvel. Het wordt zaterdag voor ons de 38e wedstrijd dit seizoen, zonder daarbij de vriendschappelijke wedstrijden meegeteld. We zijn echter professionals, dus we moeten telkens de best mogelijke prestatie afleveren. We mogen zaterdag absoluut geen tegenstander verwachten die ongemotiveerd zal zijn. Ik heb de wedstrijden van Waasland Beveren bekeken en het is een team dat goed voetbalt, dat goesting heeft en kwaliteiten heeft met spelers zoals onder meer Boljevic en Ampomah. We gaan geen vriendschappelijke wedstrijd tegemoet, we spelen een match in Play Off 2 waarbij de spelers van Waasland Beveren zich aan hun coach willen bewijzen om zo ook volgend jaar bij het team te kunnen uitkomen. We gaan ons dus grondig op de wedstrijd voorbereiden maar het staat vast dat we waakzaam gaan moeten zijn.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Met 20 spelers naar Zulte Waregem-Cercle Brugge!

Zaterdagavond trekt Groen-Zwart op speeldag 10 van de Jupiler Pro League naar het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Daar nemen de troepen van coach Mercadal het om 20u op tegen Essevee. Na de ontgoocheling van de voorbije weken dé kans voor Cercle om zich te herpakken.

Afgelopen weekend ging Cercle Brugge in eigen huis de boot in tegen Eupen. Een pijnlijk verlies gezien Groen-Zwart vijftien minuten voor affluiten nog leidde met 1-0, maar het verzuimde om de score verder uit te diepen. “Een duidelijk gebrek aan vertrouwen”, aldus coach Fabien Mercadal. “We kregen verschillende kansen om de score te verdubbelen maar lieten het telkens na. De oorzaak? Gebrek aan vertrouwen, en waarschijnlijk speelde de bekeruitschakeling eerder die week ook nog een rol. En daar lag volgens mij het verschil tussen beide teams: hoewel Eupen in balbezit een solide wedstrijd speelde, creëerden ze niet echt gevaar, maar plots maken ze gelijk en dan merk je dat ze op enthousiasme teren. Een nieuwe opdoffer dus, een nieuwe slag die hard aankwam bij spelers en staf. In die mate was de trainingsweek ook niet evident om op te starten, al vind ik desondanks dat er goed werd gewerkt. De ontgoocheling van de supporters leeft ook echt in de groep, en daarom hamerde ik er deze week ook op een echte vechtersmentaliteit te ontwikkelen op training. Ik heb echt niet de indruk dat mijn spelers opgeven. Het enige wat we nu moeten doen is verder werken aan onze groepsdynamiek. We weten dat er veel spelers zijn bijgekomen en dat dit geen evidentie is om hen allen op korte termijn in te passen. Dit mag echter geen excuus zijn en daarom werken we hier hard aan, onder meer door wekelijks groepssessies te organiseren onder leiding van onze mental coach.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “Er is geen ruimte voor discussie: wat dinsdag gebeurde is onaanvaardbaar. Tegen Eu...

Zaterdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. In aanloop naar die match blikte coach Fabien Mercadal even terug op de gebeurtenissen van deze week, maar kijkt hij tevens ook positief vooruit naar het treffen tegen de Panda’s.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal: “Mijn spelers zijn gemotiveerd en gaan ervoor!”

Zaterdagavond staat de Brugse thuisderby op het programma! Na de interlandbreak dus meteen een grote klepper in Jan Breydel. De partij tegen de ‘buren’ wordt om 20u30 afgetrapt. Lees hieronder de voorbeschouwing van coach Mercadal en ontdek de selectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!