koop tickets online

Onnodige nederlaag aan de Gaverbeek

In een rechtstreeks duel om uit de gevarenzone te blijven, bleef Cercle puntenloos achter. Cercle liet in de tweede helft enkele reuzekansen liggen en liep 10 minuten voor tijd op een counter. In de slotfase kreeg Cercle nog een strafschop, maar Kevin Hoggas geraakte niet voorbij Bostyn.

Paul Clement was blij om in aanloop naar de belangrijke wedstrijd in het Regenboogstadion enkele geblesseerden terug te zien op training: Biancone en Taravel konden in de basis beginnen, Dino Hotic nam plaats op de bank. Dimitar Velkovski speelde als linksachter waardoor Vitinho een rij hoger kon opschuiven. Met Kanouté, Omolo en Lopes Da Silva door blessure of schorsing onbeschikbaar, vormde Charles Vanhoutte samen met Hoggas de centrale as.

De thuisploeg probeerde het met dezelfde formatie (5-3-2) en tactiek waarmee ze enkele weken geleden in het Jan Breydelstadion succesvol waren. Na een trage start noteerden we een eerste opflakkering na tien minuten toen Charles Vanhoutte Musaba lanceerde, maar De Bock kon met een tackle het gevaar wegwerken. De dribbel van Hazard die snel daarna volgde, leverde niet meer op dan de eerste hoekschop van de wedstrijd.

Cerle Brugge KSV

Op de thuisploeg was het nog wat langer wachten, maar toen waren ze wel meteen erg dichtbij de openingstreffer. Kainourgios pakte uit met een knap schot dat via de vingertoppen van Didillon de lat streelde. Enkele minuten later moest Marcelin een inzet van Seck van de lijn wegwerken. Diezelfde Seck probeerde even later Vossen te lanceren maar zowel de aanvaller als Didillon konden net niet bij de bal, waardoor Taravel rustig kon uitverdedigen. Cercle herstelde daarna het evenwicht en was op het half uur ook dicht bij een doelpunt. Biancone nam een afvallende bal meteen op de slof. Dat schot zou ver naast gevlogen zijn, maar Ugbo devieerde nog net over het doel. Taravel verlengde een vrije trap richting de tweede paal, maar Marcq kon net voor de neus van Vitinho het gevaar wegwerken. Daarna volgde er nog een uitgesponnen aanval, maar het schot van Hazard was te centraal om Bostyn in de problemen te brengen.

Didillon moest vlak na rust al meteen een laag schot van Govea in hoekschop duwen. Het antwoord van Cercle volgde snel, maar de harde voorzet van Vitinho werd goed gepakt door Bostyn. Een indraaiende hoekschop van Velkovski werd door iedereen gemist, maar Deschacht was het alertst en werkte het gevaar weg.

Op een erbarmelijk veld kwam er nu wel meer ruimte. Ugbo pakte uit met een goeie actie, maar zijn voorzet ging net achter Vitinho. Olivier Deschacht werd door de Cercle-verdediging uit het oog verloren op een tegenaanval, maar hij devieerde wel over. De kansen voor Cercle volgden elkaar nu in sneltempo op. Ugbo draaide zich nog eens goed weg, maar zijn schot was te wild. Kylian Hazard pakte uit met een goede voorzet, maar Hoggas miste zijn kopbal. Even later dook Hoggas alleen op voor Bostyn, maar het lobje van Kevin was onvoldoende hoog. De aangestormde Musaba kwam niet uit met zijn passen en devieerde over. Enkele minuten later bleef Musaba wel rustig, maar had hij pech met een hard schot op de paal.

Tien minuten voor tijd kreeg Cercle het deksel op de neus. De ingevallen Dompé liep er Biancone af en knalde de 1-0 voor Didillon. Cercle zette nu alles op alles en kreeg nog dé kans op de gelijkmaker. Na een overtreding op Hotic mocht Kevin Hoggas een penalty nemen, maar ook in twee tijden geraakte hij niet voorbij Bostyn. Zo bleef Cercle puntenloos achter en dat had echt niet gehoeven.


SVZW: Bostyn, Opare, Humphreys, Deschacht, De Bock, Kainourgios (76' Dompé), Seck,  Marcq, Govea (94' Sissako), Bruno, Vossen (92' Pletinckx)

Cercle: Didillon - Biancone, Marcellin, Taravel, Velkovski, Vanhoutte (71' Dekuyper), Hoggas, Musaba, Hazard, Vitinho (62' Hotic), Ugbo

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle behaalt de Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen!

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Cercle zopas laten weten dat de Belgische en Europese licentie voor seizoen 2021-2022 werd toegekend.

Dat is zeer goed nieuws, want dat betekent dat Groen-Zwart voldoet aan alle vereisten die door de licentiecommissie worden opgelegd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kinderen met autisme wonen Cercle-OH Leuven bij

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag van 2 april mochten alle Pro League teams op speeldagen 32 en 33 van de Jupiler Pro League kinderen met autisme uitnodigen. Het bijwonen van een match is voor (bepaalde) kinderen met autisme (ASS) vaak niet mogelijk wegens te veel prikkels. Een leeg stadion geeft de mogelijkheid om dat wel te beleven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!