koop tickets online

Praatje met een speler - Arne Cassaert


“Hopen op een droom die uitkomt”


Op dinsdag 19 november ondertekende Cerclebelofte Arne Cassaert (centrale verdediger) een semi-profcontract bij Cercle.  Het bewijst nogmaals dat Groen-Zwart wel degelijk oog heeft voor de jeugd(werking).  Arne mocht niet alleen op dinsdag zijn contract ondertekenen, op zaterdag maakte hij tevens zijn eerste selectie mee in de Jupiler Pro League. Dat “namen” voor hem van geen tel zijn, onderschreef onze nieuwe coach, Bern Storck, opnieuw.

Voor de supporters die de Beloften, of eerder de jeugdreeksen, niet goed volg(d)en, ben je een onbekende.  Breng wat licht in die duisternis.

Ik ben negentien jaar, geboren in Torhout en woon te Kortemark.  In Kortemark ben ik gestart met voetballen en vervolgens drie jaar Roeselare. Sinds de U12 speel ik bij Cercle Brugge. Qua studies volg ik aan de Gentse universiteit de richting kiné.

Hoe kwam je bij Cercle terecht?

Ik was gescout en Marc Van Opstaele is op gesprek gekomen bij mij thuis.  Dit klonk goed en zo ben ik heel wat jaren geleden langs de groene zijde van Olympia beland.

Het semi-profcontract, was dat een verrassing voor jou?

Ik had reeds de voorbereiding van het seizoen met de A-kern meegemaakt.  Ik mocht ook mee op stage naar Hoenderloo.  Daarna kwam ik terug bij de Beloften.  Bij de recente oefenwedstrijd tegen Zulte-Waregem, tijdens de interlandbreak, ontbraken er enkele internationals, waaronder Dabila (die op eenzelfde positie speelt, nvdr), en toen heb ik mijn kans gekregen. Daarna mocht ik terug meetrainen met de A-ploeg.  Dat ik een contract kreeg was wel een verrassing.  Ik was vanzelfsprekend zeer tevreden.  Het contract loopt tot eind volgend seizoen met een optie voor nog een jaar.
 

Cerle Brugge KSV

Nadat je op dinsdag je contract ondertekende zat je op zaterdag meteen in de selectie voor de belangrijke wedstrijd op W.-Beveren?

Ook dat was vanzelfsprekend een verrassing.  Op vrijdag moesten de beloften fysieke testen afleggen in het ziekenhuis.  Ook ik dus.  De coach vroeg om die voor mij te verplaatsen.  Op dat moment hoopte ik heimelijk op een selectie.  Ik was natuurlijk zeer blij dat die selectie ook effectief gebeurde.

Meetrainen met de A-kern en je studies aan de unief.  Is dit combineerbaar?

Het is een zware combinatie en het vergt veel planning.  Als je alles goed plant, lukt dit wel.  Op school hebben we veel faciliteiten waarbij we bv. examens kunnen verplaatsen. Goed plannen en op geregelde tijdstippen studeren.  Daar komt het op aan.

Het is ondertussen duidelijk dat mijnheer Storck kansen aan de jeugd geeft?

Ik heb ook dat gevoel.  Ik denk dat dit alleen maar positief kan zijn.  Cercle stond er steeds voor bekend om de jeugd kansen te geven.  Dit geeft opnieuw een positieve uitstraling voor Groen-Zwart.  Het kan ook een aantrekkingsfactor zijn voor andere getalenteerde jeugdspelers die zien dat de doorstromingsmogelijkheid er effectief is bij Cercle.
Ook voor de andere spelers die tot de Beloftenkern behoren is het motiverend om zien dat als je er voor werkt, de kans er is dat de beloning volgt.

Je hoopt wellicht om buiten de recente selectie ook nog eens effectief te mogen aantreden?

Dat is het doel van iedereen hé.  Mocht ik mogen spelen zou dit geweldig zijn. Dat zou een droom zijn die uitkomt.

We hopen het met jou, Arne.

 

(Georges Debacker)
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CHACER | Dabila in 19-koppige selectie!

19 spelers vertrokken zopas, na de laatste afsluitende middagtraining op Cercle, op afzondering naar een hotel in de buurt van Charleroi. Wie na blessureleed opnieuw z'n opwachting in de selectie maakt, is Yves Dabila! Ook Alimami Gory is opnieuw helemaal fit nadat hij vorig weekend vroegtijdig naar de kant moest. Ontdek alle namen hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CHACER | "Onze verantwoordelijkheid? Er staan voor de supporters!"

Wat onze coach Bernd Storck deze week op de voorbereidende persconferentie te zeggen had, bekijk je hier! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
MD-2: Update vanop training

De laatste rechte lijn naar Charleroi-Cercle Brugge is ingezet! Vrijdagnamiddag trekken de spelers op afzondering naar Charleroi waar in alle rust het treffen tegen de Carolo's tot in de puntjes zal worden voorbereid. Nu de trainingsweek al goed gevorderd is, kunnen we volgende stand van zaken opmaken:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reserveer nu voor Cercle Brugge-Zulte Waregem

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2019 nemen we het op tegen Zulte Waregem. Op zaterdag 21 december ontvangt Groen-Zwart dan Essevee om 20u in Jan Breydel. Reserveer nu jouw feestmaaltijd in Jan Breydel, net vooraleer de feestdagen van start gaan!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Test je kennis over #ChaCer en win een VIP experience tijdens #CerZwa!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!