koop tickets online

Knappe gelijkmaker Musaba levert uiteindelijk niks op in derby

In een spannende derby trok Cercle aan het kortste eind. De start was moeizaam, maar er was een VAR-interventie nodig voor de 1-0 voorsprong van Club. Meteen na rust tekende Musaba voor de knappe gelijkmaker, maar de kans op de 1-2 werd Cercle ontnomen door de VAR. Deli tekende voor de winning-goal. Een moedig strijdend Cercle kwam in de slotfase niet verder dan wat halve kansen.

Na de overtuigende overwinning tegen Sint-Truiden had Paul Clement weinig redenen om te morrelen aan zijn startelf, op een noodgedwongen wissel na. De geblesseerde David Bates werd in de verdediging vervangen door Naomichi Ueda.

De symbolische aftrap werd gegeven door onze doelman Miguel Van Damme, een mooi gebaar van Club. Cercle leek hierdoor wat overmand door de emoties en begon moeizaam aan de wedstrijd. Het mocht van geluk spreken dat het al niet snel op achterstand kwam: Diatta zorgde voor de perfecte assist, maar Krmencik slaagde er nog in om voor open doel te missen. Een voorzichtig antwoord van Cercle volgde vrij snel: Hotic met de actie en de voorzet, maar Musaba kopte over. Diezelfde Musaba knalde enkele minuten later over en naast.

Cerle Brugge KSV

Na 20 minuten kwam Club op voorsprong. Krmencic ontsnapte aan de buitenspelval en legde terug op de instormende Diatta. Didillon kon het schot van de Club-aanvaller niet meer uit doel houden. De goal leek afgekeurd te worden voor buitenspel van Krmencic in de voorbereiding, maar de VAR overrulede de lijnrechter.

Krmencic dreigde 5 minuten later met een ambitieuze lob waar Didillon aardig wat moeite mee had. Cercle hield qua balbezit gelijke tred, maar kon in de eerste helft voor te weinig gevaar zorgen. Een lage voorzet van Decostere die in twee tijden geklemd werd door Mignolet was de enige dreiging.

Cercle begon flitsend aan de tweede helft. Hotic kreeg de ruimte voor een steekpass op Musaba en die trapte in de korte hoek de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later leek Cercle de kans te krijgen om meteen ook op voorsprong te komen. Ugbo ging over het been van Deli en Visser wees naar de stip. Opnieuw kwam de VAR tussen om de beslissing van Visser om te keren in het voordeel van Club: geen penalty voor Cercle.

Cerle Brugge KSV

Club ging aan het twijfelen, al viel een schot van Deketelaere via Ueda op de lat. Club had een hoekschop nodig om op voorsprong te klimmen: Deli won het duel en kopte binnen in de benedenhoek. Club bleef vooral via stilstaande fases voor gevaar zorgen: Krmencic volleerde naast.

In de slotfase leunde Club wat achteruit, maar Cercle kwam niet verder dan wat halve kansen op voorzetten van Velkovski en Vitinho. Dennis en Diatta konden op tegenaanval Didillon nog eens aan het werk zetten, Krmencic knalde naast. Musaba pakte in de absolute slotfase nog uit met een goede ren, maar de intikker van Ugbo werd gesmoord door een blauw-zwart been.

Zo bleef Cercle met lege handen achter in de eerste derby van het seizoen. In de tweede helft bracht Cercle Club aan het wankelen, maar het geluk stond niet aan groen-zwarte zijde.

 

Opstelling Cercle: Didillon – Decostere (85’ Vitinho), Ueda, Marcellin, Velkovski – Kanouté (74’ Vanhoutte),  Hoggas, Hotic – Musaba, Ugbo en Hazard (79’ Somers).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle verslaat Gent met 5-2!

Cercle Brugge trof op de negende speeldag van de Jupiler Pro League KAA Gent in het Jan Breydelstadion. Het werd een ouderwets doelpuntenfestijn. Kanouté opende de score al in de eerste minuten, maar Gent kon via Hanche-Olson snel gelijkmaken. Voor de pauze maakte Hotic er op strafschop 2-1 van. Na de rust ging Cercle op zoek naar de overwinning. Ugbo zorgde voor de 3-1. Met een tweede penalty van de avond bracht Yaremchuk Gent op 3-2. Cercle bleef echter in de aanval. Ugbo en Marcelin legden de eindscore vast: 5-2!

