koop tickets online
nl fr en

Reacties van Badiashile en Hazard na #CerSta

Op de openingsspeeldag leek Cercle lange tijd op weg naar een gelijkspel. Het venijn zat echter in de staart: met twee doelpunten in de slotfase trok Standard het laken nog naar zich toe. 

Na de wedstrijd verscheen de debuterende doelman Badiashile voor de microfoon:

“Het is hard om op deze manier te verliezen. We hoopten op meer en ik vind dat we ook meer verdienden tegen een Standard dat niet top was. We zaten meteen goed in de wedstrijd en speelden een goede eerste helft. Na de rust werd het fysiek lastiger en kregen we uiteindelijk het tegendoelpunt dat ons de drie punten kostte. Die twee doelpunten op het einde zijn frustrerend: we deden er alles aan om de nul te houden. Het is dan hard als onze foutjes afgestraft worden en we met lege handen achterblijven. Nu moeten we hard werken om resultaten bij elkaar te voetballen.”

Cerle Brugge KSV

“Ik vind dat we als ploeg een goed niveau gehaald hebben, zeker voor de pauze. Mijn eigen prestatie zou ik als gemiddeld omschrijven. Samen met onze keeperstrainer Dany Verlinden was ik goed voorbereid op hun strafschoppen en wist ik wat ik moest doen. Uiteindelijk heb ik twee doelpunten geïncasseerd waarbij ik het misschien beter kon doen. Maar ik was liever werkloos gebleven bij een overwinning van Cercle.”

Badiashile toont zich alvast ambitieus voor zijn eerste seizoen bij Groen-Zwart:

“Ik ben naar Brugge gekomen om vooruitgang te boeken en speeltijd te verzamelen. Ik ben nog jong en ben hier om hard te werken, te leren en elke week beter te doen. De supporters hebben mij alvast goed ontvangen.” 

Cerle Brugge KSV

Ook Kylian Hazard reageerde ontgoocheld na de wedstrijd.

“Qua spel kunnen we terugblikken op een goede match. We kregen enkele kansen maar slaagden er niet in te scoren. Het probleem is dat we in de laatste minuten nog twee doelpunten slikken. Daar moeten we nu aan werken om vanaf volgende week goede resultaten neer te zetten. Ondanks deze zure nederlaag moeten we echter positief blijven. Cercle heeft goede transfers gedaan. Op technisch gebied doen we het goed, nu moeten we hard werken om een zo hoog mogelijk niveau te halen, doelpunten te maken en punten te verzamelen.”

Nadat de flankspeler Boljevic halfweg de eerste helft aanliep in de eigen zestien, wees scheidsrechter Boucaut onverbiddelijk naar de stip.

“Ik raak de speler inderdaad aan maar vind dat hij wel heel gemakkelijk neerging. Dat heb ik de scheidsrechter ook gezegd. Ik moet de beelden nog bekijken, maar ik vond het licht. Uiteindelijk floot de ref en heeft onze doelman de strafschop gestopt. Voor mij is deze fase hiermee ook afgesloten.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Enkele statistieken na de heenronde

We zijn 17 speeldagen ver in de Jupiler Pro League. Een ideaal moment om even een stand van zaken op te maken nu de competitie tot de derde week van december on hold ligt wegens de WK-break. Met 25 punten kan Cercle terugblikken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Cercle won meer (7) dan dat het verloor (6), maar vooral de recente 19/24 was indukwekkend. 

Sinds Cercle na het gelijkspel tegen KV Oostende van coach wisselde, pakten enkel Genk (24 op 24) en Union (21 op 24) meer punten dan Groen-Zwart (19 op 24). Sindsdien beschikt Cercle ook met 19 gemaakte goals over de de 3e beste aanval van de competitie (na Genk en Union). Ook defensief staat het stevig: Cercle incasseerde tijdens de 8 voorbije speeldagen slechts 9 goals en beschikt hiermee over de vierde beste defensie van het land (na Genk, Union en Gent).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Pro League maakt speeldata Croky Cup en Jupiler Pro League bekend

De Pro League heeft dinsdagmiddag de effectieve speeldata bekend gemaakt voor speeldagen 18 tot en met 23 in de Jupiler Pro League. Het effectieve speelmoment voor AA Gent-Cercle, onze affiche in de 1/8ste finales van de Croky Cup, werd ook vastgelegd.

Na de WK-break trapt Cercle de tweede seizoenshelft af op dinsdag 20 december om 20h00 met de Croky Cup-wedstrijd in en tegen AA Gent. Drie dagen later, op vrijdag 23 december om 20h30, trekt Cercle vervolgens naar het AFAS-stadion van KV Mechelen om er de laatste wedstrijd van 2022 af te werken.

Met vijf competitiewedstrijden in januari krijgt Groen-Zwart begin 2023 onmiddellijk een stevige start te verduren: met thuismatchen tegen Westerlo, Union en AA Gent ontvangt Cercle telkens in eigen huis ploegen uit de linkerkolom. Op verplaatsing trekt Cercle in de nieuwjaarsmaand naar Charleroi en KV Oostende.

