koop tickets online

Reacties na #GntCer

Na de verloren partij op AA Gent verzamelde het webteam reacties bij Stef Peeters en debutant Lyle Foster. De 18-jarige Zuid-Afrikaan is pas vorige week aangekomen in Brugge, maar op Gent mocht Foster meteen invallen:

Het was je eerste wedstrijd voor Cercle Brugge. Hoe was je gevoel vandaag op veld?

We speelden tegen een goed team. We moeten nu ons hoofd omhoog houden en focussen op de volgende wedstrijd binnen twee weken, de derby.

Je bent nog maar net op Cercle, maar tijdens je invalbeurt veranderde je de dynamiek op het veld. 

Het was moeilijke wedstrijd voor ons. Gent speelt in de Europa League voor een reden. We hebben ons best gedaan. Voor mij persoonlijk was het een goed gevoel om in de wedstrijd te komen. Ik had de wedstrijd al wat geobserveerd vanop de bank en naar hun verdediging gekeken. Ik druk mezelf uit op het veld zoals ik ben. Ik ben blij met de mogelijkheid die ik kreeg om in te vallen. Het team zal hard trainen en werken naar de volgende wedstrijd toe. 
 

Cerle Brugge KSV

De derby is pas over twee weken, waarop ligt jouw focus in die periode? 

Ik ga naar mijn nationale ploeg. Mijn focus ligt op de kwalificatie voor AFCON U23 (Africa U23 Cup of Nations). Daarna keer ik terug naar Cercle en ligt mijn focus op de derby. 

Binnen twee weken speelt Cercle tegen je landgenoot Percy Tau.

Percy is in een rolmodel in ons land. Er wordt naar hem opgekeken. Ik kan enkel van hem leren. 

Op sociale media heerst er bij Club Brugge een Percy Tau-effect, verwacht je hetzelfde bij Cercle? 

Ja, ik hoop het (lacht). Zuid-Afrikanen zijn heel gepassioneerde supporters en dat kan je zien op sociale media. They are going mad. Ze houden heel erg van voetbal. Ze geven spelers veel steun, ook aan diegene die in het buitenland spelen. Het is net alsof je thuis speelt. 

Stef Peeters zorgde voor beide doelpunten. Ook hij gaf zijn reactie over de wedstrijd en de komende weken. 

Cerle Brugge KSV

Hoeveel tijd heeft Cercle nodig om zich te verbeteren?

Dat kan snel gaan als je enkele resultaten haalt. Alleen hebben we nu twee moeilijke wedstrijden op het programma (tegen Club Brugge en Antwerp). Het zal voor ons elke dag hard werken zijn en zorgen dat we zo snel mogelijk onderaan het klassement weggeraken. 

Kijk je uit naar de derby?

Ja, zeker. Voor veel jongens is de eerste keer dat ze de derby meemaken. De Brugse derby is één van de belangrijkste derby’s in België vind ik. 
 

Hoe belangrijk is de interlandbreak om van de groep een echte ploeg te maken?

Het is belangrijk, maar sommige ploegmaats zijn weg met hun nationale ploeg. Dat is wel wat vervelend. Maar we zullen met diegene die er zijn proberen om zoveel mogelijk samen te werken en de twee weken goed te gebruiken voor een zwaar parcours dat eraan komt.

Persoonlijk was het voor jou wel een goede avond, je maakte twee mooie doelpunten. 

De tweede was een doelpunt met geluk. De eerste kwam er wel na een goede aanval. Het is één van de positieve dingen die we kunnen onthouden. Het zal moeilijk worden en we zullen allemaal hard moeten werken. 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!