koop tickets online

Onnodige nederlaag aan de Gaverbeek

In een rechtstreeks duel om uit de gevarenzone te blijven, bleef Cercle puntenloos achter. Cercle liet in de tweede helft enkele reuzekansen liggen en liep 10 minuten voor tijd op een counter. In de slotfase kreeg Cercle nog een strafschop, maar Kevin Hoggas geraakte niet voorbij Bostyn.

Paul Clement was blij om in aanloop naar de belangrijke wedstrijd in het Regenboogstadion enkele geblesseerden terug te zien op training: Biancone en Taravel konden in de basis beginnen, Dino Hotic nam plaats op de bank. Dimitar Velkovski speelde als linksachter waardoor Vitinho een rij hoger kon opschuiven. Met Kanouté, Omolo en Lopes Da Silva door blessure of schorsing onbeschikbaar, vormde Charles Vanhoutte samen met Hoggas de centrale as.

De thuisploeg probeerde het met dezelfde formatie (5-3-2) en tactiek waarmee ze enkele weken geleden in het Jan Breydelstadion succesvol waren. Na een trage start noteerden we een eerste opflakkering na tien minuten toen Charles Vanhoutte Musaba lanceerde, maar De Bock kon met een tackle het gevaar wegwerken. De dribbel van Hazard die snel daarna volgde, leverde niet meer op dan de eerste hoekschop van de wedstrijd.

Cerle Brugge KSV

Op de thuisploeg was het nog wat langer wachten, maar toen waren ze wel meteen erg dichtbij de openingstreffer. Kainourgios pakte uit met een knap schot dat via de vingertoppen van Didillon de lat streelde. Enkele minuten later moest Marcelin een inzet van Seck van de lijn wegwerken. Diezelfde Seck probeerde even later Vossen te lanceren maar zowel de aanvaller als Didillon konden net niet bij de bal, waardoor Taravel rustig kon uitverdedigen. Cercle herstelde daarna het evenwicht en was op het half uur ook dicht bij een doelpunt. Biancone nam een afvallende bal meteen op de slof. Dat schot zou ver naast gevlogen zijn, maar Ugbo devieerde nog net over het doel. Taravel verlengde een vrije trap richting de tweede paal, maar Marcq kon net voor de neus van Vitinho het gevaar wegwerken. Daarna volgde er nog een uitgesponnen aanval, maar het schot van Hazard was te centraal om Bostyn in de problemen te brengen.

Didillon moest vlak na rust al meteen een laag schot van Govea in hoekschop duwen. Het antwoord van Cercle volgde snel, maar de harde voorzet van Vitinho werd goed gepakt door Bostyn. Een indraaiende hoekschop van Velkovski werd door iedereen gemist, maar Deschacht was het alertst en werkte het gevaar weg.

Op een erbarmelijk veld kwam er nu wel meer ruimte. Ugbo pakte uit met een goeie actie, maar zijn voorzet ging net achter Vitinho. Olivier Deschacht werd door de Cercle-verdediging uit het oog verloren op een tegenaanval, maar hij devieerde wel over. De kansen voor Cercle volgden elkaar nu in sneltempo op. Ugbo draaide zich nog eens goed weg, maar zijn schot was te wild. Kylian Hazard pakte uit met een goede voorzet, maar Hoggas miste zijn kopbal. Even later dook Hoggas alleen op voor Bostyn, maar het lobje van Kevin was onvoldoende hoog. De aangestormde Musaba kwam niet uit met zijn passen en devieerde over. Enkele minuten later bleef Musaba wel rustig, maar had hij pech met een hard schot op de paal.

Tien minuten voor tijd kreeg Cercle het deksel op de neus. De ingevallen Dompé liep er Biancone af en knalde de 1-0 voor Didillon. Cercle zette nu alles op alles en kreeg nog dé kans op de gelijkmaker. Na een overtreding op Hotic mocht Kevin Hoggas een penalty nemen, maar ook in twee tijden geraakte hij niet voorbij Bostyn. Zo bleef Cercle puntenloos achter en dat had echt niet gehoeven.


SVZW: Bostyn, Opare, Humphreys, Deschacht, De Bock, Kainourgios (76' Dompé), Seck,  Marcq, Govea (94' Sissako), Bruno, Vossen (92' Pletinckx)

Cercle: Didillon - Biancone, Marcellin, Taravel, Velkovski, Vanhoutte (71' Dekuyper), Hoggas, Musaba, Hazard, Vitinho (62' Hotic), Ugbo

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle en OHL houden elkaar in evenwicht (1-1)

Op de 2de speeldag ontving Cercle OH Leuven. Het thuispubliek stuwde Groen-Zwart vooruit, maar op het halfuur opende Henry de score voor OHL. Na rust was het de ingevallen debutant Waldo Rubio die de bordjes weerd gelijk hing. Zo eindigde de wedstrijd ook op een 1-1 gelijkspel.

