koop tickets online
Shot-online 11/12/2018
Napoleon Games

Ontvang tot € 500 free bets bij Napoleon Sports & Casino.

Praatje met een speler - Serge Gakpé

Op de dag van de vrijwilliger had ik in de statige beheerraadzaal van Cercle Brugge een interview met Serge Gakpé.  Serge ontpopte zich tot een aangename en enthousiaste gesprekspartner.  Met zijn 31 lentes heeft hij er al een goed gevulde carrière op zitten.  Bovendien is hij een speler die eerder naar boven kijkt, dan naar beneden.  Al nuanceert hij het toch wel snel door te stellen dat het behoud de eerste bezorgdheid is en dat daarna PO I misschien in het vizier komt.  Het relaas van een aangenaam gesprek.  

‘Mooie wedstrijden in het verschiet’


Serge, je bent met je 31 jaar één van de meest ervaren spelers bij groen-zwart.  Je kwam al relatief vroeg bij AS Monaco terecht?

"Ja dat klopt.  Ik groeide op in Bondy, een gemeente in de buurt van Parijs.  Het was dan ook de logica zelve dat ik bij een lokaal voetbalteam debuteerde.  In 2001, ik was toen veertien jaar, werd ik opgemerkt door de scouts van AS Monaco.  Ik trok dan ook op die leeftijd naar het ‘Centre de Formation’ van Monaco.  Dat was een grote stap, maar tegelijk ook een kans die ik niet kon laten liggen.  De overstap heb ik me op geen enkel moment beklaagd."

Cerle Brugge KSV

"Ik doorliep alle jeugdreeksen bij AS Monaco en werd ook opgeroepen voor de Franse nationale jeugdreeksen.  Ik speelde wedstrijden voor Frankrijk vanaf de U16 tot en met de beloften.  In 2009 besliste ik om uit te komen voor de Togolese nationale ploeg, aangezien ik de dubbele nationaliteit heb.  Vorig jaar beëindigde ik mijn internationale carrière."  

Je werd ook prof bij Monaco?

"Inderdaad.  In 2005 tekende ik een profcontract en begin 2006 debuteerde ik in het eerste van AS Monaco.  Het seizoen 2006-2007 moest het seizoen van de doorbraak worden.  Ik speelde een goede eerste seizoenshelft.  Ik scoorde regelmatig en kon ook vaak beslissend zijn voor de ploeg.  Het tweede deel van het seizoen verliep echter minder goed.  Verschillende blessures hielden me aan de kant.  Ook het seizoen daarop kon ik niet fit beginnen.  Ik werkte hard om terug te keren en toen besliste men om mij een jaartje bij de reserves te stallen.  Ik kon er opnieuw ritme opdoen en bovendien hielp ik toen mee de degradatie te vermijden.  Het seizoen 2009-2010 verliep moeilijk.  Er was een nieuwe trainer en ik werd uitgeleend aan Tours in de Ligue 2.   Ik vond er mijn ritme terug en na dat seizoen keerde ik terug naar Monaco.  Maar ik geraakte niet verder dan de bank.  Ik besloot naar FC Nantes te trekken."
 

Cerle Brugge KSV

Tijdens die periode bij Nantes werd je ook even uitgeleend aan een Belgische club?  

"Inderdaad, ik heb al ervaring in België.  In 2012 werd ik uitgeleend aan Standard Luik.  Het was een leuke periode.  Ik herinner me dat we toen ook Europees erg goed speelden.  De trainer was toen José Riga en José Jeunechamps (tegenwoordig assistent bij Cercle) was daar toen ook actief.  Ik speelde uiteindelijk van 2011 tot 2015 bij Nantes met dus een seizoentje Standard tussendoor.   Ik deed mijn contract uit bij Nantes en kon toen transfervrij naar Italië.  Het werd Genua.  Dat was niet bepaald een succes.  Ik werd een jaar uitgeleend aan Bergamo en een jaartje aan Chievo.  Nadien ging het voor een jaar naar Amiens."  

En nu zit je dus bij Cercle Brugge.  Waarom de keuze voor groen-zwart?  En is die keuze je bevallen?  

"Er waren een aantal redenen voor de overstap naar Cercle.  Eerst en vooral ken ik de competitie en weet ik dat het niveau in België best wel hoog is.  Een tweede reden is uiteraard de link met AS Monaco."

"Ik werd er gevormd en brak er door op het hoogste niveau.  Ze waren me dus duidelijk niet vergeten.  En dan is er ook nog het feit dat ik twee leden van de technische staf ken uit het verleden.

José Jeunechamps van bij Standard en Laurent Guyot speelde zijn hele carrière bij FC Nantes.  De keuze heb ik me zeker nog geen seconde beklaagd.  De faciliteiten zijn top, de omkadering ook.  Het team is jeugdig, maar er zit toch ook wat ervaring in.   Als één van de meest ervaren spelers probeer ik mij nuttig te maken.  Ik weet wat die jonge gasten nu meemaken.  Ik probeer ze af en toe goede raad te geven."

De sfeer in de ploeg moet nu ook wel goed zijn na de recente 9 op 12?  

"De sfeer is inderdaad optimaal.  Maar dat komt natuurlijk ook door de goede resultaten.  Het is goed dat we reeds 22 punten hebben.  De vorige wedstrijd verloren we in Charleroi en dat was geen goede prestatie.  We kunnen zeker beter.  Eigenlijk moeten we elke wedstrijd aanvatten als de belangrijkste wedstrijd.  Als we dat doen, dan komen de resultaten vanzelf.  Ik kijk uit naar de komende wedstrijden.  We moeten nu tonen dat we ook tegen de goede ploegen ons mannetje kunnen staan en dat de winst in en tegen Genk geen toeval was.  Als we voor de winterstop nog een aantal overwinningen kunnen boeken, dan is de redding zo goed als zeker.  Dan kunnen we na de winterstop naar boven kijken en misschien doen we dan nog wel mee voor de top 6."

