koop tickets online

Open supportersoverleg groot succes!

Woensdagavond nodigde Cercle Brugge de supporters uit voor een open overleg in de sfeervolle, vernieuwde Cerclepub. Een 80-tal aanwezigen kregen van voorzitter Frans Schotte en bestuurder Vincent Goemaere een antwoord op de vooraf ingezonden vragen. Voor de sportieve werking waren coach Bernd Storck en sportief adviseur Igor Korneev aanwezig en Marc Vanmaele vervolledigde het panel als algemeen coördinator.

Cerle Brugge KSV

Vincent Goemaere nam de intro voor zijn rekening en stak de hand meteen in eigen boezem. Tijdens de moeilijke periode waar Cercle door moest is de communicatie niet altijd even ideaal verlopen. Het bestuur gaf te kennen dat het vaker overleg wil met de supporters en dat het daarbij wil luisteren en ook beslissingen wil duiden.

Ook coach Bernd Storck nam even het woord. Hij gaf aan blij te zijn om Cercle te coachen. Hij koos bewust voor deze uitdaging na enkele goede gesprekken met het bestuur. Vervolgens ging hij ook even in op zijn eerste weken bij de Vereniging. Hij zag al heel veel zaken in de goede richting veranderen door het harde werk. Zowel op fysiek vlak, maar ook aan de infrastructuur en aan het team werd hard gewerkt. Werken met een jong team is niet altijd makkelijk, maar iedereen weet wat hij moet doen. De belangrijke uitwedstrijd bij Waasland Beveren van komend weekend wordt dan ook, terwijl de internationals stapsgewijs terugkomen, intens voorbereid.

Cercle en Monaco

Na de introductie was het tijd om in te gaan op de vragen van de supporters. Moderator Louis-Philippe Depondt had de ingezonden vragen in enkele topics ingedeeld en stak meteen van wal met de vragen over de samenwerking tussen Cercle en Monaco.

Bestuurder Vincent Goemaere gaf aan dat de samenwerking met Monaco belangrijk is voor Cercle in het hedendaagse voetbal. Niet alleen het financiële aspect was daarbij belangrijk, maar ook de expertise en knowhow van Monaco was en is noodzakelijk. Monaco is ambitieus met Cercle en wil ook absoluut vooruit.  Ook met de eigen jeugd, die zeker een belangrijke rol heeft. Maar we moeten ook Cercle blijven en de voetjes op de grond houden. Monaco is hoofdaandeelhouder bij Cercle en zal niet zomaar vertrekken. Geruchten die daarover de ronde doen zijn absoluut onwaar. Zelfs een degradatie zal daar niets aan veranderen.

"Of Monaco bepaalt wie in de basiself staat," vroeg daaropvolgend een supporter. Bernd Storck reageerde daarop heel duidelijk: "wie mij kent, waar dat ik daar nooit in zou meegaan. We hebben een ruime kern, maar enkel de beste 11 spelen, dat is de enige optie die we hebben om in 1A te blijven." Daarop verder bouwend gaf de trainer ook te kennen dat het project zeker spelers van Monaco bevat (6 spelers zijn vandaag gehuurd uit het Prinsdom), maar evenzeer eigen getalenteerde jongens die Cercle op vandaag al helpen, en ook in de toekomst hun kans zullen moeten grijpen.

Cerle Brugge KSV

Groen-Zwart moet werken met de middelen die het heeft, en de jeugd is daar één onderdeel van. Daarom gaf onze coach tijdens de voorbije weken ook een presentatie aan de jeugdtrainers van de bovenbouw. Uiteraard wil hij graag hebben dat de beloften (en bij uitbreiding de volledige bovenbouw) op eenzelfde wijze trainen en spelen als de A-kern, maar dat is op korte termijn niet realistisch.

Igor Korneev kwam rechtstreeks uit Monaco voor het overleg en gaf toe dat ze liever met minder gehuurde spelers zouden werken. Eén van de doelstellingen in de samenwerking is om meer jonge talenten aan te trekken om daarna met een meerwaarde te verkopen.