Na de zege op Beerschot had coach Yves Vanderhaeghe weinig reden om te wisselen. Popovic en Da Silva Lopes bleven staan in plaats van de geblesseerde Miangue en Van der Bruggen. Velkovski kwam terug uit schorsing en kreeg op links de voorkeur op Vitinho.

Groen-Zwart trok meteen naar voor onder impuls van het enthousiaste thuispubliek. Net voor het verstrijken van de eerste 10 minuten pakte Da Silva Lopes uit met een hard afstandsschot. De bal zeilde een 2-tal meter naast het doel van Romo.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Beerschot - Cercle (0-1): het volledige wedstrijdverslag van onze 1ste driepunter

Op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen trok Cercle naar het Kiel waar het Beerschot partij gaf. Groen-Zwart kende een moeilijke start en moest nog voor rust de geblesseerde Miangue wisselen voor Popovic. Vlak voor rust pakte Decostere uit met een heerlijke voorzet die Deman feilloos binnen kopte. De wedstrijd moest na rust jammer genoeg gestaakt worden door de felle regen die het veld onbespeelbaar maakte.

Coach Yves Vanderhaeghe bracht met centrale verdedigers Utkus, Daland en Miangue 3 nieuwkomers tussen de lijnen. Verder namen Decostere en Vitinho de flanken voor hun rekening. Op het middenveld mochten nieuwbakken kapitein Charles Vanhoutte en Hannes Van der Bruggen samen met Hotic voor de aanvoer zorgen naar Denkey en Deman. De andere nieuwkomers, Sousa en Rubio ontbraken nog in de selectie.

Bij het 1ste fluitsignaal kwam de regen ineens met bakken uit de lucht. De bui hield zo'n 10 minuten aan en zorgde meteen voor een erg snelle grasmat waarop elke bal doorschiet en spelers meters doorglijden bij een sliding. Verder was er eindelijk ook de terugkeer van fans in de stadions na een seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle sluit stageweek af met oefenmatch in Monaco

Zaterdagmorgen heeft Cercle Brugge in het Franse La Turbie een oefenwedstrijd afgewerkt tegen AS Monaco. Groen-Zwart verloor met 3-1, Velkovski scoorde voor Cercle.

Monaco trapte af, maar het was Cercle die van de eerste kans van de match meteen een doelpunt maakte: Hotic opende mooi tot bij Velkovski die met de bal mocht oprukken en vervolgens knap in doel schoot. Monaco nam de controle over de partij stelselmatig wel over en dat leidde tot de gelijkmaker toen puur combinatiespel door Sofiane Diop werd verzilverd, 1-1. Opnieuw het moment voor Cercle om te komen, en dat deed het ook, maar Denkey kopte de voorzet van Velkovski op de lat. Aan de overzijde werd een hoekschop van Fabregas door Matsima keihard in doel gekopt. 2-1 voor de Monegasken, meteen ook de ruststand.

Bij de start van de tweede helft kwamen Bruzzese en Ackx in de plaatsen van Didillon en Deman. Bij Monaco kwam er een volledig nieuw elftal tussen de lijnen. De tweede helft was nog maar pas begonnen toen Popovic de doorgebroken Diatta neerhaalde in de zestien. Penalty voor AS Monaco. Geubbels ging achter de bal staan, maar Bruzzese koos de juiste hoek en pakte. Een frivool Cercle liet zich bij momenten ook zien: Hotic kon met een listig balletje Ackx oog-in-oog met Mannone zetten, maar die laatste redde. Even later scoorde AS Monaco opnieuw: Ballo-Touré bereikte de pas ingevallen Pellegri met een crossbal, die laatste pakte Bruzzese overhoeks. 3-1. In het slot van de partij had Sampers nog de kans op 3-2, maar opnieuw stond Mannone pal. 3-1 was dus de eindstand.