 

Cercle kende een droomstart. Al na drie minuten werd Kanouté aangespeeld door Hazard. De Sengelaas knalde de bal perfect in het hoekje: 1-0. Even later kopte Ugbo nipt over. Pas na tien minuten kwam Gent een eerste keer dreigen en dat leverde al snel iets op. Na een hoekschop bleef de bal hangen en kon Hanche-Olson op een voorzet van Yaremchuk binnenkoppen: 1-1. Groen-Zwart liet zich echter niet uit zijn lood slaan en het spel ging goed over en weer.

Marcelin deed een poging na mistasten van Bolat, maar hij raakte de bal niet goed. Aan de overkant probeerde Depoitre het met een hakje. Ook Cercle bleef in de aanval trekken. Vitinho werd door Plastun neergehaald in de zestien, strafschop oordeelde scheidsrechter Verboomen. Hotic zette de penalty feilloos om: 2-1. Gent ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar Didillon hield de poging van Yaremchuk tegen. De Oekraïner kreeg daarna nog twee goede kansen.

 

Bij het begin van de tweede helft lag het tempo lager en was het even wachten op kansen. Na een afstandsschot van Hoggas moest Bolat de bal lossen. maar in de herneming was Ugbo er als de kippen bij om de 3-1 tegen de touwen te knallen. Vitinho stak bij een counter het veld alleen over, maar zijn mooie actie werd niet beloond. Bolat kon het schot makkelijk onderscheppen.

Maar het waren de Buffalo’s die opnieuw dichter bij Cercle kropen. Marcelin raakte Bukari in de zestien. We kregen een tweede strafschop. Yaremchuk knalde de 3-2 vanop de stip binnen. Cercle kreeg het even moeilijk, maar even later was het opnieuw raak. Een lage hoekschop van Hazard kwam via Taravel bij Ugbo terecht: 4-2. Vijf minuten later deed Marcelin de boeken helemaal toe. Hij knikte een hoekschop onder Bolat in doel: 5-2! Cercle heeft de oververdiende zege te pakken.

 

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho (71’ Corryn), Taravel, Hazard, Decostere, Ugbo, Hotic (59’ Da Silva Lopez), Musaba (75’ Vanhoutte), Hoggas, Marcelin en Kanouté

KAA Gent: Bolat, Yaremchuk, Niangbo (62’ Bezoes), Castro-Montes, Mohammadi, Bukari, Hanche-Olsen, Marrah (58’ Dorsch), Kums, Depoitre en Plastun

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beloften niet voorbij Kortrijk na doelpuntrijk duel: 3-3

Onze beloften zijn er maandagavond niet in geslaagd om de drie punten in Ruddervoorde thuis te houden. Tegen KV Kortrijk werd het 3-3.

De wedstrijd kon eigenlijk niet slechter beginnen voor Cercle: al in de eerste minuut opende Kortrijk de score, onmiddellijk alle hens aan dek dus voor Groen-Zwart. Een eerste helft waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden resulteerde ook in een aantal mooie groen-zwarte kansen. Onder meer voor Aske Sampers, maar scoren lukte niet. Cercle trok zo met de kleinste achterstand de rust in.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt volle buit mee uit Eupen

Vlak voor de 2de interlandbreak trok Cercle naar de Oostkantons. Daar wachte een interessante wedstrijd tegen Eupen, dat in de stand een puntje achter Groen-Zwart stond. Hazard opende al vroeg in de eerste helft de score, maar net voor rust kon Ngoy weer gelijkmaken. In de 2de helft bracht Musaba de verlossing met een rake kopbal.

Coach Paul Clement had weinig redenen om veel te sleutelen aan zijn elftal. Hij bracht enkel Taravel tussen de lijnen in plaats van Ueda. Verder geen wijzigingen in het elftal dat ook de Brugse derby aanvatte.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
3 punten voor de beloften in Moeskroen

Onze beloften hebben maandagavond hun competitieduel in en tegen Moeskroen met 1-2 gewonnen. Scholaert en Vandemaele scoorden voor Groen-Zwart. Een zege ook voor Miguel Van Damme: zowel voor als na de wedstrijd staken onze beloften de doelman symbolisch een hart onder de riem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De reacties na de Brugse derby

Dino Hotic kreeg net als de wedstrijd tegen STVV een centrale rol op het middenveld. Als spelmaker strooide hij kwistig met knappe passes en zo was hij ook goed voor de assist bij het doelpunt van Musaba.

Dino, wat is je eerste reactie na deze Brugse derby?

Ik heb het gevoel dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, maar we pakken geen punten. En dat is klote. We verliezen door een hoekschop. We creërden nochtans kansen en scoren ook. We kregen ook bijna een strafschop. En dat allemaal tegen de Belgische kampioen. Dan is het ongelukkig dat je geen punten pakt.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!