koop tickets online

Onze voorbereiding op Waasland Beveren-Cercle

Na de interlandbreak trekt Cercle komende zaterdag naar Waasland Beveren op speeldag 13 van de Jupiler Pro League. Check hieronder ons trainingsprogramma voor deze week!

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: “Allemaal details beslissen deze wedstrijd”

“Ondanks dat we deze week trainden op stilstaande fases komen we snel achter. Je weet dat als dat gebeurt tegen een goed voetballende ploeg zoals RC Genk, het dan moeilijk wordt. Ik vond ons eigenlijk niet slecht spelen maar onze laatste pass ontbrak”, opende Vanderhaeghe z’n persconferentie. Na de 1-0 achterstand ging Ugbo na contact met een Genk verdediger neer in de zestien: “Ik heb de beelden teruggezien en ik vind het een duidelijke penaltyovertreding. Jammer dat hij ons niet werd toegewezen, want quasi onmiddellijk hierna komen we na een verdedigende fout van ons 2-0 achter. Zo ga je naar de rust toe en slik je ook nog een strenge rode kaart. Bij de eerste gele kaart voor Van Der Bruggen was er voorafgaand een duidelijke fout op Lopes die niet wordt gefloten. Over de fout op zich moet Hannes misschien minder intens de tackle inzetten, maar hij raakt niemand. Z’n tweede gele kaart vond ik wel terecht. Jammer, maar het waren allemaal details die ons de rekening hebben gepresenteerd. Ondanks de nederlaag vond ik ons over een volledige wedstrijd gezien wel moedig voor de dag komen, maar in de zone van de waarheid was er te weinig koelbloedigheid om iets te kunnen rapen vandaag.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Giulian Biancone: “Foutjes tegen teams als Genk betaal je cash“

Coach Vanderhaeghe koos ervoor om Biancone als linksachter uit te spelen en Vitinho naar rechts te verhuizen: “Mij stoort het niet om op de linkerflank te voetballen. Ik heb hier ook ervaring mee: tijdens de voorbereiding met AS Monaco onder andere, maar ook afgelopen woensdag in de bekermatch tegen Anderlecht viel ik als linksachter in. Of ik nu als centrale verdediger geposteerd wordt of aanvaller, dat maakt me weinig uit: ik zal me altijd voor de volle 100% geven.”

Met de nederlaag op Genk en de winst van Moeskroen tegen Standard zakt Cercle weg naar de 17e plaats in de ranking: “We wisten uiteraard voor aanvang van de match dat Moeskroen had gewonnen. We zijn enorm ontgoocheld dat we hier niks rapen, maar we moeten als team hier lessen uit trekken en vanaf nu vooruitkijken naar de volgende match. We moeten als team beter doen, vooral ook in het wedstrijdbegin. Je weet dat als je tegen teams van het kaliber zoals Genk speelt, je foutjes cash betaalt en dat is vandaag ook gebleken”, aldus een eerlijke, maar strijdvaardige Biancone. “Het is lang nog niet gedaan: we staan nu een punt achter Moeskroen, 3 achter op STVV. We geven niet op, never give up is dan ook ons strijdmotto. We respecteren onze waarden als Cerclespeler en gaan er de komende 4 finales alles aan doen om uit deze situatie te geraken.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Strahinja Pavlovic: “Onze reactie tijdens de tweede helft kwam te laat”

Een zichtbaar ontgoochelde Strahinja Pavlovic stond na de wedstrijd de pers te woord: “Je weet dat het moeilijk is om in Genk te moeten terugkomen na een dubbele achterstand en een rode kaart. Desondanks gaven we niet op en bleven we geloven in onze mogelijkheden. In de tweede helft speelden we ook beter. We moeten vooral naar onszelf kijken: nog 4 finales te gaan, 4 wedstrijden waarin we alles gaan geven om in de competitie te blijven. We blijven vechten.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle kan 2-0 niet ophalen in Genk

Cercle moest op 5 wedstrijden van het einde van de competitie in de Luminus Arena in Genk op bezoek bij de 3de in de stand. Onuachu en Ito toonden de kwaliteiten van de nummer 3 en zorgden voor een 2-0 ruststand. Tegen een tienkoppig Cercle kende Genk weinig problemen om die tussenstand ook aan het einde over de streep te trekken.

Coach Vanderhaeghe zette na de bekerwedstrijd enkele nieue spelers in de basis, in vergelijking met de zege tegen Waasland Beveren een week eerder. Op het middenveld kreeg Van der Bruggen een basisplaats.

Genk begon flitsend en zette Cercle meteen onder druk. Al in de 10de minuut leverde dat het openingsdoelpunt op. Na een vrijschop van Bongonda was het Onuachu die de bal voorbij Didillon kopte. Cercle moest aan de bak, maar het knokte zich weer in de wedstrijd en Ugbo werd aangetikt in de zestien. Te licht voor een strafschop oordeelde de ref. Op de tegenaanval scoorde Genk zijn 2de, halfweg de 1ste helft. Ito kon in de rug van Pavlovic duiken en met een gekruist schot stond het 2-0.

Tot overmaat van ramp, mocht Hannes Van der Bruggen al na 40 minuten richting kleedkamer trekken na zijn 2de gele kaart.

Yves Vanderhaeghe bracht na rust Anthony Musaba tussen de lijnen voor Denkey. Groen-Zwart trok opnieuw naar voor. Ook met een man minder bleef het onverminderd zoeken naar een aansluitingstreffer, maar het miste scherpte in de zone van de waarheid en doelman Vandevoordt kende een rustige avond bij de thuisploeg.

Gaandeweg had Cercle de meeste krachten verspeeld en kon Genk het spel weer naar zich toe trekken. Het kreeg nog enkele kansen, maar Munoz, Dessers en Ito kregen hun pogingen niet meer voorbij Didillon die nog enkele goede reddingen uit zijn mouw schudde.

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt - Arteaga, Lucumi, Cuesta, Munoz - Heynen, Thorsvedt (79' Toma), Hrosovsky- Bongonda, Ito en Onuachu (66' Dessers)

Opstelling Cercle: Didillon – Biancone, Marcelin (79' Vanhoutte), Bates, Pavlovic, Vitinho – Van Der Bruggen, Da Silva Lopes, Deman (69' Hoggas) – Denkey (46' Musaba), Ugbo (79' Hotic)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Op naar Genk!

Nog enkele uren te gaan vooraleer de bal rolt in Genk-Cercle Brugge. De heenmatch, die herinneren we ons nog. Tijd om te reageren!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!