Met de wedstrijd in Monaco zit de stageweek voor Cercle erop. Groen-Zwart vliegt zaterdagmiddag terug naar Brugge. Zondag krijgen spelers en staf vrij, maandag wordt er opnieuw in Brugge getraind.AS Monaco eerste helft: Nubel, Fabregas, Batalha Martins, Tchouameni, Sidibe, Caio Henrique, Diop, Isidor, Matazo, Matsima & Pavlovic

AS Monaco tweede helft: Mannone - Ballo-Touré, Badiashile, Disasi, Aguilar - Fofana, Aholou - Geubbels, Millot, Diatta (67’ Pellegri) - Musaba

Cercle Brugge: Didillon (46’ Bruzzese), Vitinho, Popovic, Daland, Miangue, Velkovski (60’ Decostere), Vanhoutte (67’ Raux-Yao), Utkus, Hotic, Deman (46’ Ackx) (60’ Sampers) & Denkey (60’ Waldo)

Goals: 4’ Velkovski (0-1); 17’ Diop (1-1); 39’ Matsima (2-1); 71’ Pellegri (3-1)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle verliest oefenpot tegen Standard nipt met 3-2

Zaterdagmiddag oefende Cercle in het oefencomplex van Standard tegen de Rouches. Groen-Zwart verloor met 3-2. Olivier Scholaert en Kurt Mert scoorden voor Cercle. Dragus, Ngoy en Muleka maakten de vroege voorsprong van Cercle nog ongedaan.

Na de oefenpartij tegen Zulte Waregem kregen andere spelers zaterdag hun kans tegen Standard. In de basiself van coach Vanderhaeghe viel de naam van belofte Matheo Audenaert op, een middenvelder uit de beloftenploeg. Met Scholaert en Ackx stonden nog twee youngsters op het veld. Van de nieuwkomers stonden Daland en Miangue centraal in de defensie geposteerd. Voor Waldo Rubio kwam de oefenpot nog te vroeg.

Cercle trapte de match op gang en al snel stond het ook al op voorsprong. De vinnige Olivier Scholaert kon met z’n linker de bal enig mooi voorbij doelman Bodart in doel trappen. Lang kon Groen-Zwart wel niet genieten van die voorsprong: een knap van Dragus vanuit de tweede lijn ging kansloos voorbij Bruzzese in doel. Maar ook de 1-1 stond niet lang op het bord toen Ngoy quasi onmiddellijk na aftrappen balverlies bij Cercle afstrafte en Bruzzese in z’n korte hoek kon pakken. Verder niet veel dreiging in de eerste helft: rusten deed Cercle met een 2-1 achterstand.

Bij de start van de tweede helft kwam Didillon Bruzzese vervangen. Cercle probeerde de bal vlot laten rondgaan, maar het was uitkijken voor scherpe counters van Standard. Groen-Zwart bracht vooral dreiging via stilstaande fases: een vrije trap van Hoggas werd door Miangue bijna binnengekopt, maar Bodart bracht redding. Muleka kon aan de overkant wel scoren nadat Klauss netjes kon klaarleggen. 3-1 voor de thuisploeg, maar Cercle beet niet van zich af. Zo trapte Velkovski een vrije trap maar net over doel en Scholaert kwam een teen tekort om binnen te tikken. De ingevallen Kurt Mert lukte het wel om te scoren: vanuit een scherpe hoek kon de jonge aanvaller aansluitingstreffer in doel trappen. Cercle ging nog op zoek naar de gelijkmaker, onder meer opnieuw via Miangue op corner, maar het bleef bij 3-2.

Maandag vertrekt Cercle op zomerstage naar Polen. Volgende zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd gepland: dan neemt Cercle het in en tegen Monaco op tegen ASM.


Standard: Bodart, Ngoy, Al-Dakhil, Laifis, Siquet, Gavory, Cimirot, Raskin, Bastien, Dragus & Klauss

Cercle Brugge: Bruzzese (46’ Didillon), Audenaert (70’ Antognelli), Daland, Popovic, Miangue, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas (70’ Coens), Scholaert (83’ Schiffer), Denkey (83’ Kurt) & Ackx

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle wint met 1-2 van Zulte Waregem

Cercle heeft vrijdagavond de oefenpot in Ingelmunster tegen Zulte Waregem gewonnen met 1-2. Vitinho was de uitblinker met 2 goals voor Cercle. Voor Zulte Waregem scoorde Jelle Vossen op penalty.

Twee wedstrijden op evenveel dagen voor Groen-Zwart: coach Vanderhaeghe haalde daarom met Kurt, Vandemaele, Martlé en Schiffer enkele beloften bij de kern. In de startelf viel de naam van Ibrahima Bah op, die deze week op proef is. Artuur Zutterman kreeg een eerste basisplaats in deze voorbereiding.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!