koop tickets online

Reacties na #GntCer

Na de verloren partij op AA Gent verzamelde het webteam reacties bij Stef Peeters en debutant Lyle Foster. De 18-jarige Zuid-Afrikaan is pas vorige week aangekomen in Brugge, maar op Gent mocht Foster meteen invallen:

Het was je eerste wedstrijd voor Cercle Brugge. Hoe was je gevoel vandaag op veld?

We speelden tegen een goed team. We moeten nu ons hoofd omhoog houden en focussen op de volgende wedstrijd binnen twee weken, de derby.

Je bent nog maar net op Cercle, maar tijdens je invalbeurt veranderde je de dynamiek op het veld. 

Het was moeilijke wedstrijd voor ons. Gent speelt in de Europa League voor een reden. We hebben ons best gedaan. Voor mij persoonlijk was het een goed gevoel om in de wedstrijd te komen. Ik had de wedstrijd al wat geobserveerd vanop de bank en naar hun verdediging gekeken. Ik druk mezelf uit op het veld zoals ik ben. Ik ben blij met de mogelijkheid die ik kreeg om in te vallen. Het team zal hard trainen en werken naar de volgende wedstrijd toe. 
 

Cerle Brugge KSV

De derby is pas over twee weken, waarop ligt jouw focus in die periode? 

Ik ga naar mijn nationale ploeg. Mijn focus ligt op de kwalificatie voor AFCON U23 (Africa U23 Cup of Nations). Daarna keer ik terug naar Cercle en ligt mijn focus op de derby. 

Binnen twee weken speelt Cercle tegen je landgenoot Percy Tau.

Percy is in een rolmodel in ons land. Er wordt naar hem opgekeken. Ik kan enkel van hem leren. 

Op sociale media heerst er bij Club Brugge een Percy Tau-effect, verwacht je hetzelfde bij Cercle? 

Ja, ik hoop het (lacht). Zuid-Afrikanen zijn heel gepassioneerde supporters en dat kan je zien op sociale media. They are going mad. Ze houden heel erg van voetbal. Ze geven spelers veel steun, ook aan diegene die in het buitenland spelen. Het is net alsof je thuis speelt. 

Stef Peeters zorgde voor beide doelpunten. Ook hij gaf zijn reactie over de wedstrijd en de komende weken. 

Cerle Brugge KSV

Hoeveel tijd heeft Cercle nodig om zich te verbeteren?

Dat kan snel gaan als je enkele resultaten haalt. Alleen hebben we nu twee moeilijke wedstrijden op het programma (tegen Club Brugge en Antwerp). Het zal voor ons elke dag hard werken zijn en zorgen dat we zo snel mogelijk onderaan het klassement weggeraken. 

Kijk je uit naar de derby?

Ja, zeker. Voor veel jongens is de eerste keer dat ze de derby meemaken. De Brugse derby is één van de belangrijkste derby’s in België vind ik. 
 

Hoe belangrijk is de interlandbreak om van de groep een echte ploeg te maken?

Het is belangrijk, maar sommige ploegmaats zijn weg met hun nationale ploeg. Dat is wel wat vervelend. Maar we zullen met diegene die er zijn proberen om zoveel mogelijk samen te werken en de twee weken goed te gebruiken voor een zwaar parcours dat eraan komt.

Persoonlijk was het voor jou wel een goede avond, je maakte twee mooie doelpunten. 

De tweede was een doelpunt met geluk. De eerste kwam er wel na een goede aanval. Het is één van de positieve dingen die we kunnen onthouden. Het zal moeilijk worden en we zullen allemaal hard moeten werken. 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Fotoverslag van de training

De ijskoude temperaturen tijdens de vrijdagtraining belette de spelers niet om een hoge intensiteit voor de dag te leggen. Bekijk hieronder een uitgebreid fotoverslag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stef Peeters traint opnieuw mee én wordt papa!

Goed nieuws vanop training! Sinds deze morgen neemt Stef Peeters opnieuw deel aan de groepstrainingen. Na een verrekking aan de heupbuiger is Stef nu opnieuw volledig fit verklaard en dus klaar om de voorbereiding op Waasland Beveren-Cercle Brugge aan te vatten.

Bovendien komt het goede nieuws niet alleen: Stef en vriendin zijn namelijk in blijde verwachting van hun eerste kindje! 

Proficiat!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reserveer hier uw diner voor Cercle Brugge-KRC Genk

Op zaterdag 7 december staat de eerste thuiswedstrijd van de terugronde op het programma. Om 20u komt dan landskampioen RC Genk over de vloer in het Jan Breydelstadion. Start de terugronde alvast culinair in ons restaurant "Chez Jules", waar Delicious Catering vanaf 17u30 onderstaand driegangenmenu serveert. Bevestig hieronder alvast uw reservatie!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Johanna Omolo wint de FIFPro Merit 2019 Award!

Cercle Brugge middenvelder Johanna Omolo is met zijn 'Johanna Omolo Foundation' de winnaar geworden van de FIFPro Merit 2019 Award. Het uitstekende communitywerk dat Omolo met zijn foundation verricht wordt hiermee beloond met een cheque ter waarde van $25'000. 

De FIFPro Merit Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een professionele voetballer die zich actief inzet voor communityprojecten. De Johanna Omolo Foundation heeft al sinds 2016 als missie om het leven van de kinderen in Dandora, Kenia, te verbeteren door te focussen op ontwikkeling en opleiding. Kinderen in armoede een kans geven, is de absolute drijfveer. Het uitstekende werk én de vele inspanningen van de voorbije jaren worden nu dus beloond met de FIFPro Award. De gewonnen cheque zal onder meer worden gebruikt ter financiering van een bibliotheek in Dandora.

Proficiat Johanna!

Alle informatie met betrekking tot de Johanna Omolo Foundation kan hier worden teruggevonden.
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vriendenkring d'Echte schenkt €2112,12 euro aan de jeugdwerking!

Naar jaarlijkse traditie was het mosselsouper van Vriendenkring d'Echte opnieuw een waar succes. De 34e editie had, samen met een schenking voor het 1 mei jeugdtornooi, overigens ook een mooie cheque in petto voor de Cercle Brugge jeugdwerking: maar liefst €2 112,12 (hoe kan het ook anders ;)) wordt integraal aan onze jeugd geschonken.

Bedankt aan d'Echte voor dit mooie gebaar!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!