koop tickets online

Omhaal Somers zorgt voor driepunter op Mechelen

Cerle Brugge KSV

In de eerste helft trof de thuisploeg twee keer de paal vooraleer Togui verdiend de score kon openen. In een open tweede helft keerde Cercle de wedstrijd helemaal om: Ugbo en Hotic zorgde voor de 1-2 voorsprong. Vranckx bracht de thuisploeg snel opnieuw langszij, maar Thibo Somers zorgde 10 minuten voor tijd met een prachtig doelpunt voor de 2-3 en een gouden driepunter.

Guy Mbenza, vorige week de matchwinnaar met twee doelpunten, moest geblesseerd aan de kant toekijken. Kersverse aanwinst Ike Ugbo nam zijn plaats in de spits in. Voor de rest hield coach Paul Clement vast aan de elf die vorige week de overwinning behaalden tegen Antwerp.

KV Mechelen begon voortvarend en al na enkele minuten kwam Cercle goed weg toen een schot van Hairemans de paal trof. Cercle herstelde langzaam het evenwicht maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op.

Op het half uur opnieuw pech voor KV Mechelen: een voorzet kwam in de voeten van Storm, die op de paal mikte. Vijf minuten voor de rust kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong. Taravel verslikte zich in het uitvoetballen en de omschakeling van KV Mechelen was bliksemsnel. Didillon kon het schot van Hairemans nog pareren, maar Togui knalde de rebound hoog binnen. Diezelfde Togui besloot even later te gehaast over zodat we gingen rusten met een 1-0 achterstand.

Na rust waren het opnieuw de gastheren die voor het eerste gevaar zorgden. Didillon tipte een vrije trap van Rob Schoofs knap in hoekschop. Diezelfde Schoofs schoot na een afgeweerde hoekschop ook nog eens in het zijnet, voor Cercle de wedstrijd op enkele minuten helemaal op zijn kop zette. Eerst kopte Ike Ugbo zijn eerste doelpunt voor Cercle binnen na knap terugleggen van Hoggas. Even later dook Dino Hotic plots op in de rug van de thuisverdediging en ook Dino werkte knap af.

Cerle Brugge KSV

KV Mechelen reageerde met de inbreng van De Camargo en Kaya en klom via Vranckx al snel terug op gelijke hoogte. De jongeling knalde staalhard binnen nadat Togui met een kopbal van Togui de lat had getroffen. Thibo Somers kwam debutant Ugbo aflossen in de spits en was vrijwel meteen gevaarlijk met een kopbal. Diddilon moest nog redding brengen op een kopbal van De Camargo en een vrije trap van Kaya.

Tien minuten voor tijd sloeg Cercle opnieuw toe. Taravel kon net niet inkoppen, maar met een geweldige omhaal zette Somers Cercle terug op voorsprong. KV Mechelen ging nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam de thuisploeg niet meer. Op de tegenaanval kreeg Thibo Somers nog twee kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar Thibo knalde eerst naast en nadien op de vuisten van Coucke.

 

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bushiri (83’ Vanlerberghe), Peyre, Kabore, Van Damme, Vranckx, Schoofs, Storm (63’ Kaya), Togui, Hairemans (63’ De Camargo).

Cercle Brugge: Didillon, Decostere, Ueda, Taravel, Velkovski (92’ Corryn), Omolo, Vanhoutte, Hoggas, Hotic, Ugbo (67’ Somers), Hazard (73’ Gory).

Doelpunten: 37' Togui (1-0), 54' Ugbo (1-1), 57' Hotic (1-2), 64' Vranckx (2-2), 80' Somers (2-3)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle uitgeschakeld in kwartfinale Croky Cup

In een moeizame eerste helft had een fel gewijzigd Cercle het moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Nmecha zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Daarna gaf Cercle niet veel weg, maar creëerde het zelf ook amper gevaar. Cercle toonde een ander gelaat in de tweede helft, maar pech en enkele uitstekende reddingen van Wellenreuther hielden Cercle van de verdiende gelijkmaker. Zo eindigt het bekeravontuur van Cercle in de kwartfinales. Alle aandacht kan nu naar de 5 resterende competitiewedstrijden gaan.