Cerle Brugge KSV

De keuze voor Bernd Storck al coach is gemaakt omdat hij aan alle details werkt en capabel is om dat samen met zijn staf over te brengen op de jonge groep. Hij doet dat met videobeelden, presentaties, individuele gesprekken, enzovoort. Veel spelers hebben nog nooit op die manier gewerkt, en het is niet makkelijk om dat over te brengen naar een groep.

Visie en toekomstplannen

De eerste vraag van dit topic was natuurlijk of het bestuur verder wilde met de trainer en de trainer met Cercle. Igor Korneev maakte meteen duidelijk dat hij heel graag werk wil maken van dat gesprek. Bernd Storck op zijn beurt voelt zich goed bij Cercle.

Jeugd

De jeugd is zeer belangrijk voor Cercle, gaf Vincent Goemaere te kennen. Dat was in het verleden zo en dat zal evengoed zo zijn in de toekomst. Frans Schotte vulde aan dat het belang voor de jeugd ook in sterke mate afhankelijk is van een trainer die hiervoor zijn nek wil uitsteken.

Coach Bernd Storck had het eerder in zijn uitleg al ruim gehad over de jeugd. Hij wilde daar nog aan toevoegen dat op termijn de trainers van elke jeugdploeg met dezelfde filosofie zouden moeten werken, maar dat dit enkel op termijn haalbaar is. De trainer kreeg applaus van de aanwezigen voor de manier waarop hij Calvin Dekuyper en Thibo Somers de kans gaf om zich te ontplooien, maar hij bleef zelf bescheiden met de opmerking: "daarvoor moet je me niet bedanken, dat is mijn job."

Het niet-sportieve

Afsluitend waren er nog enkele opmerkingen over de omkadering. Algemeen coördinator Marc Vanmaele stak van wal met de mededeling dat er op korte termijn een commercieel manager zal worden aangesteld. Cercle groeit op extra-sportief vlak met enkele nieuwe medewerkers maar ook op diverse andere vlakken, zoals sponsoring.

Cerle Brugge KSV

Supporters uit de Noord en de Oost krijgen momenteel geen toegang tot het logegebouw. Daarvan is het management zich bewust. Die keuze werd gemaakt om de beleving voor zoveel mogelijk doelgroepen optimaal te maken, maar op dit moment zijn er onvoldoende ruimtes beschikbaar.

Als laatste werden ook nog de vele vrijwilligers van VAK 213, die afgelopen zomer samen met Cercleboys Vierwegen bergen werk hebben verzet om de Cerclepub te vernieuwen, door het bestuur bedankt voor de vele inspanningen. De pub moet voor zoveel mogelijk supporters de trekpleister zijn voor & na een wedstrijd en daarom is ervoor gekozen om het eerste uur na de match de muziek op de achtergrond te houden. Na een uur gaat het volume wel de hoogte in om de avond feestelijk te kunnen afsluiten.

Een constructief en geslaagd supportersoverleg werd zo op een positieve manier afgesloten.

 

(Tom Grammens)


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stem op jouw Goal of the Season tot dusver!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Lang leve de zorg!

Met onderstaand bericht pakt VAK213, het overkoepelende supportersorgaan voor alle sfeergroepen uit de Noordtribune, vandaag uit op sociale media. Het bericht verwijst naar de boodschappen 'lang leve de zorg' en 'jullie werk houdt ons sterk' die sinds vannacht aan de ingangen pronken van het AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge. Een prachtig en krachtig initiatief van onze supportersgroepen om alle zorgverleners en iedereen die zich inzet om hulpbehoevigen te helpen, een motiverend en symbolisch schouderklopje te geven.

Cercle Brugge is dan ook enorm trots op deze spontane, positieve en motiverende supportersactie en wil met dit bericht graag iedereen die helpt helpen enorm bedanken voor hun tomeloze inzet en steun.

WE BEAT AS ONE!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!