koop tickets online

Reacties na #GntCer

Na de verloren partij op AA Gent verzamelde het webteam reacties bij Stef Peeters en debutant Lyle Foster. De 18-jarige Zuid-Afrikaan is pas vorige week aangekomen in Brugge, maar op Gent mocht Foster meteen invallen:

Het was je eerste wedstrijd voor Cercle Brugge. Hoe was je gevoel vandaag op veld?

We speelden tegen een goed team. We moeten nu ons hoofd omhoog houden en focussen op de volgende wedstrijd binnen twee weken, de derby.

Je bent nog maar net op Cercle, maar tijdens je invalbeurt veranderde je de dynamiek op het veld. 

Het was moeilijke wedstrijd voor ons. Gent speelt in de Europa League voor een reden. We hebben ons best gedaan. Voor mij persoonlijk was het een goed gevoel om in de wedstrijd te komen. Ik had de wedstrijd al wat geobserveerd vanop de bank en naar hun verdediging gekeken. Ik druk mezelf uit op het veld zoals ik ben. Ik ben blij met de mogelijkheid die ik kreeg om in te vallen. Het team zal hard trainen en werken naar de volgende wedstrijd toe. 
 

Cerle Brugge KSV

De derby is pas over twee weken, waarop ligt jouw focus in die periode? 

Ik ga naar mijn nationale ploeg. Mijn focus ligt op de kwalificatie voor AFCON U23 (Africa U23 Cup of Nations). Daarna keer ik terug naar Cercle en ligt mijn focus op de derby. 

Binnen twee weken speelt Cercle tegen je landgenoot Percy Tau.

Percy is in een rolmodel in ons land. Er wordt naar hem opgekeken. Ik kan enkel van hem leren. 

Op sociale media heerst er bij Club Brugge een Percy Tau-effect, verwacht je hetzelfde bij Cercle? 

Ja, ik hoop het (lacht). Zuid-Afrikanen zijn heel gepassioneerde supporters en dat kan je zien op sociale media. They are going mad. Ze houden heel erg van voetbal. Ze geven spelers veel steun, ook aan diegene die in het buitenland spelen. Het is net alsof je thuis speelt. 

Stef Peeters zorgde voor beide doelpunten. Ook hij gaf zijn reactie over de wedstrijd en de komende weken. 

Cerle Brugge KSV

Hoeveel tijd heeft Cercle nodig om zich te verbeteren?

Dat kan snel gaan als je enkele resultaten haalt. Alleen hebben we nu twee moeilijke wedstrijden op het programma (tegen Club Brugge en Antwerp). Het zal voor ons elke dag hard werken zijn en zorgen dat we zo snel mogelijk onderaan het klassement weggeraken. 

Kijk je uit naar de derby?

Ja, zeker. Voor veel jongens is de eerste keer dat ze de derby meemaken. De Brugse derby is één van de belangrijkste derby’s in België vind ik. 
 

Hoe belangrijk is de interlandbreak om van de groep een echte ploeg te maken?

Het is belangrijk, maar sommige ploegmaats zijn weg met hun nationale ploeg. Dat is wel wat vervelend. Maar we zullen met diegene die er zijn proberen om zoveel mogelijk samen te werken en de twee weken goed te gebruiken voor een zwaar parcours dat eraan komt.

Persoonlijk was het voor jou wel een goede avond, je maakte twee mooie doelpunten. 

De tweede was een doelpunt met geluk. De eerste kwam er wel na een goede aanval. Het is één van de positieve dingen die we kunnen onthouden. Het zal moeilijk worden en we zullen allemaal hard moeten werken. 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!