koop tickets online

Matondo schenkt Groen-Zwart 6 op 6 op KVK

Groen-Zwart vatte de belangrijke decembermaand aan in het Guldensporenstadion in Kortrijk. Matondo opende op het half uur de score voor de Vereniging met een knappe actie. In de 2de helft maakte hij zijn tweede van de avond en schonk hij zijn ploeg een verdiende overwinning.

Dominik Thalhammer bracht weinig verrassende namen tussen de lijnen voor zijn debuutwedstrijd. Dezelfde elf die een week eerder de zege pakten tegen Mechelen in de competitie, mochten ook starten tegen KVK.

op het zware veld was het toch even zoeken naar een goede combinatie voor beide ploegen. Kortrijk had het balbezit in de openingsfase van de wedstrijd. Cercle stak na net geen 10 minuten een 1ste keer de neus aan het venster via Hotic, die zijn schotje ruim naast het doel van Ilic zag gaan.

Groen-Zwart kwam steeds beter in de partij en probeerde met veel direct spel. Somers kon net voor het half uur een diepe bal van Daland verlengen tot bij Matondo die een dribbel aanvatte. De Welshman dribbelde zich dwars door de Kortrijkse defensie en legde de bal vervolgens overhoeks binnen. Een knap nummer van Matondo die een week na zijn eerste zijn doelpuntenstatistiek meteen verdubbelde. op slag van rust deed hij dat ei zo na nog eens over, maar Ilic kreeg er zijn vuisten nog tegen en meteen daarop was er ook nog een kans voor Deman, maar ook nu zat Ilic er nog tussen en was het Rougeaux die zijn doelman bijstond en de bal ontzette.

Cerle Brugge KSV

Lopes Da Silva kreeg in de 1ste helft geel en ref Put gaf hem ook een laatste verwittiging. Hij bleef uit voorzorg in de kleedkamer. Charles Vanhoutte kwam in zijn plaats.

Groen-Zwart stoomde door. Matondo kreeg opnieuw een opgelegde mogelijkheid, maar zag zijn poging net voorbij de 2de paal gaan. Invaller Millàn liet zich in de 56 ste minuut meteen gelden door op aangeven van Millàn de bal ineens op de slof te nemen. Ilic zat er met de vuisten nog bij. op de daaropvolgende hoekschop was de KVK doelman wel geklopt, maar Van der Bruggen zag zijn trap op de lat uiteen spatten.

Cercle bleef onverminderd doordrukken. Kortrijk kwam er ondanks de achterstand amper uit. En de aanhoudende druk moest wel opleveren. Een kwartier voor tijd kon de naar rechts uitgeweken Somers een bal in de rug van de verdediging leggen, in de loop van Hotic. Die kon uithalen. De bal leek via Ilic net naast te gaan, maar aan de 2de paal was Matondo er als de kippen bij om zijn 2de van de avond te maken.

Cerle Brugge KSV

Cercle: Didillon, Velkovski (73' Vitinho), Daland, Utkus, Decostere, Lopes Da Silva (46' Vanhoutte), Van der Bruggen, Hotic, Matondo, Somers (91' Sampers) en Deman (56' Millàn).

Kortrijk: Ilic, D'Haene, Radovanovic, Sainsbury, Rougeaux, Palaversa (76' Fixelles), Torp Overgaard (76' Messaoudi), Sissoko (64' Mbayo), Selemani, Moreno en Guèye (15' Badamosi).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Premium Twoalve | Win een gesigneerd shirt van Jesper Daland!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jesper Daland uitgeroepen tot beste verdediger van speeldag 22!

Jesper Daland werd door Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine opgenomen in het Team of the Week. Bij HLN werd de centrale verdediger zelfs uitgeroepen tot de beste verdediger van speeldag 22!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Bekijk hier de hoogtepunten na de overwinning tegen Eupen (0-2)

Na de mooie 0-2 overwinning op bezoek bij KAS Eupen pakte Cercle de voorbije weken een knappe 18/21 in de Jupiler Pro League. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: “Hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met de supporters”

Thibo Somers was opnieuw een volledige wedstrijd een gesel voor de Eupense defensie en uiteindelijk kon het Cercle jeugdproduct ook de ban breken door Cercle een kwartier voor tijd op voorsprong te zetten: “Het was een zeer lastige wedstrijd voor ons, zeker de eerste helft. De wedstrijd bleef lang gesloten en we creëerden niet zoveel kansen. Eupen speelde in een erg laag blok en verwachtte enkel maar lange ballen. In de tweede helft kwamen we fysiek sterker uit de kleedkamer en gelukkig kunnen we daardoor alsnog de drie punten meenemen naar Brugge. We hopen wel dat de supporters snel opnieuw naar het stadion mogen komen, want hen missen we wel.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!