koop tickets online

Laurent Guyot: “Ik verwacht 2 ploegen die vol voor de drie punten zullen gaan“

Komende zaterdag wordt STVV partij gegeven in Jan Breydel. Om 20u staan de troepen van Laurent Guyot oog in oog met het team van Marc Brys. De groen-zwarte oefenmeester blikt dan ook graag vooruit naar het treffen van zaterdagavond: 

Cerle Brugge KSV

Coach, even terug naar vorige week: het 1-1 gelijkspel op Waasland-Beveren. Een tevreden man?

“Een punt op verplaatsing is altijd een goede zaak, maar natuurlijk hadden we graag iets meer van de numerieke meerderheid van 10 tegen 11 geprofiteerd. Op basis van de bijeen gespeelde kansen verdienden we meer, maar dat is voetbal. Jammer dus, maar we gaan vooruit, we tellen nu 26 punten, en dat is wat telt.”

Zaterdag wacht de eerste thuismatch in 2019: Sint Truiden.

“Nog acht wedstrijden, te beginnen zaterdag met Sint Truiden. Geen gemakkelijke opdracht. De Truienaars spelen goed georganiseerd en beschikken over een intelligente coach. Ik verwacht een STVV met ambitie te ontmoeten, want na hun nederlaag vorig weekend tegen KRC Genk (2-3), een wedstrijd waarin ze zeer sterk voor de dag kwamen, vielen ze uit de top 6. Ze komen dus voor drie punten, dat is duidelijk. Het zal echter niet evident worden, ook wij willen winnen: het wordt dus een spannende match. ”

Cerle Brugge KSV

Ook niet evident in volle voorbereiding: de weersomstandigheden deze week:


“Klopt inderdaad, maar ook dat hoort erbij en is voor iedere ploeg in onze competitie praktisch hetzelfde inzake voorbereiding. We waren de volledige week genoodzaakt te trainen op kunstgras. We moeten dus zien wat het zaterdag zal brengen, want de verandering van ondergrond is telkens opnieuw een te onderschatten aanpassing. We willen de eerste match van het jaar voor eigen publiek positief starten, ook al omdat de ouders en familie van Kenny Lalande aanwezig zullen zijn. We willen dus op alle gebied een goede indruk maken.”
 

Deze week vertrok smaakmaker Bezus naar Gent. Kan STVV zijn vertrek opvangen?

“Zeker en vast. Bezus was natuurlijk van belang voor STVV, maar globaal gezien hebben ze de ploeg bijeen kunnen houden. Ze hebben bovendien heel wat bepalende spelers: aanvaller Kamada bijvoorbeeld: ook hij kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV
  • Voor Jérémy Taravel komt Cercle Brugge-Sint Truiden nog te vroeg.
  • Adrien Bongiovanni was de volledige week ziek en moet verstek laten gaan voor de match.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CLUCER | De voorbeschouwing van coach Storck

Op naar de derby! Benieuwd naar wat onze coach Bernd Storck deze week in zijn voorbeschouwing te vertellen had? Bekijk het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#MOUCER | "Deze kans moeten we grijpen!"

Op de wekelijkse persbabbel van Bernd Storck blikte onze coach positief & ambitieus vooruit naar Moeskroen-Cercle Brugge! Benieuwd naar wat hij te zeggen had? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | "More than a final"

Zaterdagavond om 20u staat de cruciale wedstrijd tegen KV Mechelen op het programma. Benieuwd naar wat onze coach Bernd Storck over de partij te zeggen heeft? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#EUPCER | Check hier de voorbeschouwing

Twee hoofdtopics kwamen tijdens de voorbeschouwende persconferentie van coach Bernd Storck deze week aan bod: de onverdiende nederlaag tegen Anderlecht en een sportieve vooruitblik naar het zaterdagtreffen in de Oostkantons tegen Eupen. Bekijk hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERAND | De voorbeschouwing van Bernd Storck

Zoals dat gebruikelijk is stond Bernd Storck ook deze week de pers, in aanloop naar Cercle Brugge-Anderlecht, te woord. Wat onze coach zoal te zeggen had? Dat bekijk je hieronder!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!