koop tickets online
nl fr en

Reacties na Cercle - Gent

Erg frustrerend om te verliezen door 2 strafschoppen

Cerle Brugge KSV

Gianni Bruno, jullie verloren vandaag tegen AA Gent. Maar om te beginnen, vond je het een strafschop?

"Ik weet het niet, ik heb ook de beelden niet teruggezien en ik heb eigenlijk geen zin om er veel over te praten. Het is erg frustrerend om te verliezen door 2 strafschoppen. Ik raak hem zeker aan, maar ik dacht er ook onmiddellijk aan om mijn hand terug te trekken en hem te laten doorgaan. Blijkbaar zag de scheidsrechter dat in de zestien gebeuren. Het is nu zo. Ik denk dat we over de hele wedstrijd bekeken op alle vlakken verslaan zijn door Gent dat terecht wint. We moeten onszelf in vraag stellen, dit goed doorspreken en terug aan het werk gaan morgen. We moeten profiteren van de interlandbreak om goed te werken. We moeten bescheiden blijven en samen verder werken."

Is er een reden waarom jullie het zo moeilijk hadden vandaag?

"Ik denk dat Gent een goede ploeg is met veel kwaliteiten. Ze hebben veel kwaliteit en ervaring en dat hebben ze vandaag getoond. We hebben ze natuurlijk te veel laten voetballen. We hebben ze te dicht bij ons doel laten voetballen en dan hebben ze de kans om gevaarlijk te worden. Ze verdienen de overwinning. Ik vond dat wij overal wat tekort kwamen, zo vonden zij de ruimte en konden ze goed voetballen. Het is vooral jammer dat dit gebeurt, we moeten ons nu herpakken en proberen de volgende wedstrijd iets te rapen op Oostende."

Was dit jullie minste wedstrijd van het seizoen?

"Op basis van de uitslag misschien wel, maar ik vond de wedstrijd van vorige week eigenlijk frustrerender dan vandaag. Tegen Antwerp moesten we gewoon niet verliezen na de rust. Vandaag was Gent beter dan ons en wij hebben ons niveau niet gehaald."

"We hebben een moeilijke septembermaand voor de boeg met goede tegenstanders, en je ziet ook dat onze rechtstreekse concurrenten punten pakken. Daarom vind ik dat we nu keihard moeten werken en proberen om punten te rapen in Oostende. Eupen en Lokeren wonnen dit weekend, dus we moeten alert blijven."

Met kapitein Benjamin Lambot kwamen we terug op de eerste strafschop.

"Ik stond net achter Palun op het veld en voor mij was het geen fout. Misschien dat ik het wel fout zou vinden, als ik het terugzie op tv, maar op het veld zag ik geen overtreding. We moesten daarna even bekomen. Het was ook niet onze beste wedstrijd. Een tegengoal op penalty is natuurlijk nooit goed voor het moreel in de ploeg."

"In de 2de helft wilden met een andere ingesteldheid op het veld gaan. Met meer druk naar voor. Ik vond dat we beter in de wedstrijd kwamen, dat we meer gevaar creërden, maar we maken jammer genoeg geen doelpunt om ons te herlanceren. Na de 0-2 zie je dat een ploeg als Gent de wedstrijd stevig onder controle heeft. We hebben nog wel alles gegeven en geprobeerd om iets terug te doen. We waren er ook wel eens dichtbij met de De Belder. Het ligt dan misschien aan details, maar over het geheel verdienen ze deze overwinning."

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Coach Miron Muslic: “Nu batterijen opladen om na de WK-break opnieuw te knallen“

7 overwinningen in 9 wedstrijden onder het bewind van coach Miron Muslic. Cercle trekt de WK-break in op een gedeelde 7e plaats in de Jupiler Pro League-ranking en draait met 25 punten comfortabel mee in de middenmoot.

Afgelopen zaterdag won Groen-Zwart nog met 0-1 op bezoek bij STVV: “Sint-Truiden maakte er een fysieke veldslag van. Na een moeilijkere eerste helft moesten we aanpassen tijdens de rust. Dat deden we door enkele positionele wissels door te voeren met de bedoeling om meer tweede ballen te gaan winnen”, aldus coach Miron Muslic.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Charles Vanhoutte: "We geven vandaag heel weinig weg"

Charles Vanhoutte: "De dokter raadde me aan geen risico’s te nemen, daarom werd ik uit voorzorg gewisseld. Dinsdag is er ook al de match op Seraing. Persoonlijk vond ik mijn match op Union beter, maar als het team wint kom je er altijd beter uit. Toen Miron overnam als trainer heeft hij mij direct duidelijk gemaakt dat hij mij meer zou gebruiken. Ik denk dat ik nog altijd kan verbeteren. In het klassement staat alles dicht bij elkaar. We gaven heel weinig weg vandaag dat is een stap in de juiste richting. De score was een juiste weergave van de wedstrijd. Als we zo verder doen zullen we beloond worden. De bankzitters toonden vandaag dat ze ook een meerwaarde kunnen zijn. Seraing heeft een dag meer recuperatie en wij moeten de verplaatsing maken én ze hebben een goeie organisatie, maar we zullen die match aanpakken zoals vandaag. Zoals onze trainer zei: dinsdag beginnen we opnieuw van 0."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kevin Denkey: "Het gaat vooral goed met de ploeg"

Kevin Denkey: "Of het goed gaat met mij? Nee, het gaat goed met de ploeg! Ook op Gent was het niet enkel een sterke prestatie van mij maar van het hele team. Ik speel vandaag goed omdat ik ook goede passen/ballen krijg. Ik help het team even graag met assists als met goals. ik ben zeer content met mijn drie doelpunten. Ik wil graag feest vieren met het team, maar dinsdag (match tegen Seraing) zal er snel zijn. Ik maak progressie en dat is het belangrijkste. Ik voel het vertrouwen van de coach."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Miron Muslic: “Ideaal moment voor enkele spelers om matchritme op te doen”

Ondanks het verlies in de oefenpartij tegen Heerenveen was coach Miron Muslic tevreden van de inzet van z’n spelers: “Veel spelers die de afgelopen weken minder speelden om diverse redenen kregen vandaag de kans om matchritme op te doen. Op dat gebied was het een goede test voor ons. In de eerste helft hadden we wat moeilijkheden, maar vooral de tweede helft valt te onthouden. We speelden vaak op de helft van de tegenstander en creëerden ook kansen om minstens één keer te scoren. Niet het resultaat maar wel de prestatie was vandaag belangrijk.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Louis Torres bijzonder blij met zijn doelpunt en met de overwinning

"Ik voelde wel wat stress bij mijn eerste basisplaats, maar iedereen stelde mij gerust. Ik ben bijzonder blij met de overwinning en met mijn doelpunt. Het was een lange inspanning en ik voelde de vermoeidheid. Toch besloot ik te volgen. Toen de bal tegen de netten ging, kwamen de emoties los. Ik ben blij voor mezelf en voor het team."

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!