Hoe blik je persoonlijk terug op jouw eerste seizoenshelft bij Cercle?  En wat is eigenlijk je favoriete positie op het veld? 

"Goed.  Het begin was wel wat aanpassen.  Ik kwam redelijk laat bij de selectie en moest nog wat werken aan de fitheid.  Maar de laatste maanden gaat het echt wel goed.  Ik ben ook blij met mijn eigen prestaties.  Maar de prestaties van het team primeren natuurlijk.  Ik ben blij dat ik bijvoorbeeld tegen Genk mijn steentje kon bijdragen met een doelpunt.  
Ik heb niet bepaald een favoriete  positie.  Ik kan op verschillende posities uit de voeten.  We hebben nog zo’n aantal spelers in de selectie en dat maakt het interessant en leuk.  Zo kunnen we vaak positiewissels doorvoeren.  Ik kan zowel in de aanval als op de beide flanken uit de voeten."
 

Cerle Brugge KSV

Tot slot. Hoe zie je de nabije en verre toekomst?  

Ik ondertekende hier een contract van twee seizoenen.  Ik ben hier graag en mijn gezin voelt zich hier goed.  Maar tegelijk kijk ik ook niet te ver vooruit.  Ik weet namelijk uit ervaring dat het in het voetbal erg snel kan gaan.

Tot zover dit gesprek met onze erg sympathieke aanvaller.  Hopelijk mag hij nog vaak beslissend zijn voor groen-zwart! 

(Stijn Sinnaeve)
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Karel Derdaele

 

Ticketing verantwoordelijke

Als je het Cercle-secretariaat binnenstapt valt het meteen op.  De “bemanning” - sinds Silke recent haar geluk elders is gaan zoeken is dit letterlijk te nemen  - , is vrij jong.  Een beetje zoals de spelerskern zelf, zeg maar. Eén van die personen waar de supporter wellicht het vaakst oog in oog mee komt te staan is Karel Derdaele. Karel is immers de verantwoordelijke voor de ticketverkoop, abonnementenverkoop, enz…
Met o.a. het oog op de eerstdaags startende abonnementenverkoop, tijd voor een kennismaking.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Retro - Björn Sengier geïnterviewd

RETRO
 

Twee jaar tussen de palen op Olympia…    
                                 

Björn Sengier geïnterviewd
 

Het kan iedereen overkomen. Je presteert prima in een of andere organisatie, je voelt je er kiplekker. En plots, niet alleen onverwacht maar naar je overtuiging ook onterecht, daar krijg je een koude douche over je lijf. Zo ijskoud is die douche dat ze je noodzaakt een einde te maken aan het verhaal dat je aan het schrijven bent. Niet dat er geen leven meer is na die shock, dat niet, maar toch wel zo dat het je bijzonder zwaar uitvalt een nieuwe start uit te zoeken en het roer weer op te nemen. De vraag die zich hierbij opdringt: Eens dat het tijd tot bezinken heeft gehad, hoe kijkt ‘het slachtoffer’ naar wat hem destijds overkomen is? Ligt het gebeuren hem zo zwaar op de maag dat het hem niet eens mogelijk is waardering uit te spreken voor wie en voor wat hij destijds heeft mogen meemaken?  “The time is a great healer,” beweren de Engelsen, en Björn Sengier bewijst dat het waar is.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Praatje met de trainer - Laurent Guyot

We zijn tevreden, nu “SHOT-online” terug op dreef geraakt, u nog eens een trainersinterview te kunnen aanbieden.  Onze vorige trainer, Frank Vercauteren, wou destijds geen niet-wedstrijd gerelateerde interviews geven aan de pers.  Ook niet aan de eigen media.
Met Laurent Guyot ontmoetten we net voor de vrijdagnamiddagtraining, anderhalve dag voor de wedstrijd tegen Anderlecht, een aimabele gesprekspartner.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Praatje met een speler - Arnaud Lusamba

In de aanloop naar de wedstrijd in en tegen Racing Genk had ik een gesprek met Arnaud Lusamba. Deze 21-jarige Fransman is bezig aan zijn eerste seizoen in Groen-Zwarte loondienst. Hoewel dat niet helemaal klopt. Cercle huurt de middenvelder van OSG Nice en heeft een aankoopoptie. Ik sprak Arnaud net voor de videoanalyse van Racing Genk. Een videoanalyse die blijkbaar goed werd opgevolgd, want later in de week won Cercle zijn eerste uitwedstrijd. Tegen de competitieleider uit Genk dan nog! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Retro - Kristof Snelders geïnterviewd

Retro

Kristof Snelders
 

Voetbalgenen…    


 

Grootvader René wist dat hij net iets te kort kwam om het als voetballer ver te schoppen, maar al was het niet meer dan één jaar, toch draafde hij bij ‘den Antwerp’ het veld op in ’s lands hoogste afdeling.  Vader Eddy ging bij dezelfde rood-witten in Eerste Nationale van start, en bij zes verschillende ploegen totaliseerde hij, asjeblief, 594 matchen!  Eén keer trok hij de trui van de Rode Duivels aan, en later  werd hij nog hulptrainer van ons nationaal team .  Kristof kende veel voetbalvreugde.  Hij speelde slechts twee jaar bij Cercle, maar bij geen enkele andere Vereniging straalde hem zoveel warmte van medespelers en supporters tegen als bij Groen-Zwart.  En of zoontje Charle het ziet zitten bij de U-9 van overgrootvaders Great Old?  Natuurlijk!
 

Lees meer