koop tickets online

José Jeunechamps: “We gaan geen vriendschappelijke wedstrijd tegemoet: we moeten er vol voor gaan.“

Zaterdagavond trekt Cercle Brugge naar de Freethiel waar om 20u Waasland Beveren wacht. Benieuwd naar de vooruitblik van coach José Jeunechamps? Lees ‘m hieronder!

Cerle Brugge KSV

José, hoe verliep de week tot dusver in de nasleep van het ontgoochelende verlies tegen Union?

“We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Een goede trainingsweek afwerken was dan ook het minimum wat we konden doen na de grote ontgoocheling van afgelopen zaterdag. Een ontgoocheling die na de wedstrijd ook nog heeft gespeeld in de kleedkamer. De inspanningen gedurende wedstrijd kostten heel wat energie maar de drive bij de spelers bleef aanwezig. Deze week hebben we echter in wedstrijden van het allerhoogste niveau gezien dat dit bij iedereen kan gebeuren: iedere week en bij iedere ploeg, zelfs op de grootsten maken het mee. We mogen ons hierdoor nu niet laten doen, we moeten doorgaan, want ik ben zeker tevreden met het geleverde spel. Ons doel en het werk dat we voor ogen hebben is om op deze ingeslagen weg verder te gaan want dat zal ons in de toekomst betere resultaten opleveren.”

Zaterdag trekken we naar Waasland Beveren: welk soort wedstrijd verwacht je daar?

“De omstandigheden zijn voor ons niet optimaal. Het zou gemakkelijker zijn mocht er nog iets zijn om voor te spelen. Het tempo waaraan de wedstrijden zich in sneltempo opvolgen, is een niet te onderschatten euvel. Het wordt zaterdag voor ons de 38e wedstrijd dit seizoen, zonder daarbij de vriendschappelijke wedstrijden meegeteld. We zijn echter professionals, dus we moeten telkens de best mogelijke prestatie afleveren. We mogen zaterdag absoluut geen tegenstander verwachten die ongemotiveerd zal zijn. Ik heb de wedstrijden van Waasland Beveren bekeken en het is een team dat goed voetbalt, dat goesting heeft en kwaliteiten heeft met spelers zoals onder meer Boljevic en Ampomah. We gaan geen vriendschappelijke wedstrijd tegemoet, we spelen een match in Play Off 2 waarbij de spelers van Waasland Beveren zich aan hun coach willen bewijzen om zo ook volgend jaar bij het team te kunnen uitkomen. We gaan ons dus grondig op de wedstrijd voorbereiden maar het staat vast dat we waakzaam gaan moeten zijn.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal voor Cercle Brugge-Standard

Eindelijk! Na 6 weken intensieve voorbereiding opent Groen-Zwart zaterdagavond z’n nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd om 18u tegen Standard. In zijn voobeschouwing heeft coach Mercadal het niet alleen over de eerste thuiswedstrijd tegen de Rouches, hij kijkt ook even terug op wat een 6-weken durende voorbereiding was:

Coach: het was even wachten op versterking, heeft dit een groot effect gehad op de 6-weken durende voorbereiding?

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “We gaan voor het maximum. We willen onze goede thuisreputatie zondag bevestigen“

De eerste van twee top-thuiswedstrijden op rij. Zondagmiddag om 14u30 neemt Cercle Brugge het in Jan Breydel op tegen Royal Antwerp. Een echte topmatch waarvoor we de steun van onze supporters nodig zullen hebben. In aanloop naar het zondagstreffen blikt coach Guyot vooruit naar de match, lees hier de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek hier de voorbeschouwing en de 22-koppige selectie voor #USGCer

Zaterdagavond opent Cercle Brugge zijn Play Off 2 campagne op het veld van Union Saint-Gilloise. Na een weekend vol interlands dus (eindelijk) opnieuw competitievoetbal voor Cercle: coach Laurent Guyot blikt dan ook graag vooruit naar het treffen tegen Union:

Hoe kijk je terug op onze laatste wedstrijd van de reguliere competitie?

De nederlaag op Lokeren was moeilijk te verteren, maar na de interlandbreak hebben mijn spelers zich daar terug over kunnen zetten. Ze zijn gemotiveerd om aan Play Off 2 te beginnen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Kortrijk kan nog verrassen in deze competitie”

Zaterdag staat de West-Vlaamse derby tussen Cercle Brugge en KV Kortrijk op het programma. Om 20u wordt er afgetrapt in het Jan Breydelstadion. Coach Guyot kijkt zoals gebruikelijk naar de match vooruit in z’n wekelijkse voorbeschouwing:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!