koop tickets online

Laurent Guyot: "Zaterdag met dezelfde ingesteldheid als tegen STVV naar Waregem trekken"

Zaterdagavond gaat Cercle Brugge aan de Gaverbeek op zoek naar sportieve successen bij Zulte Waregem. Om 20u wordt de partij afgetrapt. Na de frustrerende verliespartij van vorig weekend tegen STVV willen de troepen van coach Guyot zaterdag dan ook een goed resultaat neerzetten. Lees hier de wekelijkse voorbeschouwing!

Coach, eerst even terug naar vorige week: 1-2 verlies tegen Sint Truiden:


“Een frustrerende wedstrijd. Ik vond ons goed spelen, maar in de afwerking liep het mis. Ook al waren er enkele beslissingen van de scheidsrechter voor ons moeilijk te accepteren, we hadden met de kansen die we creëerden meer moeten doen. We hadden de wedstrijd moeten winnen. De teamgeest was goed, de wil om te winnen was aanwezig, jammer dat we het niet verzilverd hebben.”

Ondertussen al 5 competitiewedstrijden op rij dat Cercle niet meer kon winnen:


“Ja klopt, maar er zat ook een winterbreak tussen. Een kampioenschap moet je in zijn totaliteit zien. Dat gaat met ups en downs. We kenden al zowel goede als minder goede periodes dit seizoen. We wisten vooraf ook goed dat dit zo zou zijn. Bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Zulte Waregem: we creëerden toen minder kansen dan vorig weekend tegen Sint Truiden maar wonnen wel de wedstrijd, tegen Lokeren idem. Ik vind dan ook dat STVV in offensief opzicht onze beste wedstrijd van het seizoen was, met uitzondering van het scorend vermogen dan als essentieel element.

Cerle Brugge KSV

Als we vorig weekend aan 50% hadden afgewerkt wonnen we met 3-2. De spelersgroep beseft dit ook. We moeten nu toeleven naar zaterdag.”
 

Toeleven naar zaterdag inderdaad: dan trekken we naar Zulte Waregem:


“Voor aanvang van dit seizoen had Zulte Waregem andere ambities dan deze van vandaag. Ze hebben ook een ander team, met onder andere meer ervaring. Het zal een moeilijke en gesloten wedstrijd worden. Opletten wordt het ook voor Harbaoui, 13 doelpunten al. Dat toont het belang aan van een scorende spits, en net dat missen we nu. Ik ben er echter van overtuigd dat spoedig onze inspanningen worden beloond. Ik verwacht dat mijn spelers zaterdag met dezelfde drive en inzet voor de dag zullen komen en dat onze aanvallende impulsen beloond zullen worden.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing en selectie voor Lokeren-Cercle Brugge

Zondagavond sluit Cercle Brugge de reguliere competitie af met een uitwedstrijd bij Lokeren. Daags voor die confrontatie blikt coach Laurent Guyot zoals gebruikelijk vooruit naar het treffen: 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “We gaan zaterdag voor niet minder dan 3 punten“

Zaterdagavond staat Cercle Brugge aan het begin van een eerste van twee thuiswedstrijden op rij. De komst van Moeskroen, dat al drie wedstrijden op rij niet verloor, kondigt zich dan ook aan als een belangrijke wedstrijd voor onze Vereniging. Lees hieronder de vooruitblik van coach Laurent Guyot:

“De nederlaag in Eupen kwam hard aan bij de voltallige spelersgroep. We analyseerden ondertussen de verschillende wedstrijdfasen en bespraken woensdagavond nog bepaalde zaken met de spelers. We kenden geen geluk, maar goed, dat is voetbal, dat is competitie. Het was een soort wedstrijd waarin de eerste ploeg die scoorde, ook de wedstrijd zou winnen. Jammer genoeg draaide het in het voordeel van Eupen uit, hoewel ook wij aanspraak maakten op de drie punten. Dat mogen we ook niet vergeten. Jammer dat we op verplaatsing niet efficiënter voor de dag komen, dit is iets wat ons al het ganse seizoen achtervolgt.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “We gaan voor het maximum. We willen onze goede thuisreputatie zondag bevestigen“

De eerste van twee top-thuiswedstrijden op rij. Zondagmiddag om 14u30 neemt Cercle Brugge het in Jan Breydel op tegen Royal Antwerp. Een echte topmatch waarvoor we de steun van onze supporters nodig zullen hebben. In aanloop naar het zondagstreffen blikt coach Guyot vooruit naar de match, lees hier de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor KV Oostende - Cercle Brugge

Deze middag na de training maakte coach Laurent Guyot de selectie bekend voor de wedstrijd van zaterdagavond op bezoek bij KV Oostende. 19 spelers maken de korte verplaatsing naar de Versluys Arena, waaronder ook nieuwkomer Serge Gakpé!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal voor Cercle Brugge-Standard

Eindelijk! Na 6 weken intensieve voorbereiding opent Groen-Zwart zaterdagavond z’n nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd om 18u tegen Standard. In zijn voobeschouwing heeft coach Mercadal het niet alleen over de eerste thuiswedstrijd tegen de Rouches, hij kijkt ook even terug op wat een 6-weken durende voorbereiding was:

Coach: het was even wachten op versterking, heeft dit een groot effect gehad op de 6-weken durende voorbereiding?

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!