Anderlecht kon vooraf pronken met een sterke thuisreputatie in het Lotto Park, waar het dit seizoen maar 1 keer had verloren. Cercle putte dan weer vertrouwen uit de sterke prestatie van enkele weken geleden tegen Anderlecht, toen het in het Jan Breydelstadion als enige ploeg aanspraak kon maken op de overwinning. Bij Cercle heel wat wijzigingen in vergelijkingen met de elf die aan de winstpartij tegen Waasland-Beveren in de basis begonnen. Enkel Bates en Marcelin behielden hun plaats, zij vormden samen met Taravel het hart van de verdediging. “Bekerkeeper” Bruzzese nam net zoals in de vorige bekerrondes plaats in doel. Corryn en Decostere namen de flanken voor hun rekening. Het middenveld werd bevolkt door Vanhoutte, Van Der Bruggen en Kanouté. Na 2 succesvolle invalbeurten mocht Denkey in de basis starten, hij werd voorin vergezeld door Musaba.

Door alle wijzigingen was het duidelijk wat zoeken voor Cercle in de aanvangsfase. Diaby kreeg al vroeg in de wedstrijd ruimte in de zestien, maar Bruzzese zag het gekraakte schot in het zijnet belanden. Het duurde bijna 10 minuten voor Cercle wat toonde. Musaba kon na enkele goede dribbels de zestien bereiken, maar hij hield er enkel een hoekschop aan over. Enkele minuten later werd de aarzelende start van Cercle toch afgestraft. Sambi Lokonga kreeg alle tijd om Nmecha te lanceren, die na een knappe aanname ook Bruzzese kon verschalken.

Cercle kende vlak na het doelpunt een betere periode, die bijna beloond werd met een snelle gelijkmaker. Kévin Denkey stoomde in zijn intussen gekende stijl op richting de zestien maar zijn schot werd door Wellenreuther knap in hoekschop geduwd. Daarna ging het terug bergaf voor Cercle, dat amper de bal in eigen rangen kon houden. Het directe spel van Anderlecht veroorzaakte nog enkele hete standjes in de zestien, maar met wat geluk en dankzij enkele interventies van kapitein Taravel bleef verdere schade beperkt. Behalve een schotje van Mukairu diende ook Bruzzese geen werk meer op te knappen in de eerste helft.

Al van bij de start van de tweede helft toonde Cercle een ander gelaat, met in de openingsminuut meteen een schot van Denkey. Die had even later pech met een kopbal op de paal na een uitstekende voorzet van Decostere. Denkey kroop dan in de rol van aangever en zette Musaba alleen voor doel, maar het schot van Anthony was te centraal gericht. 
Na collectieve wissels bij beide ploegen (twee voor de thuisploeg, drie bij Cercle) was het Anderlecht dat terug wat meer de controle van de wedstrijd overnam. Meer dan een kopbal van Miazga, knap onder de lat weggetikt door Bruzzese leverde dat evenwel niet op.

Met ook nog Ugbo voor Musaba gooide Yves Vanderhaeghe in het slotkwartier al zijn troeven in de strijd. Anderlecht werd achteruit geduwd maar kon rekenen op zijn doelman. Wellenreuther moest nog uitpakken met knappe reflexen op een kopbal van invaller Ugbo en een schot van Denkey. Verschaeren devieerde ook nog een vrije trap van Hotic net naast zijn eigen doel.
Cercle bleef strijden tot de laatste seconde, maar kreeg geen loon naar werken. De laatste mogelijkheid viel voor de voeten van Hannes Van Der Bruggen, maar zijn schot waaide enkele meters naast. Zo werd Cercle niet beloond voor een sterke tweede helft en sneuvelde Cercle in de kwartfinales van de Croky Cup.

Opstellingen:
Anderlecht: Wellenreuther – Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykhailichenko – Sambi Lokonga, Cullen, Mukairu (61’ Bruun Larsen), Amuzu – Diaby (61’ Dauda), Nmecha (73’ Verschaeren)
Cercle Brugge: Bruzzese – Decostere, Marcelin, Bates, Taravel, Corryn (61’ Biancone) – Kanouté (61’ Hotic), Van Der Bruggen, Vanhoutte (61’ Deman) – Denkey, Musaba (77’ Ugbo)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt ook drie punten in tweede degradatiekraker

Cercle heeft ook de tweede levensbelangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd tot een goed einde gebracht. Da Silva en invaller Denkey bezorgden Groen-Zwart met twee knappe doelpunten de drie punten, waardoor de Vereniging haar voorsprong op Waasland-Beveren uitbreidt tot vier punten.

