koop tickets online

Praatje met een speler - Arne Cassaert


“Hopen op een droom die uitkomt”


Op dinsdag 19 november ondertekende Cerclebelofte Arne Cassaert (centrale verdediger) een semi-profcontract bij Cercle.  Het bewijst nogmaals dat Groen-Zwart wel degelijk oog heeft voor de jeugd(werking).  Arne mocht niet alleen op dinsdag zijn contract ondertekenen, op zaterdag maakte hij tevens zijn eerste selectie mee in de Jupiler Pro League. Dat “namen” voor hem van geen tel zijn, onderschreef onze nieuwe coach, Bern Storck, opnieuw.

Voor de supporters die de Beloften, of eerder de jeugdreeksen, niet goed volg(d)en, ben je een onbekende.  Breng wat licht in die duisternis.

Ik ben negentien jaar, geboren in Torhout en woon te Kortemark.  In Kortemark ben ik gestart met voetballen en vervolgens drie jaar Roeselare. Sinds de U12 speel ik bij Cercle Brugge. Qua studies volg ik aan de Gentse universiteit de richting kiné.

Hoe kwam je bij Cercle terecht?

Ik was gescout en Marc Van Opstaele is op gesprek gekomen bij mij thuis.  Dit klonk goed en zo ben ik heel wat jaren geleden langs de groene zijde van Olympia beland.

Het semi-profcontract, was dat een verrassing voor jou?

Ik had reeds de voorbereiding van het seizoen met de A-kern meegemaakt.  Ik mocht ook mee op stage naar Hoenderloo.  Daarna kwam ik terug bij de Beloften.  Bij de recente oefenwedstrijd tegen Zulte-Waregem, tijdens de interlandbreak, ontbraken er enkele internationals, waaronder Dabila (die op eenzelfde positie speelt, nvdr), en toen heb ik mijn kans gekregen. Daarna mocht ik terug meetrainen met de A-ploeg.  Dat ik een contract kreeg was wel een verrassing.  Ik was vanzelfsprekend zeer tevreden.  Het contract loopt tot eind volgend seizoen met een optie voor nog een jaar.
 

Cerle Brugge KSV

Nadat je op dinsdag je contract ondertekende zat je op zaterdag meteen in de selectie voor de belangrijke wedstrijd op W.-Beveren?

Ook dat was vanzelfsprekend een verrassing.  Op vrijdag moesten de beloften fysieke testen afleggen in het ziekenhuis.  Ook ik dus.  De coach vroeg om die voor mij te verplaatsen.  Op dat moment hoopte ik heimelijk op een selectie.  Ik was natuurlijk zeer blij dat die selectie ook effectief gebeurde.

Meetrainen met de A-kern en je studies aan de unief.  Is dit combineerbaar?

Het is een zware combinatie en het vergt veel planning.  Als je alles goed plant, lukt dit wel.  Op school hebben we veel faciliteiten waarbij we bv. examens kunnen verplaatsen. Goed plannen en op geregelde tijdstippen studeren.  Daar komt het op aan.

Het is ondertussen duidelijk dat mijnheer Storck kansen aan de jeugd geeft?

Ik heb ook dat gevoel.  Ik denk dat dit alleen maar positief kan zijn.  Cercle stond er steeds voor bekend om de jeugd kansen te geven.  Dit geeft opnieuw een positieve uitstraling voor Groen-Zwart.  Het kan ook een aantrekkingsfactor zijn voor andere getalenteerde jeugdspelers die zien dat de doorstromingsmogelijkheid er effectief is bij Cercle.
Ook voor de andere spelers die tot de Beloftenkern behoren is het motiverend om zien dat als je er voor werkt, de kans er is dat de beloning volgt.

Je hoopt wellicht om buiten de recente selectie ook nog eens effectief te mogen aantreden?

Dat is het doel van iedereen hé.  Mocht ik mogen spelen zou dit geweldig zijn. Dat zou een droom zijn die uitkomt.

We hopen het met jou, Arne.

