koop tickets online

Onnodige nederlaag aan de Gaverbeek

In een rechtstreeks duel om uit de gevarenzone te blijven, bleef Cercle puntenloos achter. Cercle liet in de tweede helft enkele reuzekansen liggen en liep 10 minuten voor tijd op een counter. In de slotfase kreeg Cercle nog een strafschop, maar Kevin Hoggas geraakte niet voorbij Bostyn.

Paul Clement was blij om in aanloop naar de belangrijke wedstrijd in het Regenboogstadion enkele geblesseerden terug te zien op training: Biancone en Taravel konden in de basis beginnen, Dino Hotic nam plaats op de bank. Dimitar Velkovski speelde als linksachter waardoor Vitinho een rij hoger kon opschuiven. Met Kanouté, Omolo en Lopes Da Silva door blessure of schorsing onbeschikbaar, vormde Charles Vanhoutte samen met Hoggas de centrale as.

De thuisploeg probeerde het met dezelfde formatie (5-3-2) en tactiek waarmee ze enkele weken geleden in het Jan Breydelstadion succesvol waren. Na een trage start noteerden we een eerste opflakkering na tien minuten toen Charles Vanhoutte Musaba lanceerde, maar De Bock kon met een tackle het gevaar wegwerken. De dribbel van Hazard die snel daarna volgde, leverde niet meer op dan de eerste hoekschop van de wedstrijd.

Cerle Brugge KSV

Op de thuisploeg was het nog wat langer wachten, maar toen waren ze wel meteen erg dichtbij de openingstreffer. Kainourgios pakte uit met een knap schot dat via de vingertoppen van Didillon de lat streelde. Enkele minuten later moest Marcelin een inzet van Seck van de lijn wegwerken. Diezelfde Seck probeerde even later Vossen te lanceren maar zowel de aanvaller als Didillon konden net niet bij de bal, waardoor Taravel rustig kon uitverdedigen. Cercle herstelde daarna het evenwicht en was op het half uur ook dicht bij een doelpunt. Biancone nam een afvallende bal meteen op de slof. Dat schot zou ver naast gevlogen zijn, maar Ugbo devieerde nog net over het doel. Taravel verlengde een vrije trap richting de tweede paal, maar Marcq kon net voor de neus van Vitinho het gevaar wegwerken. Daarna volgde er nog een uitgesponnen aanval, maar het schot van Hazard was te centraal om Bostyn in de problemen te brengen.

Didillon moest vlak na rust al meteen een laag schot van Govea in hoekschop duwen. Het antwoord van Cercle volgde snel, maar de harde voorzet van Vitinho werd goed gepakt door Bostyn. Een indraaiende hoekschop van Velkovski werd door iedereen gemist, maar Deschacht was het alertst en werkte het gevaar weg.

Op een erbarmelijk veld kwam er nu wel meer ruimte. Ugbo pakte uit met een goeie actie, maar zijn voorzet ging net achter Vitinho. Olivier Deschacht werd door de Cercle-verdediging uit het oog verloren op een tegenaanval, maar hij devieerde wel over. De kansen voor Cercle volgden elkaar nu in sneltempo op. Ugbo draaide zich nog eens goed weg, maar zijn schot was te wild. Kylian Hazard pakte uit met een goede voorzet, maar Hoggas miste zijn kopbal. Even later dook Hoggas alleen op voor Bostyn, maar het lobje van Kevin was onvoldoende hoog. De aangestormde Musaba kwam niet uit met zijn passen en devieerde over. Enkele minuten later bleef Musaba wel rustig, maar had hij pech met een hard schot op de paal.

Tien minuten voor tijd kreeg Cercle het deksel op de neus. De ingevallen Dompé liep er Biancone af en knalde de 1-0 voor Didillon. Cercle zette nu alles op alles en kreeg nog dé kans op de gelijkmaker. Na een overtreding op Hotic mocht Kevin Hoggas een penalty nemen, maar ook in twee tijden geraakte hij niet voorbij Bostyn. Zo bleef Cercle puntenloos achter en dat had echt niet gehoeven.


SVZW: Bostyn, Opare, Humphreys, Deschacht, De Bock, Kainourgios (76' Dompé), Seck,  Marcq, Govea (94' Sissako), Bruno, Vossen (92' Pletinckx)

Cercle: Didillon - Biancone, Marcellin, Taravel, Velkovski, Vanhoutte (71' Dekuyper), Hoggas, Musaba, Hazard, Vitinho (62' Hotic), Ugbo

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Flits van Lamkel Zé bezorgt Cercle zure nederlaag

Op de Bosuil moest Cercle, met nieuwkomer Van der Bruggen op de bank, op zoek naar punten. Groen-Zwart nam het initiatief en ging op zoek naar openingen in de Antwerpverdediging. Bij The Great Old kwam de verguisde Lamkel Zé door de vele afwezigen verrassend aan de aftrap. In de 84ste minuut deed hij zijn reputatie alle eer aan met het enige doelpunt van de match. Geen punten dus voor Groen-Zwart, dat daardoor laatste is in het klassement.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Digitaal Fanboard op dinsdag 26 januari | Stuur nu jouw vraag in!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Hannes Van der Bruggen


Ervaren Belg

Gisteren tekende Hannes Van der Bruggen een contract voor 3,5 jaar bij Cercle Brugge. Een opsteker van formaat voor onze supporters die de voorbije weken weinig plezier beleefden aan de resultaten van Groen-Zwart. Tegelijk puik werk van het bestuur dat het Hannes, die op het einde van het seizoen gratis weg kon bij KVK en in juni ongetwijfeld meerdere opties zou hebben, over de streep kon trekken. We spraken met Hannes en legden ook ons oor te luister bij Bob Peeters, Lukas Van Eenoo en Sven Jaecques.

Hannes, welkom bij de Vereniging! Stel je eerst eens kort voor. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Antwerp-Cercle

22 spelers werden geselecteerd voor Antwerp-Cercle Brugge en vertrokken zopas op afzondering. Ook Hannes Van der Bruggen er erbij!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Het eerste interview van Hannes Van der Bruggen: "Het beste van mezelf geven, dat wil ik doen"

Op z'n eerste dag als Cerclespeler maakte de sympathieke Hannes Van der Bruggen ook tijd voor een kennismakend interview!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!