koop tickets online
nl fr en

Kanouté, Ueda, Omolo en Velkovski vertrokken op interland

Het is interlandbreak! Vier Cercle Brugge spelers vertegenwoordigen de komende dagen dan ook de kleuren van hun land. Een overzicht:

Franck Kanouté werd voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Senegal. Les Lions de la Téranga hebben de leidersplaats in Groep I in de Africa Cup of Nations ingepalmd. Onze middenvelder zat gisteren op de bank tegen Guinee-Bissau en kon toekijken hoe zijn land 2-0 won. Zondag speelt Senegal opnieuw tegen Guinee-Bissau. 

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Ook Johanna Omolo werd opgeroepen voor zijn thuisland. Net als Senegal zit ook Kenia in de African Cup of Nations. De "Harambee Stars" staan op de tweede plaats in groep G. Gisteren speelde Omolo 1-1 gelijk tegen leider Comoren. De Groen-Zwarte middenvelder hoopt de leidersplaats over te nemen zondag, met een terugmatch tegen Comoren.

 

Naomichi Ueda werd op zijn beurt opgeroepen voor Japan, dat 2 vriendschappelijke interlands inlast in Oostenrijk: vrijdag tegen Panama en zondag tegen Mexico.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Als laatste kreeg ook Dimitar Velkovski een oproepingsbrief in de bus. Velkovski viel woensdag in de 66ste minuut in tegen Gilbaltar en won de vriendschappelijke wedstrijd met 3-0. Zondag en volgende week woensdag staan er serieuzere Nations League wedstrijden gepland voor "The Lions". Ze moeten winnen tegen Finland én Ierland om hun degradatie naar League C met zekerheid te vermijden. Good luck, Dimitar!

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart onderuit in het Kuipje (2-0)

Cercle mocht de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 afsluiten met een verplaatsing bij promovendus Westerlo. De Kemphanen hadden heel wat ervaring in huis en konden ook rekenen op een enthousiaste thuisaanhang. Popovic kreeg al na een half uur zijn 2de gele kaart en vlak voor rust kon Daci de score openen voor de thuisploeg. Een ideaal scenario, en Groen-Zwart moest achtervolgen na rust. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, dat de vrije ruimte goed benutte. Vlak voor affluiten legde Vetokele de 2-0 eindstand vast.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Franck Kanouté uitgeleend aan FC Sochaux

Middenvelder Franck Kanouté (23) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan FC Sochaux uit de Franse Ligue 2.

De Senegalese international arriveerde in 2020 bij Cercle Brugge en kwam tot dusver 25 keer in actie. Bij FC Sochaux gaat Kanouté nu op zoek naar meer speelminuten.

Veel succes, Franck!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van Der Bruggen beste middenvelder, Rabbi Matondo beste aanvaller volgens Het Laatste...

Na de midweekspeeldag prijken er met Hannes Van Der Bruggen, Franck Kanouté en Rabbi Matondo opnieuw 3 Cerclespelers in het Topelftal van speeldag 24. Van Der Bruggen werd bovendien uitgeroepen tot beste middenvelder van de speeldag, Matondo tot beste aanvaller!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Dimitar Velkovski!

Dimitar Velkovski is vandaag jarig! Onze Bulgaarse linksachter viert z'n 27e verjaardag.

Gelukkige verjaardag, Dimitar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Franck Kanouté!

Vandaag is Franck Kanouté jarig! Onze middenvelder viert zijn 23ste verjaardag!

Gelukkige verjaardag Franck!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!