Op een vroege kans van bezoeker Frey na, die Didillon bovendien niet veel last bezorgde, was het lang wachten op gevaar. Groen-Zwart begon niet te best aan de wedstrijd en liet zich in balbezit op de nodige schoonheidsfoutjes betrappen. Net voor het half uur was Cercle een eerste keer echt dreigend en dat leverde meteen een doelpunt op. Vanop ruim 25 meter knalde Da Silva Lopes de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. Een minuutje later was Cercle daar opnieuw, maar de poging van Deman strandde in het zijnet. Waasland-Beveren kwam in de slotfase van de eerste helft opzetten, al konden de bezoekers dat niet omzetten in grote kansen.

Ike Ugbo, de topschutten van Groen-Zwart, kreeg al vroeg in de tweede helft de kans om Cercle op 2-0 te brengen. Na een vlotte combinatie kon de spits uithalen. De poging strandde op de paal. Aan de overzijde duwde Frey het leer van dichtbij over. Qua voetbal schotelden Cercle en Waasland-Beveren niet de beste pot voetbal voor, maar de spanning bleef groot. Nochtans kreeg Cercle enkele uitstekende kansen. Biancone, Ugbo en vooral Hotic slaagden er niet in de opgelegde kansen af te werken. Invaller Denkey toonde zich meteen erg actief en zag zijn inspanningen, net zoals vorige week op Moeskroen, al snel beloond worden. Na een goede dribbel plaatste hij de bal buiten het bereik van Gabriël in doel. Denkey deed de netten nog een tweede keer trillen, maar stond in deze actie net buitenspel. De bezoekers konden geen vuist meer maken, de Groen-Zwarte defensie wist wel raad met de hoge ballen die hun richting uitkwamen. Zo levert deze wedstrijd, naast de drie levensbelangrijke punten, ook een nieuwe clean sheet op.

Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Da Silva Lopes (’70 Van der Bruggen), Hoggas (’70 Vanhoutte), Hotic (’87 Decostere), Deman (’77 Denkey) en Ugbo (’87 Musaba).

Opstelling Waasland-Beveren: Gabriël, Bastians, Vukotic, Wuytens, Leuko, Bertone, Faucher (’65 Heymans), Albanese (’22 Cijntje), Wuytens, Nilsen (’65 Heymans), Koita (’83 Schryvers) en Frey.

Doelpunten: ’30 Da Silva Lopes (1-0), 82’ Denkey (2-0)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ugbo en Denkey zorgen voor 3 punten op Le Canonnier

Speeldag 27 beloofde een kraker te worden voor Groen-Zwart, dat op bezoek ging bij Moeskroen. Bij winst kwamen beide ploegen op evenveel punten in het klassement en wipte Cercle meteen weer over Waasland Beveren dat later op de avond Charleroi partij gaf. Ugbo kopte al na 13 minuten raak, en die stand bleef lange tijd op het bord. Denkey maakte in het slot de 0-2, maar Lepoint kon het met de aansluitingstreffer nog even spannend maken.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt punt tegen RSCA na goede collectieve prestatie

Na een goede collectieve prestatie heeft Cercle een punt gepakt tegen Anderlecht. Hoewel. Misschien is 'bleef steken' meer gepast: Groen-Zwart was immers de gevaarlijkste ploeg en gaf amper iets weg. Bovendien kwam het zowel voor als na de pauze dicht bij een doelpunt. Ugbo stond echter halfweg de tweede helft nipt buitenspel toen hij de bal tegen de touwen prikte. Met dat puntje sluipt Cercle voorlopig alleszins een puntje dichter bij Moeskroen, een week voor het de belangrijke verplaatsing naar Le Cannonier trekt.

Groen-Zwart startte gretig aan de wedstrijd en speelde al meteen een grote kans bij elkaar. Hoggas kreeg de bal centraal goed mee van Deman, ging zijn man voorbij en plaatste het leer vervolgens voorlangs. Door het goed druk zetten duurde het even voor de bezoekers in hun normale combinatiespel geraakten. De organizatie was echter goed neergezet bij Cercle, waardoor Paars-Wit voor de pauze weinig tot niets klaarmaakte. Cercle liet enkele goede combinaties noteren, maar op een voorzichtig kansje van Hoggas leverde dat evenmin veel op. Halfweg stond de logische 0-0 dan ook op het bord.

