koop tickets online

Nathan Verboomen scheidsrechter voor Cercle-Gent

Zaterdagnamiddag zal scheidsrechter Nathan Verboomen de wedstrijd tussen Cercle Brugge en KAA Gent in goede banen leiden. Verboomen zal ondersteuning krijgen van assistent-scheidsrechters Jeroen Walschap en Romain Devillers. De vierde official is Michiel De Cuyper. 

Verder werd Wim Smet aangeduid als VAR, die zal ondersteund worden door Jo De Weirdt en Philippe Mottet.

 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Franck Kanouté is jullie Man of the Match na Cercle-Gent!

Jullie stemmen zijn geteld: Franck Kanouté is jullie Man of the Match na Cercle Brugge-AA Gent! De Senegalese middenvelder haalde het met 44,71% van de stemmen voor Iké Ugbo (23,32%) en Vitinho (9,86%).

Berre Beuselinck wint Kanouté's wedstrijdshirt

Opnieuw werd er ook een gelukkige winnaar uitgeloot die het shirt van onze Man van de Match wint & deze week is dat supporter Berre Beuselinck! Hij wint het wedstrijdshirt van Kanouté!

Proficiat Franck en Berre!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stem nu op jouw Man of the Match en win een wedstrijdshirt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verslaat Gent met 5-2!

Cercle Brugge trof op de negende speeldag van de Jupiler Pro League KAA Gent in het Jan Breydelstadion. Het werd een ouderwets doelpuntenfestijn. Kanouté opende de score al in de eerste minuten, maar Gent kon via Hanche-Olson snel gelijkmaken. Voor de pauze maakte Hotic er op strafschop 2-1 van. Na de rust ging Cercle op zoek naar de overwinning. Ugbo zorgde voor de 3-1. Met een tweede penalty van de avond bracht Yaremchuk Gent op 3-2. Cercle bleef echter in de aanval. Ugbo en Marcelin legden de eindscore vast: 5-2!

 

Cercle kende een droomstart. Al na drie minuten werd Kanouté aangespeeld door Hazard. De Sengelaas knalde de bal perfect in het hoekje: 1-0. Even later kopte Ugbo nipt over. Pas na tien minuten kwam Gent een eerste keer dreigen en dat leverde al snel iets op. Na een hoekschop bleef de bal hangen en kon Hanche-Olson op een voorzet van Yaremchuk binnenkoppen: 1-1. Groen-Zwart liet zich echter niet uit zijn lood slaan en het spel ging goed over en weer.

Marcelin deed een poging na mistasten van Bolat, maar hij raakte de bal niet goed. Aan de overkant probeerde Depoitre het met een hakje. Ook Cercle bleef in de aanval trekken. Vitinho werd door Plastun neergehaald in de zestien, strafschop oordeelde scheidsrechter Verboomen. Hotic zette de penalty feilloos om: 2-1. Gent ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar Didillon hield de poging van Yaremchuk tegen. De Oekraïner kreeg daarna nog twee goede kansen.

 

Bij het begin van de tweede helft lag het tempo lager en was het even wachten op kansen. Na een afstandsschot van Hoggas moest Bolat de bal lossen. maar in de herneming was Ugbo er als de kippen bij om de 3-1 tegen de touwen te knallen. Vitinho stak bij een counter het veld alleen over, maar zijn mooie actie werd niet beloond. Bolat kon het schot makkelijk onderscheppen.

Maar het waren de Buffalo’s die opnieuw dichter bij Cercle kropen. Marcelin raakte Bukari in de zestien. We kregen een tweede strafschop. Yaremchuk knalde de 3-2 vanop de stip binnen. Cercle kreeg het even moeilijk, maar even later was het opnieuw raak. Een lage hoekschop van Hazard kwam via Taravel bij Ugbo terecht: 4-2. Vijf minuten later deed Marcelin de boeken helemaal toe. Hij knikte een hoekschop onder Bolat in doel: 5-2! Cercle heeft de oververdiende zege te pakken.

 

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho (71’ Corryn), Taravel, Hazard, Decostere, Ugbo, Hotic (59’ Da Silva Lopez), Musaba (75’ Vanhoutte), Hoggas, Marcelin en Kanouté

KAA Gent: Bolat, Yaremchuk, Niangbo (62’ Bezoes), Castro-Montes, Mohammadi, Bukari, Hanche-Olsen, Marrah (58’ Dorsch), Kums, Depoitre en Plastun

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek hier de selectie voor Cercle-Gent!

De interlandbreak zit er officieel op! Coach Paul Clement selecteerde na de afsluitende training voor Cercle Brugge-AA Gent 20 spelers. Giulian Biancone, die op Transfer Deadline Day opnieuw naar Cercle kwam, is daar voor het eerst bij. Ook Alexander Corryn behoort tot de selectie: onze linksachter lijkt zo verlost te zijn van de hamstringblessure die 'm de voorbije weken aan de kant hield.


Geen Ueda en Velkovski in de selectie: het duo is niet geblesseerd maar ontbreekt in de selectie wegens hun langdurige interlandverplichtingen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische vooruitblik naar Cercle-Gent

David Bates is op de terugweg en nam al gedeeltelijk opnieuw deel aan de groepstrainingen, maar de wedstrijd tegen Gent komt voor onze Schotse verdediger nog te vroeg.

Ook de revalidatie van Johanna Omolo verloopt spoedig: onze Keniaanse middenvelder traint individueel nadat een scheur in de schuine buikspier hem eerder het spelen belette. Voor het overige is ook Aldom Deuro niet fit: onze Malinese middenvelder liep een kleine spierscheur in de quadriceps op en moet verstek laten gaan voor de partij.


 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!