koop tickets online
nl fr en

Logische puntendeling aan Den Dreef

Na een evenwichtige partij hield Cercle een verdiend punt over aan de verplaatsing naar OH Leuven. Cercle was voor het grootste deel van de wedstrijd de meest ondernemende ploeg, maar thuisdoelman Cojocaru hield zijn netten schoon. Aan de overkant zag Majecki hoe zijn verdedigers de thuisaanvallers goed onder controle hielden.

Cercle moest het “aan den Dreef” zonder de geelgeschorste Jesper Daland zien te klaren. Hij werd achterin vervangen door Marcelin. De andere 10 namen op het wedstrijdblad waren dezelfde als tegen Standard.

Cercle legde ook in Leuven meteen een hoge intensiteit op de mat, maar meer dan een gekraakt schot van Kévin Denkey konden we niet noteren in de openingsfase. Aan de overkant was het even schrikken toen de snelle Nsingi tegen de grond ging na een onvrijwillig contact met Marcelin, maar scheidsrechter Boucaut zag er geen graten in. Hugo Siquet toonde zijn aanvallende kwaliteit met een knappe actie en dito voorzet, die door Ayase Ueda net naast gekopt werd. Charles Vanhoutte probeerde het nog eens vanop afstand, maar zijn schot was te centraal. Voor de thuisploeg had Patris de beste schietkans in de eerste helft, maar hij kraakte zijn poging. Vlak voor rust kopte Marcelin nog een hoekschop naast het doel. 

In de openingsfase van de tweede helft stak Cercle de hand uit naar de voorsprong, met meteen een poging van Kévin Denkey die door Cojocaru in hoekschop moest worden geduwd. Vlak daarna legde Cercle de mooiste combinatie van de wedstrijd op de mat. Ayase Ueda kon met links op doel besluiten, maar de vingertoppen van Cojocaru verhinderden het openingsdoelpunt. Aan de overkant was het schot van Patris te wild. Die Patris was veruit de bedrijvigste man bij de thuisploeg, maar zijn voorzetten konden telkens onschadelijk gemaakt worden door een attent acterende Cercle-defensie. Vooral de interceptie van Thibo Somers na een snelle counter van OHL verdiende alle lof.

Na een uur werd de thuisploeg wel wat meer de bovenliggende partij, maar Majecki bleef quasi werkloos toekijken. Cercle toonde zich nog een paar keer met afstandsschoten van Ueda, maar die leverden geen problemen op voor Cojocaru. Met Tamari bij de thuisploeg en Hotic bij Cercle gooiden beide ploegen nog wat offensieve wapens in de strijd, maar ook de vermoeidheid werd nu zichtbaar en het voetbal dus slordiger. Kansen vielen er niet meer uit de lucht, zodat de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Opstellingen:

OH Leuven: Cojocaru, Ouédraogo, Pletinckx, Ricca, Patris, De Norre, Mendyl (70’ Tamari), Schrijvers (90’ Dom), Thorsteinsson, Nsingi en Gonzalez
Cercle Brugge: Majecki, Popovic, Marcelin, Ravych, Siquet (73’ Hotic), Vanhoutte (85’ Van der Bruggen), Francis, Deman, Somers, Ueda en Denkey

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!