koop tickets online

Laurent Guyot: “ik verwacht een intense wedstrijd, met een 120% gemotiveerd Cercle“

Zondagmiddag om 14u30 wordt in het Jan Breydelstadion Cercle Brugge-RSC Anderlecht afgetrapt. De tweede thuiswedstrijd in evenveel weken tijd voor de troepen van Laurent Guyot, die voor eigen volk willen reageren na het verlies vorig weekend tegen Antwerp. Coach Guyot blikt dan ook graag vooruit naar de match, welkom bij de voorbeschouwing!

Cerle Brugge KSV

“Als we even teruggaan naar vorige week, toen Antwerp over de vloer kwam. De zege was zeker en vast verdiend op basis van het gebrachte spel, maar anderzijds stelde ik me toch vragen bij een aantal wedstrijdbeslissingen. Eerst de penalty die nooit gefloten mocht worden wegens buitenspel voorafgaand, de goal van Etienne die niet werd toegekend, ... . Ik neem de scheidsrechters op het veld niks kwalijk, maar het stemt me tot ongenoegen om te zien dat de VAR hier correct optreedt. Ik vraag hier zeker geen voordelen, maar tegelijk ook geen nadelen, voor geen enkel team. Het gaat hier om principes, zonder uitvluchten of dergelijke te willen zoeken”

Cerle Brugge KSV

"We kijken nu vooruit. Zondagmiddag nemen we het op tegen Anderlecht, opnieuw een mooie tegenstander en mooie affiche voor de fans. We missen zondag nog steeds de geblesseerden Lambot en Taravel. Ook op de rechtsachter zal geschoven moeten worden gezien Palun een gele schorsingsdag uitzit. Het is duidelijk dat we zondagmiddag aan 120% moeten gaan spelen om goed voor de dag te komen. Dat heb ik deze week ook aan de spelers verteld. We kunnen ons niet permitteren om er niet 120% voor te gaan. We moeten fysiek en mentaal de nodige inspanningen leveren die ons voetballend op weg moeten helpen. Ik verwacht mij aan een intense wedstrijd. Mijn spelers leggen iedere week inspanningen voor die in deze competitie nodig zijn. Mochten ze dat niet gedaan hebben, we zouden nu geen 22 punten tellen.”

“We zijn misschien op papier minder sterk dan Anderlecht, maar -zeker in voetbal- is het niet de sterkste ploeg die altijd wint. Ik hoop dat we voor onze eigen achterban 3 mooie punten kunnen pakken tegen een echte topploeg hier thuis, om zo naar 25 punten te gaan en dichter bij onze eerste seizoensdoelstelling te komen. We willen er ons dus niet bij neerleggen door te zeggen dat ze sterker zijn, maar we willen uitgaan van onze eigen sterkte en die proberen optimaal te benutten.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CerGnk | De voorbeschouwing van coach Bernd Storck

Wat had coach Bernd Storck op het voorbeschouwende persmoment te zeggen? Ontdek het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck blikt vooruit naar Standard-Cercle

De goede tweede helft op Waasland Beveren, de verplaatsing naar Standard en de verwachtingen van coach Bernd Storck voor de wedstrijd op zondagavond? Deze topics komen allemaal aan bod in de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
"Cercle forward. This is the way and nothing else!"

De titel doet het al vermoeden: onze coach sprak donderdag duidelijke taal op z'n persconferentie in aanloop naar Waasland Beveren-Cercle Brugge. Ontdek de voorbeschouwing van Bernd Storck hieronder!

Topics in de voorbeschouwing:

00:00:00 - 00:02:23 - situatie en voorbeschouwing naar de wedstrijd
00:02:23 - 00:03:50 - Africa Cup U23: Lyle Foster en Yves Dabila langer in actie voor respectievelijk Zuid Afrika en Ivoorkust en dus onbeschikbaar voor Cercle Brugge.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: "Wat ik deze week op training zag, geeft me vertrouwen. Nu moeten we dat zaterdag beve...

In aanloop naar KRC Genk-Cercle Brugge stond coach Bernd Storck op donderdag de pers te woord. Bekijk hieronder zijn voorbeschouwing op het zaterdagavondtreffen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: “We zijn een nieuwe weg ingeslagen. Samen met de fans moeten we zondag één blok vormen...

Zondagavond staat Bernd Storck voor zijn debuutmatch als coach van Cercle Brugge. Om 20u ontvangt hij dan met Groen-Zwart de Carolo’s uit Charleroi. Om 20u gaat de wedstrijd van start. Blik samen met onze trainer terug op de trainingsweek!

Coach, er stond onmiddellijk heel wat te gebeuren deze week. Hoe heb jij dit ervaren?
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!