koop tickets online

Kanouté, Musaba & Marcelin brengen bezoek aan woonzorgcentrum Lindenhove en steunen BUBAO Ter Dreve

In navolging van het COVID-incident van 20 december 2020 hebben spelers Franck Kanouté, Anthony Musaba & Harisson Marcelin woensdagnamiddag een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Lindenhove in Knokke. Eerder die namiddag steunde en bezocht het drietal ook al BUBAO Ter Dreve uit Sint-Michiels.

Nadat Cercle aan de betrokken spelers een financiële en maatschappelijke straf oplegde, koos het drietal in navolging en op eigen initiatief om het project van BUBAO Ter Dreve financieel te steunen. Al sinds februari 2020 heeft Cercle Brugge een samenwerking met Ter Dreve, de school uit Sint-Michiels voor buitengewoon onderwijs voor kinderen met een matige en/of ernstige verstandelijke beperking.

Samen maatschappelijke verantwoordelijkheid uitdragen én in de verf zetten: dat is de doelstelling van het partnership. Daarom ook worden op geregelde tijdstippen activiteiten georganiseerd: zo liepen enkele leerlingen van Ter Dreve al eens het veld op aan de hand van hun Cerclehelden, maar er zijn nog meer plannen. Een voetbaltraining gegeven door Cerclespelers bijvoorbeeld, op de speelplaats van Ter Dreve, maar door corona moest dit idee worden uitgesteld. Om de school te steunen in hun specifieke traject en begeleiding van leerlingen met een beperking, kozen de spelers om dit project financieel te steunen.

Cerle Brugge KSV

Na de overhandiging van de cheque aan Ter Dreve gingen de spelers richting het woonzorgcentrum Lindenhove in Knokke. In het woonzorgcentrum spraken de spelers met enkele ex-COVID patiënten én hielpen ze mee met het opdienen van het avondmaal.

Cerle Brugge KSV

“Een ervaring die echt tot nadenken stemt”, zo reageerde Harisson Marcelin nadien. “De directe en indirecte gevolgen van corona zijn immens, dat besef ik nu. Ik sprak met een oudere dame die haar familie al 6 maanden niet meer kon zien. Dat was voor mij echt slikken. Om de mevrouw in kwestie nu toch te kunnen opbeuren met een bezoekje, doet ook mij deugd”, vervolgt Marcelin.

“Ik sprak met een dame die tijdens de eerste lockdown COVID heeft gehad. Als je die verhalen hoort, kan je alleen maar blij zijn als jezelf in goede gezondheid verkeert.” reageerde Franck Kanouté. “Respect voor alle dokters en verpleegsters die, met zware en warme beschermpakken, dagdagelijks in de vuurlinie staan om het virus te bestrijden. Ik besef dat wat is gebeurd, fout is. Dit zal mij niet meer overkomen”, aldus Kanouté.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Ook Anthony Musaba was onder de indruk: “Ik had al foto’s gezien van hoe hulpverleners coronapatiënten te hulp schieten, maar dat het zo zou zijn en aanvoelen, had ik nooit verwacht. Je hoort en leest dagdagelijks veel over COVID, maar vandaag zagen we echt hoe alles wordt georganiseerd. Een goede les, als je het mij vraagt.” Zelf had Musaba een gesprek met een dame die corona heeft gehad, zonder dat ze dat wist: “Dat toont alleen maar aan hoe sluw het virus is en hoe belangrijk het is om de maatregelen te volgen. Ik heb mijn lesje wel geleerd.”

Vooraleer de bezoeken woensdagnamiddag plaatsvonden, legden alle spelers en begeleiders een negatieve coronatest af.

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle met kleinste verlies onderuit tegen Standard: 0-1

Cercle heeft het geen vervolg kunnen breien aan het resultaat van de wedstrijd op Beerschot. Een vroeg doelpunt van Standard, na onzorgvuldig uitvoetballen van Groen-Zwart, bleef de ganse wedstrijd op het bord staan. Cercle kende echter haar portie pech en zag haar twee beste kansen, één in elke helft, stranden op het doelhout.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle Brugge-Standard

Paul Clement maakte zaterdagmiddag z'n 22 koppige selectie bekend voor Cercle-Standard van zondagmiddag om 16h. Nieuwkomer Kévin Denkey behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bert Put scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard

De Voetbalbond maakte bekend dat Bert Put werd aangeduid als scheidsrechter voor Cercle Brugge-Standard. Put zal worden bijgestaan door assistenten Jeroen Walschap en Philippe Vandecauter. Vierde official is Brent Staessens.

Lawrence Visser werd aangeduid als VAR. Rien Vanyzere & Mario Vanlommel staan Visser hierin bij.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk hier de hoogtepunten uit Beerschot-Cercle Brugge

Alle hoogtepunten uit Beerschot-Cercle nog eens nakijken? Dat kan hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie van Paul Clement na Beerschot-Cercle

Benieuwd naar de reactie van Paul Clement na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot? Hier ben je aan het juiste adres!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!