koop tickets online

Laurent Guyot: "Zaterdag met dezelfde ingesteldheid als tegen STVV naar Waregem trekken"

Zaterdagavond gaat Cercle Brugge aan de Gaverbeek op zoek naar sportieve successen bij Zulte Waregem. Om 20u wordt de partij afgetrapt. Na de frustrerende verliespartij van vorig weekend tegen STVV willen de troepen van coach Guyot zaterdag dan ook een goed resultaat neerzetten. Lees hier de wekelijkse voorbeschouwing!

Coach, eerst even terug naar vorige week: 1-2 verlies tegen Sint Truiden:


“Een frustrerende wedstrijd. Ik vond ons goed spelen, maar in de afwerking liep het mis. Ook al waren er enkele beslissingen van de scheidsrechter voor ons moeilijk te accepteren, we hadden met de kansen die we creëerden meer moeten doen. We hadden de wedstrijd moeten winnen. De teamgeest was goed, de wil om te winnen was aanwezig, jammer dat we het niet verzilverd hebben.”

Ondertussen al 5 competitiewedstrijden op rij dat Cercle niet meer kon winnen:


“Ja klopt, maar er zat ook een winterbreak tussen. Een kampioenschap moet je in zijn totaliteit zien. Dat gaat met ups en downs. We kenden al zowel goede als minder goede periodes dit seizoen. We wisten vooraf ook goed dat dit zo zou zijn. Bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Zulte Waregem: we creëerden toen minder kansen dan vorig weekend tegen Sint Truiden maar wonnen wel de wedstrijd, tegen Lokeren idem. Ik vind dan ook dat STVV in offensief opzicht onze beste wedstrijd van het seizoen was, met uitzondering van het scorend vermogen dan als essentieel element.

Cerle Brugge KSV

Als we vorig weekend aan 50% hadden afgewerkt wonnen we met 3-2. De spelersgroep beseft dit ook. We moeten nu toeleven naar zaterdag.”
 

Toeleven naar zaterdag inderdaad: dan trekken we naar Zulte Waregem:


“Voor aanvang van dit seizoen had Zulte Waregem andere ambities dan deze van vandaag. Ze hebben ook een ander team, met onder andere meer ervaring. Het zal een moeilijke en gesloten wedstrijd worden. Opletten wordt het ook voor Harbaoui, 13 doelpunten al. Dat toont het belang aan van een scorende spits, en net dat missen we nu. Ik ben er echter van overtuigd dat spoedig onze inspanningen worden beloond. Ik verwacht dat mijn spelers zaterdag met dezelfde drive en inzet voor de dag zullen komen en dat onze aanvallende impulsen beloond zullen worden.”

De selectie:

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CerGnk | De voorbeschouwing van coach Bernd Storck

Wat had coach Bernd Storck op het voorbeschouwende persmoment te zeggen? Ontdek het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck blikt vooruit naar Standard-Cercle

De goede tweede helft op Waasland Beveren, de verplaatsing naar Standard en de verwachtingen van coach Bernd Storck voor de wedstrijd op zondagavond? Deze topics komen allemaal aan bod in de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
"Cercle forward. This is the way and nothing else!"

De titel doet het al vermoeden: onze coach sprak donderdag duidelijke taal op z'n persconferentie in aanloop naar Waasland Beveren-Cercle Brugge. Ontdek de voorbeschouwing van Bernd Storck hieronder!

Topics in de voorbeschouwing:

00:00:00 - 00:02:23 - situatie en voorbeschouwing naar de wedstrijd
00:02:23 - 00:03:50 - Africa Cup U23: Lyle Foster en Yves Dabila langer in actie voor respectievelijk Zuid Afrika en Ivoorkust en dus onbeschikbaar voor Cercle Brugge.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: "Wat ik deze week op training zag, geeft me vertrouwen. Nu moeten we dat zaterdag beve...

In aanloop naar KRC Genk-Cercle Brugge stond coach Bernd Storck op donderdag de pers te woord. Bekijk hieronder zijn voorbeschouwing op het zaterdagavondtreffen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bernd Storck: “We zijn een nieuwe weg ingeslagen. Samen met de fans moeten we zondag één blok vormen...

Zondagavond staat Bernd Storck voor zijn debuutmatch als coach van Cercle Brugge. Om 20u ontvangt hij dan met Groen-Zwart de Carolo’s uit Charleroi. Om 20u gaat de wedstrijd van start. Blik samen met onze trainer terug op de trainingsweek!

Coach, er stond onmiddellijk heel wat te gebeuren deze week. Hoe heb jij dit ervaren?
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!