koop tickets online

Laurent Guyot: “Ik verwacht 2 ploegen die vol voor de drie punten zullen gaan“

Komende zaterdag wordt STVV partij gegeven in Jan Breydel. Om 20u staan de troepen van Laurent Guyot oog in oog met het team van Marc Brys. De groen-zwarte oefenmeester blikt dan ook graag vooruit naar het treffen van zaterdagavond: 

Cerle Brugge KSV

Coach, even terug naar vorige week: het 1-1 gelijkspel op Waasland-Beveren. Een tevreden man?

“Een punt op verplaatsing is altijd een goede zaak, maar natuurlijk hadden we graag iets meer van de numerieke meerderheid van 10 tegen 11 geprofiteerd. Op basis van de bijeen gespeelde kansen verdienden we meer, maar dat is voetbal. Jammer dus, maar we gaan vooruit, we tellen nu 26 punten, en dat is wat telt.”

Zaterdag wacht de eerste thuismatch in 2019: Sint Truiden.

“Nog acht wedstrijden, te beginnen zaterdag met Sint Truiden. Geen gemakkelijke opdracht. De Truienaars spelen goed georganiseerd en beschikken over een intelligente coach. Ik verwacht een STVV met ambitie te ontmoeten, want na hun nederlaag vorig weekend tegen KRC Genk (2-3), een wedstrijd waarin ze zeer sterk voor de dag kwamen, vielen ze uit de top 6. Ze komen dus voor drie punten, dat is duidelijk. Het zal echter niet evident worden, ook wij willen winnen: het wordt dus een spannende match. ”

Cerle Brugge KSV

Ook niet evident in volle voorbereiding: de weersomstandigheden deze week:


“Klopt inderdaad, maar ook dat hoort erbij en is voor iedere ploeg in onze competitie praktisch hetzelfde inzake voorbereiding. We waren de volledige week genoodzaakt te trainen op kunstgras. We moeten dus zien wat het zaterdag zal brengen, want de verandering van ondergrond is telkens opnieuw een te onderschatten aanpassing. We willen de eerste match van het jaar voor eigen publiek positief starten, ook al omdat de ouders en familie van Kenny Lalande aanwezig zullen zijn. We willen dus op alle gebied een goede indruk maken.”
 

Deze week vertrok smaakmaker Bezus naar Gent. Kan STVV zijn vertrek opvangen?

“Zeker en vast. Bezus was natuurlijk van belang voor STVV, maar globaal gezien hebben ze de ploeg bijeen kunnen houden. Ze hebben bovendien heel wat bepalende spelers: aanvaller Kamada bijvoorbeeld: ook hij kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV
  • Voor Jérémy Taravel komt Cercle Brugge-Sint Truiden nog te vroeg.
  • Adrien Bongiovanni was de volledige week ziek en moet verstek laten gaan voor de match.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Met 20 spelers naar Zulte Waregem-Cercle Brugge!

Zaterdagavond trekt Groen-Zwart op speeldag 10 van de Jupiler Pro League naar het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Daar nemen de troepen van coach Mercadal het om 20u op tegen Essevee. Na de ontgoocheling van de voorbije weken dé kans voor Cercle om zich te herpakken.

Afgelopen weekend ging Cercle Brugge in eigen huis de boot in tegen Eupen. Een pijnlijk verlies gezien Groen-Zwart vijftien minuten voor affluiten nog leidde met 1-0, maar het verzuimde om de score verder uit te diepen. “Een duidelijk gebrek aan vertrouwen”, aldus coach Fabien Mercadal. “We kregen verschillende kansen om de score te verdubbelen maar lieten het telkens na. De oorzaak? Gebrek aan vertrouwen, en waarschijnlijk speelde de bekeruitschakeling eerder die week ook nog een rol. En daar lag volgens mij het verschil tussen beide teams: hoewel Eupen in balbezit een solide wedstrijd speelde, creëerden ze niet echt gevaar, maar plots maken ze gelijk en dan merk je dat ze op enthousiasme teren. Een nieuwe opdoffer dus, een nieuwe slag die hard aankwam bij spelers en staf. In die mate was de trainingsweek ook niet evident om op te starten, al vind ik desondanks dat er goed werd gewerkt. De ontgoocheling van de supporters leeft ook echt in de groep, en daarom hamerde ik er deze week ook op een echte vechtersmentaliteit te ontwikkelen op training. Ik heb echt niet de indruk dat mijn spelers opgeven. Het enige wat we nu moeten doen is verder werken aan onze groepsdynamiek. We weten dat er veel spelers zijn bijgekomen en dat dit geen evidentie is om hen allen op korte termijn in te passen. Dit mag echter geen excuus zijn en daarom werken we hier hard aan, onder meer door wekelijks groepssessies te organiseren onder leiding van onze mental coach.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “Er is geen ruimte voor discussie: wat dinsdag gebeurde is onaanvaardbaar. Tegen Eu...

Zaterdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. In aanloop naar die match blikte coach Fabien Mercadal even terug op de gebeurtenissen van deze week, maar kijkt hij tevens ook positief vooruit naar het treffen tegen de Panda’s.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal: “Mijn spelers zijn gemotiveerd en gaan ervoor!”

Zaterdagavond staat de Brugse thuisderby op het programma! Na de interlandbreak dus meteen een grote klepper in Jan Breydel. De partij tegen de ‘buren’ wordt om 20u30 afgetrapt. Lees hieronder de voorbeschouwing van coach Mercadal en ontdek de selectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!