koop tickets online

Reacties na #GntCer

Na de verloren partij op AA Gent verzamelde het webteam reacties bij Stef Peeters en debutant Lyle Foster. De 18-jarige Zuid-Afrikaan is pas vorige week aangekomen in Brugge, maar op Gent mocht Foster meteen invallen:

Het was je eerste wedstrijd voor Cercle Brugge. Hoe was je gevoel vandaag op veld?

We speelden tegen een goed team. We moeten nu ons hoofd omhoog houden en focussen op de volgende wedstrijd binnen twee weken, de derby.

Je bent nog maar net op Cercle, maar tijdens je invalbeurt veranderde je de dynamiek op het veld. 

Het was moeilijke wedstrijd voor ons. Gent speelt in de Europa League voor een reden. We hebben ons best gedaan. Voor mij persoonlijk was het een goed gevoel om in de wedstrijd te komen. Ik had de wedstrijd al wat geobserveerd vanop de bank en naar hun verdediging gekeken. Ik druk mezelf uit op het veld zoals ik ben. Ik ben blij met de mogelijkheid die ik kreeg om in te vallen. Het team zal hard trainen en werken naar de volgende wedstrijd toe. 
 

Cerle Brugge KSV

De derby is pas over twee weken, waarop ligt jouw focus in die periode? 

Ik ga naar mijn nationale ploeg. Mijn focus ligt op de kwalificatie voor AFCON U23 (Africa U23 Cup of Nations). Daarna keer ik terug naar Cercle en ligt mijn focus op de derby. 

Binnen twee weken speelt Cercle tegen je landgenoot Percy Tau.

Percy is in een rolmodel in ons land. Er wordt naar hem opgekeken. Ik kan enkel van hem leren. 

Op sociale media heerst er bij Club Brugge een Percy Tau-effect, verwacht je hetzelfde bij Cercle? 

Ja, ik hoop het (lacht). Zuid-Afrikanen zijn heel gepassioneerde supporters en dat kan je zien op sociale media. They are going mad. Ze houden heel erg van voetbal. Ze geven spelers veel steun, ook aan diegene die in het buitenland spelen. Het is net alsof je thuis speelt. 

Stef Peeters zorgde voor beide doelpunten. Ook hij gaf zijn reactie over de wedstrijd en de komende weken. 

Cerle Brugge KSV

Hoeveel tijd heeft Cercle nodig om zich te verbeteren?

Dat kan snel gaan als je enkele resultaten haalt. Alleen hebben we nu twee moeilijke wedstrijden op het programma (tegen Club Brugge en Antwerp). Het zal voor ons elke dag hard werken zijn en zorgen dat we zo snel mogelijk onderaan het klassement weggeraken. 

Kijk je uit naar de derby?

Ja, zeker. Voor veel jongens is de eerste keer dat ze de derby meemaken. De Brugse derby is één van de belangrijkste derby’s in België vind ik. 
 

Hoe belangrijk is de interlandbreak om van de groep een echte ploeg te maken?

Het is belangrijk, maar sommige ploegmaats zijn weg met hun nationale ploeg. Dat is wel wat vervelend. Maar we zullen met diegene die er zijn proberen om zoveel mogelijk samen te werken en de twee weken goed te gebruiken voor een zwaar parcours dat eraan komt.

Persoonlijk was het voor jou wel een goede avond, je maakte twee mooie doelpunten. 

De tweede was een doelpunt met geluk. De eerste kwam er wel na een goede aanval. Het is één van de positieve dingen die we kunnen onthouden. Het zal moeilijk worden en we zullen allemaal hard moeten werken. 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Moedig Cercle strijdvol ten onder tegen Antwerp: 3-1

Cercle is er niet in geslaagd te stunten op het veld van Antwerp. Groen-Zwart zag al snel een doelpunt afgekeurd worden, maar kon na een goed half uur via Gory het openingsdoelpunt van Lamkel Ze uitwissen. Na de pauze was Antwerp echter onverbiddellijk in de afwerking en duwde het Cercle via Mbokani en Lamkel Ze in het verlies.

In het sfeervolle Bosuilstadion toonde Cercle zich niet onder de indruk en trok het meteen ten strijde. Groen-Zwart zag haar sterke start bijna meteen bekroond met een doelpunt: bij Antwerp werkten ze een voorzet weg in de voeten van Gory, die de bal voorbij Bolat knalde. Op aangeven van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd wegens voorafgaand handspel.

De thuisploeg nam het heft over en kreeg prima scoringskansen via Mirallas, Mbokani en Refaelov. Badiashile toonde zich oog in oog met de spitsen echter heel sterk en ook Taravel kwam gepast tussenbeide. Toen Lamkel Ze de bal tussen enkele Cerclebenen door perfect in het hoekje plaatste, was de Cercledoelman halfweg de eerste helft wel geklopt.

De ervaren Antwerpspelers leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar dat was buiten Gory gerekend. De Cerclespits leek de bal voor doel te willen plaatsen, maar zag het leer via de voet van Arslanagic in doel gaan. 1-1! Cercle had de smaak te pakken en kwam via twee uitstekende afstandsschoten van Peeters al snel dicht bij een tweede doelpunt. Halfweg bleef het echter 1-1.

Cercle vatte de tweede helft opnieuw goed aan en de hardwerkende Foster en Gory lieten zich goed gelden. Bij het eerste doelgevaar van Antwerp was het echter meteen raak. Mbokani kreeg wat ruimte bij een vrije trap en knikte de Great Old opnieuw op voorsprong. Cercle probeerde de bakens te verzetten, maar liet daarbij achterin ruimte aan de thuisploeg. Bij een snedige tegenstoot kwam Antwerp in een overtal voor het doel van Badiashile en legde Lamkel Ze de wedstrijd in een definitieve plooi.

Antwerp had de wedstrijd nadien goed onder controle en prikte af en toe snedig. Cercle was niet bij machte de roodhemden nog in de problemen te brengen. Gescoord werd er niet meer. Cercle blijft met lege handen achter, maar zeker in de eerste helft bevestigde Groen-Zwart het goede van vorige week in de derby. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Eupen. Hopelijk wordt dat het startschot van een mooie reeks.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fabien Mercadal: “We moeten onze prestaties meer verzilveren en punten pakken“

Komend weekend trekt Cercle Brugge naar de mythische Bosuil waar op zaterdagavond Royal Antwerp FC wacht. De wedstrijd wordt om 20u afgetrapt. Na de derby vorig weekend en de Croky Cup match volgende dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd dus. Coach Mercadal blikt zoals gewoonlijk vooruit!
 

Coach, welk gevoel overheerste na een toch wel goede prestatie in de derby?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kevin Van Damme scheidsrechter voor Antwerp-Cercle Brugge

Zaterdagavond wordt Antwerp-Cercle Brugge geleid door de 29-jarige Kevin Van Damme. Van Damme leidde eerder dit seizoen al de wedstrijd op bezoek bij KV Oostende (3-1).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Adrien Bongiovanni!

Adrien Bongiovanni is jarig! De Belgische middenvelder wordt vandaag 20 jaar.

Proficiat Adrien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reserveer uw diner voor Cercle Brugge-Eupen!

Op zaterdag 28 september staat de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Om 20u ontvangt Cercle Brugge dan Eupen in het Jan Breydelstadion. Reserveer hieronder jouw diner in ons restaurant!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!