koop tickets online

Ontdek hier de voorbeschouwing en de selectie voor Cercle Brugge-Standard

Zondagavond staat de laatste thuiswedstrijd uit de reguliere competitie al op het programma. Niet zomaar een match, maar een echte topmatch tegen Standard. Daags voor dat treffen blikt coach Laurent Guyot dan ook vooruit naar het treffen tegen de Rouches:

Coach, we vallen onmiddellijk met de deur in huis: zondagavond komt Standard langs. Een echte topmatch?
 

“Inderdaad, er wacht ons opnieuw een uitdaging tegen een grote tegenstander. Begin dit seizoen nog werden ze uitgeschakeld door Ajax in de voorrondes voor de Champions League, en nu manifesteren ze zich ook nadrukkelijk als een niet te duchten kandidaat voor de titel. Ik hoop vooral dat we capabel zijn om te bevestigen wat we de eerste 80 minuten op KV Kortrijk lieten zien. Die eerste helft was voor mij de beste helft die we dit seizoen al gespeeld hebben en konden we onze vele kansen beter verzilveren, dan wonnen we de wedstrijd met enkele doelpunten verschil.”

Cerle Brugge KSV

Wat zijn de doelstellingen voor de rest van het seizoen?
 

“Onze eerste doelstelling dit seizoen was om ons te handhaven in eerste klasse. Hiervoor moesten we elke match spelen voor de punten. Nu is ons doel om Cercle een identiteit te geven door een manier van spelen te hanteren. Daarvoor zullen we kijken welke spelers iets kunnen bijdragen aan de ploeg om telkenmale progressie te maken. Ook gaan we zeker werken aan onze efficiëntie. Sint-Truiden, Zulte Waregem, Waasland Beveren en Oostende waren allemaal wedstrijden waar we punten verloren hebben door kansen niet af te werken.”  

Standard is een topploeg en tegen topploegen liep het dit seizoen al vaker mis, vooral dan in de eerste seizoenshelft. Daarna kwamen mooie overwinningen op Genk, thuis tegen Anderlecht en een punt tegen Club Brugge. Vind je dat de spelers daar uit hebben geleerd?
 

“Eerst en vooral was het pijnlijk om met zo’n cijfers te verliezen, maar dat was een fase waarheen we door moesten. Voor onze spelers was dit mentaal ook moeilijk, maar toch ben ik trots dat we deze resultaten tegen een toen ongeslagen Genk en thuis tegen Anderlecht hebben kunnen verwezenlijken. De enige wedstrijd waar ik niet tevreden was over de ingesteldheid van mijn spelers, en daar blijf ik bij, was de wedstrijd op Moeskroen. We hebben daarna echter de dagdagelijkse manier van werken binnen de groen-zwarte muren veranderd en daar zag ik toch wel al het resultaat van thuis tegen Oostende en op Kortrijk. Beide wedstrijden die we eigenlijk gewoon moesten winnen.”

De klassieke afsluiter, zijn er verrassingen uit de ziekenboeg?


“Hazard raakt niet fit na z’n blessure die hij vorige week op Kortrijk heeft opgelopen. Ook Tormin incasseerde toen een trap en moet herstellen. De Belder is out met een voetblessure. Taravel daarentegen sluit opnieuw bij de groep aan.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: "Het is simpel: woensdag een mooi jaar 2018 met een overwinning afsluiten"

Woensdagnamiddag staat de laatste wedstrijd uit 2018 op het programma voor Cercle Brugge. Met een thuismatch om 14u30 tegen Eupen sluit Groen-Zwart dan een meer dan geslaagd 2018 af voor eigen fans. Dat het dat hoopt te doen met een overwinning, is duidelijk. Welkom bij de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Zaterdag bevestigen wat we de voorbije weken toonden“

Cercle Brugge trekt zaterdag naar Mambourg om er om 18u Charleroi partij te geven. Het duel tussen beide teams, waarbij de winnaar naar een voorlopige 7e plaats kan springen in het klassement, belooft een ware kraker te worden tussen twee teams in absolute bloedvorm. Niet alleen spelers en supporters kijken uit naar het zaterdagtreffen, ook coach Guyot is klaar voor de wedstrijd, lees hier de voorbeschouwing:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bongiovanni verkozen tot Man of the Match na #CerSta!

Adrien Bongiovanni werd door jullie verkozen tot de Man of the Match na Cercle Brugge-Standard. De jonge Belgische aanvaller haalde het in de stemming met 21% van de stemmen voor Nabil Alioui (18%) en Irvin Cardona (18%).

Proficiat Adrien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De vooruitblik en selectie van een ambitieuze Laurent Guyot voor Cercle Brugge - Charleroi

Vrijdagavond neemt Cercle Brugge het op tegen Charleroi in een rechtsreeks duel om plaats 9 in de Jupiler Pro League. Aan de vooravond van die match blikt Laurent Guyot ambitieus vooruit naar vrijdagavond, welkom bij de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Zondag wacht ons een superuitdaging, maar hiervoor doen we het“

Zondagavond sluiten Cercle Brugge en Racing Genk speeldag 8 in de Jupiler Pro League af. Daags voor deze wedstrijd blikt Laurent Guyot vooruit naar het treffen tussen beide teams. Lees hier de voorbeschouwing!

Lees meer