koop tickets online

Laurent Guyot: “Kenny moet ons nu op een andere manier kracht geven"

Zaterdagavond trapt Cercle Brugge z’n eerste wedstrijd in 2019 op Belgische bodem af. Om 20u gaat Groen-Zwart op zoek naar 3 punten op de Freethiel, waar Waasland Beveren wacht. Aan de vooravond van dat treffen stond Laurent Guyot onze website te woord, lees hieronder wat onze coach te zeggen had!

Cerle Brugge KSV

“Na een sportief hoogstaand 2018 sloten we het jaar af in mineur toen ons het bericht bereikte dat Kenny Lalande was overleden. Het heeft ons enorm geraakt. Het was voor ons dan ook belangrijk om aanwezig te zijn bij zijn begrafenis, die we heel intens hebben meegeleefd samen met zijn familie en naasten. Het is moeilijk om nu met voetbal bezig te zijn als je weet dat we iemand van amper 23 jaar zijn verloren. We moeten er nu echter het beste van maken, we moeten voort, hoe moeilijk dat ook is. De competitie hervat zaterdag, Kenny moet ons nu op een andere manier de kracht geven om er vol voor te gaan.”

“Ondanks het verlies van Kenny kenden we een goeie stage. We werkten er in een perfecte accommodatie waarbij het weer ook een belangrijke factor was om in alle rust de komende weken voor te bereiden. We speelden eveneens een uitstekende oefenpot tegen Stuttgart, waarbij we toch knap een 2-0 achterstand ophaalden. Zeker ook defensief was ik tevreden: we startten het seizoen met de centrale as Lambot-Taravel en moeten vandaag vaststellen dat beide spelers op heden niet beschikbaar zijn. We moeten dus oplossingen zoeken. Wanneer we dit seizoen quasi de volledige groep fit hebben gehad, moeten we vaststellen dat we 9/9 nemen en enkele mooie prestaties konden op de mat brengen. De match tegen Eupen speelden we vervolgens met een centrale as die onuitgegeven was. Hopen dus dat in 2019 onze kern, en dan zeker defensief gezien, zo veel als mogelijk fit kan blijven.”

Cerle Brugge KSV

“Mijn groep heeft in 2018 veel gegeven. Het bilan is dan ook positief, we beginnen aan het tweede luik van de competitie met 25 punten. Een overwinning brengt ons zaterdag op 28 punten, ter vergelijking: vorig seizoen had je 27 punten om gered te zijn, dit betekent dat we mits een driepunter dus dicht bij ons eerste doel van het seizoen kunnen komen. Evident wordt dat niet, bovendien haalden we dit seizoen nog niet veel punten buitenshuis. Op verplaatsing haalden we drie punten op Genk en een punt op Oostende. We speelden “bij de groten” al op verplaatsing, nu gaan we alleen nog op bezoek bij ploegen die onder ons geklasseerd staan. Niet gemakkelijk, gezien ze allen azen op punten, maar we zullen er staan.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CLUCER | De voorbeschouwing van coach Storck

Op naar de derby! Benieuwd naar wat onze coach Bernd Storck deze week in zijn voorbeschouwing te vertellen had? Bekijk het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#MOUCER | "Deze kans moeten we grijpen!"

Op de wekelijkse persbabbel van Bernd Storck blikte onze coach positief & ambitieus vooruit naar Moeskroen-Cercle Brugge! Benieuwd naar wat hij te zeggen had? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | "More than a final"

Zaterdagavond om 20u staat de cruciale wedstrijd tegen KV Mechelen op het programma. Benieuwd naar wat onze coach Bernd Storck over de partij te zeggen heeft? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#EUPCER | Check hier de voorbeschouwing

Twee hoofdtopics kwamen tijdens de voorbeschouwende persconferentie van coach Bernd Storck deze week aan bod: de onverdiende nederlaag tegen Anderlecht en een sportieve vooruitblik naar het zaterdagtreffen in de Oostkantons tegen Eupen. Bekijk hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERAND | De voorbeschouwing van Bernd Storck

Zoals dat gebruikelijk is stond Bernd Storck ook deze week de pers, in aanloop naar Cercle Brugge-Anderlecht, te woord. Wat onze coach zoal te zeggen had? Dat bekijk je hieronder!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!