koop tickets online

Ontdek hier de voorbeschouwing en de selectie voor Cercle Brugge-Standard

Zondagavond staat de laatste thuiswedstrijd uit de reguliere competitie al op het programma. Niet zomaar een match, maar een echte topmatch tegen Standard. Daags voor dat treffen blikt coach Laurent Guyot dan ook vooruit naar het treffen tegen de Rouches:

Coach, we vallen onmiddellijk met de deur in huis: zondagavond komt Standard langs. Een echte topmatch?
 

“Inderdaad, er wacht ons opnieuw een uitdaging tegen een grote tegenstander. Begin dit seizoen nog werden ze uitgeschakeld door Ajax in de voorrondes voor de Champions League, en nu manifesteren ze zich ook nadrukkelijk als een niet te duchten kandidaat voor de titel. Ik hoop vooral dat we capabel zijn om te bevestigen wat we de eerste 80 minuten op KV Kortrijk lieten zien. Die eerste helft was voor mij de beste helft die we dit seizoen al gespeeld hebben en konden we onze vele kansen beter verzilveren, dan wonnen we de wedstrijd met enkele doelpunten verschil.”

Cerle Brugge KSV

Wat zijn de doelstellingen voor de rest van het seizoen?
 

“Onze eerste doelstelling dit seizoen was om ons te handhaven in eerste klasse. Hiervoor moesten we elke match spelen voor de punten. Nu is ons doel om Cercle een identiteit te geven door een manier van spelen te hanteren. Daarvoor zullen we kijken welke spelers iets kunnen bijdragen aan de ploeg om telkenmale progressie te maken. Ook gaan we zeker werken aan onze efficiëntie. Sint-Truiden, Zulte Waregem, Waasland Beveren en Oostende waren allemaal wedstrijden waar we punten verloren hebben door kansen niet af te werken.”  

Standard is een topploeg en tegen topploegen liep het dit seizoen al vaker mis, vooral dan in de eerste seizoenshelft. Daarna kwamen mooie overwinningen op Genk, thuis tegen Anderlecht en een punt tegen Club Brugge. Vind je dat de spelers daar uit hebben geleerd?
 

“Eerst en vooral was het pijnlijk om met zo’n cijfers te verliezen, maar dat was een fase waarheen we door moesten. Voor onze spelers was dit mentaal ook moeilijk, maar toch ben ik trots dat we deze resultaten tegen een toen ongeslagen Genk en thuis tegen Anderlecht hebben kunnen verwezenlijken. De enige wedstrijd waar ik niet tevreden was over de ingesteldheid van mijn spelers, en daar blijf ik bij, was de wedstrijd op Moeskroen. We hebben daarna echter de dagdagelijkse manier van werken binnen de groen-zwarte muren veranderd en daar zag ik toch wel al het resultaat van thuis tegen Oostende en op Kortrijk. Beide wedstrijden die we eigenlijk gewoon moesten winnen.”

De klassieke afsluiter, zijn er verrassingen uit de ziekenboeg?


“Hazard raakt niet fit na z’n blessure die hij vorige week op Kortrijk heeft opgelopen. Ook Tormin incasseerde toen een trap en moet herstellen. De Belder is out met een voetblessure. Taravel daarentegen sluit opnieuw bij de groep aan.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal: “Mijn spelers zijn gemotiveerd en gaan ervoor!”

Zaterdagavond staat de Brugse thuisderby op het programma! Na de interlandbreak dus meteen een grote klepper in Jan Breydel. De partij tegen de ‘buren’ wordt om 20u30 afgetrapt. Lees hieronder de voorbeschouwing van coach Mercadal en ontdek de selectie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Fabien Mercadal voor Cercle Brugge-Standard

Eindelijk! Na 6 weken intensieve voorbereiding opent Groen-Zwart zaterdagavond z’n nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd om 18u tegen Standard. In zijn voobeschouwing heeft coach Mercadal het niet alleen over de eerste thuiswedstrijd tegen de Rouches, hij kijkt ook even terug op wat een 6-weken durende voorbereiding was:

Coach: het was even wachten op versterking, heeft dit een groot effect gehad op de 6-weken durende voorbereiding?

Lees meer
Cerle Brugge KSV
José Jeunechamps: “We gaan geen vriendschappelijke wedstrijd tegemoet: we moeten er vol voor gaan.“

Zaterdagavond trekt Cercle Brugge naar de Freethiel waar om 20u Waasland Beveren wacht. Benieuwd naar de vooruitblik van coach José Jeunechamps? Lees ‘m hieronder!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!