koop tickets online

Koop jouw abonnement deze week op volgende tijdstippen

Wil jij er volgend seizoen ook bijzijn om Cercle Brugge naar succes te schreeuwen in de Jupiler Pro League? Ben jij ook benieuwd naar de groen-zwarte sfeer tijdens de 15 thuiswedstrijden van de Vereniging? Koop dan deze week jouw abonnement !

Dienst ticketing aan het Cercle Brugge secretariaat is deze week open op:

Dag Openingsuren
MAANDAG 11 JUNI 13U30 TOT 17U30
DINSDAG 12 JUNI 13U30 TOT 17U30
WOENSDAG 13 JUNI 13U30 TOT 20U
DONDERDAG 14 JUNI 13U30 TOT 17U30
VRIJDAG 15 JUNI

13U30 TOT 17U30

ZATERDAG 16 JUNI 10U TOT 12U
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge pleit voor een transparante, realistische en bovenal gelijkwaardige behandeling van he...

Cercle Brugge nam vandaag kennis van de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor een nieuwe voetbalzone langs de Blankenbergse Steenweg door de Vlaamse Regering. De vereniging waardeert de inspanningen van de Vlaamse Regering en dankt Minister Zuhal Demir nadrukkelijk. Naar aanleiding van de berichtgeving over deze beslissing benadrukt Cercle Brugge echter dat we nog steeds veraf zijn van de effectieve bouw van een nieuw stadion op deze locatie. De vereniging grijpt de beslissing aan om op te roepen tot een meer realistische en gelijkwaardige aanpak van het Brugse stadiondossier, in het belang van alle betrokken partijen.

Het stadiondossier van Brugge kent inmiddels een lange en bewogen geschiedenis, die begon bij de wens van Club Brugge om een nieuw stadion te bouwen buiten het stadscentrum. “Cercle Brugge heeft nooit de intentie gehad om de Jan Breydelsite te verlaten. Iets wat zelfs is opgenomen in het beleidsprogramma 2019-2024 van de stad Brugge”, stelt voorzitter Vincent Goemaere. “Bovendien is Cercle Brugge, met zijn sterke lokale verankering, een betere match met de Sint-Andriesbuurt. Kijk alleen maar al naar onze sportieve ambities met jong talent uit Brugge, onze lokale supportersbasis en de bescheiden capaciteit van ons geambieerd stadion.

Sinds Club Brugge in januari 2020 plots aangaf alsnog een nieuw stadion te bouwen op de Jan Breydelsite, heeft Cercle Brugge steeds open en constructief samengewerkt met alle betrokken actoren aan alternatieve oplossingen. Helaas heeft dit geleid tot een scenario waarbij Club Brugge de voorkeur krijgt om een nieuw stadion op de Jan Breydelsite te bouwen, zonder concrete garanties voor de toekomst van Cercle Brugge.

Goedkeuring door Vlaamse Regering van het ruimtelijk uitvoeringsplan m.b.t. de Blankenbergse Steenweg is geen garantie voor bouw van nieuw voetbalstadion


Het voorbije jaar is de site langs de Blankenbergse Steenweg herhaaldelijk opgehemeld als de ideale oplossing voor Cercle Brugge. De definitieve vaststelling door de Vlaamse Regering is echter nog maar het begin van een erg lang proces. De ervaring leert immers dat het verkrijgen van een definitief ruimtelijk plan en een definitieve, afdwingbare omgevingsvergunning in Vlaanderen gepaard gaat met tijdrovende procedures en betwistingen. Ten eerste kan de Raad van State verzocht worden (door derden) om het plan voor de Blankenbergse Steenweg nietig te verklaren of op te schorten. Daarnaast moet ook een definitieve en afdwingbare vergunning worden verkregen voor de bouw en het gebruik van een voetbalstadion. Zo kan het nog jaren duren vooraleer er effectief een stadion aan de Blankenbergse Steenweg staat. Cercle Brugge heeft daarom nooit ingestemd met deze onduidelijke oplossing.

Vincent Goemaere: “We begrijpen het enthousiasme van Club Brugge om met de bouw van een nieuw stadion te beginnen. Toch eisen we dat de start van de werken wordt uitgesteld tot een duurzame, juridisch haalbare en eerlijke oplossing voor Cercle Brugge is gegarandeerd. De stad Brugge heeft ons gegarandeerd dat onze ploeg op de Jan Breydelsite kan blijven tot er een aanvaardbare oplossing is gevonden. We vragen de stad om die belofte na te komen.”

