koop tickets online

Ontdek hier de voorbeschouwing en de selectie voor Cercle Brugge-Standard

Zondagavond staat de laatste thuiswedstrijd uit de reguliere competitie al op het programma. Niet zomaar een match, maar een echte topmatch tegen Standard. Daags voor dat treffen blikt coach Laurent Guyot dan ook vooruit naar het treffen tegen de Rouches:

Coach, we vallen onmiddellijk met de deur in huis: zondagavond komt Standard langs. Een echte topmatch?
 

“Inderdaad, er wacht ons opnieuw een uitdaging tegen een grote tegenstander. Begin dit seizoen nog werden ze uitgeschakeld door Ajax in de voorrondes voor de Champions League, en nu manifesteren ze zich ook nadrukkelijk als een niet te duchten kandidaat voor de titel. Ik hoop vooral dat we capabel zijn om te bevestigen wat we de eerste 80 minuten op KV Kortrijk lieten zien. Die eerste helft was voor mij de beste helft die we dit seizoen al gespeeld hebben en konden we onze vele kansen beter verzilveren, dan wonnen we de wedstrijd met enkele doelpunten verschil.”

Cerle Brugge KSV

Wat zijn de doelstellingen voor de rest van het seizoen?
 

“Onze eerste doelstelling dit seizoen was om ons te handhaven in eerste klasse. Hiervoor moesten we elke match spelen voor de punten. Nu is ons doel om Cercle een identiteit te geven door een manier van spelen te hanteren. Daarvoor zullen we kijken welke spelers iets kunnen bijdragen aan de ploeg om telkenmale progressie te maken. Ook gaan we zeker werken aan onze efficiëntie. Sint-Truiden, Zulte Waregem, Waasland Beveren en Oostende waren allemaal wedstrijden waar we punten verloren hebben door kansen niet af te werken.”  

Standard is een topploeg en tegen topploegen liep het dit seizoen al vaker mis, vooral dan in de eerste seizoenshelft. Daarna kwamen mooie overwinningen op Genk, thuis tegen Anderlecht en een punt tegen Club Brugge. Vind je dat de spelers daar uit hebben geleerd?
 

“Eerst en vooral was het pijnlijk om met zo’n cijfers te verliezen, maar dat was een fase waarheen we door moesten. Voor onze spelers was dit mentaal ook moeilijk, maar toch ben ik trots dat we deze resultaten tegen een toen ongeslagen Genk en thuis tegen Anderlecht hebben kunnen verwezenlijken. De enige wedstrijd waar ik niet tevreden was over de ingesteldheid van mijn spelers, en daar blijf ik bij, was de wedstrijd op Moeskroen. We hebben daarna echter de dagdagelijkse manier van werken binnen de groen-zwarte muren veranderd en daar zag ik toch wel al het resultaat van thuis tegen Oostende en op Kortrijk. Beide wedstrijden die we eigenlijk gewoon moesten winnen.”

De klassieke afsluiter, zijn er verrassingen uit de ziekenboeg?


“Hazard raakt niet fit na z’n blessure die hij vorige week op Kortrijk heeft opgelopen. Ook Tormin incasseerde toen een trap en moet herstellen. De Belder is out met een voetblessure. Taravel daarentegen sluit opnieuw bij de groep aan.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Selectie en voorbeschouwing voor Zulte Waregem-Cercle Brugge

Zaterdagavond staat al de start van de terugronde van Play Off 2 op het programma. Om 20u trekt Cercle Brugge dan naar het Regenboogstadion waar Zulte Waregem ons opwacht. Coach Guyot blikt zoals gebruikelijk daags voordien vooruit naar de match: ontdek hier de voorbeschouwing en de selectie!

Coach: vorig weekend werd er thuis verloren van Kortrijk, hoe ziet de verdere Play Off 2 campagne van Cercle Brugge er nog uit?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Ik verwacht 2 ploegen die vol voor de drie punten zullen gaan“

Komende zaterdag wordt STVV partij gegeven in Jan Breydel. Om 20u staan de troepen van Laurent Guyot oog in oog met het team van Marc Brys. De groen-zwarte oefenmeester blikt dan ook graag vooruit naar het treffen van zaterdagavond: 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot selecteert 20 namen voor Cercle – Zulte Waregem

Zaterdagavond om 20u wordt op speeldag 4 van de Jupiler Pro League Cercle Brugge – Zulte Waregem afgetrapt in het Jan Breydelstadion. In aanloop naar dat treffen tegen de troepen van Francky Dury selecteerde coach Laurent Guyot 20 namen, met daarbij de uit blessure terugkerenden Abud Omar, Jérémy Taravel én Guévin Tormin! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek hier de selectie voor Antwerp - Cercle Brugge!

Zaterdagavond neemt Cercle Brugge het in en tegen Antwerp op tijdens speeldag 5 van de Jupiler Pro League. Om 20u wordt er afgetrapt op de Bosuil. In aanloop naar dat treffen selecteerde coach Laurent Guyot 19 spelers, ontdek de namen hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Trainingsschema 4-10 maart

Op naar zondag, op naar de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie vooraleer Play-Off 2 aanvangt. Komende zondag ontvangen we om 18u Standard de Liège in het Jan Breydelstadion. Een mooie sportieve affiche dus, we rekenen dan ook op onze fans om aanwezig te zijn! Raadpleeg hier het trainingsschema voor deze week:

Lees meer