koop tickets online

Oefenpot tegen KV Oostende eindigt op 1-1

Zaterdagavond stond de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het programma. In Damme werd KV Oostende partij gegeven. Na een aangenaam kijkstuk eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel. Taravel kon net na rust scoren voor Groen-Zwart.

Het was tropisch warm in Damme. Met nog 34° op de thermometer zagen de aanwezige supporters in het Damse Sportpark KV Oostende de beste start nemen. Een intense beginfase leverde na 11 minuten echter de openingsgoal op voor de Kustboys. Een voorzet, na een knappe actie op de linkerflank van Ndenbe, werd vanuit de tweede lijn door Vandendriessche kansloos voorbij Hubert in doel geschoten: 0-1 na 12 minuten. Reacties van Cercle kwamen nog via onder meer Bongiovanni, Hazard en Taravel, maar telkens was het net-niet voor Cercle. 0-1 was dan ook meteen de ruststand.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Net na rust kwam Cercle scherper uit de kleedkamer: na een eerste goeie combinatie die een hoekschop inleidde voor Groen-Zwart, kon Taravel na een subtiel tikje van Deman de bal in doel deviëren. 1-1 na amper 2 minuten spelen in de tweede helft. Cercle probeerde dan ook verder op z’n positieve elan door te gaan: kansen kwamen er nog onder meer voor Deman op voorzet van Hazard, maar ook Hazard zelf kon oog in oog met de Oostendse doelman Schelfhout de bal niet in doel werken. De Kustboys profiteerden nog bijna na een misverstand in de groen-zwarte defensie, maar Goblet kon gepast redding brengen. In het slot kon het schot op doel van Deuro KVO niet meer bedreigen. De match eindigde zo, na een aangenaam kijkstuk, op 1-1.

Volgende woensdag 3 juli staat de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma: om 19u neemt Cercle Brugge het dan in Lichtervelde op tegen Zulte-Waregem. Supporters op post!


Cercle Brugge: Hubert (46’ Goblet) – Decostere (60’ Suffys), Ueda (60’ Cassaert), Taravel (60’ Dekuyper), Bassong (60’ De Wulf) – Wackers (60’ Vanhoutte), Hoggas (60’ Deuro), Bongiovanni (60’ Koshi) – Vitinho (46’ Deman (83' Broos)), De Belder (60’ Klimov) & Hazard (60’ Somers).

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERKVO | Ticketingupdate

Donderdagavond besliste de Nationale Veiligheidsraad om alle sportmanifestaties, waaronder ook speeldag 30 van de Jupiler Pro League, zeker tot en met 3 april af te gelasten. Concreet betekent dit dat Cercle Brugge-KV Oostende van nu zondag niet plaatsvindt.

Alle tickets blijven geldig

Op vandaag is er nog geen duidelijkheid over een nieuwe datum, maar wel zeker is dat alle tickets voor de wedstrijd gewoon geldig blijven. Heb je tickets aangekocht voor de wedstrijd of heb je via een ticketactie aan inkomkaartjes geraakt? Dan kan je jouw tickets gewoon hergebruiken.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-KV Oostende geannuleerd

Op een persconferentie van de nationale veiligheidsraad kondigde premier Sophie Wilmes donderdagavond aan dat alle sportactiviteiten in België tot en met 3 april worden afgelast. Deze maatregel werd bevestigd door het kabinet van de minister van Volksgezondheid, Binnenlandse Zaken en de Pro League. Dit betekent concreet dat Cercle Brugge-KV Oostende van komende zondag niet zal plaatsvinden.

Een mogelijke nieuwe datum is op dit moment nog onduidelijk. Cercle Brugge zal hieromtrent communiceren van zodra er meer nieuws beschikbaar is.

Groen-Zwart bedankt z’n fans ondertussen voor het begrip tijdens deze uitzonderlijke omstandigheden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVO | Onze voorbereiding op de komst van KV Oostende

Op de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie ontvangen we nu zondag om 18u KV Oostende. De spelers, die begonnen dinsdag al aan hun voorbereiding op die match. Bekijk hieronder het volledige trainingsschema voor deze week!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Winst voor de beloften bij Antwerp!

Dankzij een knappe 1-2 zege bij Antwerp veroveren onze beloften een voorlopige derde stek in het klassement!

De uitdaging vooraf was duidelijk: The Great Old, al vier wedstrijden op rij ongeslagen, het vuur aan de schenen leggen. Het tactisch plannetje klopte alvast: Cercle begon goed aan de partij en liet de bal vlot rond gaan. Dat resulteerde in een doelpunt toen een voorzet van Lucker knap door Swennen in doel werd gewerkt: 0-1. Even later stond zowaar de dubbele voorsprong op het bord, dankzij Scholaert vanop de stip, na een fout in de zestien op Deman. Groen-Zwart had de wedstrijd onder controle, maar de thuisploeg kon alsnog milderen voor rust: 1-2.

Antwerp begon fel aan de tweede helft. Te fel zelfs: Antwerpspeler Agbor pakte rood wegens natrappen. Cercle reageerde op een voetballende manier: Groen-Zwart nam opnieuw de controle over de match en verhoogde de balcirculatie. Cercle kwam niet meer in gevaar. Een goede prestatie met een dito effect op het klassement: onze beloften staan nu heel knap derde. Volgende week nemen ze het op Jan Breydel om 20 uur op tegen Union Saint-Gilloise. Alle supporters op post!
 


R. Antwerp FC: Matijas – Quirynen, Agbor (60’ Rode Kaart), Pavlic, Geeraerts, Van Landeghem, Li (75’ Aziz), Krasniqi, Di Biniamu, Baininwa (65’ Bektas), Waem

Cercle Brugge: Warleson – Bassong, Broos, Cassaert, Lucker, Ameys, Scholaert, Deman, Swennen (68’ Rodrigues), Sampers (82’ De Wulf), Ackx

Doelpunten: 25’ Swennen (0-1) ; 35’ Scholaert (0-2) ; 43’ Antwerp (1-2)

Kaarten: Broos, Lucker, Rodrigues (Geel), Agbor (Rood)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVO | Een gratis ticket voor elke abonnee!

Zondag neemt Cercle het om 18u op tegen KV Oostende en van die wedstrijd willen we één groot feest maken. Niet alleen willen we onze abonneehouders eens extra in de kijker plaatsen, maar vooral willen we hen bedanken voor hun steun van de voorbije weken. Elke abonnee kan daarom deze week aan Ticketing terecht voor één extra gratis ticket voor de wedstrijd.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!