koop tickets online
nl fr en

Officiële mededeling - 24 oktober 2022

Cercle Brugge heeft akte genomen van de vernietiging van het GRUP Blankenbergse Steenweg door de Raad van State. Cercle Brugge betreurt dat deze beslissing genomen werd ondanks het akkoord dat in dit dossier kon worden bereikt met tal van stakeholders dankzij de inspanningen van Stad Brugge en de Vlaamse Regering. Volgens het akkoord dat Cercle Brugge en Stad Brugge afsloten in november 2021, garandeert Stad Brugge verder alle inspanningen te leveren om een volwaardige locatie te vinden voor een eigen Cercle Brugge stadion.

In deze context en op basis van constructieve gesprekken tussen Cercle Brugge en Stad Brugge werd gezamenlijk beslist om, naast de site Blankenbergse Steenweg, tevens in te zetten op de site Kanaaleiland. Cercle Brugge heeft via een aantal experten een technische oplossing voorgesteld aan Stad Brugge. Deze oplossing komt tegemoet aan de bezwaren die het vroeger onmogelijk leken te maken om een stadion voor Cercle Brugge te realiseren op het Kanaaleiland. Beide partijen zijn hoopvol dat deze site een oplossing kan bieden voor het stadiondossier. Stad Brugge heeft zich inmiddels geëngageerd om ook in dit dossier de nodige stappen te ondernemen.

Daarnaast heeft Stad Brugge bevestigd een nieuw planningsinitiatief op te starten voor de site Blankenbergse Steenweg, zodat ook de kansen op een eigen Cercle Brugge stadion op deze site maximaal gevrijwaard blijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Emilio Kehrer viert vandaag zijn 21ste verjaardag!

Onze jonge aanvaller Emilio Kehrer is vandaag een jaartje ouder geworden. Emilio genoot zijn jeugdopleiding bij het Duitse Freiburg en schopte het daar tot in het tweede elftal, dat momenteel uitkomt in de derde Bundesliga. Afgelopen zomer maakte de Duitse jeugdinternational de overstap naar Cercle. Emilio mocht in de Jupiler Pro League al 10 keer invallen en wist daarin één keer de weg naar het doel te vinden. Momenteel is hij enkele weken buiten strijd met een gebroken teen. We wensen hem van iedereen bij Cercle een leuke verjaardag en een spoedig herstel toe!

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Emilio! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gboho en Van Der Bruggen reageren na gelijkspel tegen Genk

Cercle speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Groen-zwart was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kon Genk de bordjes gelijk hangen. Yann Gboho en Hannes Van Der Bruggen reageerden na de wedstrijd.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!