koop tickets online

Reacties Ugbo, Van der Bruggen en Vanhoutte na Cercle - OHL

Iké Ugbo stond met 2 goals alweer aan de basis voor een belangrijke overwinning van Cercle. Iké, vertel ons hoe je deze wedstrijd beleefde?

Vandaag was echt een geweldige prestatie van de ploeg. Zeker gezien we het lang met 10 moesten doen. We hadden geen twijfels toen die rode kaart viel en we bleven sterk als team. Na de prestatie van vorige week hadden we veel zelfvertrouwen en wilden we ons vandaag opnieuw bewijzen. En we halen het resultaat dat we nodig hadden.

Je doelpunt vlak voor rust kwam op het ideale moment. Kan je de fase nog eens beschrijven?

Ja, dat doelpunt gaf ons nog meer vertrouwen natuurlijk, zeker dat het ook nog voor rust viel. Ik zag Oli (Deman, n.v.d.r.) richting doel lopen, en er werd een overtreding op hem gemaakt.

Cerle Brugge KSV

Maar de kwam wel ideaal op mij af en met een baltoets kon ik mijn verdediger uitschakelen. Daarna was het gewoon een kwestie van afwerken.

Je zit nu aan 15 doelpunten. Tevreden daarmee?

Ik ben niet blij, ik wil er nog meer maken. Ik denk dat ik wel een goede progressie heb gemaakt dit seizoen en mezelf heb kunnen tonen. Wat er na het seizoen gebeurt, dat zien we nog wel. Nu ben ik volledig gefocust op de wedstrijd van volgende week. Maandag kunnen we misschien wel zeker zijn, maar daar moeten we nu nog niet op rekenen. We blijven geconcentreerd voor volgende week.

Cerle Brugge KSV

Door de blessure van Lopes da Silva, kwam Hannes Van der Bruggen aan de aftrap op het middenveld. Ook hij blikte terug op de sterke collectieve prestatie tegen OHL.

Ik vind dat we de wedstrijd heel goed zijn gestart. Het eerste half uur speelden we met veel druk naar voor. Iké en Oli stonden allebei man tegen man en daardoor vonden we vaak de aanspeelpunten voorin. Maar na een half uur kom je opnieuw met 10 te staan.

Dan vloek je wel eens, maar met 10 speelden we denk ik de perfecte wedstrijd. We pakten de momenten die we kregen, en hadden misschien ook een beetje geluk bij het tweede doelpunt. Maar het was een goede, volwassen en realistische prestatie van de hele ploeg. Leuven heeft amper kansen gekregen. We sloten het centrum goed af en de voorzetten die ze hebben kunnen geven, hebben we goed onderschept.

De druk ligt nu wel bij Moeskroen.

Dat klopt, wij hebben ons ding gedaan en dus ligt alle druk nu bij hen. Meer dan vandaag winnen konden we niet doen, de rest moeten we nog even afwachten. Het lijkt zo goed als zeker dat we gered zijn, maar ik blijf liever met twee woorden spreken. Ik ga pas helemaal opgelucht zijn als het mathematisch zeker is. En laat ons hopen dat dat maandag al is.

Charles Vanhoutte heerste naast Hannes Van der Bruggen op het middenveld bij Cercle. Charles, heb je ooit meer gelopen in een wedstrijd dan vandaag?

Goh, op Standard heb ik 13 kilometer gelopen. Dat was het meeste dat ik al had. In Kortrijk heb ik ook veel gelopen en vorige week dacht ik ook dat ik veel had gelopen, maar dat viel nog mee want het was maar 12 kilometer. Het zijn vooral de korte sprint intervallen die het zwaar maken.

Cerle Brugge KSV

Wat dacht je toen jullie na een half uur met 10 vielen?

Het was wel even een klap die we kregen denk ik. We hadden al veel gegeven en waren er al een paar keer dicht bij geweest. Je voelde dat er een doelpunt in zat, en dan krijg je die rode kaart. Dan hadden we afgesproken om vooral de nul te houden tot de rust. Iké scoort dan vlak voor rust, en dat is uiteraard een ideaal scenario om de kleedkamer in te trekken.

Wat zei de coach aan de rust?

Hij heeft het systeem wat bijgestuurd en gaf nog enkele aandachtspunten mee. De winnaar in hem kwam naar boven, en dat kan hij wel goed overbrengen op de groep.

Wat is het verschil nu met Yves Vanderhaeghe ten opzichte van Paul Clement?

Ik ben Paul Clement heel dankbaar voor de kansen die hij me heeft gegeven. Hij geloofde ook echt in mij. Ik denk dat we nu iets realistischer spelen. Het is misschien iets duidelijker gebracht naar de jonge groep toe. Ik krijg zelf wel wat vrijheid in balbezit, maar verdedigend moet ik zorgen dat ik er altijd sta. Hij kent natuurlijk de competitie, en dat is toch wel belangrijk. We hebben onder de nieuwe trainer vooral gewerkt op game management. Dat maakt nu toch het verschil denk ik.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Robbe Decostere: "Had het seizoen graag afgerond met een overwinning"

Robbe Decostere maalde opnieuw heel wat kilometers af op zijn rechterflank en lag ook aan de basis van het doelpunt van Cercle. Uiteraard was de late gelijkmaker een opdoffer. “Zeker zo laat in de wedstrijd is het zuur om nog een tegendoelpunt te slikken. Ook al stond er voor ons niet veel meer op het spel, we hadden graag het seizoen afgerond met een overwinning.”

“De komende 2 weken werken we al in de richting van volgend seizoen. Er staan dan wel geen officiële wedstrijden meer op het programma, toch is het aan ons om op een professionele manier het seizoen af te sluiten. Over mijn persoonlijke prestaties dit seizoen ben ik heel tevreden. Ik kreeg veel vertrouwen en denk dat ik ook veel progressie gemaakt hebt. Ik hoop hier volgend seizoen verder op te kunnen bouwen. Liefst dan zonder blessures. ”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Arne Cassaert: "Een mooie afsluiter voor mij persoonlijk"

Coach Yves Vanderhaeghe maakte plaats voor maar liefst 4 eigen jeugdproducten in de basiself van Cercle. Het webteam sprak na de wedstrijd met twee van hen.

De meest verrassende naam in de startelf was wellicht die van Arne Cassaert. De centrale verdediger werkte een secure partij af in het hart van de verdediging. “Door de ziekte van Jérémy Taravel kreeg ik onverwacht de kans om aan de wedstrijd te beginnen. Een mooie afsluiter van een voor mij persoonlijk moeilijk verlopen seizoen. Bij het begin van het seizoen werd ik teruggezet naar de beloften omdat er al heel wat centrale verdedigers in de kern zaten. Ik ben wel blijven verder werken en toen Yves Vanderhaeghe het roer overnam, kreeg ik een nieuwe kans om mij te bewijzen. Binnenkort komt er ook nieuws over een verlengd verblijf bij Cercle. Ik zal alleszins keihard werken om volgend seizoen meer speelminuten te verzamelen.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CEROHL | Let's do it again.
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing van coach Vanderhaeghe voor Cercle-OHL

Zaterdagmiddag om 16h15 neemt Cercle het op tegen Oud-Heverlee Leuven op speeldag 33 van de Jupiler Pro League. Coach Vanderhaeghe blikt hieronder vooruit!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!