koop tickets online

Laurent Guyot: “Zaterdag bevestigen wat we de voorbije weken toonden“

Cercle Brugge trekt zaterdag naar Mambourg om er om 18u Charleroi partij te geven. Het duel tussen beide teams, waarbij de winnaar naar een voorlopige 7e plaats kan springen in het klassement, belooft een ware kraker te worden tussen twee teams in absolute bloedvorm. Niet alleen spelers en supporters kijken uit naar het zaterdagtreffen, ook coach Guyot is klaar voor de wedstrijd, lees hier de voorbeschouwing:

Cerle Brugge KSV

“Vorige week heeft ons plannetje duidelijk gewerkt. We hebben genoten van die stunt, maar anderzijds kwam al snel het besef om nuchter te blijven en ons volledig toe te spitsen op Charleroi, want ook zaterdag willen we een goed resultaat neerzetten. Als we zaterdag in staat zijn hetzelfde spel te brengen als in Genk, met dezelfde intensiteit, mentaliteit en voetballend vermogen, kunnen we ons nadien ongeacht het resultaat alleszins niks verwijten. We moeten dus ambitieus zijn, maar tegelijk ook eerlijk met onszelf blijven en de kwaliteiten van Charleroi in acht nemen, want de Carolo’s hebben zeker kwaliteit.”

“We kunnen ons niet veroorloven om zaterdag minder kwalitatief voor de dag te komen. Akkoord dat Charleroi niet Genk is, maar Charleroi op zijn beurt heeft andere doelstellingen in vergelijking met de onze: hun doel is Play-Off 1 halen. We moeten ook op fysiek vlak een goede wedstrijd spelen en zorgen dat we fris in het hoofd blijven. Daarnaast zal er ook geschoven moeten worden aangezien Xavier Mercier en Arnaud Lusamba geschorst toekijken. Geen evidente opdracht, maar aan de nieuwe jongens de kans om zich te bewijzen. En hierin maak ik me absoluut geen zorgen. Onze kern is de voorbije weken opnieuw wat aangegroeid wat alleen maar positief is. Ik heb dus de mogelijkheden om voor de beste oplossing te gaan. We moeten zaterdag al het goeds van de voorbije weken proberen te bevestigen.”

Cerle Brugge KSV

“Ik verwacht me zaterdag aan een echte wedstrijd. Ik herinner mijn collega bij Charleroi (Felice Mazzu) nog na de heenwedstrijd, hij was toen zeer kwaad over het geleverde spel van zijn team. In dat opzicht ben ik ervan overtuigd dat Mazzu een reactie van zijn spelers zal verwachten en berust zal zijn op revanche. Voor ons wordt het opnieuw interessant om na te gaan hoe wij hierop gaan reageren, het wordt dus een nieuwe uitdaging voor ons.”

De 22-koppige selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERANT | De voorbeschouwing

Zondagmiddag om 14u30 staat voor Cercle Brugge de eerste thuiswedstrijd in 2020 op het programma. Met de komst van Royal Antwerp meteen een absolute topaffiche om het jaar af te trappen. We blikken samen met coach Bernd Storck vooruit!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#KVKCER | Kerstwensen van coach Bernd Storck

Coach Bernd Storck had op Kerstmis uiteraard zijn Kerstwensen in petto voor de fans, maar vanzelfsprekend wordt ook vooruit gekeken naar het treffen op Tweede Kerstmis tegen KV Kortrijk. Bekijk zijn unieke 'Kerstbeschouwing' hier!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CerGnk | De voorbeschouwing van coach Bernd Storck

Wat had coach Bernd Storck op het voorbeschouwende persmoment te zeggen? Ontdek het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck blikt vooruit naar Standard-Cercle

De goede tweede helft op Waasland Beveren, de verplaatsing naar Standard en de verwachtingen van coach Bernd Storck voor de wedstrijd op zondagavond? Deze topics komen allemaal aan bod in de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
"Cercle forward. This is the way and nothing else!"

De titel doet het al vermoeden: onze coach sprak donderdag duidelijke taal op z'n persconferentie in aanloop naar Waasland Beveren-Cercle Brugge. Ontdek de voorbeschouwing van Bernd Storck hieronder!

Topics in de voorbeschouwing:

00:00:00 - 00:02:23 - situatie en voorbeschouwing naar de wedstrijd
00:02:23 - 00:03:50 - Africa Cup U23: Lyle Foster en Yves Dabila langer in actie voor respectievelijk Zuid Afrika en Ivoorkust en dus onbeschikbaar voor Cercle Brugge.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!