koop tickets online
nl fr en

Moedig Cercle blijft met lege handen achter in Genk: 2-1

Op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League is Cercle Brugge er niet in geslaagd om punten mee te nemen vanuit Genk. Heynen was met een penalty en een kopbalgoal de man bij de Genkenaars. Deman maakte net na rust de gelijkmaker, maar Cercle had niet genoeg meer in huis om de 2-1 te counteren.

Cercle begon fel aan de wedstrijd, maar de beste kansen waren toch voor de Genkies. Cuesta kopte een corner onbegrijpelijk naast de kooi van Majecki en een doelpunt van Munoz werd afgekeurd wegens buitenspel -andermaal op hoekschop. Vanhoutte en Hotic probeerden het beiden eens vanop afstand, maar zij konden hun schot niet kadreren. Genk swingde bij momenten met combinatievoetbal met Trésor en El Khannouss als spelmakers, maar het was Heynen die de ban brak. Hij kopte raak op een voorzet van Trésor. 1-0 was de ruststand.

Net als in de eerste helft nam Cercle de bovenhand in het tweede deel van de wedstrijd en dat werd meteen beloond met een doelpunt. Na een versnelling van het spel door Vanhoutte kwam de bal bij Denkey terecht, die de ruimte slim benutte en Deman vond. De Bruggeling twijfelde niet en schoot de 1-1 staalhard binnen. Nadat Torres Paintsil neerhaalde in het zestienmetergebied en de VAR de strafschop toekende kon Heynen gelijkmaken vanop de stip. Genk kon zo de rest van de wedstrijd counteren maar onder meer Onuachu en Paintsil konden het verlossende doelpunt niet meer maken. Een poging van een goed ingevallen Denkey was het beste dat Groen-zwart nog op de mat kon brengen. Cercle keert zo puntenloos terug naar Brugge.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Wedstrijdshirts uit Cercle-KV Oostende leveren €5521 op tvv Me To You!

De veiling van de wedstrijdshirts uit Cercle-KV Oostende leverde €5521 op ten voordele van de Stichting ME TO YOU. Het meest gegeerde shirt was dat van Ayase Ueda, dat verkocht werd voor €1200, gevolgd door dat van Amy Sonck (€439) en Dino Hotic (€389).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, topper.

Onze Miguel Van Damme zou vandaag 29 jaar zijn geworden. Gelukkige verjaardag hierboven, topper.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jong Cercle zet zegereeks voort met 0-1 winst bij KM Torhout

Jong Cercle heeft zaterdagavond z’n competitiewedstrijd bij KM Torhout met 0-1 gewonnen. In een gelijkopgaande eerste helft verzamelden beide teams enkele kleine kansjes, maar vooral beide doelmannen konden zich onderscheiden. Naarmate de tweede helft vorderde nam Cercle het commando over de partij over. Bij de thuisploeg werd Huysentruyt vroegtijdig met rood naar de kant gestuurd. Cercle profiteerde van de man meer situatie toen Lietaert met een magistrale pass invaller De Block alleen voor doel kon zetten. Die laatste twijfelde niet en bracht Cercle verdiend op voorsprong, 0-1.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar AA Gent-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Na de interlandbreak trekt Cercle op zondag 2 oktober om 16:00 naar AA Gent. Voor de partij tegen de Buffalo’s is er geen combiregeling van kracht: Cerclefans kunnen met eigen vervoer of met de supportersbus de verplaatsing naar de Ghelamco Arena maken.

Tickets zijn zowel in voorverkoop online als fysiek aan de dienst Ticketing van Jan Breydel beschikbaar, maar ook op de wedstrijddag zelf in Gent zijn de loketten vanaf 14:30 geopend.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!