LIVE: Cercle Brugge-Waasland Beveren
koop tickets online

Laurent Guyot: “Zaterdag bevestigen wat we de voorbije weken toonden“

Cercle Brugge trekt zaterdag naar Mambourg om er om 18u Charleroi partij te geven. Het duel tussen beide teams, waarbij de winnaar naar een voorlopige 7e plaats kan springen in het klassement, belooft een ware kraker te worden tussen twee teams in absolute bloedvorm. Niet alleen spelers en supporters kijken uit naar het zaterdagtreffen, ook coach Guyot is klaar voor de wedstrijd, lees hier de voorbeschouwing:

Cerle Brugge KSV

“Vorige week heeft ons plannetje duidelijk gewerkt. We hebben genoten van die stunt, maar anderzijds kwam al snel het besef om nuchter te blijven en ons volledig toe te spitsen op Charleroi, want ook zaterdag willen we een goed resultaat neerzetten. Als we zaterdag in staat zijn hetzelfde spel te brengen als in Genk, met dezelfde intensiteit, mentaliteit en voetballend vermogen, kunnen we ons nadien ongeacht het resultaat alleszins niks verwijten. We moeten dus ambitieus zijn, maar tegelijk ook eerlijk met onszelf blijven en de kwaliteiten van Charleroi in acht nemen, want de Carolo’s hebben zeker kwaliteit.”

“We kunnen ons niet veroorloven om zaterdag minder kwalitatief voor de dag te komen. Akkoord dat Charleroi niet Genk is, maar Charleroi op zijn beurt heeft andere doelstellingen in vergelijking met de onze: hun doel is Play-Off 1 halen. We moeten ook op fysiek vlak een goede wedstrijd spelen en zorgen dat we fris in het hoofd blijven. Daarnaast zal er ook geschoven moeten worden aangezien Xavier Mercier en Arnaud Lusamba geschorst toekijken. Geen evidente opdracht, maar aan de nieuwe jongens de kans om zich te bewijzen. En hierin maak ik me absoluut geen zorgen. Onze kern is de voorbije weken opnieuw wat aangegroeid wat alleen maar positief is. Ik heb dus de mogelijkheden om voor de beste oplossing te gaan. We moeten zaterdag al het goeds van de voorbije weken proberen te bevestigen.”

Cerle Brugge KSV

“Ik verwacht me zaterdag aan een echte wedstrijd. Ik herinner mijn collega bij Charleroi (Felice Mazzu) nog na de heenwedstrijd, hij was toen zeer kwaad over het geleverde spel van zijn team. In dat opzicht ben ik ervan overtuigd dat Mazzu een reactie van zijn spelers zal verwachten en berust zal zijn op revanche. Voor ons wordt het opnieuw interessant om na te gaan hoe wij hierop gaan reageren, het wordt dus een nieuwe uitdaging voor ons.”

De 22-koppige selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “We gaan voor het maximum. We willen onze goede thuisreputatie zondag bevestigen“

De eerste van twee top-thuiswedstrijden op rij. Zondagmiddag om 14u30 neemt Cercle Brugge het in Jan Breydel op tegen Royal Antwerp. Een echte topmatch waarvoor we de steun van onze supporters nodig zullen hebben. In aanloop naar het zondagstreffen blikt coach Guyot vooruit naar de match, lees hier de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Een overwinning plaatst Waasland Beveren op 8 punten, dát is onze motivatie“

Zaterdagavond sluit Cercle Brugge de heenronde van de Jupiler Pro League af met een thuiswedstrijd tegen Waasland Beveren. Om 20u30 beginnen de troepen van coach Laurent Guyot eraan. Ontdek hier de vooruitblik van onze coach!

“We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Natuurlijk is dat meestal zo na een overwinning, maar algemeen gezien ben ik tevreden over de inzet die mijn spelers hebben geleverd. Dat is ook nodig, want zaterdag. Het zal belangrijk zijn om tegen dit soort rechtstreekse tegenstanders punten te pakken, en dan zeker thuis. We willen absoluut winnen. We zijn ook op onze hoede, want Waasland Beveren is een ploeg die zich goed in deze competitie nestelt en de voorbije 3 uitwedstrijden niet verloor, met onder meer een knap gelijkspel op Club Brugge en KV Kortrijk.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Kenny moet ons nu op een andere manier kracht geven"

Zaterdagavond trapt Cercle Brugge z’n eerste wedstrijd in 2019 op Belgische bodem af. Om 20u gaat Groen-Zwart op zoek naar 3 punten op de Freethiel, waar Waasland Beveren wacht. Aan de vooravond van dat treffen stond Laurent Guyot onze website te woord, lees hieronder wat onze coach te zeggen had!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De 21-koppige selectie voor Cercle Brugge-Zulte Waregem is er!

Midweekvoetbal deze week! Dinsdagavond al staat Cercle Brugge-Zulte Waregem op het programma op speeldag 2 van Play Off 2. Om 20u30 wordt de match afgetrapt. Coach Guyot blikt zoals gebruikelijk daags voor de wedstrijd vooruit naar de match. Ontdek hier de selectie en voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Kortrijk kan nog verrassen in deze competitie”

Zaterdag staat de West-Vlaamse derby tussen Cercle Brugge en KV Kortrijk op het programma. Om 20u wordt er afgetrapt in het Jan Breydelstadion. Coach Guyot kijkt zoals gebruikelijk naar de match vooruit in z’n wekelijkse voorbeschouwing:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!