koop tickets online

Onze eregasten zaterdagavond: de jongens en meisjes van Ter Dreve!

Wie zaterdagavond afstemt voor Cercle Brugge-KV Mechelen, zal kunnen zien dat we échte eregasten als oplopertjes hebben voorzien. Het zijn 13 jongens en meisjes van Ter Dreve die aan de hand van hun Cerclehelden het terrein betreden. Het oplopen kadert in de duurzame samenwerking van Cercle Brugge en Bubao Ter Dreve.


Terwijl we de jongens en meisjes zaterdagavond in Jan Breydel verwelkomen, plannen we in de nabije toekomst ook activiteiten op de school in. Onze spelers die een training van de schoolploeg leiden bijvoorbeeld of ... misschien laten we wel andere dromen in vervulling gaan.

Groen-Zwart wil vanaf zaterdag een stevige steun zijn voor Ter Dreve, een school uit Sint-Michiels voor buitengewoon onderwijs voor kinderen met een matige en/of ernstige verstandelijke beperking. Twee op-en-top Brugse verenigingen, actief in een verschillende sociaal-culturele sector die samen maatschappelijke verantwoordelijkheid willen uitdragen én in de verf zetten: dat is de doelstelling van het partnership tussen Ter Dreve en Cercle Brugge.

Cercle Brugge wil meehelpen aan de ontwikkeling van minderheidsgroepen in de maatschappij. De communitywerking van Groen-Zwart heeft al vele jaren de doelstelling om verschillende lokale initiatieven te steunen. In het verleden leidde dat al tot succesvolle samenwerkingen met onder meer de vzw Oranje en De Sleutel. Nadat de communitywerking de voorbije seizoenen ietwat ongelukkig naar de achtergrond verdween, maakt Cercle Brugge er nu opnieuw volop werk van. Dat zorgde vorig seizoen al voor de invoering van een rookvrij Jan Breydelstadion – Cercle is tevens lid van Generatie Rookvrij – en recent nog startte Groen-Zwart het partnership op met de Stichting Me To You, waarbij de aandacht specifiek wordt gevestigd op de ondersteuning van leukemiepatiënten en wetenschappelijk onderzoek.

Jan De Wit, directeur van Bubao Ter Dreve: “We kunnen niet van alle kinderen dezelfde sterren maken. Maar …  we kunnen ze wel allemaal laten schitteren. Op deze wijze kijken we dagdagelijks naar onze kinderen en gaan we met hen aan de slag. De samenwerking met Cercle Brugge biedt voor ons dan ook mogelijkheden om hen meer kansen in de maatschappij te geven.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERKVM | Jullie verkozen Stef Peeters tot Man of the Match!

Met zijn winning goal tegen KV Mechelen verkozen jullie Stef Peeters tot Man of the Match! Onze middenvelder haalde het met 40% van de stemmen voor Dino Hotic (16,92%) & Marton Eppel (12,31%).

Proficiat Stef!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | Herbeleef de supportersvreugde dankzij onze Fancam!

De goals van Eppel, Hotic & Peeters zorgden ook voor heel wat euforie op de tribunes. Check hier de Fancam uit Cercle Brugge-KV Mechelen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | De persconferentie na de wedstrijd

Bernd Storck blikte uiteraard tevreden terug na de winst tegen KV Mechelen. Wat beide coaches exact te vertellen hadden tijdens de persconferentie kan je hieronder bekijken!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle wint met 3-2 van KV Mechelen

Cercle nam het op de 25ste speeldag thuis op tegen KV Mechelen. Al na twee minuten spelen kwam Cercle op voorsprong via Eppel. Niet lang daarna maakte Hotic er 2-0. KV Mechelen kon snel daarna milderen tot 2-1. In de 80e minuut bracht Van Damme Mechelen terug op gelijke hoogte. In de toegevoegde tijd zorgde Peeters voor de 3-2 en bezorgde Cercle zo de overwinning!

 

Na een hoekschop gooide Peeters meteen de bal voor doel. Eppel kreeg ruimte en kopte de bal in doel: 1-0 voor Cercle. Amper enkele minuten later was Groen-Zwart daar opnieuw. Hotic profiteerde van slecht uitverdedigen bij KV Mechelen en maakte er 2-0 van: een droomstart voor Cercle. Even later kwam Hotic tot bij Hoggas, maar zijn schot kraakte.

Maar ook aan de overkant ging het snel. Vanlerberghe trapte de bezoekers na 10 minuten op 2-1. Cercle kreeg opnieuw enkele kansen. Een schot van Hoggas werd weggebokst door Castro en even later ging een knal van diezelfde Fransman hoog over. Aan de overzijde ging het schot van De Camargo in het zijnet. Het laatste wapenfeit voor de rust was de kans op de 3-1 die Peeters miste na een voorzet van Hazard.

 

Bij het begin van de tweede helft ging een trap van Hotic hoog over. Ook een voorzet van de Bosniër raakte niet voorbij de verdediging van Mechelen. Er kwam minder doelgevaar van Cercle in de tweede dan in de eerste helft. Een schot vanaf de middenlijn van Hazard ging naast.

Met nog een kwartier te voetballen voerde Storck twee wissels door. Foster en Gory kwamen het veld op voor Hazard en Hotic. Van Damme zorgde 10 minuten voor tijd voor de gelijkmaker: 2-2. Een trap van Tainmont ging langs de eerste paal. De Belder mocht de laatste vijf minuten volmaken in de plaats van Hoggas. In de 91e minuut bracht Peeters Cercle terug op voorspong: 3-2! De drie punten bleven in het Jan Breydelstadion.

 

 

 

Cercle Brugge: Moser, Chatziisaias, Hazard, Peeters (76’ Foster), Hotic (76’ Gory), Coulibaly, Eppel, Hoggas (86’ De Belder), Dabila, Velkovski en Biancone.

KV Mechelen: Castro, Van Cleemput, Swinkels (46’ Van Damme), Hairemans, Kaya, De Camargo, Storm (63’ Togui), Schoofs, Corryn (74’ Tainmont), Peyre en Vanlerberghe.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERKVM | Stem nu op jouw Man of the Match!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!