koop tickets online

Ontdek hier de voorbeschouwing en de selectie voor Cercle Brugge-Standard

Zondagavond staat de laatste thuiswedstrijd uit de reguliere competitie al op het programma. Niet zomaar een match, maar een echte topmatch tegen Standard. Daags voor dat treffen blikt coach Laurent Guyot dan ook vooruit naar het treffen tegen de Rouches:

Coach, we vallen onmiddellijk met de deur in huis: zondagavond komt Standard langs. Een echte topmatch?
 

“Inderdaad, er wacht ons opnieuw een uitdaging tegen een grote tegenstander. Begin dit seizoen nog werden ze uitgeschakeld door Ajax in de voorrondes voor de Champions League, en nu manifesteren ze zich ook nadrukkelijk als een niet te duchten kandidaat voor de titel. Ik hoop vooral dat we capabel zijn om te bevestigen wat we de eerste 80 minuten op KV Kortrijk lieten zien. Die eerste helft was voor mij de beste helft die we dit seizoen al gespeeld hebben en konden we onze vele kansen beter verzilveren, dan wonnen we de wedstrijd met enkele doelpunten verschil.”

Cerle Brugge KSV

Wat zijn de doelstellingen voor de rest van het seizoen?
 

“Onze eerste doelstelling dit seizoen was om ons te handhaven in eerste klasse. Hiervoor moesten we elke match spelen voor de punten. Nu is ons doel om Cercle een identiteit te geven door een manier van spelen te hanteren. Daarvoor zullen we kijken welke spelers iets kunnen bijdragen aan de ploeg om telkenmale progressie te maken. Ook gaan we zeker werken aan onze efficiëntie. Sint-Truiden, Zulte Waregem, Waasland Beveren en Oostende waren allemaal wedstrijden waar we punten verloren hebben door kansen niet af te werken.”  

Standard is een topploeg en tegen topploegen liep het dit seizoen al vaker mis, vooral dan in de eerste seizoenshelft. Daarna kwamen mooie overwinningen op Genk, thuis tegen Anderlecht en een punt tegen Club Brugge. Vind je dat de spelers daar uit hebben geleerd?
 

“Eerst en vooral was het pijnlijk om met zo’n cijfers te verliezen, maar dat was een fase waarheen we door moesten. Voor onze spelers was dit mentaal ook moeilijk, maar toch ben ik trots dat we deze resultaten tegen een toen ongeslagen Genk en thuis tegen Anderlecht hebben kunnen verwezenlijken. De enige wedstrijd waar ik niet tevreden was over de ingesteldheid van mijn spelers, en daar blijf ik bij, was de wedstrijd op Moeskroen. We hebben daarna echter de dagdagelijkse manier van werken binnen de groen-zwarte muren veranderd en daar zag ik toch wel al het resultaat van thuis tegen Oostende en op Kortrijk. Beide wedstrijden die we eigenlijk gewoon moesten winnen.”

De klassieke afsluiter, zijn er verrassingen uit de ziekenboeg?


“Hazard raakt niet fit na z’n blessure die hij vorige week op Kortrijk heeft opgelopen. Ook Tormin incasseerde toen een trap en moet herstellen. De Belder is out met een voetblessure. Taravel daarentegen sluit opnieuw bij de groep aan.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CLUCER | De voorbeschouwing van coach Storck

Op naar de derby! Benieuwd naar wat onze coach Bernd Storck deze week in zijn voorbeschouwing te vertellen had? Bekijk het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#MOUCER | "Deze kans moeten we grijpen!"

Op de wekelijkse persbabbel van Bernd Storck blikte onze coach positief & ambitieus vooruit naar Moeskroen-Cercle Brugge! Benieuwd naar wat hij te zeggen had? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | "More than a final"

Zaterdagavond om 20u staat de cruciale wedstrijd tegen KV Mechelen op het programma. Benieuwd naar wat onze coach Bernd Storck over de partij te zeggen heeft? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#EUPCER | Check hier de voorbeschouwing

Twee hoofdtopics kwamen tijdens de voorbeschouwende persconferentie van coach Bernd Storck deze week aan bod: de onverdiende nederlaag tegen Anderlecht en een sportieve vooruitblik naar het zaterdagtreffen in de Oostkantons tegen Eupen. Bekijk hieronder de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERAND | De voorbeschouwing van Bernd Storck

Zoals dat gebruikelijk is stond Bernd Storck ook deze week de pers, in aanloop naar Cercle Brugge-Anderlecht, te woord. Wat onze coach zoal te zeggen had? Dat bekijk je hieronder!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!