koop tickets online

Ontdek hier de voorbeschouwing en de selectie voor Cercle Brugge-Standard

Zondagavond staat de laatste thuiswedstrijd uit de reguliere competitie al op het programma. Niet zomaar een match, maar een echte topmatch tegen Standard. Daags voor dat treffen blikt coach Laurent Guyot dan ook vooruit naar het treffen tegen de Rouches:

Coach, we vallen onmiddellijk met de deur in huis: zondagavond komt Standard langs. Een echte topmatch?
 

“Inderdaad, er wacht ons opnieuw een uitdaging tegen een grote tegenstander. Begin dit seizoen nog werden ze uitgeschakeld door Ajax in de voorrondes voor de Champions League, en nu manifesteren ze zich ook nadrukkelijk als een niet te duchten kandidaat voor de titel. Ik hoop vooral dat we capabel zijn om te bevestigen wat we de eerste 80 minuten op KV Kortrijk lieten zien. Die eerste helft was voor mij de beste helft die we dit seizoen al gespeeld hebben en konden we onze vele kansen beter verzilveren, dan wonnen we de wedstrijd met enkele doelpunten verschil.”

Cerle Brugge KSV

Wat zijn de doelstellingen voor de rest van het seizoen?
 

“Onze eerste doelstelling dit seizoen was om ons te handhaven in eerste klasse. Hiervoor moesten we elke match spelen voor de punten. Nu is ons doel om Cercle een identiteit te geven door een manier van spelen te hanteren. Daarvoor zullen we kijken welke spelers iets kunnen bijdragen aan de ploeg om telkenmale progressie te maken. Ook gaan we zeker werken aan onze efficiëntie. Sint-Truiden, Zulte Waregem, Waasland Beveren en Oostende waren allemaal wedstrijden waar we punten verloren hebben door kansen niet af te werken.”  

Standard is een topploeg en tegen topploegen liep het dit seizoen al vaker mis, vooral dan in de eerste seizoenshelft. Daarna kwamen mooie overwinningen op Genk, thuis tegen Anderlecht en een punt tegen Club Brugge. Vind je dat de spelers daar uit hebben geleerd?
 

“Eerst en vooral was het pijnlijk om met zo’n cijfers te verliezen, maar dat was een fase waarheen we door moesten. Voor onze spelers was dit mentaal ook moeilijk, maar toch ben ik trots dat we deze resultaten tegen een toen ongeslagen Genk en thuis tegen Anderlecht hebben kunnen verwezenlijken. De enige wedstrijd waar ik niet tevreden was over de ingesteldheid van mijn spelers, en daar blijf ik bij, was de wedstrijd op Moeskroen. We hebben daarna echter de dagdagelijkse manier van werken binnen de groen-zwarte muren veranderd en daar zag ik toch wel al het resultaat van thuis tegen Oostende en op Kortrijk. Beide wedstrijden die we eigenlijk gewoon moesten winnen.”

De klassieke afsluiter, zijn er verrassingen uit de ziekenboeg?


“Hazard raakt niet fit na z’n blessure die hij vorige week op Kortrijk heeft opgelopen. Ook Tormin incasseerde toen een trap en moet herstellen. De Belder is out met een voetblessure. Taravel daarentegen sluit opnieuw bij de groep aan.”

De selectie:
 

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Een overwinning plaatst Waasland Beveren op 8 punten, dát is onze motivatie“

Zaterdagavond sluit Cercle Brugge de heenronde van de Jupiler Pro League af met een thuiswedstrijd tegen Waasland Beveren. Om 20u30 beginnen de troepen van coach Laurent Guyot eraan. Ontdek hier de vooruitblik van onze coach!

“We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Natuurlijk is dat meestal zo na een overwinning, maar algemeen gezien ben ik tevreden over de inzet die mijn spelers hebben geleverd. Dat is ook nodig, want zaterdag. Het zal belangrijk zijn om tegen dit soort rechtstreekse tegenstanders punten te pakken, en dan zeker thuis. We willen absoluut winnen. We zijn ook op onze hoede, want Waasland Beveren is een ploeg die zich goed in deze competitie nestelt en de voorbije 3 uitwedstrijden niet verloor, met onder meer een knap gelijkspel op Club Brugge en KV Kortrijk.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing en selectie voor Lokeren-Cercle Brugge

Zondagavond sluit Cercle Brugge de reguliere competitie af met een uitwedstrijd bij Lokeren. Daags voor die confrontatie blikt coach Laurent Guyot zoals gebruikelijk vooruit naar het treffen: 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “Ons maximum geven om de fans te geven wat ze verdienen“

Zondag is het zover. Om 14u30 neemt Groen-Zwart het dan op tegen Blauw-Zwart. De match belooft alvast een echte kraker te worden, coach Guyot blikt dan ook overtuigend vooruit naar wat ongetwijfeld dé wedstrijd van het seizoen zal worden. Welkom bij de voorbeschouwing!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De 18-koppige selectie voor Cercle Brugge - Beerschot Wilrijk

Zonet maakte coach Laurent Guyot zijn 18-koppige selectie bekend voor het bekertreffen van woensdagavond tegen Beerschot Wilrijk. Ontdek hieronder welke spelers in actie komen tijdens onze eerste wedstrijd in de Croky Cup!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laurent Guyot: “bevestigen wat we tegen Lokeren toonden“

Zaterdagavond om 18u werkt Cercle Brugge op Sclessin de topper af tegen Standard de Liège. Na de 4 op 6 uit de voorbije wedstrijden trekt Groen-Zwart alvast met een goed gevoel naar De Vurige Stede. Coach Laurent Guyot liet zoals gebruikelijk zijn licht schijnen op de match, lees hier de voorbeschouwing! 

Lees meer