Ook na de pauze kwam de eerste kans van de voet van Hoggas, maar het schot van de middenvelder week af en ging naast. Cercle nam het initiatief en kwam via de goed infiltrerende Pavlovic, en het goede afleggen van Vitinho, dicht bij het openingsdoelpunt. Toen Ugbo de bal halfweg de tweede helft in doel kon duwen, leek Cercle eindelijk loon naar werken te krijgen. De spits stond echter met zijn dikke teen buitenspel en dat was de VAR niet ontgaan. Bijna kreeg Groen-Zwart meteen erna het deksel op de neus, maar de vrije trap van Trebel landde op de deklat. Beide trainers probeerden het laken nog naar zich toe te trekken met enkele offensieve wissels. Grote kansen leverde dat echter niet meer op.
Een scoreloos gelijkspel dus, waarbij Cercle misschien te weinig loon naar werken kreeg. De Vereniging kan wel nodige positieve elementen meenemen naar het komende belangrijke tweeluik in de degradatiestrijd.

Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Da Silva Lopes, Hoggas, Deman (78' Musaba), Ugbo (83' Somers) en Hotic (87' Denkey).

Opstelling Anderlecht: Wellenreuther, Murillo, Delcroix, Miazga, Lawrence, El Hadj (60' Trebel), Sambi Lokonga, Cullen, Amuzu (72' Dauda), Nmecha (72' Diaby) en Bruun Larsen ('46 Mukairu). 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle richting kwartfinale Croky Cup!

Groen-Zwart trok verdiend aan het langste eind in de bekerderby tussen Cercle en KVO! De bezoekers kwamen nochtans op het halfuur op voorsprong, maar een snelle gelijkmaker van Deman en doelpunten van Denkey en Ugbo na de pauze zorgden voor een terechte kwalificatie van Cercle voor de kwartfinale van de Croky Cup. Opvallend: Vanderhaeghe gaf verschillende spelers die dit seizoen minder tot spelen kwamen de kans om zich te tonen in deze bekerwedstrijd en werd hiervoor beloond met een prima inzet en een verdiende overwinning.

Na een studieronde kwam het eerste echte doelgevaar van de bezoekers. Bataille behield op rechts het overzicht en legde de bal goed terug op Kvasina, maar Bruzzese zat er goed tussen. Bij de tweede grote kans was het wel raak. Na balverlies van Cercle speelde Gueye Bätzner goed vrij, die de bal gekruist voorbij Bruzzese knalde. De voorsprong van KV Oostende bleef echter niet lang op het bord staan. Enkele minuten later kreeg Deman de bal aangespeeld in de zestien, om de bal vervolgens subtiel tussen een bos van verdedigers voorbij Hubert te tikken. Cercle ging door op haar elan en voetbalde nog twee goede kansen bij elkaar in de eerste helft. Niet toevallig was de bedrijvige Deman steeds betrokken, maar de jonge speler botste bij de grootste kans op Hubert.

Ook na de pauze kregen we een aantrekkelijke cupmatch voorgeschoteld. Het spel ging goed op en af, met kansen langs beide zijden. Het eerste gevaar kwam van Groen-Zwart, maar Deman kreeg de voorzet van Lopes De Silva niet voorbij Hubert. Aan de overzijde werd Hjulsager centraal gevonden. De uithaal van de bezoeker werd prima gekeerd door Bruzzese. Sakala verscheen vervolgens oog in oog met Bruzzese, maar opnieuw toonde de Cercledoelman zich de sterkste.
Halfweg de tweede helft werd er wel gescoord. Een uitstekende voorzet van Hoggas werd door Denkey voorbij Hubert in doel gekopt. KVO slaagde er steeds moeilijker in om volwaardige aanvallen bij elkaar te voetballen en het was in tegendeel Cercle dat de wedstrijd via invaller Ugbo definitief besliste: Somers, ook al ingevallen, verlengde een lange bal goed tot de spits, die het leer via de paal in doel knalde. Meteen het einde van de wedstrijd en van het bekerverhaal van KVO, terwijl Cercle doorstoot naar de kwartfinale. Meteen ook een prima boost voor de spelersgroep in deze sportief moeilijke periode.

Opstelling Cercle: Bruzzese, Biancone, Bates, Pavlovic, Velkovski, Kanouté (78’ Vanhoutte), Deuro (66’ Van der Bruggen), Da Silva, Hoggas, Deman (78’ Somers), en Denkey (89’ Ugbo).

Opstelling KV Oostende: Hubert, Theate, Tanghe (72’ Thiam), Capon, Bataille, D’Haese (Ndicka), D’Arpino (61’ Vandendriessche), Bätzner (61’ Marquet), Hjulsager, Kvasina en Gueye (46’ Sakala).

Doelpunten: 30’ Bätzner (Gueye), 32’ Deman (Denkey), 64’ Denkey (Hoggas), 90’ Ugbo (Somers).

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!