koop tickets online

Laurent Guyot: “Kenny moet ons nu op een andere manier kracht geven"

Zaterdagavond trapt Cercle Brugge z’n eerste wedstrijd in 2019 op Belgische bodem af. Om 20u gaat Groen-Zwart op zoek naar 3 punten op de Freethiel, waar Waasland Beveren wacht. Aan de vooravond van dat treffen stond Laurent Guyot onze website te woord, lees hieronder wat onze coach te zeggen had!

Cerle Brugge KSV

“Na een sportief hoogstaand 2018 sloten we het jaar af in mineur toen ons het bericht bereikte dat Kenny Lalande was overleden. Het heeft ons enorm geraakt. Het was voor ons dan ook belangrijk om aanwezig te zijn bij zijn begrafenis, die we heel intens hebben meegeleefd samen met zijn familie en naasten. Het is moeilijk om nu met voetbal bezig te zijn als je weet dat we iemand van amper 23 jaar zijn verloren. We moeten er nu echter het beste van maken, we moeten voort, hoe moeilijk dat ook is. De competitie hervat zaterdag, Kenny moet ons nu op een andere manier de kracht geven om er vol voor te gaan.”

“Ondanks het verlies van Kenny kenden we een goeie stage. We werkten er in een perfecte accommodatie waarbij het weer ook een belangrijke factor was om in alle rust de komende weken voor te bereiden. We speelden eveneens een uitstekende oefenpot tegen Stuttgart, waarbij we toch knap een 2-0 achterstand ophaalden. Zeker ook defensief was ik tevreden: we startten het seizoen met de centrale as Lambot-Taravel en moeten vandaag vaststellen dat beide spelers op heden niet beschikbaar zijn. We moeten dus oplossingen zoeken. Wanneer we dit seizoen quasi de volledige groep fit hebben gehad, moeten we vaststellen dat we 9/9 nemen en enkele mooie prestaties konden op de mat brengen. De match tegen Eupen speelden we vervolgens met een centrale as die onuitgegeven was. Hopen dus dat in 2019 onze kern, en dan zeker defensief gezien, zo veel als mogelijk fit kan blijven.”

Cerle Brugge KSV

“Mijn groep heeft in 2018 veel gegeven. Het bilan is dan ook positief, we beginnen aan het tweede luik van de competitie met 25 punten. Een overwinning brengt ons zaterdag op 28 punten, ter vergelijking: vorig seizoen had je 27 punten om gered te zijn, dit betekent dat we mits een driepunter dus dicht bij ons eerste doel van het seizoen kunnen komen. Evident wordt dat niet, bovendien haalden we dit seizoen nog niet veel punten buitenshuis. Op verplaatsing haalden we drie punten op Genk en een punt op Oostende. We speelden “bij de groten” al op verplaatsing, nu gaan we alleen nog op bezoek bij ploegen die onder ons geklasseerd staan. Niet gemakkelijk, gezien ze allen azen op punten, maar we zullen er staan.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal: “Mijn spelers zijn gemotiveerd en gaan ervoor!”

Zaterdagavond staat de Brugse thuisderby op het programma! Na de interlandbreak dus meteen een grote klepper in Jan Breydel. De partij tegen de ‘buren’ wordt om 20u30 afgetrapt. Lees hieronder de voorbeschouwing van coach Mercadal en ontdek de selectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal voor Cercle Brugge-Standard

Eindelijk! Na 6 weken intensieve voorbereiding opent Groen-Zwart zaterdagavond z’n nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd om 18u tegen Standard. In zijn voobeschouwing heeft coach Mercadal het niet alleen over de eerste thuiswedstrijd tegen de Rouches, hij kijkt ook even terug op wat een 6-weken durende voorbereiding was:

Coach: het was even wachten op versterking, heeft dit een groot effect gehad op de 6-weken durende voorbereiding?

Lees meer
Cerle Brugge KSV
José Jeunechamps: “We gaan geen vriendschappelijke wedstrijd tegemoet: we moeten er vol voor gaan.“

Zaterdagavond trekt Cercle Brugge naar de Freethiel waar om 20u Waasland Beveren wacht. Benieuwd naar de vooruitblik van coach José Jeunechamps? Lees ‘m hieronder!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!