Ontdek het volledige programma hier: 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Coach Miron Muslic: “Nu batterijen opladen om na de WK-break opnieuw te knallen“

7 overwinningen in 9 wedstrijden onder het bewind van coach Miron Muslic. Cercle trekt de WK-break in op een gedeelde 7e plaats in de Jupiler Pro League-ranking en draait met 25 punten comfortabel mee in de middenmoot.

Afgelopen zaterdag won Groen-Zwart nog met 0-1 op bezoek bij STVV: “Sint-Truiden maakte er een fysieke veldslag van. Na een moeilijkere eerste helft moesten we aanpassen tijdens de rust. Dat deden we door enkele positionele wissels door te voeren met de bedoeling om meer tweede ballen te gaan winnen”, aldus coach Miron Muslic.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
KVK en Cercle delen de punten

Na een intense wedstrijd moet Cercle vrede nemen met een punt op het veld van KVK. Cercle domineerde het grootste deel van de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. In de tweede helft kreeg de Vereniging enkele goede kansen om de score te verdubbelen, maar het was Messaoudi die scoorde de bordjes in evenwicht hing. In een spannende slotfase kregen beide ploegen nog kansen om de overwinning binnen te halen, maar gescoord werd er niet meer. 

Na de knappe 12 op 15 trok Groen-Zwart vol vertrouwen naar het Guldensporenstadion in Kortrijk. Muslic wijzigde zijn basiself op twee posities. De geblesseerde Marcelin maakte plaats voor Ravych, kapitein Vanhoutte kwam opnieuw in de ploeg. Zo moest Francis vrede nemen met een plaats op de bank.

Gesteund door 550 supporters trok Cercle meteen in de aanval. Het drong KVK terug en werd daar al snel voor beloond: in minuut 9 kopte Popovic een voorzet van Da Silva perfect in doel. Onder impuls van Groen-Zwart lag het tempo erg hoog, al leverde dat niet zo veel doelkansen op. Een afstandsschot van Vanhoutte bezorgde Ilic de nodige kopzorgen, terwijl Hotic een vrije trap net naast plaatste. Aan de overzijde kwam de thuisploeg er af en toe gevat uit, maar Majecki bedreigen lukte amper. Halfweg stond de 0-1 dus op het bord.

Na de pauze startte de thuisploeg gretiger en dat leidde tot het eerste gevaar. Wanatabe devieerde een voorzet-schot van D’haene van dichtbij, maar Majecki stond op de goede plaats. Cercle reageerde via een kopbal van Ueda, al kende Ilic weinig problemen met de poging. Het ging goed op en af, al waren de betere kansen voor Cercle. Invaller Gboho, die net op het veld stond, en Denkey slaagden er niet de voorsprong te verdubbelen. Zoals wel vaker gebeurt, viel het doelpunt vervolgens aan de overzijde. De Kortrijkse invaller Messaoudi krulde het leer perfect voorbij Majecki. Beide ploegen gingen nog vol voor de overwinning, en dat leverde nog goede kansen op langs beide zijden. In de toegevoegde tijd kwam Cercle nog het dichtst bij de winnende treffer, maar Denkey kopte een hoekschop van dichtbij net naast.

Opstelling KV Kortrijk: Ilic, Watanabe, Dessoleil, Radovanovic (65’ Locar), D’haene, Keita, Vandendriessche (46’ Bruno), Sych, Mbayo (61’ Messaoudi), Lamkel Ze, Avenatti.

Opstelling Cercle: Majecki, Daland, Popovic, Ravych, Vanhoutte, Da Silva Lopes, Hotic (77’ Kehrer), Deman, Somers, Hotic, Ueda (63’ Gboho) en Denkey.

Doelpunten: Popovic (9’, 0-1), Messaoudi (79’, 1-1)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Charles Vanhoutte: "We geven vandaag heel weinig weg"

Charles Vanhoutte: "De dokter raadde me aan geen risico’s te nemen, daarom werd ik uit voorzorg gewisseld. Dinsdag is er ook al de match op Seraing. Persoonlijk vond ik mijn match op Union beter, maar als het team wint kom je er altijd beter uit. Toen Miron overnam als trainer heeft hij mij direct duidelijk gemaakt dat hij mij meer zou gebruiken. Ik denk dat ik nog altijd kan verbeteren. In het klassement staat alles dicht bij elkaar. We gaven heel weinig weg vandaag dat is een stap in de juiste richting. De score was een juiste weergave van de wedstrijd. Als we zo verder doen zullen we beloond worden. De bankzitters toonden vandaag dat ze ook een meerwaarde kunnen zijn. Seraing heeft een dag meer recuperatie en wij moeten de verplaatsing maken én ze hebben een goeie organisatie, maar we zullen die match aanpakken zoals vandaag. Zoals onze trainer zei: dinsdag beginnen we opnieuw van 0."

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!