koop tickets online

Laurent Guyot: “Kenny moet ons nu op een andere manier kracht geven"

Zaterdagavond trapt Cercle Brugge z’n eerste wedstrijd in 2019 op Belgische bodem af. Om 20u gaat Groen-Zwart op zoek naar 3 punten op de Freethiel, waar Waasland Beveren wacht. Aan de vooravond van dat treffen stond Laurent Guyot onze website te woord, lees hieronder wat onze coach te zeggen had!

Cerle Brugge KSV

“Na een sportief hoogstaand 2018 sloten we het jaar af in mineur toen ons het bericht bereikte dat Kenny Lalande was overleden. Het heeft ons enorm geraakt. Het was voor ons dan ook belangrijk om aanwezig te zijn bij zijn begrafenis, die we heel intens hebben meegeleefd samen met zijn familie en naasten. Het is moeilijk om nu met voetbal bezig te zijn als je weet dat we iemand van amper 23 jaar zijn verloren. We moeten er nu echter het beste van maken, we moeten voort, hoe moeilijk dat ook is. De competitie hervat zaterdag, Kenny moet ons nu op een andere manier de kracht geven om er vol voor te gaan.”

“Ondanks het verlies van Kenny kenden we een goeie stage. We werkten er in een perfecte accommodatie waarbij het weer ook een belangrijke factor was om in alle rust de komende weken voor te bereiden. We speelden eveneens een uitstekende oefenpot tegen Stuttgart, waarbij we toch knap een 2-0 achterstand ophaalden. Zeker ook defensief was ik tevreden: we startten het seizoen met de centrale as Lambot-Taravel en moeten vandaag vaststellen dat beide spelers op heden niet beschikbaar zijn. We moeten dus oplossingen zoeken. Wanneer we dit seizoen quasi de volledige groep fit hebben gehad, moeten we vaststellen dat we 9/9 nemen en enkele mooie prestaties konden op de mat brengen. De match tegen Eupen speelden we vervolgens met een centrale as die onuitgegeven was. Hopen dus dat in 2019 onze kern, en dan zeker defensief gezien, zo veel als mogelijk fit kan blijven.”

Cerle Brugge KSV

“Mijn groep heeft in 2018 veel gegeven. Het bilan is dan ook positief, we beginnen aan het tweede luik van de competitie met 25 punten. Een overwinning brengt ons zaterdag op 28 punten, ter vergelijking: vorig seizoen had je 27 punten om gered te zijn, dit betekent dat we mits een driepunter dus dicht bij ons eerste doel van het seizoen kunnen komen. Evident wordt dat niet, bovendien haalden we dit seizoen nog niet veel punten buitenshuis. Op verplaatsing haalden we drie punten op Genk en een punt op Oostende. We speelden “bij de groten” al op verplaatsing, nu gaan we alleen nog op bezoek bij ploegen die onder ons geklasseerd staan. Niet gemakkelijk, gezien ze allen azen op punten, maar we zullen er staan.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: "Wat ik deze week op training zag, geeft me vertrouwen. Nu moeten we dat zaterdag beve...

In aanloop naar KRC Genk-Cercle Brugge stond coach Bernd Storck op donderdag de pers te woord. Bekijk hieronder zijn voorbeschouwing op het zaterdagavondtreffen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: “We zijn een nieuwe weg ingeslagen. Samen met de fans moeten we zondag één blok vormen...

Zondagavond staat Bernd Storck voor zijn debuutmatch als coach van Cercle Brugge. Om 20u ontvangt hij dan met Groen-Zwart de Carolo’s uit Charleroi. Om 20u gaat de wedstrijd van start. Blik samen met onze trainer terug op de trainingsweek!

Coach, er stond onmiddellijk heel wat te gebeuren deze week. Hoe heb jij dit ervaren?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Met 20 spelers naar Zulte Waregem-Cercle Brugge!

Zaterdagavond trekt Groen-Zwart op speeldag 10 van de Jupiler Pro League naar het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Daar nemen de troepen van coach Mercadal het om 20u op tegen Essevee. Na de ontgoocheling van de voorbije weken dé kans voor Cercle om zich te herpakken.

Afgelopen weekend ging Cercle Brugge in eigen huis de boot in tegen Eupen. Een pijnlijk verlies gezien Groen-Zwart vijftien minuten voor affluiten nog leidde met 1-0, maar het verzuimde om de score verder uit te diepen. “Een duidelijk gebrek aan vertrouwen”, aldus coach Fabien Mercadal. “We kregen verschillende kansen om de score te verdubbelen maar lieten het telkens na. De oorzaak? Gebrek aan vertrouwen, en waarschijnlijk speelde de bekeruitschakeling eerder die week ook nog een rol. En daar lag volgens mij het verschil tussen beide teams: hoewel Eupen in balbezit een solide wedstrijd speelde, creëerden ze niet echt gevaar, maar plots maken ze gelijk en dan merk je dat ze op enthousiasme teren. Een nieuwe opdoffer dus, een nieuwe slag die hard aankwam bij spelers en staf. In die mate was de trainingsweek ook niet evident om op te starten, al vind ik desondanks dat er goed werd gewerkt. De ontgoocheling van de supporters leeft ook echt in de groep, en daarom hamerde ik er deze week ook op een echte vechtersmentaliteit te ontwikkelen op training. Ik heb echt niet de indruk dat mijn spelers opgeven. Het enige wat we nu moeten doen is verder werken aan onze groepsdynamiek. We weten dat er veel spelers zijn bijgekomen en dat dit geen evidentie is om hen allen op korte termijn in te passen. Dit mag echter geen excuus zijn en daarom werken we hier hard aan, onder meer door wekelijks groepssessies te organiseren onder leiding van onze mental coach.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “Er is geen ruimte voor discussie: wat dinsdag gebeurde is onaanvaardbaar. Tegen Eu...

Zaterdagavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen op het programma. In aanloop naar die match blikte coach Fabien Mercadal even terug op de gebeurtenissen van deze week, maar kijkt hij tevens ook positief vooruit naar het treffen tegen de Panda’s.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!