koop tickets online
nl fr en

Medische update voor Cercle Brugge-Standard

De wekelijkse voorbeschouwing bracht ook meer duiding uit de ziekenboeg. Er kwam zo duidelijkheid omtrent de blessures van Hazard en Tormin. De Belder raakte deze week ook geblesseerd, terwijl Nguinda op de terugweg is. Vind hieronder een handig overzicht terug:

 • Pierre Nguinda traint sinds deze week opnieuw mee met de groep en raakt zo stilaan speelklaar.
   
 • Guévin Tormin incasseerde tijdens KV Kortrijk-Cercle Brugge een trap op de knie en moet rusten. Tormin verwachten we pas voor de start van Play Off 2 terug bij de groep te kunnen aansluiten.
   
 • Dylan De Belder heeft last van een blessure aan de voet en moet rusten. Hij raakt bijgevolg niet fit voor het zondagavondtreffen tegen Standard.
Cerle Brugge KSV
 • Kylian Hazard liep vorige week op KV Kortrijk een spierblessure op aan de dij en raakt zo niet fit voor Cercle Brugge Standard. We verwachten dat Hazard opnieuw fit zal zijn bij de start van Play Off 2.
   
 • Kévin Appin revalideert verder na zijn enkeloperatie. Appin is zeker nog out tot begin mei.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Enkele statistieken na de heenronde

We zijn 17 speeldagen ver in de Jupiler Pro League. Een ideaal moment om even een stand van zaken op te maken nu de competitie tot de derde week van december on hold ligt wegens de WK-break. Met 25 punten kan Cercle terugblikken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Cercle won meer (7) dan dat het verloor (6), maar vooral de recente 19/24 was indukwekkend. 

Sinds Cercle na het gelijkspel tegen KV Oostende van coach wisselde, pakten enkel Genk (24 op 24) en Union (21 op 24) meer punten dan Groen-Zwart (19 op 24). Sindsdien beschikt Cercle ook met 19 gemaakte goals over de de 3e beste aanval van de competitie (na Genk en Union). Ook defensief staat het stevig: Cercle incasseerde tijdens de 8 voorbije speeldagen slechts 9 goals en beschikt hiermee over de vierde beste defensie van het land (na Genk, Union en Gent).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Pro League maakt speeldata Croky Cup en Jupiler Pro League bekend

De Pro League heeft dinsdagmiddag de effectieve speeldata bekend gemaakt voor speeldagen 18 tot en met 23 in de Jupiler Pro League. Het effectieve speelmoment voor AA Gent-Cercle, onze affiche in de 1/8ste finales van de Croky Cup, werd ook vastgelegd.

Na de WK-break trapt Cercle de tweede seizoenshelft af op dinsdag 20 december om 20h00 met de Croky Cup-wedstrijd in en tegen AA Gent. Drie dagen later, op vrijdag 23 december om 20h30, trekt Cercle vervolgens naar het AFAS-stadion van KV Mechelen om er de laatste wedstrijd van 2022 af te werken.

Met vijf competitiewedstrijden in januari krijgt Groen-Zwart begin 2023 onmiddellijk een stevige start te verduren: met thuismatchen tegen Westerlo, Union en AA Gent ontvangt Cercle telkens in eigen huis ploegen uit de linkerkolom. Op verplaatsing trekt Cercle in de nieuwjaarsmaand naar Charleroi en KV Oostende.

Ontdek het volledige programma hier: 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
KVK en Cercle delen de punten

Na een intense wedstrijd moet Cercle vrede nemen met een punt op het veld van KVK. Cercle domineerde het grootste deel van de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. In de tweede helft kreeg de Vereniging enkele goede kansen om de score te verdubbelen, maar het was Messaoudi die scoorde de bordjes in evenwicht hing. In een spannende slotfase kregen beide ploegen nog kansen om de overwinning binnen te halen, maar gescoord werd er niet meer. 

Na de knappe 12 op 15 trok Groen-Zwart vol vertrouwen naar het Guldensporenstadion in Kortrijk. Muslic wijzigde zijn basiself op twee posities. De geblesseerde Marcelin maakte plaats voor Ravych, kapitein Vanhoutte kwam opnieuw in de ploeg. Zo moest Francis vrede nemen met een plaats op de bank.

Gesteund door 550 supporters trok Cercle meteen in de aanval. Het drong KVK terug en werd daar al snel voor beloond: in minuut 9 kopte Popovic een voorzet van Da Silva perfect in doel. Onder impuls van Groen-Zwart lag het tempo erg hoog, al leverde dat niet zo veel doelkansen op. Een afstandsschot van Vanhoutte bezorgde Ilic de nodige kopzorgen, terwijl Hotic een vrije trap net naast plaatste. Aan de overzijde kwam de thuisploeg er af en toe gevat uit, maar Majecki bedreigen lukte amper. Halfweg stond de 0-1 dus op het bord.

