koop tickets online

Laurent Guyot: “ik verwacht een intense wedstrijd, met een 120% gemotiveerd Cercle“

Zondagmiddag om 14u30 wordt in het Jan Breydelstadion Cercle Brugge-RSC Anderlecht afgetrapt. De tweede thuiswedstrijd in evenveel weken tijd voor de troepen van Laurent Guyot, die voor eigen volk willen reageren na het verlies vorig weekend tegen Antwerp. Coach Guyot blikt dan ook graag vooruit naar de match, welkom bij de voorbeschouwing!

Cerle Brugge KSV

“Als we even teruggaan naar vorige week, toen Antwerp over de vloer kwam. De zege was zeker en vast verdiend op basis van het gebrachte spel, maar anderzijds stelde ik me toch vragen bij een aantal wedstrijdbeslissingen. Eerst de penalty die nooit gefloten mocht worden wegens buitenspel voorafgaand, de goal van Etienne die niet werd toegekend, ... . Ik neem de scheidsrechters op het veld niks kwalijk, maar het stemt me tot ongenoegen om te zien dat de VAR hier correct optreedt. Ik vraag hier zeker geen voordelen, maar tegelijk ook geen nadelen, voor geen enkel team. Het gaat hier om principes, zonder uitvluchten of dergelijke te willen zoeken”

Cerle Brugge KSV

"We kijken nu vooruit. Zondagmiddag nemen we het op tegen Anderlecht, opnieuw een mooie tegenstander en mooie affiche voor de fans. We missen zondag nog steeds de geblesseerden Lambot en Taravel. Ook op de rechtsachter zal geschoven moeten worden gezien Palun een gele schorsingsdag uitzit. Het is duidelijk dat we zondagmiddag aan 120% moeten gaan spelen om goed voor de dag te komen. Dat heb ik deze week ook aan de spelers verteld. We kunnen ons niet permitteren om er niet 120% voor te gaan. We moeten fysiek en mentaal de nodige inspanningen leveren die ons voetballend op weg moeten helpen. Ik verwacht mij aan een intense wedstrijd. Mijn spelers leggen iedere week inspanningen voor die in deze competitie nodig zijn. Mochten ze dat niet gedaan hebben, we zouden nu geen 22 punten tellen.”

“We zijn misschien op papier minder sterk dan Anderlecht, maar -zeker in voetbal- is het niet de sterkste ploeg die altijd wint. Ik hoop dat we voor onze eigen achterban 3 mooie punten kunnen pakken tegen een echte topploeg hier thuis, om zo naar 25 punten te gaan en dichter bij onze eerste seizoensdoelstelling te komen. We willen er ons dus niet bij neerleggen door te zeggen dat ze sterker zijn, maar we willen uitgaan van onze eigen sterkte en die proberen optimaal te benutten.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
De 18-koppige selectie voor Cercle Brugge - Beerschot Wilrijk

Zonet maakte coach Laurent Guyot zijn 18-koppige selectie bekend voor het bekertreffen van woensdagavond tegen Beerschot Wilrijk. Ontdek hieronder welke spelers in actie komen tijdens onze eerste wedstrijd in de Croky Cup!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot blikt vooruit naar Cercle Brugge-KV Oostende

Zaterdagavond staat Cercle Brugge-KV Oostende op het programma. Om 20u nemen de troepen van coach Guyot het dan op tegen de troepen van Gert Verheyen. Daags voor dat treffen blikt Laurent Guyot zoals steeds vooruit naar de match. Lees hier de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Guyot selecteert 18 spelers voor Cercle Brugge - Genk

Na de namiddagtraining maakte coach Laurent Guyot zijn 18-koppige selectie bekend voor Cercle Brugge - RC Genk van zondagavond 23 september om 20u. Ontdek de namen hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “We gaan voor het maximum. We willen onze goede thuisreputatie zondag bevestigen“

De eerste van twee top-thuiswedstrijden op rij. Zondagmiddag om 14u30 neemt Cercle Brugge het in Jan Breydel op tegen Royal Antwerp. Een echte topmatch waarvoor we de steun van onze supporters nodig zullen hebben. In aanloop naar het zondagstreffen blikt coach Guyot vooruit naar de match, lees hier de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “We gaan zaterdag voor niet minder dan 3 punten“

Zaterdagavond staat Cercle Brugge aan het begin van een eerste van twee thuiswedstrijden op rij. De komst van Moeskroen, dat al drie wedstrijden op rij niet verloor, kondigt zich dan ook aan als een belangrijke wedstrijd voor onze Vereniging. Lees hieronder de vooruitblik van coach Laurent Guyot:

“De nederlaag in Eupen kwam hard aan bij de voltallige spelersgroep. We analyseerden ondertussen de verschillende wedstrijdfasen en bespraken woensdagavond nog bepaalde zaken met de spelers. We kenden geen geluk, maar goed, dat is voetbal, dat is competitie. Het was een soort wedstrijd waarin de eerste ploeg die scoorde, ook de wedstrijd zou winnen. Jammer genoeg draaide het in het voordeel van Eupen uit, hoewel ook wij aanspraak maakten op de drie punten. Dat mogen we ook niet vergeten. Jammer dat we op verplaatsing niet efficiënter voor de dag komen, dit is iets wat ons al het ganse seizoen achtervolgt.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!