koop tickets online
nl fr en

Moedig Cercle blijft met lege handen achter in Genk: 2-1

Op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League is Cercle Brugge er niet in geslaagd om punten mee te nemen vanuit Genk. Heynen was met een penalty en een kopbalgoal de man bij de Genkenaars. Deman maakte net na rust de gelijkmaker, maar Cercle had niet genoeg meer in huis om de 2-1 te counteren.

Cercle begon fel aan de wedstrijd, maar de beste kansen waren toch voor de Genkies. Cuesta kopte een corner onbegrijpelijk naast de kooi van Majecki en een doelpunt van Munoz werd afgekeurd wegens buitenspel -andermaal op hoekschop. Vanhoutte en Hotic probeerden het beiden eens vanop afstand, maar zij konden hun schot niet kadreren. Genk swingde bij momenten met combinatievoetbal met Trésor en El Khannouss als spelmakers, maar het was Heynen die de ban brak. Hij kopte raak op een voorzet van Trésor. 1-0 was de ruststand.

Net als in de eerste helft nam Cercle de bovenhand in het tweede deel van de wedstrijd en dat werd meteen beloond met een doelpunt. Na een versnelling van het spel door Vanhoutte kwam de bal bij Denkey terecht, die de ruimte slim benutte en Deman vond. De Bruggeling twijfelde niet en schoot de 1-1 staalhard binnen. Nadat Torres Paintsil neerhaalde in het zestienmetergebied en de VAR de strafschop toekende kon Heynen gelijkmaken vanop de stip. Genk kon zo de rest van de wedstrijd counteren maar onder meer Onuachu en Paintsil konden het verlossende doelpunt niet meer maken. Een poging van een goed ingevallen Denkey was het beste dat Groen-zwart nog op de mat kon brengen. Cercle keert zo puntenloos terug naar Brugge.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Nieuw vanaf zondag: de Family Corner in de Noord-Oost hoek

Zondag om 16h00 neemt Cercle Brugge het op tegen AA Gent. Zoals bij elke thuiswedstrijd zal ter hoogte van het secretariaat een Fandorp XL worden opgetrokken, maar voor het eerst zal ook aan de Noord-Oost hoek een Family Corner worden ingericht. Alle info: 

Al enkele seizoenen is het Fandorp ter hoogte van het secretariaat de ideale trekpleister voor én na elke thuiswedstrijd. Ook voor de jongste Cerclefans werd er steevast animatie voorzien, maar dat was niet altijd optimaal. Nu verhuizen we alle jongerenanimatie naar een Family Corner waarbij we vol inzetten op de beleving van onze jongste fans. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Neem deel aan de Sima Tours Valentijnsactie!

SIMA TOURS VALENTIJNSACTIE

Ben je nog op zoek naar de ideale Valentijnsdate? Sima Tours en Cercle Brugge hebben een oplossing voor zowel singles als koppels!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle trapt 2023 af met een nieuwjaarsreceptie

Dinsdagavond bracht Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion een toast uit op 2023. In aanwezigheid van zo’n 450 genodigden blikte Groen-Zwart vooruit naar 2023 waarin het vooral wil bevestigen op alle niveaus. Speeches waren er van VZW-Voorzitter Piet D’Hooghe, CVBA-bestuurder Thomas Tousseyn, Sportief Directeur Carlos Avina en coach Miron Muslic. Namens de spelersgroep nam kapitein Charles Vanhoutte ook kort even het woord.

Drie jaar was het ondertussen geleden dat Cercle voor het laatst een nieuwjaarsreceptie mocht organiseren. Net zoals dat in het pre-COVID tijdperk het geval was, was opnieuw het logegebouw van het Jan Breydelstadion de setting voor de nieuwjaarsdrink.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Herbeleef hier de overwinning tegen KV Oostende!

Krijg je ook maar niet genoeg van onze driepunter van afgelopen zaterdag aan zee? Goed nieuws! Hier kan je onze 1-2 overwinning herbeleven dankzij de hoogtepunten uit de match!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle ticketinformatie voor Cercle-AA Gent

Zondag komt AA Gent langs in Jan Breydel. Om 16h00 wordt de partij tegen de Buffalo’s afgetrapt. Koop je wedstrijdtickets zeker op voorhand want er geldt een aangepaste ticketregeling. Zo blijven de loketten op de wedstrijddag gesloten en moet je geregistreerd zijn om tickets aan te kopen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!