Na de pauze startte de thuisploeg gretiger en dat leidde tot het eerste gevaar. Wanatabe devieerde een voorzet-schot van D’haene van dichtbij, maar Majecki stond op de goede plaats. Cercle reageerde via een kopbal van Ueda, al kende Ilic weinig problemen met de poging. Het ging goed op en af, al waren de betere kansen voor Cercle. Invaller Gboho, die net op het veld stond, en Denkey slaagden er niet de voorsprong te verdubbelen. Zoals wel vaker gebeurt, viel het doelpunt vervolgens aan de overzijde. De Kortrijkse invaller Messaoudi krulde het leer perfect voorbij Majecki. Beide ploegen gingen nog vol voor de overwinning, en dat leverde nog goede kansen op langs beide zijden. In de toegevoegde tijd kwam Cercle nog het dichtst bij de winnende treffer, maar Denkey kopte een hoekschop van dichtbij net naast.

Opstelling KV Kortrijk: Ilic, Watanabe, Dessoleil, Radovanovic (65’ Locar), D’haene, Keita, Vandendriessche (46’ Bruno), Sych, Mbayo (61’ Messaoudi), Lamkel Ze, Avenatti.

Opstelling Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Ravych, Vanhoutte, Da Silva Lopes, Hotic (77’ Kehrer), Deman, Somers, Hotic, Ueda (63’ Gboho) en Denkey.

Doelpunten: Popovic (9’, 0-1), Messaoudi (79’, 1-1)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Denkey leidt Cercle met hattrick voorbij Eupen

Met een ruime zege tegen Eupen beloonde een dominant Cercle zich verdiend voor een nieuwe goede prestatie. Via doelpunten van Denkey, Somers en Ueda bouwde Groen-Zwart al voor de pauze een ruime voorsprong uit, al milderden de bezoekers kort voor de pauze via een penaltydoelpunt. Na de pauze behield Cercle permanent de controle, en in de slotfase diepte de Vereniging de voorsprong verder uit via twee knappe doelpunten van opnieuw Denkey. Cercle maakt dankzij de zege een mooie sprong in het klassement. 

Het duurde niet lang voor Cercle haar offensieve bedoelingen omzette in kansen. Een inworp Somers kwam via Denkey tot bij Popovic, die de bal net naast plaatste. Eupen moest het spel ondergaan, maar was toch gevaarlijk na een stilstaande fase. Na een hoekschop dwong Jeggo doelman Majecki tot een knappe redding met een prima vluchtschot. En toen was het opnieuw aan Groen-Zwart. Bijna kwam er een eerste doelpunt toen Ueda zich vrijkapte, maar zijn schot strandde op de paal. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak. Na een hoekschop kopte Popovic op doelman Moser, maar Denkey was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te duwen. Het openingsdoelpunt gaf Cercle energie, en al snel kon Groen-Zwart de voorsprong verdubbelen. Na voorbereidend werk van Ueda trapte Somers het leer van kortbij voorbij Moser. En nog was het niet gedaan. Ueda stond kort later op de goede plaats om de 3-0 in doel te trappen. Een absoluut terechte voorsprong voor een dominant Cercle!
Op die ene vroege kans na hield Cercle de bezoekers ver weg van het eigen doel. Toch eindigde de fantastische eerste helft met een kleine domper toen de bal op de stip ging voor de bezoekers. Peeters klaarde de klus voor Eupen, zodat er halfweg een 3-1-stand op het bord stond.

Ook na de pauze behield Groen-Zwart de controle over de wedstrijd. Het gaf niks weg en creëerde zelf verschillende mogelijkheden. Na een fout op Da Silva werd scheidsrechter Lambrechts halfweg de tweede helft naar het televisiescherm geroepen. Strafschop voor Groen-Zwart en een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Hotic mikte de bal echter langs de verkeerde kant van de paal naast. Geen nood echter, want de ijzersterke Denkey plaatste het leer 5 minuten later perfect in de verste hoek voorbij een kansloze Moser. En nog was het niet gedaan. Denkey ontbond zijn duivels en zorgde met een schitterende knal in de rechterbovenhoek voor zijn derde doelpunt van de avond! 5-1!
In de slotminuten werd het nog bijna 6-1, maar doelman Moser hield de bal tot drie keer toe uit zijn doel. Meteen het einde van een fantastische avond, want naast de ruime zege maakt Groen-Zwart ook een mooie sprong in het klassement.

Opstelling Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Marcelin, Vanhoutte (62’ Francis), Da Silva (73’ Van Der Bruggen), Hotic, Somers (73’ Ravych), Ueda (73’ Ghobo), Deman (80’ Velkovski) en Denkey.

Opstelling KAS Eupen: Moser, Van Genechten (78’ Magnee), Davidson, Jeggo, Nuhu (73’ Bitumazala), Peeters, Charles-Cook (73’ Ndri), Christie-Davis (46’ Prevljak), Wakaso, Alloh (46’ Paeshuyse) en Lambert.

Doelpunten: 24’ Denkey (1-0), 29’ Somers (2-0), 39’ Ueda (3-0), 43’ Peeters (3-1), 77’ Denkey (4-1), 86’ Denkey (5-1)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kalenderupdate Croky Cup & Jupiler Pro League

De Pro League maakte zopas de effectieve speelmomenten bekend voor onze wedstrijd in de 1/16e finales van de Croky Cup en speeldag 17 van de Jupiler Pro League.

De bekerwedstrijd tegen Beerschot wordt op woensdag 9 november om 20:00 afgewerkt in Jan Breydel. Enkele dagen later, op zaterdag 12 november, trekt Cercle vervolgens om 18:15 naar Stayen.

Ticketinformatie volgt binnenkort.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!