Het is belangrijk dat de veiligheid in het Jan Breydelstadion voor iedereen gegarandeerd blijft. Gelet op de huidige staat van het stadion, zou een structurele oplossing voor beide Brugse voetbalploegen nog hoger op de agenda moeten staan.

Tijdelijke of gedeeltelijke oplossingen staan gelijk aan geen oplossing

De voorbarige bouw van een stadion voor Club Brugge en het tijdelijke verblijf van Cercle Brugge op trainingsvelden in de Gulden Kamer zullen wellicht leiden tot een scenario dat intussen zijn weg naar de publieke opinie heeft gevonden: Cercle Brugge speelt in het nieuwe stadion van Club Brugge. Cercle Brugge wil benadrukken dat het deze optie uitsluit. Hoewel er gelijkenissen zijn met de huidige situatie in het Jan Breydelstadion, is er een wereld van verschil tussen twee teams die in één neutraal stadion spelen en twee teams die in het stadion van één van deze teams spelen.

Vincent Goemaere besluit: “Van bij de start van het stadiondossier heeft Cercle Brugge altijd een constructieve houding aangenomen, actief ideeën aangebracht en elke mogelijke oplossing verwelkomd die door andere actoren werd voorgesteld. Vandaag vragen we alleen maar om als gelijken te worden behandeld en niet uit ons huis te worden geschopt voordat er een haalbare, eerlijke en duurzame oplossing is voor beide voetbalclubs.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Droevig nieuws te melden

Jammer genoeg is er bij het jaarbegin ook heel wat treurig nieuws te melden: Cercle Brugge vernam de voorbije dagen met grote droefheid het overlijden van Piet Lips (vader van Niels Lips, Head of Performance binnen de Cercle Brugge Jeugdwerking), Eddy Plovie (vader van Tim Plovie, coördinator onderbouw Cercle Brugge Jeugdwerking), Magda Leliaert (mama van Bart Vermeire, horecamanager en BK12-coördinator), Julia Coucke (mama van Peter Saelens, keepertrainer onderbouw) & Pieter De Pourcq (Cerclesupporter in hart en nieren).

Cercle Brugge wil alle getroffen families het oprechte blijken van medeleven betuigen en veel sterkte toewensen in deze moeilijke en donkere tijden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ex-trainer Han Grijzenhout overleden

We vernamen het overlijden van (Jo)Han Grijzenhout. Han kwam in 1972, als voormalig assistent van Rinus Michels bij Ajax, voor het eerst aan het roer bij Groen-Zwart. In totaal zou hij, over vier periodes, in tien seizoenen fungeren als trainer van Cercle. Han was een trainer van de harde lijn en zorgde voor een omwenteling op Cercle.  Tot enige tijd geleden woonde hij ook nog de thuiswedstrijden van Cercle bij.

De voltallige Cerclefamilie wil de familie en vrienden van Han Grijzenhout heel erg veel sterkte toewensen.

SHOT-online zal een artikel wijden aan deze toch merkwaardige persoon, met lange staat van dienst, in de historiek van Cercle.


Supporters die hun medeleven wensen te betuigen aan de familie van Han Grijzenhout, kunnen hun rouwberichten binnenbrengen of opsturen naar Olympialaan 74, 8200 Brugge (Cerclesecretariaat). Alle post wordt aan de familie bezorgd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle geeft racisme de rode kaart

In navolging van enkele racistische uitlatingen afgelopen weekend, gericht aan het adres van ex-Cerclespeler Faris Haroun, werd voor aanvang van Cercle-Charleroi symbolisch de rode kaart gegeven aan alle vormen van racisme en/of rassendiscriminatie. Ook binnen de Vereniging heeft racisme geen plaats.

The only colour that matters is the one in which we play the game.

Bij aanvang van dit seizoen maakte Cercle Brugge met een duidelijke link naar Black Lives Matter z'n nieuwe truitjes voor dit seizoen bekend. Samen met kledijpartner Kappa een sterk signaal dat de enige kleur die telt, de kleur van ons voetbalhart is. We zeggen overduidelijk NEE tegen racisme!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fanshop en Secretariaat op woensdag gesloten

Woensdag blijven de Cercle Brugge Fanshop en het secretariaat in de namiddag uitzonderlijk gesloten. Vanaf donderdag kan je uiteraard opnieuw terecht aan het secretariaat.

Op woensdag 9 december zal ook de Fanshop opnieuw de deuren openen tussen 14h30-17h00.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!