 

(Georges Debacker)
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Maria Blontrock

Beheerraadslid vzw

Onvermoeibaar


81 is ze reeds, maar nog steeds in vuur en vlam voor Groen en Zwart.  De titel “Beheerraadslid vzw” doet haar eigenlijk een tekort aan want… ze is (nog steeds) zo veel meer.
De geschiedenis herschrijven (of willen vergeten), wat tegenwoordig blijkbaar mode is, doen wij niet, vandaar dat we in het eerste deel van dit artikel teruggrijpen naar een interview van voor 18 jaar (maart 2002), afgenomen door toenmalig SHOT-medewerker Olivier Ryde, toen Maria als eerste vrouw toetrad tot de beheerraad van Cercle.  Vervolgens pikken we in op de “actuele Maria”, hoewel zij, op enkele jaartjes op de teller  na, niet veranderd is…

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welkom bij de Cerclefamilie, Consea!

Het logo van de immo-, verzekerings- en beleggingsmakelaar Consea, met twee kantoren in Aalter en Maldegem, zal al zeker de komende twee seizoenen op het shirt van Cercle prijken. Om onze kersverse partner aan jullie voor te stellen, hebben we onderstaande video in petto!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Chloë Goetinck

Psychologe

Het aanstaande seizoen treedt de Cerclejeugd terug aan bij Elite 1.  D.w.z. bij de twaalf beste jeugdopleidingen van het land, en kunnen ze zich terug met de besten meten.  In een vorig artikel schreef ik reeds dat het begrip “jeugdwerking” wel snel kan uitgesproken worden, maar dat er heel wat achter schuilt.  Dat het Cercle menens is met de jeugdwerking en dat dit behoorlijk ver kan gaan, bewijst de op til zijnde samenwerking met een externe psychologe.  
SHOT is graag snel bij de pinken, en nog vooraleer de exacte taakomschrijving van Mevr. Goetinck duidelijk gespecifieerd is, gingen we alvast bij haar even ons oor te luisteren leggen.   Daar de overheid ondertussen een aantal corona maatregelen afzwakte, werd dit het eerste “live” SHOT interview sinds maanden.  Chloë en ikzelf nestelden ons op een zondagmorgen op een Brugs terras (de lokale economie steunen hé) en ik liet deze intelligente  spraakwaterval haar ideeën spuien en een beetje haar ziel en leven blootleggen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Shot blikt terug ... Europees verhaal

In Het Nieuwsblad van woensdag 1 juli laatstleden verscheen een mooi, uitgebreid artikel over de eerste wedstrijd van Johan Cruyff bij FC Barcelona.  We schrijven 5 september 1973.  De tegenstander: Cercle Brugge! De journalist laat enkele Cerclespelers van destijds aan het woord en omschrijft levendig het gebeuren.  De omschrijving “De meest prestigieuze oefenwedstrijd uit het Belgisch voetbal” laten we ons welgevallen.  Welke Belgische ploeg speelde immers ooit een oefenwedstrijd voor 92.000 toeschouwers?
Naast het feit dat onze toenmalige goallie, Patrick Albert, zich verslikt in het aantal beschikbare plaatsen in het toenmalig Edgard De Smedtstadion en al zeker over de afwezigheid van een zittribune… viel mij voornamelijk, in de overigens anders correcte tekst, volgende zin op na de tekst dat Cercle vijf jaar voordien nog in derde afdeling aantrad: “Laat staan dat het al ooit Europees heeft gespeeld”.

Nou moe, dat deden we destijds ettelijke malen.  Na een opmerking mijnentwege verontschuldigde hij zich voor deze kleine misstap, waarbij hij zich enkel gebaseerd had op de door de UEFA georganiseerde tornooien vanaf de jaren vijftig.

Zand er over dus, maar wij geven u toch graag even die historiek van het vooroorlogse Europese Cerclepalmares mee, zoals het verscheen in het boek “115 jaar Cercle Brugge in een notendop” (nog steeds verkrijgbaar in de shop).  Dit komt voor in hoofdstuk 17, geschreven door medeauteur Marnix Knockaert.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!