LIVE: Cercle Brugge-Royal Excel Mouscron
koop tickets online

Kanouté, Ueda, Omolo en Velkovski vertrokken op interland

Het is interlandbreak! Vier Cercle Brugge spelers vertegenwoordigen de komende dagen dan ook de kleuren van hun land. Een overzicht:

Franck Kanouté werd voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Senegal. Les Lions de la Téranga hebben de leidersplaats in Groep I in de Africa Cup of Nations ingepalmd. Onze middenvelder zat gisteren op de bank tegen Guinee-Bissau en kon toekijken hoe zijn land 2-0 won. Zondag speelt Senegal opnieuw tegen Guinee-Bissau. 

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Ook Johanna Omolo werd opgeroepen voor zijn thuisland. Net als Senegal zit ook Kenia in de African Cup of Nations. De "Harambee Stars" staan op de tweede plaats in groep G. Gisteren speelde Omolo 1-1 gelijk tegen leider Comoren. De Groen-Zwarte middenvelder hoopt de leidersplaats over te nemen zondag, met een terugmatch tegen Comoren.

 

Naomichi Ueda werd op zijn beurt opgeroepen voor Japan, dat 2 vriendschappelijke interlands inlast in Oostenrijk: vrijdag tegen Panama en zondag tegen Mexico.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Als laatste kreeg ook Dimitar Velkovski een oproepingsbrief in de bus. Velkovski viel woensdag in de 66ste minuut in tegen Gilbaltar en won de vriendschappelijke wedstrijd met 3-0. Zondag en volgende week woensdag staan er serieuzere Nations League wedstrijden gepland voor "The Lions". Ze moeten winnen tegen Finland én Ierland om hun degradatie naar League C met zekerheid te vermijden. Good luck, Dimitar!

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
21 spelers voor Cercle-Moeskroen!

Na de training van deze namiddag maakte coach Paul Clement z'n selectie bekend voor het inhaalduel tegen Moeskroen. Benieuwd wie de selectie haalde? Hier vind je alle namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Paul Clement blikt vooruit naar Cercle-Moeskroen

Midweekvoetbal! Woensdag om 17h halen Cercle en Moeskroen hun wedstrijd van speeldag 10 in. Na de overwinning op het veld van Waasland Beveren is Cercle gebrand om opnieuw de drie punten thuis te houden. Benieuwd wat onze coach van de partij verwacht? Bekijk hier de persconferentie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jan Boterberg scheidsrechter voor Cercle Brugge - Royal Excel Mouscron

Woensdagnamiddag zal scheidsrechter Jan Boterberg de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Royal Excel Mouscron in goede banen leiden. Boterberg zal bijgestaan worden door assistenten Christophe Baillieul en Romain Devillers. De vierde official is Jasper Vergoote.

In het VAR-busje zetelt woensdagnamiddag Jordy Vermeire.Hij zal worden bijgestaan door Thibaud Nijsen en Lowie Vander Linden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Iké Ugbo is jullie Man of the Match!

Met twee doelpunten tegen Waasland Beveren was Iké Ugbo niet alleen sportief beslissend, het levert de Engelsman nu ook de titel op van Man of the Match! 78% van de stemmen kreeg Ugbo achter z'n naam te staan. Daarmee haalde onze jonge spits het voor Jérémy Taravel (15%) en Thomas Didillon (7%).

Proficiat Iké! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Clement, Didillon en Ugbo

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!