koop tickets online

Laurent Guyot: “Ik verwacht 2 ploegen die vol voor de drie punten zullen gaan“

Komende zaterdag wordt STVV partij gegeven in Jan Breydel. Om 20u staan de troepen van Laurent Guyot oog in oog met het team van Marc Brys. De groen-zwarte oefenmeester blikt dan ook graag vooruit naar het treffen van zaterdagavond: 

Cerle Brugge KSV

Coach, even terug naar vorige week: het 1-1 gelijkspel op Waasland-Beveren. Een tevreden man?

“Een punt op verplaatsing is altijd een goede zaak, maar natuurlijk hadden we graag iets meer van de numerieke meerderheid van 10 tegen 11 geprofiteerd. Op basis van de bijeen gespeelde kansen verdienden we meer, maar dat is voetbal. Jammer dus, maar we gaan vooruit, we tellen nu 26 punten, en dat is wat telt.”

Zaterdag wacht de eerste thuismatch in 2019: Sint Truiden.

“Nog acht wedstrijden, te beginnen zaterdag met Sint Truiden. Geen gemakkelijke opdracht. De Truienaars spelen goed georganiseerd en beschikken over een intelligente coach. Ik verwacht een STVV met ambitie te ontmoeten, want na hun nederlaag vorig weekend tegen KRC Genk (2-3), een wedstrijd waarin ze zeer sterk voor de dag kwamen, vielen ze uit de top 6. Ze komen dus voor drie punten, dat is duidelijk. Het zal echter niet evident worden, ook wij willen winnen: het wordt dus een spannende match. ”

Cerle Brugge KSV

Ook niet evident in volle voorbereiding: de weersomstandigheden deze week:


“Klopt inderdaad, maar ook dat hoort erbij en is voor iedere ploeg in onze competitie praktisch hetzelfde inzake voorbereiding. We waren de volledige week genoodzaakt te trainen op kunstgras. We moeten dus zien wat het zaterdag zal brengen, want de verandering van ondergrond is telkens opnieuw een te onderschatten aanpassing. We willen de eerste match van het jaar voor eigen publiek positief starten, ook al omdat de ouders en familie van Kenny Lalande aanwezig zullen zijn. We willen dus op alle gebied een goede indruk maken.”
 

Deze week vertrok smaakmaker Bezus naar Gent. Kan STVV zijn vertrek opvangen?

“Zeker en vast. Bezus was natuurlijk van belang voor STVV, maar globaal gezien hebben ze de ploeg bijeen kunnen houden. Ze hebben bovendien heel wat bepalende spelers: aanvaller Kamada bijvoorbeeld: ook hij kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV
  • Voor Jérémy Taravel komt Cercle Brugge-Sint Truiden nog te vroeg.
  • Adrien Bongiovanni was de volledige week ziek en moet verstek laten gaan voor de match.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: "Zaterdag met dezelfde ingesteldheid als tegen STVV naar Waregem trekken"

Zaterdagavond gaat Cercle Brugge aan de Gaverbeek op zoek naar sportieve successen bij Zulte Waregem. Om 20u wordt de partij afgetrapt. Na de frustrerende verliespartij van vorig weekend tegen STVV willen de troepen van coach Guyot zaterdag dan ook een goed resultaat neerzetten. Lees hier de wekelijkse voorbeschouwing!

Coach, eerst even terug naar vorige week: 1-2 verlies tegen Sint Truiden:


“Een frustrerende wedstrijd. Ik vond ons goed spelen, maar in de afwerking liep het mis. Ook al waren er enkele beslissingen van de scheidsrechter voor ons moeilijk te accepteren, we hadden met de kansen die we creëerden meer moeten doen. We hadden de wedstrijd moeten winnen. De teamgeest was goed, de wil om te winnen was aanwezig, jammer dat we het niet verzilverd hebben.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Zondag een nieuwe uitdaging tegen een mooie tegenstander“

Zondag, in de vooravond, neemt Cercle Brugge het op tegen KAA Gent in het eigenste Jan Breydelstadion. Om 18u wordt er afgetrapt. In de wekelijkse vooruitblik van trainer Laurent Guyot was de match tegen de Buffalo’s vanzelfsprekend dan ook het gespreksonderwerp nummer 1:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Na de winst op Moeskroen voor onze eigen fans vol voor 6/6 gaan”

Zaterdagavond neemt Cercle Brugge het om 20u op tegen Waasland Beveren. Ter ere van het 120-jarig Cerclebestaan kan je voor de wedstrijd terecht in het Fandorp voor een Happy 120 Hour, maar voor de wedstrijd zelf blikt coach Laurent Guyot zoals gebruikelijk vooruit met een voorbeschouwing: 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “De spelers beseffen maar al te goed het belang van deze wedstrijd”

Daags voor de stadsderby stond coach Laurent Guyot zoals gebruikelijk de pers te woord. In zijn vooruitblik op komend weekend werd ook de bekeruitschakeling nog even nagekaart. Dat Groen-Zwart met realistische ambities aan de aftrap komt, is duidelijk: lees hier de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!