LIVE: KV Kortrijk-Cercle Brugge
koop tickets online

Olivier Scholaert en Figo Suffys ondertekenen een semi-profcontract!

Na Thibo Somers, Calvin Dekuyper en Arne Cassaert vorig seizoen, krijgen ook dit seizoen enkele beloften de kans om zich bij de A-kern te bewijzen. Middenvelder Olivier Scholaert en rechtsachter Figo Suffys, beiden 19, ondertekenden een semi-profcontract bij Cercle voor één seizoen, met de optie op één bijkomend seizoen.

We vroegen onze beloftencoaches Jimmy De Wulf en Wouter Artz om de youngsters even voor te stellen.

“Olivier is een linksvoetige aanvallende middenvelder, die ook op de flank uit de voeten kan. Hij is een technische speler die met een uitstekende passing de aanvallers kan voeden”, zegt Jimmy.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

“Figo is een rechtsvoetige polyvalente verdediger. Ook een centrale positie kan hij aan. Figo is secuur in het verdedigen en bewaart altijd de kalmte, ook in moeilijke situaties”, legt Wouter uit.

Beide spelers doorliepen alle jeugdrangen van Cercle en worden nu beloond met een semi-profcontract. “Het zijn inderdaad echte Cercleboys: terwijl Olivier al sinds de U12 voor Cercle speelt, komt Figo ondertussen ook al zo’n tien jaar voor Groen-Zwart uit. Een fantastisch signaal naar de andere youngsters toe om voor dezelfde ambitie te gaan”, aldus beide coaches.
 

Uiteraard zijn De Wulf en Artz heel opgetogen dat er opnieuw twee beloften een kans in de A-kern krijgen: “Dit doet ons inderdaad enorm veel deugd. Deze jongens zijn de verpersoonlijking van al het harde werk achter de schermen. Maar hier mogen ze het niet bij laten. Stap per stap moeten ze het hoogst haalbare ambiëren. Een eerste tussenstap is nu proberen een meerwaarde te betekenen voor onze Vereniging op het hoogste niveau. De wandeling zit er nog niet op. Hard work pays off! START!”

Proficiat Olivier en Figo! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
KV Kortrijk-Cercle Brugge live op YouTube!

Het is MATCHDAY! Zaterdagmiddag om 15u staat de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Op bezoek in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk zal Cercle voor het eerst onder leiding van coach Paul Clement aantreden.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op cerclebrugge.be én via het YouTube-kanaal van Groen-Zwart. Afstemmen is mogelijk vanaf 14u50! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ticketing op 11/07 uitzonderlijk pas open tussen 10h30-12h30

Dienst Ticketing zal op zaterdagvoormiddag 11/07 uitzonderlijk pas geopend zijn tussen 10u30-12u30!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
BUSINESS | Get Fueled by CAPS!

Fuel Everywhere, CAPS takes you there! Vanaf dit seizoen wordt CAPS sponsor bij Cercle én exclusieve brandstofleverancier van Groen-Zwart. CAPS Fuel Card is een onderdeel van de G&V Energy Group en is gespecialiseerd in het aanbieden van multibrand tankkaarten voor bedrijven.

Green power!

De internationale CAPS servicekaart speelt bovendien in op échte duurzaamheid: zo tank je naast gewone brandstof ook aardgas (L-CNG), AdBlue en kan je elektrisch laden.

Welkom bij de Cerclefamilie, CAPS!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Update voorbereiding: galawedstrijd tegen AS Monaco!

Ook in de voorbereiding op dit seizoen zal Cercle een galawedstrijd tegen AS Monaco afwerken. De match zal volgende week vrijdag 17 juli om 18u30 worden afgewerkt in het Jan Breydelstadion. Wegens de geldende coronamaatregelen wordt de wedstrijd achter gesloten deuren afgewerkt, maar dankzij een livestream op de Facebookpagina van Cercle zal jij de wedstrijd integraal kunnen volgen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
WE BEAT AS ONE | Aflevering 3 | "Blij dat ik dit team mag coachen"

In de derde aflevering van We Beat As One maken we uitgebreid kennis met coach Paul Clement en blikken we terug op de eerste oefenwedstrijd van vorig weekend in en tegen Zulte Waregem. Daarnaast nemen we ook even polshoogte bij de abonnementenverkoop en ... waren we natuurlijk opnieuw bij de groepstrainingen aanwezig.

Veel plezier met de derde aflevering van We Beat As One!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!