koop tickets online

Praatje met een speler - Arne Cassaert


“Hopen op een droom die uitkomt”


Op dinsdag 19 november ondertekende Cerclebelofte Arne Cassaert (centrale verdediger) een semi-profcontract bij Cercle.  Het bewijst nogmaals dat Groen-Zwart wel degelijk oog heeft voor de jeugd(werking).  Arne mocht niet alleen op dinsdag zijn contract ondertekenen, op zaterdag maakte hij tevens zijn eerste selectie mee in de Jupiler Pro League. Dat “namen” voor hem van geen tel zijn, onderschreef onze nieuwe coach, Bern Storck, opnieuw.

Voor de supporters die de Beloften, of eerder de jeugdreeksen, niet goed volg(d)en, ben je een onbekende.  Breng wat licht in die duisternis.

Ik ben negentien jaar, geboren in Torhout en woon te Kortemark.  In Kortemark ben ik gestart met voetballen en vervolgens drie jaar Roeselare. Sinds de U12 speel ik bij Cercle Brugge. Qua studies volg ik aan de Gentse universiteit de richting kiné.

Hoe kwam je bij Cercle terecht?

Ik was gescout en Marc Van Opstaele is op gesprek gekomen bij mij thuis.  Dit klonk goed en zo ben ik heel wat jaren geleden langs de groene zijde van Olympia beland.

Het semi-profcontract, was dat een verrassing voor jou?

Ik had reeds de voorbereiding van het seizoen met de A-kern meegemaakt.  Ik mocht ook mee op stage naar Hoenderloo.  Daarna kwam ik terug bij de Beloften.  Bij de recente oefenwedstrijd tegen Zulte-Waregem, tijdens de interlandbreak, ontbraken er enkele internationals, waaronder Dabila (die op eenzelfde positie speelt, nvdr), en toen heb ik mijn kans gekregen. Daarna mocht ik terug meetrainen met de A-ploeg.  Dat ik een contract kreeg was wel een verrassing.  Ik was vanzelfsprekend zeer tevreden.  Het contract loopt tot eind volgend seizoen met een optie voor nog een jaar.
 

Cerle Brugge KSV

Nadat je op dinsdag je contract ondertekende zat je op zaterdag meteen in de selectie voor de belangrijke wedstrijd op W.-Beveren?

Ook dat was vanzelfsprekend een verrassing.  Op vrijdag moesten de beloften fysieke testen afleggen in het ziekenhuis.  Ook ik dus.  De coach vroeg om die voor mij te verplaatsen.  Op dat moment hoopte ik heimelijk op een selectie.  Ik was natuurlijk zeer blij dat die selectie ook effectief gebeurde.

Meetrainen met de A-kern en je studies aan de unief.  Is dit combineerbaar?

Het is een zware combinatie en het vergt veel planning.  Als je alles goed plant, lukt dit wel.  Op school hebben we veel faciliteiten waarbij we bv. examens kunnen verplaatsen. Goed plannen en op geregelde tijdstippen studeren.  Daar komt het op aan.

Het is ondertussen duidelijk dat mijnheer Storck kansen aan de jeugd geeft?

Ik heb ook dat gevoel.  Ik denk dat dit alleen maar positief kan zijn.  Cercle stond er steeds voor bekend om de jeugd kansen te geven.  Dit geeft opnieuw een positieve uitstraling voor Groen-Zwart.  Het kan ook een aantrekkingsfactor zijn voor andere getalenteerde jeugdspelers die zien dat de doorstromingsmogelijkheid er effectief is bij Cercle.
Ook voor de andere spelers die tot de Beloftenkern behoren is het motiverend om zien dat als je er voor werkt, de kans er is dat de beloning volgt.

Je hoopt wellicht om buiten de recente selectie ook nog eens effectief te mogen aantreden?

Dat is het doel van iedereen hé.  Mocht ik mogen spelen zou dit geweldig zijn. Dat zou een droom zijn die uitkomt.

We hopen het met jou, Arne.

 

(Georges Debacker)
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Charlotte Hoeman

In de catacomben van Jan Breydel vinden we slechts één vrouw terug. Het betreft diëtiste Charlotte Hoeman. Een diëtiste in de medische staf? Jawel. Voeding is een zeer voornaam aspect in het leven van een sportman/vrouw. Vandaar dat Charlotte bepaalt wat de spelers eten en ze maakt o.a. ook de sportdrankjes voor hen klaar.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Dany Verlinden

Twee jaar geleden “spoelde” Dany Verlinden aan langs de groene kant van Jan Breydel.  Enigszins een verrassing want de Europese recordhouder (zie verder) bracht het grootste deel van zijn carrière langs de noordelijke kant van het stadion door.  Her en der was er wat gemor in de groene gelederen, maar het stormpje ging al snel liggen en ondertussen voelt Dany zich hier goed thuis.
Tijd voor een gesprekje dus.

Dany, je kende slechts drie ploegen (jeugdwerking inclusief) in je actieve carrière, als profvoetballer zelfs slechts twee.  Je bent behoorlijk honkvast?

Ik startte met voetballen bij de jeugd van Ourodenburg en vervolgens vanaf mijn twaalf jaar bij Lierse waar ik alle jeugdrangen doorliep en in de A-kern terechtkwam.  Ik bleef bij Lierse tot mijn 25e, waarna ik in 1988 vertrok naar Club.  Daar speelde ik tot 2004.  Van 2004 tot 2011 bleef ik er als keeperstrainer.
Honkvast?  Nu, dat was wel zo in die tijd.  Je was als speler eigendom van de ploeg en de spelers bleven ook langer bij die ploeg.  Er gebeurden wel transfers, maar toch heel wat minder als nu.  Nu ben je vrij als je einde contract bent en ga je waar je wilt.  Dat was vroeger bij ons niet het geval.

Je palmares is niet min.  Vijf maal kampioen, vijf maal Bekerwinnaar, tien maal Supercupwinnaar en tweemaal “keeper van het jaar”.  Maar ondanks dat palmares heb je maar één “cap” als Rode Duivel?

Op dat ogenblik was er een generatie van heel goede jonge, en iets minder jonge, keepers.  Vande Walle, Preud’homme, De Wilde, Bodart, noem maar op.  Als je in die generatie valt is het vaak moeilijk.  De bondscoach moet keuzes maken.  Je hebt er immers maar één in doel en één op de bank nodig.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!